Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karmy połowę dla Storka przepakuję do torby, a jeśli chodzi o kasę na szczepienia - 60 zł - , to poproszę Was jutro o podwiezienie 2 km. do bankomatu , bo mi się autko zepsuło... Szkoda, że nie mam aparatu - ale one się fajnie bawią:)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czekam na wieści od Atomowki.
A teraz sprawa matki. Na FB złapałam kontakt z Anna Fotopsy. Jest szansa (na razie tylko wstępnie) na hotelikowanie suni po sterylce. Musiałbyśmy tylko wymysleć gdzie zrobić sterylkę i czy mamy na to środki. Czy któraś dzwoniła pod ten podany numer?
Jeżeli nie to ja jutro tam zadzwonię. Tu jest link bezpośrednio na stronę fundacji [URL]http://www.zwierzetaimy.pl/kontakt.html[/URL] To chyba jedyna nadzieja dla matki. A może pomogą w łapaniu?

Posted

[quote name='Aleksandra95']Fiera,a w komórce aparatu nie masz ? :eviltong:[/QUOTE]

Jasne, że mam, ale jakiś taki do d..., i w dodatku kabelek posiałam i nie miałabym jak tych fotek wrzucić ;)

Posted

[quote name='Fiera']Jasne, że mam, ale jakiś taki do d..., i w dodatku kabelek posiałam i nie miałabym jak tych fotek wrzucić ;)[/QUOTE]
no trudnoo.. :(

Posted

Dziewczyny, a kto ma obróżki maluchów, których Abra nie przywiozła po majowym weekendzie? Bo może Noemi1 by je jutro wzięła przy okazji, nie wiem kto jeszcze jedzie i czy to realny pomysł? Pytam, bo Sambie już się obroża rozpadła, a Storka jest stara i niespecjalnie ładna... A może ktoś ma niepotrzebną obróżkę dla szczeniaka?

Posted

[quote name='Fiera']Dziewczyny, a kto ma obróżki maluchów, których Abra nie przywiozła po majowym weekendzie? Bo może Noemi1 by je jutro wzięła przy okazji, nie wiem kto jeszcze jedzie i czy to realny pomysł? Pytam, bo Sambie już się obroża rozpadła, a Storka jest stara i niespecjalnie ładna... A może ktoś ma niepotrzebną obróżkę dla szczeniaka?[/QUOTE]
Ja niestety nie mam.. :(

Posted

[quote name='Noemi1']Czekam na wieści od Atomowki.
A teraz sprawa matki. Na FB złapałam kontakt z Anna Fotopsy. Jest szansa (na razie tylko wstępnie) na hotelikowanie suni po sterylce. Musiałbyśmy tylko wymysleć gdzie zrobić sterylkę i czy mamy na to środki. Czy któraś dzwoniła pod ten podany numer?
Jeżeli nie to ja jutro tam zadzwonię. Tu jest link bezpośrednio na stronę fundacji [URL]http://www.zwierzetaimy.pl/kontakt.html[/URL] To chyba jedyna nadzieja dla matki. A może pomogą w łapaniu?[/QUOTE]

Noemi - z łapaniem nie będzie problemu.
Sunia nie daje do siebie podejść, więc najlepszym rozwiązaniem jest klatka-łapka, którą dysponuję dzięki Fundacji Viva!
Mam też zapewniona pomoc liczebna z ich strony :) Oby tylko weszła do tej klatki...
Czy Anna Fotopsy jest z Warszawy?

Ps.Obróżki zostały u Tattoi. Ja mam w samochodzie te, które dostałam od Zośki74, ale obawiam się, że nie dam rady spotkać się z Noemi i Atomówką przed ich jutrzejszym wyjazdem do Ciebie. I nie wiem, czy wielkościowo będą pasowały na maluchy. Powinny, ale one już chyba mocno podrosły? Fiera ile teraz ważą? Samba była najmniejsza i ważyła 4kg, Storek chyba 5kg...
Może te obroże prześlę Ci kurierem?

Posted

Abra, może Ty kojarzysz dalszy los obróżek maluchów? Może marudzę, ale Sambie naprawdę jest potrzebna, dziś wychodziłam z nimi na zmianę w obroży Storka, ale jest trochę za duża i boję się, żeby mała z niej nie śmignęła, a poza tym Stor jutro wyjeżdża...

Posted

Mama Anny Fotopsy ma hotelik pod Wwą, około 40 km, koło Niepokalanowa to link:[URL]http://www.hoteldlapsow.net/[/URL]
Cena dla bezdomniaków do ustalenia. Anna oferowało się dzisiaj z pomocą dla Storka, ale zagadałam z nią o pomoc dla Mamuśki.
Fiera możesz te gady zmierzyć jakiej długości mają być te obroże. Ja powinnam coś wygrzebac, ale nie wiem czy nie będa za duże.
Jedną mam regulowaną w dośc dużym zakresie, a drugą musiałabym poszukać, ale mam jeszcze jakieś dwie w spadku. Czekam na info, i idę mierzyś te co mam na stanie wolne :)

EDIT: jedna płynnie regulowana odblaskowa 31- jakiś 40/45 cm, druga skórzana na sprzączkę 32 cm do ok.40 cm. Mogę jej dorobić dziurek, bo mam takie urządzenie :) I mam jeszcze większą skórzaną, ale nieco sfatygowaną :(
EDIT2: Dziewczyny Atomowka się do mnie nie odzywa :(
Nie wiem co robić, bo ja gotowa na jutro, ale sama nie dam rady "gada" przewieźć. Musi go ktoś przytrzymać :(

Posted

[quote name='Fiera']Abra, może Ty kojarzysz dalszy los obróżek maluchów? Może marudzę, ale Sambie naprawdę jest potrzebna, dziś wychodziłam z nimi na zmianę w obroży Storka, ale jest trochę za duża i boję się, żeby mała z niej nie śmignęła, a poza tym Stor jutro wyjeżdża...[/QUOTE]
Właśnie napisałam, że mam je w samochodzie.

Noemi? Mogłabyś zostawić jedną obróżke (o ile wielkościowo będzie pasować?) dla Samby? Fiera, zmierz sunię.
W zamian oddam Ci te, które mam u siebie. To porządne, skórzane, nieużywane obróżki .
Ps. Niepokalanów to bliskie okolice Fiery :)

Posted

Tak zdecydowanie to jej okolice. Tylo co dalej robimy?
Mam dzwonić do tej fundacji??? I spróbować dogadać sprawę z hotelikiem. To wyjdzie 12 zł za dzień plus karma. Może mieszkać w kojcu i nie być oswajana. Myślę, że jak ma być potem wypuszczona na wolność to dobrze, żeby nie przyzwyczajała się do ludzi.
Obrożę dla Fiery mogę zostawić i drugą dla Storka podarować. Nie ma problemu. Obie mam na zbyciu :)

Posted

[quote name='Noemi1']Tak zdecydowanie to jej okolice. Tylo co dalej robimy?
Mam dzwonić do tej fundacji??? I spróbować dogadać sprawę z hotelikiem. To wyjdzie 12 zł za dzień plus karma. Może mieszkać w kojcu i nie być oswajana. Myślę, że jak ma być potem wypuszczona na wolność to dobrze, żeby nie przyzwyczajała się do ludzi.
[/QUOTE]
Jeśli możesz , to zadzwoń do Fundacji, żeby porozmawiać o szczegółach sterylizacji.. I wyślij mi na PW swój nr telefonu :)

Posted

Wysłałam tel.
Dobra robi się poźno, a decyzje trzeba podjąć. Ja jutro tak czy inaczej podjadę po Storka. Mam z tyłu w aucie taką matę z ktorej daje się zrobić kołyskę. Mata jest gumowana, więc niech młody tam sobie co chce wyczynia :) Wezmę jeszcze dla niego szelki regulowane, które i tak chyba bedą za duże, ale jakoś go w nie upchniemy i go przytroczę do tylnego zagłówka i jakoś dam chyba radę go przewieźć. Ale mogę się w związku z tym spóźnić nieco do Kamili, bo muszę się z tym "gadem" zaprzyjaźnić choć trochę, chyba, że mnie Fiera wygna :)
Jak się Atomowka odezwie, oczywiście chętnie skorzystam z pomocy :)

Posted

[quote name='Fiera']Abra, może Ty kojarzysz dalszy los obróżek maluchów? Może marudzę, ale Sambie naprawdę jest potrzebna, dziś wychodziłam z nimi na zmianę w obroży Storka, ale jest trochę za duża i boję się, żeby mała z niej nie śmignęła, a poza tym Stor jutro wyjeżdża...[/QUOTE]
Tak jak wcześniej pisałam mam dużo smyczy i obróżek, tylko od jutra szkołę zaczynam i nie wiem jak wam mam dostarczyć

Posted

[quote name='Zośka74']Tak jak wcześniej pisałam mam dużo smyczy i obróżek, tylko od jutra szkołę zaczynam i nie wiem jak wam mam dostarczyć[/QUOTE]

Umówimy się jakoś i odbiorę je od Ciebie. W jakich godzinach będziesz odbierała telefony?
Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej n/t przyzwyczajeń mamusi. Dzisiaj ok.18.30 mignęła mi ze swoim towarzyszem przy ulicy, pomiędzy działkami, a płytami, spod których ewakuowałysmy :) dzieciaki.
Żadne inne psy się obojk niej nie kręciły, nie zarejestrowałam nawet czy porusza się sprawnie (pisałąś, że kuleje).

Naomi - a masz może kontenerek? Jeśli nie - przywiąż go po prostu do zagłówka lub pasa bezpieczeństwa z tyłu.
Maluchy jeżdziły ze mną kilka razy i ostatnie, co może przyjść Storowi do łepetynki - to skakanie po całym samochodzie i uniemożliwianie jazdy kierowcy :)
Podejrzewam, że będzie "zamrożony" ze strachu.

Posted

Jelsi chodzi o Mokry Nosek to Ania to Anka Szklanka - tutaj profil :) [URL]http://www.dogomania.pl/members/103501-anka_szklanka[/URL]

Niedawno pojechala tam Dosia - [URL="http://www.dogomania.pl/threads/182555-*Dosia-przeniesiona-do-hotelu-PILNIE-POTRZEBNE-DEKLARACJE-%21%21%21?p=17043493#post17043493"]http://www.dogomania.pl/threads/182555-*Dosia-przeniesiona-do-hotelu-PILNIE-POTRZEBNE-DEKLARACJE-!!!?p=17043493#post17043493[/URL]

Jesli chodzi o Storka, to najwyzej niech Kamila kupi orbozke i smycz - jak nie ma, a my zwrocimy kase. Bo czasami taniej wyjdzie kupno niz wozenie w ta i z powrotem.

Posted

To po kolei może:
Storek trochę się boi jeździć autkiem, więc Noemi1 spokojnie dasz sobie radę z nim sama - ja wiozłam do weta sama dwa maluchy - przywarły do kocyka na podłodze przed fotelem pasażera i ani drgnęły cała drogę ( tylko baki puszczały troszkę).

Obróżka na Sambę powinna mieć min. 30 cm, dziurka na którą była do tej pory zapinana jest w odległości 27,5 cm od tej końcówki z zapięciem, więc oceń sama, czy trzeba coś dorabiać.

A jeśli chodzi o mamuśkę, to jeśli to tylko 10 dni, to za 10 zł/dzień + karma to ja ją mogę spokojnie przechować - w razie potrzeby...

Posted

Jaka one mają milutka sierść po kąpieli:). A Stor mnie rozbraja tuż przed odjazdem, dziubie mnie noskiem po nerkach i zaczepia, żebym go głaskała, kochane moje małe :loveu:

Posted

Uwazam, ze matka musi przebywac w naprawde swietnym kojcu, z ktorego nie da nogi. Juz wiele widzialam. I naprawde wole napisac swoje zdanie w kwestii przetrzymania mamuśki ;)

To ja zycze jutro powodzenia. Noemi i Atomowka dziekuje serdecznie!
Zreszta w ogole wszystkim Wam dziekuje..... naprawde jest to jeden z nielicznych watkow, na ktorym jest taka współpraca.

Posted

Wszystko już naszykowałam :)
Dziurek w obroży dorobiłam, bo jednak byłaby za duża. Smycz 1 szt też posiadam, więc nie ma problemu. Psiaki wyposażone :)
Fiera idź spać, żebyś się nie rozmyśliła, a jutro jak sie spotkamy to pogadamy o mamuśce :) Moim zdaniem trezba ją szybko łapać, żeby nie było komplikacji.

Posted

Jak Noemi piszę my już umówione, Na wszelki wypadek jak też weźmę obróżkę
Noemi weźmiesz ten ręcznik o którym rozmawiałyśmy wczoraj w samochodzie?

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/209344-Usu%C5%84-TIRA-a-jej-%C5%BCycie-b%C4%99dzie-bezpieczniejsze-!-na-mamusie-z-Z%C4%85bek-25.06-godz.24?p=17045074#post17045074[/url]

obiecany bazarek,troszkę wcześniej ! :):):):)