mmd Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Wiesz co - jakies stado poszkodowanych na umyśle się czepiło. Nikt im psa z ogłoszenia nie da, przynajmniej nikt, kto trochę w tym wszystkim działa. Jeśli to tylko wygłupy pijaków to kij z nimi, a jak cos gorszego, to nic nie poradzimy, bo ze schronu takiemu dadzą i nie bedą o nic pytać. No może nie z każdego, ale wiadomo jak jest. Świata nie zbawimy. Quote
santino Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Masz racje. Ale może dzięki Twojemu gumtree znów odmienimy kod kolejnego psiaka :) Quote
zebrazebra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Jestem z Bemowa, mogę podjechać, ale od razu zastrzegam, że byłaby to pierwsza moja psia wizyta przedadopcyjna i potrzebowałabym krótkiego instruktarza. Jakby co - służę pomocą :) Tel. 601 395 043. Quote
Ellig Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 [quote name='zebrazebra']Jestem z Bemowa, mogę podjechać, ale od razu zastrzegam, że byłaby to pierwsza moja psia wizyta przedadopcyjna i potrzebowałabym krótkiego instruktarza. Jakby co - służę pomocą :) Tel. 601 395 043.[/QUOTE] Serdecznie dziekujemy:)Juz udalo sie umowic Nutusie . Bedziemy pamietac :)Dobrego dnia!:) Quote
zebrazebra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 [quote name='Ellig']Serdecznie dziekujemy:)Juz udalo sie umowic Nutusie . Bedziemy pamietac :)Dobrego dnia!:)[/QUOTE] Trzymam kciuki, aby był to TEN dom i polecam się :) Quote
Ellig Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 No to dzisiaj mamy wizyte przed adopcyjna w ewentualnym domku dla Rudiego!Trzymamy kciuki!:) :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: Quote
santino Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Ja dzisiaj nic nie robię tylko trzymam kciuki!!!! :happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1: Quote
Ellig Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Ja tez ! [img]http://p.animalia.pl/galeria/allas/59186_1279217920.jpg[/img] Quote
santino Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 [quote name='Ellig']Ja tez ! [img]http://p.animalia.pl/galeria/allas/59186_1279217920.jpg[/img][/QUOTE] [IMG]http://i51.tinypic.com/2z52bo2.jpg[/IMG] Quote
Olena84 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Aczemu pani zalezy na czasie? TRZYMAM KCIUKI! Quote
Nutusia Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Jesteśmy umówione. Jak tylko "z Panią skończę" ;) dam znać Santino. Będzie to przed 18-tą, bo na 18-tą Pani idzie do pracy, a ja lecę z psią wyprawką na drugi koniec Bemowa :) A jeśli chodzi o te dziwne telefony, to następnym razem powiedz, że nie życzysz sobie więcej takich telefonów i zgłaszasz sprawę do operatora i na policję. Ja miałam kiedyś taki przypadek z jakąś małolatą, która do mnie pisała sms-y - debilne, obraźliwe i bez sensu. Dopiero jak jej odpisałam, że operator został powiadomiony, numer zostanie zablokowany, a sprawa zgłoszona właścicielowi telefonu (czyli pewnie któremuś z rodziców) oraz dalej na policję, dostałam sms-a z przeprosinami za głupie żarty, zapewnieniem, że więcej nie będzie tego robić i błaganiem, żeby nie zgłaszać ;) Quote
santino Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 [quote name='Olena84']Aczemu pani zalezy na czasie? TRZYMAM KCIUKI![/QUOTE] W piątek jadą na działkę i chcieliby bardzo pojechać już z psiakiem. Poza tym Pani twierdzi, że ją urzekł i się nie może doczekać. Powiedziała, że nosili się z tą decyzją od dawna i w końcu podjęli - mają 11-letnią córkę i jej od dwóch lat obiecują i w końcu się zdecydowali. Pani powiedziała, że nie myślała o tych wszystkich formalnościach (wizyta p/a, umowa) i gdyby wiedziała to wcześniej by dzwoniła. Myślała, że to wszystko "od ręki". Ale nie ma nic przeciwko wizycie, umowie ani kastracji. Napiszę teraz coś co pewnie częśc z Was do niej zniechęci, jednak ja z nią kilka razy już rozmawiałam i naprawdę mam wrażenie że to przemyślana decyzja, a nie podjęta pod wpływem chwili. Pani chciałaby też pieska jak najszybciej bo jej córka ma urodziny i chciałaby jej zrobić taką niespodziankę. Ale uprzedzam, że rozmawiałam z nią na temat tego, że to jest decyzja na dłuuuugie lata, i że prezenty urodzinowe/gwaizdkowe itp. są często zwracane z adopcji. Pani mnie zapewniała, że to nie jest tak, że dziewczynka zażyczyła sobie pieska na urodziny i bach! Tylko, że odkąd miała komunię rozmawiają o tym i ciągle odkładali tę decyzję tłumaczą córce, że to bardzo duzy obowiązek i że jeszcze żebytrochę poczekać i doszli do wniosku że już jest na tyle duża, że mogą sobie pozwolić na pieska. Córka ich podobno sama od nowego roku mówi, że chciałaby pieska i żeby był ze schroniska, żeby można było pomóc jakiemuś biednemu. Na mnie przez telefon ta Pani robiła dobre wrażenie, ale więcej pewnie powie Nutusia jak wróci z przedadopcyjnej dzisiaj, no i K. - właścicelka hotelu, do której jutro ta Pani ma pojechać na zapoznanie się z Rudim. Quote
santino Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 [quote name='Nutusia']Jesteśmy umówione. Jak tylko "z Panią skończę" ;) dam znać Santino. Będzie to przed 18-tą, bo na 18-tą Pani idzie do pracy, a ja lecę z psią wyprawką na drugi koniec Bemowa :) A jeśli chodzi o te dziwne telefony, to następnym razem powiedz, że nie życzysz sobie więcej takich telefonów i zgłaszasz sprawę do operatora i na policję. Ja miałam kiedyś taki przypadek z jakąś małolatą, która do mnie pisała sms-y - debilne, obraźliwe i bez sensu. Dopiero jak jej odpisałam, że operator został powiadomiony, numer zostanie zablokowany, a sprawa zgłoszona właścicielowi telefonu (czyli pewnie któremuś z rodziców) oraz dalej na policję, dostałam sms-a z przeprosinami za głupie żarty, zapewnieniem, że więcej nie będzie tego robić i błaganiem, żeby nie zgłaszać ;)[/QUOTE] Nutusiu, czekam jak na szpilkach. I dzięki za radę - jak jeszcze ktos zadzwoni to tak powiem! :) Quote
Nutusia Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 I dodaj jeszcze, że jesteś prawnikiem i Twoja kancelaria chętnie się zajmie sprawą "chętnego na psa". A następnie rzuć kilka paragrafów, ustępów, punktów i nazw aktów prawnych - efekt murowany ;) Quote
santino Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 [quote name='Nutusia']I dodaj jeszcze, że jesteś prawnikiem i Twoja kancelaria chętnie się zajmie sprawą "chętnego na psa". A następnie rzuć kilka paragrafów, ustępów, punktów i nazw aktów prawnych - efekt murowany ;)[/QUOTE] Słuszna uwaga! Tak zrobię :evil_lol: Quote
abra43 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 :kiss_2::kiss_2::kciuki::kciuki:Zyczę powodzenia i oby to był już stały dom trzymam kciuki za Rudaska Quote
zebrazebra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: Trzymam, trzymam mocno! Quote
santino Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Kochani, domek super!!!! Rudi się pakuje!!! :):):):):):) Quote
Ellig Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 [quote name='santino']Kochani, domek super!!!! Rudi się pakuje!!! :):):):):):)[/QUOTE] Rudasku jeszcze jutro badz grzeczny:) Dziekujemy Nutusiu!:) Quote
mmd Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 [quote name='santino']Kochani, domek super!!!! Rudi się pakuje!!! :):):):):):)[/QUOTE] Wszystkie "moje" psy wyjeżdżają - muszę sobie nowych poszukać ;) Quote
abra43 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 :buzi::bye::bye:O poszukanie nowych piesków nie jest trudno pełno biedaków widać mmd że masz dobra rękę Rudaskowi zyczę wszystkiego dobrego w nowym domku w końcu mu sie to należy pa rybko Quote
santino Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Kochane przepraszam ze takie krótkie info ale jak mnie po tej adopcji z roboty nie wywala to będzie sukces! Nic dziś nie zrobiłam!! Teraz już w domu jestem ale łącze się przez telefon. Jutro w każdym razie jesteśmy umówione w hotelu i wieziemy gnojca:) bardzo dziękuje Nutusi!!! Jutro napisze wiecej! Mam nadzieje ze wszystko pójdzie gładko :) ale co ma nie pójść ;) Quote
santino Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 mmd, doszła kasa z elligowego bazarku :) jutro potwierdze na wątku, ok? I uzupełnie w rozliczeniu. Quote
zebrazebra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 [quote name='santino']Kochane przepraszam ze takie krótkie info ale jak mnie po tej adopcji z roboty nie wywala to będzie sukces! Nic dziś nie zrobiłam!! Teraz już w domu jestem ale łącze się przez telefon. Jutro w każdym razie jesteśmy umówione w hotelu i wieziemy gnojca:) bardzo dziękuje Nutusi!!! Jutro napisze wiecej! Mam nadzieje ze wszystko pójdzie gładko :) ale co ma nie pójść ;)[/QUOTE] To trzymamy jeszcze mocniej, u nóg też :) Quote
mmd Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 [quote name='santino']mmd, doszła kasa z elligowego bazarku :) jutro potwierdze na wątku, ok? I uzupełnie w rozliczeniu.[/QUOTE] Jasne - nie ma pośpiechu :) Quote
Recommended Posts