Fiera Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Karmy połowę dla Storka przepakuję do torby, a jeśli chodzi o kasę na szczepienia - 60 zł - , to poproszę Was jutro o podwiezienie 2 km. do bankomatu , bo mi się autko zepsuło... Szkoda, że nie mam aparatu - ale one się fajnie bawią:) Quote
Noemi1 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Czekam na wieści od Atomowki. A teraz sprawa matki. Na FB złapałam kontakt z Anna Fotopsy. Jest szansa (na razie tylko wstępnie) na hotelikowanie suni po sterylce. Musiałbyśmy tylko wymysleć gdzie zrobić sterylkę i czy mamy na to środki. Czy któraś dzwoniła pod ten podany numer? Jeżeli nie to ja jutro tam zadzwonię. Tu jest link bezpośrednio na stronę fundacji [URL]http://www.zwierzetaimy.pl/kontakt.html[/URL] To chyba jedyna nadzieja dla matki. A może pomogą w łapaniu? Quote
Aleksa. Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Fiera,a w komórce aparatu nie masz ? :eviltong: Quote
Fiera Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='Aleksandra95']Fiera,a w komórce aparatu nie masz ? :eviltong:[/QUOTE] Jasne, że mam, ale jakiś taki do d..., i w dodatku kabelek posiałam i nie miałabym jak tych fotek wrzucić ;) Quote
Aleksa. Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='Fiera']Jasne, że mam, ale jakiś taki do d..., i w dodatku kabelek posiałam i nie miałabym jak tych fotek wrzucić ;)[/QUOTE] no trudnoo.. :( Quote
Fiera Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Dziewczyny, a kto ma obróżki maluchów, których Abra nie przywiozła po majowym weekendzie? Bo może Noemi1 by je jutro wzięła przy okazji, nie wiem kto jeszcze jedzie i czy to realny pomysł? Pytam, bo Sambie już się obroża rozpadła, a Storka jest stara i niespecjalnie ładna... A może ktoś ma niepotrzebną obróżkę dla szczeniaka? Quote
Aleksa. Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='Fiera']Dziewczyny, a kto ma obróżki maluchów, których Abra nie przywiozła po majowym weekendzie? Bo może Noemi1 by je jutro wzięła przy okazji, nie wiem kto jeszcze jedzie i czy to realny pomysł? Pytam, bo Sambie już się obroża rozpadła, a Storka jest stara i niespecjalnie ładna... A może ktoś ma niepotrzebną obróżkę dla szczeniaka?[/QUOTE] Ja niestety nie mam.. :( Quote
Abrakadabra Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='Noemi1']Czekam na wieści od Atomowki. A teraz sprawa matki. Na FB złapałam kontakt z Anna Fotopsy. Jest szansa (na razie tylko wstępnie) na hotelikowanie suni po sterylce. Musiałbyśmy tylko wymysleć gdzie zrobić sterylkę i czy mamy na to środki. Czy któraś dzwoniła pod ten podany numer? Jeżeli nie to ja jutro tam zadzwonię. Tu jest link bezpośrednio na stronę fundacji [URL]http://www.zwierzetaimy.pl/kontakt.html[/URL] To chyba jedyna nadzieja dla matki. A może pomogą w łapaniu?[/QUOTE] Noemi - z łapaniem nie będzie problemu. Sunia nie daje do siebie podejść, więc najlepszym rozwiązaniem jest klatka-łapka, którą dysponuję dzięki Fundacji Viva! Mam też zapewniona pomoc liczebna z ich strony :) Oby tylko weszła do tej klatki... Czy Anna Fotopsy jest z Warszawy? Ps.Obróżki zostały u Tattoi. Ja mam w samochodzie te, które dostałam od Zośki74, ale obawiam się, że nie dam rady spotkać się z Noemi i Atomówką przed ich jutrzejszym wyjazdem do Ciebie. I nie wiem, czy wielkościowo będą pasowały na maluchy. Powinny, ale one już chyba mocno podrosły? Fiera ile teraz ważą? Samba była najmniejsza i ważyła 4kg, Storek chyba 5kg... Może te obroże prześlę Ci kurierem? Quote
Fiera Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Abra, może Ty kojarzysz dalszy los obróżek maluchów? Może marudzę, ale Sambie naprawdę jest potrzebna, dziś wychodziłam z nimi na zmianę w obroży Storka, ale jest trochę za duża i boję się, żeby mała z niej nie śmignęła, a poza tym Stor jutro wyjeżdża... Quote
Noemi1 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Mama Anny Fotopsy ma hotelik pod Wwą, około 40 km, koło Niepokalanowa to link:[URL]http://www.hoteldlapsow.net/[/URL] Cena dla bezdomniaków do ustalenia. Anna oferowało się dzisiaj z pomocą dla Storka, ale zagadałam z nią o pomoc dla Mamuśki. Fiera możesz te gady zmierzyć jakiej długości mają być te obroże. Ja powinnam coś wygrzebac, ale nie wiem czy nie będa za duże. Jedną mam regulowaną w dośc dużym zakresie, a drugą musiałabym poszukać, ale mam jeszcze jakieś dwie w spadku. Czekam na info, i idę mierzyś te co mam na stanie wolne :) EDIT: jedna płynnie regulowana odblaskowa 31- jakiś 40/45 cm, druga skórzana na sprzączkę 32 cm do ok.40 cm. Mogę jej dorobić dziurek, bo mam takie urządzenie :) I mam jeszcze większą skórzaną, ale nieco sfatygowaną :( EDIT2: Dziewczyny Atomowka się do mnie nie odzywa :( Nie wiem co robić, bo ja gotowa na jutro, ale sama nie dam rady "gada" przewieźć. Musi go ktoś przytrzymać :( Quote
Abrakadabra Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='Fiera']Abra, może Ty kojarzysz dalszy los obróżek maluchów? Może marudzę, ale Sambie naprawdę jest potrzebna, dziś wychodziłam z nimi na zmianę w obroży Storka, ale jest trochę za duża i boję się, żeby mała z niej nie śmignęła, a poza tym Stor jutro wyjeżdża...[/QUOTE] Właśnie napisałam, że mam je w samochodzie. Noemi? Mogłabyś zostawić jedną obróżke (o ile wielkościowo będzie pasować?) dla Samby? Fiera, zmierz sunię. W zamian oddam Ci te, które mam u siebie. To porządne, skórzane, nieużywane obróżki . Ps. Niepokalanów to bliskie okolice Fiery :) Quote
Noemi1 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Tak zdecydowanie to jej okolice. Tylo co dalej robimy? Mam dzwonić do tej fundacji??? I spróbować dogadać sprawę z hotelikiem. To wyjdzie 12 zł za dzień plus karma. Może mieszkać w kojcu i nie być oswajana. Myślę, że jak ma być potem wypuszczona na wolność to dobrze, żeby nie przyzwyczajała się do ludzi. Obrożę dla Fiery mogę zostawić i drugą dla Storka podarować. Nie ma problemu. Obie mam na zbyciu :) Quote
Abrakadabra Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='Noemi1']Tak zdecydowanie to jej okolice. Tylo co dalej robimy? Mam dzwonić do tej fundacji??? I spróbować dogadać sprawę z hotelikiem. To wyjdzie 12 zł za dzień plus karma. Może mieszkać w kojcu i nie być oswajana. Myślę, że jak ma być potem wypuszczona na wolność to dobrze, żeby nie przyzwyczajała się do ludzi. [/QUOTE] Jeśli możesz , to zadzwoń do Fundacji, żeby porozmawiać o szczegółach sterylizacji.. I wyślij mi na PW swój nr telefonu :) Quote
Noemi1 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Wysłałam tel. Dobra robi się poźno, a decyzje trzeba podjąć. Ja jutro tak czy inaczej podjadę po Storka. Mam z tyłu w aucie taką matę z ktorej daje się zrobić kołyskę. Mata jest gumowana, więc niech młody tam sobie co chce wyczynia :) Wezmę jeszcze dla niego szelki regulowane, które i tak chyba bedą za duże, ale jakoś go w nie upchniemy i go przytroczę do tylnego zagłówka i jakoś dam chyba radę go przewieźć. Ale mogę się w związku z tym spóźnić nieco do Kamili, bo muszę się z tym "gadem" zaprzyjaźnić choć trochę, chyba, że mnie Fiera wygna :) Jak się Atomowka odezwie, oczywiście chętnie skorzystam z pomocy :) Quote
Zośka74 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 [quote name='Fiera']Abra, może Ty kojarzysz dalszy los obróżek maluchów? Może marudzę, ale Sambie naprawdę jest potrzebna, dziś wychodziłam z nimi na zmianę w obroży Storka, ale jest trochę za duża i boję się, żeby mała z niej nie śmignęła, a poza tym Stor jutro wyjeżdża...[/QUOTE] Tak jak wcześniej pisałam mam dużo smyczy i obróżek, tylko od jutra szkołę zaczynam i nie wiem jak wam mam dostarczyć Quote
Abrakadabra Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='Zośka74']Tak jak wcześniej pisałam mam dużo smyczy i obróżek, tylko od jutra szkołę zaczynam i nie wiem jak wam mam dostarczyć[/QUOTE] Umówimy się jakoś i odbiorę je od Ciebie. W jakich godzinach będziesz odbierała telefony? Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej n/t przyzwyczajeń mamusi. Dzisiaj ok.18.30 mignęła mi ze swoim towarzyszem przy ulicy, pomiędzy działkami, a płytami, spod których ewakuowałysmy :) dzieciaki. Żadne inne psy się obojk niej nie kręciły, nie zarejestrowałam nawet czy porusza się sprawnie (pisałąś, że kuleje). Naomi - a masz może kontenerek? Jeśli nie - przywiąż go po prostu do zagłówka lub pasa bezpieczeństwa z tyłu. Maluchy jeżdziły ze mną kilka razy i ostatnie, co może przyjść Storowi do łepetynki - to skakanie po całym samochodzie i uniemożliwianie jazdy kierowcy :) Podejrzewam, że będzie "zamrożony" ze strachu. Quote
Noemi1 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Ufff :) Atomowka się odezwała i umówiłysmy się tak jak pisałam :) A więc w drogę :) Jutro się meldujemy :) Quote
obraczus87 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Jelsi chodzi o Mokry Nosek to Ania to Anka Szklanka - tutaj profil :) [URL]http://www.dogomania.pl/members/103501-anka_szklanka[/URL] Niedawno pojechala tam Dosia - [URL="http://www.dogomania.pl/threads/182555-*Dosia-przeniesiona-do-hotelu-PILNIE-POTRZEBNE-DEKLARACJE-%21%21%21?p=17043493#post17043493"]http://www.dogomania.pl/threads/182555-*Dosia-przeniesiona-do-hotelu-PILNIE-POTRZEBNE-DEKLARACJE-!!!?p=17043493#post17043493[/URL] Jesli chodzi o Storka, to najwyzej niech Kamila kupi orbozke i smycz - jak nie ma, a my zwrocimy kase. Bo czasami taniej wyjdzie kupno niz wozenie w ta i z powrotem. Quote
Fiera Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 To po kolei może: Storek trochę się boi jeździć autkiem, więc Noemi1 spokojnie dasz sobie radę z nim sama - ja wiozłam do weta sama dwa maluchy - przywarły do kocyka na podłodze przed fotelem pasażera i ani drgnęły cała drogę ( tylko baki puszczały troszkę). Obróżka na Sambę powinna mieć min. 30 cm, dziurka na którą była do tej pory zapinana jest w odległości 27,5 cm od tej końcówki z zapięciem, więc oceń sama, czy trzeba coś dorabiać. A jeśli chodzi o mamuśkę, to jeśli to tylko 10 dni, to za 10 zł/dzień + karma to ja ją mogę spokojnie przechować - w razie potrzeby... Quote
Fiera Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Jaka one mają milutka sierść po kąpieli:). A Stor mnie rozbraja tuż przed odjazdem, dziubie mnie noskiem po nerkach i zaczepia, żebym go głaskała, kochane moje małe :loveu: Quote
obraczus87 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Uwazam, ze matka musi przebywac w naprawde swietnym kojcu, z ktorego nie da nogi. Juz wiele widzialam. I naprawde wole napisac swoje zdanie w kwestii przetrzymania mamuśki ;) To ja zycze jutro powodzenia. Noemi i Atomowka dziekuje serdecznie! Zreszta w ogole wszystkim Wam dziekuje..... naprawde jest to jeden z nielicznych watkow, na ktorym jest taka współpraca. Quote
Noemi1 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Wszystko już naszykowałam :) Dziurek w obroży dorobiłam, bo jednak byłaby za duża. Smycz 1 szt też posiadam, więc nie ma problemu. Psiaki wyposażone :) Fiera idź spać, żebyś się nie rozmyśliła, a jutro jak sie spotkamy to pogadamy o mamuśce :) Moim zdaniem trezba ją szybko łapać, żeby nie było komplikacji. Quote
Atomowka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Jak Noemi piszę my już umówione, Na wszelki wypadek jak też weźmę obróżkę Noemi weźmiesz ten ręcznik o którym rozmawiałyśmy wczoraj w samochodzie? Quote
Aleksa. Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/209344-Usu%C5%84-TIRA-a-jej-%C5%BCycie-b%C4%99dzie-bezpieczniejsze-!-na-mamusie-z-Z%C4%85bek-25.06-godz.24?p=17045074#post17045074[/url] obiecany bazarek,troszkę wcześniej ! :):):):) Quote
Recommended Posts