Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Magma - sunia która koczowała w Gorzycach k/Tarnobrzega. Napotkalismy ja kilkakrotnie będąc w Gorzycach. Bardzo przyjacielski psiak, bez problemu podchodziła do każdego. Ostatnio gdy dostałam informacje o niej okazało się, że jest już w zaawansowanej ciąży. Udało się zorganizować "łapankę" i tak sunia trafiła w odpowiednim czasie do weterynarza. Została wysterylizowana.
Obecnie przebywa w Hoteliku u Murki. Będziemy poznawać jej charakter. Z tego, co już wiadomo jest niesamowicie wylewna w swoich uczuciach - stąd jej imię nadane zresztą przez TZ Murki:evil_lol:

Tak było:

Tak jest u Murki::loveu::loveu:

Sunia jest:
- wysterylizowana,
- zaszczepiona,
- odrobaczona
ma około 3 latek.

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na pewno trochę krwi bulla jest, ale myślę, że w ogłoszeniach nie trzeba o tym pisać, bo jest za mało bullowata by przyciągnąć miłośników tego typu psów, a innych może odstraszać.

Jeszcze trochę fotek:

Posted

Witam:),bardzo piękne te foteczki.Aż miło popatrzeć.Gdy tułała się po osiedlu,miała bardzo smutne oczy,łebek spuszczony a tu proszę,sunia jest poprostu szczęśliwa:)Tego jej brakowało.Co do charakteru to mogę stwierdzić,że jest potulna,bardzo lubi dzieci,nie jest agresywna.Trzymam kciuki by znalazła domek.

Posted

Montana napisał(a):
Witam:),bardzo piękne te foteczki.Aż miło popatrzeć.Gdy tułała się po osiedlu,miała bardzo smutne oczy,łebek spuszczony a tu proszę,sunia jest poprostu szczęśliwa:)Tego jej brakowało.Co do charakteru to mogę stwierdzić,że jest potulna,bardzo lubi dzieci,nie jest agresywna.Trzymam kciuki by znalazła domek.

To zdecydowany plus, że lubi dzieci. To może jej pomóc przy adopcji!

A ja nowe zdjęcia dodaje na FB, pięknie wygląda :)

Posted

Magma to niezła aparatka... Dzisiaj mało zawału przez nią nie dostałam.
Sprzątałam w boksach, inne psiaki na wybiegu, Magma strasznie się niecierpliwiła, piszczała, szczekała... Powiedziałam jej, żeby się nie martwiła, niedługo będzie jej kolej i też wyjdzie na spacer. Poszłam do domu, wracam po godzinie, zamykam psiaki, które biegały, chcę wyprowadzić Magmę, a boks Magmy PUSTY! Zamknięty i pusty!!!! W dodatku było już ciemnawo...
Obiegłam z grubsza ogród, Magmy ani śladu! Myślę sobie: jak wyszła po 2 metrowym panelu to płot dla niej to pikuś!
Pobiegłam do domu po TZa, wzięliśmy latarki i wio szukać Magmy. Na szczęście nie dobiegła daleko i na szczęście jest zakochana po uszy w TZie, na jego gwizd momentalnie przybiegła znad rzeki. Oczywiście przeszła przez płot!
Już miałam wizję spędzenia pół nocy na wsi w jej poszukiwaniu...

Musimy zmienić jej boks na antyucieczkowy...
Ostatnio mamy jakąś plagę z psiakami - uciekinierami.

Ranka po sterylizacji trochę się śliwi, ale nie ma tam co zszywać, powinno się zagoić, tylko musimy przemywać i smarować Rivanolem.

Posted

Ulka nie ma na razie sunia żadnych ogłoszeń. Paulinka zrobi pakiet, ale allegro by się jej przydało. Ja dzisiaj drukuje plakaty brzyściowych psiaków i innych, na razie nie mam Magmy, ale jej tez Paula zrobi, to porozwieszamy na mieście.

Posted

Basiu, ja myślę, że można ten "wulkan energii" usunąć z tematu wątku, bo to może odstraszać. Magma ogólnie jest bardzo spokojna, nawet niespecjalnie chce się jej biegać ;) Tylko niedelikatna jest w okazywaniu uczuć, ale pracujemy nad tym. Ona wychodzi z boksu na korytarz tylko wtedy gdy jest głodna, albo chce się jej siku/koopę ;) Poza tym jest bardzo łagodna zarówno do psów jak i suk. W niedzielę zapomniałam zamknąć boksów wewnętrznych i ta łajza sobie wyszła z boksu i przeskoczyła przez bramę do naszych psów... A nasze psy były tak zdziwione, że się tylko gapiły ;) Szybko zgarnęłam je do domu, a Magmę do boksu. Teraz już nie będzie uciekać, bo dostała boks antyucieczkowy w spadku po Morusie ;)

Ranka po sterylizacji ładnie się goi.

Posted

Magma nie ucieka i nie kombinuje nic przy płocie. Ale dla bezpieczeństwa nie zostawiamy jej samej. Zawsze ktoś jest z nią na ogrodzie.
Bardzo fajnie dogaduje się z Jarą. Bawić się z innymi psami średnio umie, ale może się nauczy; Jara próbuje ją zachęcić do gonitw, czasem Magma daje się namówić, ale szybko odpuszcza.
Ogólnie to bardzo fajne suczydło, ale dla ludzi, którzy lubią wylewna i całuśne psy ;)
Próbuję ją oduczyć tego skakania na ludzi. Najgorzej jest zawsze kiedy wychodzi, a właściwie wypada z boksu. Wtedy najlepiej jest się czegoś przytrzymać ;)
Na szczęście to ogromna łakomczucha i szybko łapie o co chodzi. Nauczyłam ją komendy "siad". Ogólnie jest bardzo podatna na szkolenie i naukę.