Abrakadabra Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Aleksandra95']Mógłby ktoś porozsyłać bazarek ?[/QUOTE] Aleksandra, ale z Ciebie specjalistka :) Bric-a-brac, Uleczka, dzięki za fanty :loveu: Quote
Aleksa. Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Abrakadabra']Aleksandra, ale z Ciebie specjalistka :) Bric-a-brac, Uleczka, dzięki za fanty :loveu:[/QUOTE] Już na to samo odpisałam na bazarku .:D Quote
obraczus87 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Zośka74']Kwestia finansowa - wczoraj do Fiery wysłane były pieniądze na weta, karmy na ok 5 dni też powinno starczyć - zbieram puszeczki i jeszcze dowiozę. Oczywiście że szukam DS dla maluchów, ale na razie jest ciężko. Jak pomożecie i coś na te trzy dni weekendowe im znajdziecie to ja mogę je przewieźć w wyznaczone miejsce.[/QUOTE] Dzięki za info. W takim razie szukamy miejsca dla szczeniakow na nastepny week, a potem dla dwoch szczeniakow oddzielnych DT. Jeśli chodzi o finanse to ja BARDZO PROSZĘ, aby wszystkie pieniądze trafiały na JEDNO konto, które było ustalone TUTAj na wątku, czyli konto ATOMÓWKI.Atomówka dostanie w prezencie jeden z postów na pierwszej stronie, będzie robić rozliczenia i wysylac kasę do Fiery a później do innych DT gdy takowe znajdziemy. Na wątek postaram się zaprosić nowe osoby i muszą być jasne ustalenia. KAsa nie może trafiać do różnych osób. Poza tym wszystkie wydatki muszą być udokumentowane, tak aby nikt nam niczego nie zarzucił. [quote name='Aleksandra95']Przepraszam,że tak długo,ale już jest bazarek !! :) Zapraszam..rozsyłajcie [URL="http://www.dogomania.pl/threads/207378-Bazarek-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci..-ZAPRASZAMY-%21-dla-dzieci-pa%C5%84-i-nie-tylko..%21%21-%29-DO-15.05.-godz-24.?p=16833137#post16833137"]http://www.dogomania.pl/threads/207378-Bazarek-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci..-ZAPRASZAMY-!-dla-dzieci-pa%C5%84-i-nie-tylko..!!-)-DO-15.05.-godz-24.?p=16833137#post16833137[/URL][/QUOTE] Jesteś ANIOŁEM dziękuję :) :loveu: [quote name='malvaaa']niech ktos wpisze ta kase co juz mamy w pierwszym poscie i ewentualnie na co bedzie przeznaczona. potrzebujemy jak najszybciej zdjec, najlepiej kazdego oddzielnie, wtedy mozna zrobic ogloszenia i szukac dt/ds, ja mysle ze nawet ds wchodzilby w gre u osoby ktora miala juz psy/szczeniaki i wie ze taki klusek potrzebuje oswojenia i cierpliwosci.[/QUOTE] [quote name='Abrakadabra']Fiera, udało Ci się je wydostać? Postaraj się o zrobienie dzisiaj tych zdjęć, co? Jak dostaniesz już te 2 przelewy - napisz dokładnie jakie to były sumy i jakie wydatki poczyniłaś (Obraczus wklei w pierwszy post).[/QUOTE] Gdy będzie wiadomo ile jest kasy na koncie to wszystko zostanie wrzucone na pierwszą stronkę :) TEz jestem ciekawa czy udalo sie zlapac maluchy... [quote name='Aleksandra95']Mógłby ktoś porozsyłać bazarek ?[/QUOTE] Porozsylam ale dopiero od pon, bo wknd spedzam na uczelni :( Quote
Aleksa. Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Ja niestety też w weekend nie mogę,bo jutro jadę na Pola pomagać..:) Quote
obraczus87 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Abrakadabra']Obraczus - jesteś niezastąpiona :)[/QUOTE] Dzięki Ciotka :) Ty również :) Quote
Fiera Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Więc...... namierzyłam maluchy i oglądałam, jak się zachowują. W kryjówce mają sporo przestrzeni, więc nie siedzą tam skulone, tylko sobie tuptają. Zjadły podstawioną dwa razy mokrą karmę i połowę chrupków, więc uffffff i super, że jeść zaczęły znowu. Postanowiłam ich dziś nie wyciągać, bo 1. to niełatwe, a 2. za godzinę zrobiłoby się całkiem ciemno i maluchy i tak wróciły by do skrytki, chciałam im oszczędzić stresu. Skoro jedzą i biegają. to jestem o nie spokojna, zaglądałam do nich tuż po 22, i wszystko było ok. Jutro od 13 będę miała dla nich czas, na pewno je wyciągniemy, wiem że fotki są b.potrzebne, więc też zrobię. Jeśli będą bardzo wystraszone, to zrobimy zdjęcia na rękach, tak jak na spacerkach, będą ładniej wyglądały, niż jak stoją skulone i przestraszone na ziemi... Ruda sunia odważyła się wyjść z kryjówki na chwilę na mały spacerek:) Jutro po południu / wieczorkiem napiszę jak dzień kolejny minął. Jestem też w stałym kontakcie tel. z p. B., która bardzo się troszczy o maluchy, jak przelew od niej dojdzie w pon., to dam znać. Pozdr:) Quote
Atomowka Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Dziewczyny wobec tego ustalone,że ja kase zbieram Proszę jeszcze raz wobec tego jeżeli ktokolwiek będzie przesyłał kasę dla szczyli o dopisek " dla szczeniaków + nick" Co do maluchów na ten czas 13-15 w ogromnej ostateczności i w dodatku jak będzie ciepło ja je wezmę to moich rodziców na działkę. Ale jak mówię jest to kwestia awaryjna, ale pamiętajcie,że jak będzie masakra to dwie nocki je kimne Ola wysyłam Ci PW Mam pytanie i pomysł jak podreperować fundusze szczyli ( sądzę,że wiesz co mam na myśli) Quote
obraczus87 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Fiera trzymamy kciuki zatem za lapanie psiakow. Mam nadzieje ze oswajanie ich nie bedzie takie trudne. Zdjecia bardzo potrzebne! :) ATOMÓWKa - dzięki wielkie. Ale tak czy siak szukamy dla Nich jakiegos miejsca naz te dni, najlepiej BDT albo za niska cene, bo z kasą kiepsko, bardzo kiepsko. Quote
Agnieszka_K Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 dobrze, że w razie co choć awaryjnie Atomowka je przygarnie a ja trzymam kciuki za dzisiejsze wyciąganie i oswajanie;) Quote
Zośka74 Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Ja też mam nadzieję że dziś uda się wyciągnąć maluchy - chociaż pogoda sprzyja. Teraz z innej beczki. Od kiedy złapaliśmy szczylki ja i pani Beata codziennie jeździmy dokarmiać matkę i niestety ani razu jej nie było, jedzenie też nie bardzo ruszone. Wczoraj przeszłam z mężem po działkach i suni ani śladu. Jej towarzysza ( chyba ojca maluchów ) też nie widzieliśmy od tamtej pory. Quote
bric-a-brac Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Mogła się wypuścić dalej w poszukiwaniu maluchów... :( Quote
Atomowka Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Tylko pamiętajcie ja mogę je wziąc pod warunkiem,że będzie ciepło bo to na działkę do moich rodziców Kiedy będą foty szczyli? Bo tak to w miejscu trochę stoimy, nawet ogłoszeń nie ma sensu robic Quote
Abrakadabra Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [B]Zośka74 i Pani Beata[/B] były dzisiaj w odwiedzinach u gromadki. Dziękujemy :loveu: Zdjęcia dostanę na maila i od razu mogę je przesłać, aby ktoś wstawił na dogo, bo niestety przez kilka lat nie nabyłam tej umiejętności :) [B]Atomówka[/B] - przeslij mi na PW swój nr konta i dane do przelewu. [B]Mru[/B] wstawi maluchy na stronę Vivy! z info, że potrzebne wsparcie finansowe i Domy Tymczasowe. Quote
Atomowka Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Abra masz PW z danymi Co do fotek możesz mi wysłac, ja je jutro wstawię, no chyba,że ktoś wcześniej wstawi W razie co mój mail [email][email protected][/email] Quote
Abrakadabra Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='Atomowka']Abra masz PW z danymi Co do fotek możesz mi wysłac, ja je jutro wstawię, no chyba,że ktoś wcześniej wstawi W razie co mój mail [email][email protected][/email][/QUOTE] Dzięki, dostałam :) Czekamy na zdjęcia od Zośki74. [B]Fiera,[/B] napisz co u maluchów. Quote
obraczus87 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Abra zapomniałam Ci wczoraj podesłać maila. Ale zapomnialam też ze mam fotosik zapchany wiec zdjecia podeslij Atomówce :) FIERO co z psiakami???? Quote
Zośka74 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Hej. Byłyśmy wczoraj z Beatą u maluchów. Zdjęcia zrobiłam, ale mimo szczerych chęci nie mogłam ich wrzucić ( gdzieś mi się zapodział kabel USB ) dziś od kogoś pożyczę i jak wrócę z pracy to zaraz wyślę. Maluchy są nadal bardzo przerażone, piesek podczas sesji zdjęciowej zwiał pod dechy, nie mogłyśmy go wyciągnąć bo Fiera gdzieś musiała jechać. Sunie trzymałyśmy na kolach siedziały spokojnie już się nie trzęsły, jasna rozglądała się ciekawie po otoczeniu, na czarnej znalazłam kolejne kleszcze ( zostały usunięte ). Umówiłyśmy się z Fierą że we wtorek przyjedziemy z Beatą na cały dzień pobyć z maluchami aby zaczęły oswajać się z ludźmi ( potrzebne trzy obroże ze smyczami ) jak ktoś chętny do pomocy możemy zabrać. Quote
obraczus87 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Zośka bardzo dziękuję Tobie i p.Beacie za wizyte i za to ze znowu pojedziecie. Ja niestety nie mam jak wziąć urlopu :( a szkoda :( Szczeniaki to chyba nie piowinny jeszcze nosic obrożek przeciwpchelnym, jak sadzicie?? Ale na pewno ochorna p.kleszczom MUSI być. Quote
obraczus87 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [B]FIERA prosi o pomoc w wyciagnięciu szczeniaków spod desek[/B] :shake: Jednego szcztyla udało Jej sie zamknac na ganku, dwa pozostale sie schowały! [B]PILNIE szukamy DT dla szczeniaków ! ! ! [/B] Quote
Zośka74 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Hej. Jak ktoś by dał radę dziś nam na jutro zorganizować 3 obróżki ze smyczami i jakąś kaskę ( jesteśmy trochę spłukane ) to byśmy jutro z nimi poszły do weta, odrobaczyć i jeszcze raz przebadać, największa sunia nie daje nam spokoju jest za spokojna jakby osowiała i chyba ma coś brzuszkiem ( wczoraj bardzo śmierdzące bączki puszczała ). Za pomoc byśmy były wdzięczne i zapraszamy chętnych żeby z nami pojechali ( dwie osoby możemy zabrać. Pozdrawiam:lol: Quote
obraczus87 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Poprosiłam o pomoc Kundelkową Skarbonkę - czekam na odpowiedź. ZOŚKA podeslij mi swoj numer konta na PW. ATOMOWKA - zaraz napisze do Moda aby przepisal na Ciebie post numer 3 - bedziesz mogla tam prowadzic rozliczenie :) Quote
Recommended Posts