Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiesz co - jakies stado poszkodowanych na umyśle się czepiło. Nikt im psa z ogłoszenia nie da, przynajmniej nikt, kto trochę w tym wszystkim działa. Jeśli to tylko wygłupy pijaków to kij z nimi, a jak cos gorszego, to nic nie poradzimy, bo ze schronu takiemu dadzą i nie bedą o nic pytać. No może nie z każdego, ale wiadomo jak jest.
Świata nie zbawimy.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jestem z Bemowa, mogę podjechać, ale od razu zastrzegam, że byłaby to pierwsza moja psia wizyta przedadopcyjna i potrzebowałabym krótkiego instruktarza. Jakby co - służę pomocą :)
Tel. 601 395 043.

Posted

[quote name='zebrazebra']Jestem z Bemowa, mogę podjechać, ale od razu zastrzegam, że byłaby to pierwsza moja psia wizyta przedadopcyjna i potrzebowałabym krótkiego instruktarza. Jakby co - służę pomocą :)
Tel. 601 395 043.[/QUOTE]
Serdecznie dziekujemy:)Juz udalo sie umowic Nutusie . Bedziemy pamietac :)Dobrego dnia!:)

Posted

[quote name='Ellig']Serdecznie dziekujemy:)Juz udalo sie umowic Nutusie . Bedziemy pamietac :)Dobrego dnia!:)[/QUOTE]

Trzymam kciuki, aby był to TEN dom i polecam się :)

Posted

No to dzisiaj mamy wizyte przed adopcyjna w ewentualnym domku dla Rudiego!Trzymamy kciuki!:)
:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

Ja dzisiaj nic nie robię tylko trzymam kciuki!!!!
:happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1::kciuki::kciuki::happy1::happy1:

Posted

Jesteśmy umówione. Jak tylko "z Panią skończę" ;) dam znać Santino. Będzie to przed 18-tą, bo na 18-tą Pani idzie do pracy, a ja lecę z psią wyprawką na drugi koniec Bemowa :)
A jeśli chodzi o te dziwne telefony, to następnym razem powiedz, że nie życzysz sobie więcej takich telefonów i zgłaszasz sprawę do operatora i na policję. Ja miałam kiedyś taki przypadek z jakąś małolatą, która do mnie pisała sms-y - debilne, obraźliwe i bez sensu. Dopiero jak jej odpisałam, że operator został powiadomiony, numer zostanie zablokowany, a sprawa zgłoszona właścicielowi telefonu (czyli pewnie któremuś z rodziców) oraz dalej na policję, dostałam sms-a z przeprosinami za głupie żarty, zapewnieniem, że więcej nie będzie tego robić i błaganiem, żeby nie zgłaszać ;)

Posted

[quote name='Olena84']Aczemu pani zalezy na czasie?

TRZYMAM KCIUKI![/QUOTE]

W piątek jadą na działkę i chcieliby bardzo pojechać już z psiakiem. Poza tym Pani twierdzi, że ją urzekł i się nie może doczekać. Powiedziała, że nosili się z tą decyzją od dawna i w końcu podjęli - mają 11-letnią córkę i jej od dwóch lat obiecują i w końcu się zdecydowali. Pani powiedziała, że nie myślała o tych wszystkich formalnościach (wizyta p/a, umowa) i gdyby wiedziała to wcześniej by dzwoniła. Myślała, że to wszystko "od ręki". Ale nie ma nic przeciwko wizycie, umowie ani kastracji.

Napiszę teraz coś co pewnie częśc z Was do niej zniechęci, jednak ja z nią kilka razy już rozmawiałam i naprawdę mam wrażenie że to przemyślana decyzja, a nie podjęta pod wpływem chwili. Pani chciałaby też pieska jak najszybciej bo jej córka ma urodziny i chciałaby jej zrobić taką niespodziankę. Ale uprzedzam, że rozmawiałam z nią na temat tego, że to jest decyzja na dłuuuugie lata, i że prezenty urodzinowe/gwaizdkowe itp. są często zwracane z adopcji. Pani mnie zapewniała, że to nie jest tak, że dziewczynka zażyczyła sobie pieska na urodziny i bach! Tylko, że odkąd miała komunię rozmawiają o tym i ciągle odkładali tę decyzję tłumaczą córce, że to bardzo duzy obowiązek i że jeszcze żebytrochę poczekać i doszli do wniosku że już jest na tyle duża, że mogą sobie pozwolić na pieska. Córka ich podobno sama od nowego roku mówi, że chciałaby pieska i żeby był ze schroniska, żeby można było pomóc jakiemuś biednemu. Na mnie przez telefon ta Pani robiła dobre wrażenie, ale więcej pewnie powie Nutusia jak wróci z przedadopcyjnej dzisiaj, no i K. - właścicelka hotelu, do której jutro ta Pani ma pojechać na zapoznanie się z Rudim.

Posted

[quote name='Nutusia']Jesteśmy umówione. Jak tylko "z Panią skończę" ;) dam znać Santino. Będzie to przed 18-tą, bo na 18-tą Pani idzie do pracy, a ja lecę z psią wyprawką na drugi koniec Bemowa :)
A jeśli chodzi o te dziwne telefony, to następnym razem powiedz, że nie życzysz sobie więcej takich telefonów i zgłaszasz sprawę do operatora i na policję. Ja miałam kiedyś taki przypadek z jakąś małolatą, która do mnie pisała sms-y - debilne, obraźliwe i bez sensu. Dopiero jak jej odpisałam, że operator został powiadomiony, numer zostanie zablokowany, a sprawa zgłoszona właścicielowi telefonu (czyli pewnie któremuś z rodziców) oraz dalej na policję, dostałam sms-a z przeprosinami za głupie żarty, zapewnieniem, że więcej nie będzie tego robić i błaganiem, żeby nie zgłaszać ;)[/QUOTE]

Nutusiu, czekam jak na szpilkach. I dzięki za radę - jak jeszcze ktos zadzwoni to tak powiem! :)

Posted

I dodaj jeszcze, że jesteś prawnikiem i Twoja kancelaria chętnie się zajmie sprawą "chętnego na psa". A następnie rzuć kilka paragrafów, ustępów, punktów i nazw aktów prawnych - efekt murowany ;)

Posted

[quote name='Nutusia']I dodaj jeszcze, że jesteś prawnikiem i Twoja kancelaria chętnie się zajmie sprawą "chętnego na psa". A następnie rzuć kilka paragrafów, ustępów, punktów i nazw aktów prawnych - efekt murowany ;)[/QUOTE]

Słuszna uwaga! Tak zrobię :evil_lol:

Posted

[quote name='santino']Kochani, domek super!!!! Rudi się pakuje!!! :):):):):):)[/QUOTE]
Rudasku jeszcze jutro badz grzeczny:)
Dziekujemy Nutusiu!:)

Posted

[quote name='santino']Kochani, domek super!!!! Rudi się pakuje!!! :):):):):):)[/QUOTE]
Wszystkie "moje" psy wyjeżdżają - muszę sobie nowych poszukać ;)

Posted

:buzi::bye::bye:O poszukanie nowych piesków nie jest trudno pełno biedaków widać mmd że masz dobra rękę Rudaskowi zyczę wszystkiego dobrego w nowym domku w końcu mu sie to należy pa rybko

Posted

Kochane przepraszam ze takie krótkie info ale jak mnie po tej adopcji z roboty nie wywala to będzie sukces! Nic dziś nie zrobiłam!! Teraz już w domu jestem ale łącze się przez telefon. Jutro w każdym razie jesteśmy umówione w hotelu i wieziemy gnojca:) bardzo dziękuje Nutusi!!! Jutro napisze wiecej!
Mam nadzieje ze wszystko pójdzie gładko :) ale co ma nie pójść ;)

Posted

[quote name='santino']Kochane przepraszam ze takie krótkie info ale jak mnie po tej adopcji z roboty nie wywala to będzie sukces! Nic dziś nie zrobiłam!! Teraz już w domu jestem ale łącze się przez telefon. Jutro w każdym razie jesteśmy umówione w hotelu i wieziemy gnojca:) bardzo dziękuje Nutusi!!! Jutro napisze wiecej!
Mam nadzieje ze wszystko pójdzie gładko :) ale co ma nie pójść ;)[/QUOTE]

To trzymamy jeszcze mocniej, u nóg też :)

Posted

[quote name='santino']mmd, doszła kasa z elligowego bazarku :) jutro potwierdze na wątku, ok? I uzupełnie w rozliczeniu.[/QUOTE]
Jasne - nie ma pośpiechu :)