Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']Santino, czyli podwyżki cen benzyny też Cię nie dotyczą? I tak tankujesz zawsze za 50 zł?... :) Numer miesiąca normalnie!

Dokładnie !!!! :)

[quote name='Nutusia']Rudas, trzymaj się. W przyszłym tygodniu szykują się zmiaaaannnnnyyyyy.....

Jakie zmiany????

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dobre, ubawiłam się:) Gorzej, że ja miałam kolegę...też blondyna:) Dzięki niemu zainwestowałam w kanisterek, bo jakoś trzeba było benzyny dolać:) Ale zanim poszliśmy na stację, musiał mnie doprowadzić do stanu używalności, bo nie byłam w stanie opanować długiego, szaleńczego śmiechu;). Ale to były czasy, kiedy malucha się za 10 zeta tankowało:)

Posted

Blisko doba zeszła zanim się wyśmiałam :) To plus zarzucony na FB artykulik o kupach (a szczególnie dyskusja pod nim na forum) spowodowało, że brzuch mnie będzie bolał przez tydzień :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='santino']mmd, cieszę się ze mogłam Ci poprawić humor :)
Pozdrawiam wszystkich znad morza!!!!! :):):):)[/QUOTE]
My tez Cie pozdrawiamy, baw sie dobrze:)

Posted

[quote name='majowa']pozdrowienia ze świętokrzyskiego w które się czasowo przeniosłam :)
Moje rodzinne strony - pozdrów ode mnie :)

Na gumtree od 26.06. a szczególnie po ostatnim wyróżnieniu wlazło ponad 1000 osób. Ładnie - szkoda, ze bez konkretów. Ale to chyba rekord jak dotąd :) Rudi przyciąga;)
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Nikt-nie-ma-takich-uszu-A-Rudi-nie-ma-domu-a-chcialby-miec-W0QQAdIdZ293568489

Posted

[quote name='mmd']Moje rodzinne strony - pozdrów ode mnie :)

Na gumtree od 26.06. a szczególnie po ostatnim wyróżnieniu wlazło ponad 1000 osób. Ładnie - szkoda, ze bez konkretów. Ale to chyba rekord jak dotąd :) Rudi przyciąga;)
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Nikt-nie-ma-takich-uszu-A-Rudi-nie-ma-domu-a-chcialby-miec-W0QQAdIdZ293568489

No ładnie, moje rodzinne też
widać trafi swój na swego :)

Posted

[quote name='mmd']Pod dwóch butelkach tego musującego elementu baśniowego jeszcze się przyczłapałam powiedzieć dobranoc :)[/QUOTE]
mmd jak sie wyspisz to prosze zadzwon do mnie:)

Posted

Witajcie,

Przepraszam, że tak się późno pojawiam, ale wczoraj nie dałam rady już nic pisać, a dziś od rana robota...

Ale do sedna: niestety, ale żaden domek nie dzwonił :( Niemniej jednak u Rudiego szykują się zmiany. Podczas mojego pobytu nad morze dostałam wiadomość z hoteliku, że Rudi jest coraz bardziej niegrzeczny. Razem z innymi psami rozwalili kanapę, zeżarli jakieś książki i Bóg wie co jeszcze.... Ponieważ email nie był w przyjaznym tonie, to odczekałam chwilę, uzbroiłam się w słowne argumenty i zadzwoniłam do hotelu oczekując, że każą mi się z nim wynosić. Na szczęście nic takiego nie miało miejsca! Niemniej jednak po konsultacjach z kilkoma osobami, które znam i którym ufam postanowiłam zabrać Rudiego do innego hotelu. Wynika to z faktu, że Rudi wykazuje cechy lęku separacyjnego i jak zostaje sam (albo z koleżankami) to wyje lub niszczy, ewentualnie podejmuje takowe próby. Miesięczna obserwacja w domowym hotelu pozwala i sądzić, że oprócz tego, iż Rudi absolutnie bez wątpienia jest superpozytywnym, megawesołym i fajnym psiakiem to jest to jednak pies, z którym trzeba popracować. W hotelu, w którym obecnie przebywa nie ma takiej możliwości niestety. A jeśli się z nim nie popracuje to obawiam się, że szanse na dom się zmniejszają, a jeśli nawet nie to rośnie ryzyko, że wróciłby z adopcji. W tej chwili nie bardzo nadaje on się do mieszkania. Idealny byłby dom z ogrodem, gdzie ogród byłby taki, że mógłby on zostać w nim bezpieczny podczas nieobecności właścicieli. Ewentualnie dom, w którym mieszkają ludzie doświadczeni w posiadaniu psa ze schroniska tudzież innego bezdomniaka i którzy wiedzą jak się "za niego zabrać". Wszyscy wiemy ile takich domów jest: prawie nie ma!!!

Dlatego w najbliższą sobotę Rudi (kolejny raz niestety) zmieni miejsce zamieszkania. Zamieszka w hotelu w Wilanowie, gdzie właścicielka będzie z nim pracować i podejmie próbę wytłumaczenia mu, że zostawanie samemu to nie jest nic złego, a czasem może być nawet fajne ;) Mam nadzieję, że Rudi okaże się pojętnym chłopakiem i raz dwa zrozumie, że wszystko co robimy jest z myślą o nim, nawet jeśli na początku wydawać mu się będzie, że potworna krzywda mu się dzieje.

Wszystko co wyżej napisałam NIE OZNACZA że wstrzymujemy się adopcją Rudiego. ABSOLUTNIE NIE!!! Niemniej jednak dom, który będzie chciał go adoptować musi mieć świadomość, że Rudi to fajny pies, który do tej pory latał po plaży i nie za abrdzo wie co to są ograniczenia. Trzeba mu doświadczonego domu, alebo domu z wieeeelkim ogrodem ;)

Mam nadzieję, że moja decyzja o zabraniu go kolejny raz w inne miejsce jest dla Was zrozumiała - jakby coś chętnie odpowiem na wszelkie pytania. Nowy hotel kosztować będzie 400 zł miesięcznie + koszt karmy. Przeprowadzka zaplanowana na sobotę.