Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja jej doradziłam, a o hoteliku dowiedziałam się od Abrykadabry, gdy nie miałam gdzie podziać Samby. A Biala biegała gdzieś w Sulejówku czy tych okolicach, a ja akurat nie mogłam pojechać, bo odławiałam innego psiaka. Mnie mówiła, że jakiś Pan pożyczy jej klatkę na króliki.

Posted

[quote name='mru']pani K. pomogliśmy my: jakiś facet i dwie jakieś panie ;) ona by nie dała rady złapać suni. my je złapaliśmy i przywieźliśmy wspólnie z panią K. do pauli. i wtedy właśnie pani K. mówiła, że doradzono jej taki hotel (czyli paulę, jak się okazało)

faktycznie pożyczyliśmy też klatkę.[/QUOTE]
Pani K. uregulowała także wtedy płatność i wiem, że musiała podpisać oświadczenie...
I bardzo dobrze,każdy ma swoje układy, ale chodzi tylko o ODPOWIEDZIALNOŚĆ za psy i stąd cała nasza wielka "afera",której nie ma...

Posted

tak, w Sulejówku. Biała sunia, która jest u Pauli i jej trzy szczeniaki... to ta suka, ją i dzieci łapaliśmy. żadnego mitycznego "jakiegoś tam faceta" tam nie było ;) tylko my we trójkę.

Posted

[quote name='bajk21.']To ja jej doradziłam, a o hoteliku dowiedziałam się od Abrykadabry, gdy nie miałam gdzie podziać Samby. A Biala biegała gdzieś w Sulejówku czy tych okolicach, a ja akurat nie mogłam pojechać, bo odławiałam innego psiaka.[/QUOTE]

Oczywiście rozumiemy to, bo niestety ja rzadko, ale mru i P. jeżdzą na okrągło...

Posted

To niestety Pani K. mnie wprowadziła w błąd i nic nie mówiła, że ludzie z VIVY jej pomagają, chyba że szukała pomocy wszędzie, ale mnie o tym nie informowała, dlatego byłam zdziwiona, że to wy mówicie, że suka i szczeniaki są pod waszą opieką i prosiłam Abrę żeby mi dala ksero umów, a jednego szczylka wyadoptowałam na swoją umowę, nawet wydarzenia na FB zrobiła moja koleżanka z moimi namiarami, a potem przekazała komu innemu.. Gdybym wiedziała to bym się nie wcinała.

Posted

ale my pomagaliśmy tylko je łapać/przewieźć. opiekunką była i jest pani K. :) oczywiście oferowaliśmy nasze umowy jakby nic nie było i abra sprawdziła dom, ale to tylko w ramach pomocy - psy nie były pod naszą opieką. ja je widziałam tylko raz a potem już tylko dowiadywaliśmy się telefonicznie od pani K. co u nich i pomagaliśmy z ogłoszeniami.

Posted

Paulina dokładnie to wiedziała, poza tym ABRA to VIVA także...
Pani K. jest dobrą kobietą i na bank nie ona wprowadziła Cię w błąd... jestem tego PEWNA!

Posted

To że jest dobrą kobietą to ja wiem, ale to ona nie powiedziała mi że pomagają jej ludzie z VIVY, tylko, że jakiś facet, który tam mieszka pożyczy klatkę i ją zawiezie. Może było jej głupio, że wszystkich w to zaangażowała.

Posted

[quote name='bajk21.']To że jest dobrą kobietą to ja wiem, ale to ona nie powiedziała mi że pomagają jej ludzie z VIVY, tylko, że jakiś facet, który tam mieszka pożyczy klatkę i ją zawiezie. Może było jej głupio, że wszystkich w to zaangażowała.[/QUOTE]

to chyba się coś pomieszało ;) komuś ;)
facet, co tam mieszka był na miejscu - stał z panią K. jak przyjechaliśmy, bardzo miły okoliczny pan, ale ani klatki nie miał ani nie łapał szczeniaków ani suki i nie zawiózł ich do pauli :)
my przyjechaliśmy, złapaliśmy i razem pojechaliśmy, z dwa auta jeśli mam być dokładna ;)

ludzie z VIVY pomogli tylko złapać :) i tak, pożyczyli klatkę. i pani K. nie wprowadziła nikogo w błąd - my pomogliśmy jednorazowo wtedy na miejscu.

paula widziała nas, bo z nami gadała ;) a pani K. podpisywała dokumenty i płaciła

ale nie wiem, po co ta dyskusja. :) inne zaharowane dogomaniaczki śpią, my też powinnyśmy ;) szczególnie że od rana tyra!

Posted

[quote name='bajk21.']ale to ona nie powiedziała mi że pomagają jej ludzie z VIVY[/QUOTE]

aha jeszcze jedno: pani K. tego dnia była tak zakręcona, że jak się do niej oddzwaniało (przed złapaniem) to nie wiedziała już kim rozmawia :) dzwoniła do stu osób stojąc tam przy ulicy, była bardzo zdeterminowana i... właściwie fizycznie na miejscu pomogliśmy tylko my. miała prawo w końcu nie zakumać i nie przekazać od razu, ze to byli ludzie z VIVY akurat. z resztą nie wiem, jaka dla pani K. to różnica :) sama uważam, ze żadna. ludzie, którzy pomogli złapać suke i małe, tyle.

Posted

[quote name='Paulina78']Czekaj, z rana się obudza i nas zje..ią :)
Tylko czemu na łapance ich nie będzie :P)?[/QUOTE]

bo someone on dogo is WRONG!

Posted

I bardzo dobrze, że tam byliście, bo jeszcze niechcący zadzwoniła by do Jandy i wtedy już byśmy psów nie zobaczyli. Życzę dobrej nocy, bo ja teraz też już jestem zakręcona a skoro świt trzeba wstać do zwierzaków, one nie zrozumieją, że jestem śpiąca. Cześć wam, niech wam się śni, że wszystkie psiaki, są grubasiaki, mają domy i już nie wałęsają się po ulicach. Niech chociaż sny będą fajne jak nie może być rzeczywistość.

Posted

Ooooo, poczytam jak wrócę.
Ps. Bajk21 - Otis ma zapewniony transport, o czym doskonale wiesz, więc nie bardzo rozumiem, jakie dyżury chcesz ustalać. I dlaczego akurat Ty :crazyeye:?
Bardzo dziękujemy za zainteresowanie, ale uważam, że powinnaś poświęcić swój czas swoim psom.

Posted

Abra przepraszam cię bardzo, ale Otis ma tylko przewóz, ale jeszcze ktoś musi z nim siedzieć w lecznicy na kroplówce dwa razy dziennie. Do tej pory rano robiła to Paula a wieczorem ja. Dlatego napisałam o dyżurach. Dzisiaj wiem że to ty bylaś ze wszystkimi psami i dziękuję ci za to, Rozumiem, że od jutra mam zajmować się tylko swoimi, a ty będziesz dwa razy dziennie jeździła z Otisem. Jeśli dasz radę to ja się wycofam.

Posted

Jola, sorry, ale nie zrozumiałaś. Mam nadzieję, że sprawa się wyjaśniła.

[B]Łączny koszt leczenia Otisa (z dzisiejszą wizytą) to 265zł.[/B] Jutro Paula pokryje tę kwotę ze swojej kasy.
[B]Atomówka, zrobisz przelew na konto Pauli?[/B]
Ps. Otis czuje się lepiej, ale na razie nie można przewidzieć ile jeszcze wizyt u weta przed nim.
Mru, Paulina, Paweł, Zośka i Piotrek! Dzięki za poranny jogging za cwaną mamusią :)

Posted

[quote name='Abrakadabra']Jola, sorry, ale nie zrozumiałaś. Mam nadzieję, że sprawa się wyjaśniła.

[B]Łączny koszt leczenia Otisa (z dzisiejszą wizytą) to 265zł.[/B] Jutro Paula pokryje tę kwotę ze swojej kasy.
[B]Atomówka, zrobisz przelew na konto Pauli?[/B]
Ps. Otis czuje się lepiej, ale na razie nie można przewidzieć ile jeszcze wizyt u weta przed nim.
Mru, Paulina, Paweł, Zośka i Piotrek! Dzięki za poranny jogging za cwaną mamusią :)[/QUOTE]

udało się mamusię złapać ?:)

Posted

[quote name='Abrakadabra']Niestety nie. Myślimy nad planem "B" :)
Mam nadzieję, ze wraz z upływającymi weekendami nie dojdziemy do "Z".[/QUOTE]

kurcze, to cwane psisko .

Posted

Dziewczyny ja chwilowo nie mam dostępu do netu i nie wiem kiedy to się zmieni, zdechł mi komp

Zaraz zrobię przelew do Pauliny, zostanie maluchom trochę ponad 100 zł

Jak będzą info kiedy łapanka mamy albo cokolwiek proszę o kontakt telefoniczny bo tutaj niestety nie przeczytam