margoth137 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 jestem na zaproszenie ivette3, szkoda, że tak daleko bo bym pomogła:-x jak ostatnio słyszę takie historyjki to..... Quote
olalolaa Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Niestety ale na dogo nie ma dużo osob z Częstochowy, trzeba szukac gdzies indziej, dotrzec inaczej, ale ja w to miasto niestety nie wierze i widac chocby po FB, ludzi na wydarzeniu prawie 130 i nic z tego i tak, wielkie G! Ja nie mogę przestać o nim myśleć, na odległość duzo nie zrobię, ale moj brat ma dzis wieczorem czas więc bierze ilu kolegów się da i jedzie na północ szukać, wezmie chyba nasza suczke 'do pomocy' ;) Może uda mu sie cos druknąć to weźmie ze sobą. Quote
ivette3 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 (edited) [quote name='margoth137']jestem na zaproszenie ivette3, szkoda, że tak daleko bo bym pomogła:-x jak ostatnio słyszę takie historyjki to.....[/QUOTE] Sabinko- dziękuję, że jesteś.Masz dużo serca do bidulków psich i wiem, że przynosisz im szczęście.Kibicuj nam i Miśkowi. [quote name='olalolaa']Niestety ale na dogo nie ma dużo osob z Częstochowy, trzeba szukac gdzies indziej, dotrzec inaczej, ale ja w to miasto niestety nie wierze i widac chocby po FB, ludzi na wydarzeniu prawie 130 i nic z tego i tak, wielkie G! Ja nie mogę przestać o nim myśleć, na odległość duzo nie zrobię, ale [SIZE=4][B]moj brat ma dzis wieczorem czas więc bierze ilu kolegów się da i jedzie na północ szukać, wezmie chyba nasza suczke 'do pomocy' ;) Może uda mu sie cos druknąć to weźmie ze sobą.[/B][/SIZE][/QUOTE] To bardzo dobra wiadomość -dziękuję w imieniu Agi i Miśka. Ja dziś jestem uziemiona i raczej jutro rano jeszcze też.W tym czasie szanse psa maleją...a mróz będzie podobno .Oby wreszcie się zeszły czyjeś drogi z trasą Misia :( [B]I jeszcze chyba ważna wskazówka.[/B] Z moich rozmów z psiarzami, którzy podobno widzieli Miśka, wynika że on często obiega teren "jednostek" chodnikami przy głównych jezdniach-trasach .Mniej osób widywało go na drogach lokalnych wewnątrz jednostek-blokowisk.Może to przypadek- bo tam jest dużo krzaczków,sprzętów na placach zabaw...i trudniej zauważać...ale autem łatwo jest objeżdżać właśnie tą główną arterię.Kto może niech tam zrobi rekonesanse - może akurat trafi na niego. W głębi blokowiska-na placach zabaw często są sprzęty, które pies może uznać za budę.To ma swój plus...jednak jeśli ktoś tam będzie chodził- to warto do tych placów się zbliżyć i posprawdzać lub nawoływać. Edited January 17, 2013 by ivette3 Quote
Yoana Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Pytanie tylko, gdzie on jest. Bo jak na razie jest to szukanie igły w stogu siana. Rozstając się z Agnieszką, zadzwonił tel. o psiaku na ul. Broniewskiego czyli Tysiąclecie (nie zadzwoniła później, więc to nie on). Jak na razie chyba żadna z tych informacji nie jest do końca wiarygodna. Może w końcu będzie miał Misiek szczęście i ktoś z nas na niego wpadnie. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 A może poszukać jakiś cioteczek na MIAU z CZ-wy, które byłyby gotowe pomóc? Quote
ivette3 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']A może poszukać jakiś cioteczek na MIAU z CZ-wy, które byłyby gotowe pomóc?[/QUOTE] Ja tam akurat nie znam nikogo.Rozmawiałam jednak z kimś kto zna i nawet prosił o pomoc i odpowiedź zabrzmiała " "No chybaś zwariowała,od nas nikt tyłka nie ruszy...".Jak więc można mieć pretensje do debili od "pasztetowych telefonów" skoro w samym środowisku prozwierzęcym takie są postawy ? Wściekłość ogarnia :( Quote
danavas Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 [quote name='olalolaa']Niestety ale na dogo nie ma dużo osob z Częstochowy, trzeba szukac gdzies indziej, dotrzec inaczej, ale ja w to miasto niestety nie wierze i widac chocby po FB, ludzi na wydarzeniu prawie 130 i nic z tego i tak, wielkie G! Ja nie mogę przestać o nim myśleć, na odległość duzo nie zrobię, ale moj brat ma dzis wieczorem czas więc bierze ilu kolegów się da i jedzie na północ szukać, wezmie chyba nasza suczke 'do pomocy' ;) Może uda mu sie cos druknąć to weźmie ze sobą.[/QUOTE] Ola, niech on do mnie zadzwoni, ja teraz drukuje, może pomogą oklejać... 694-132-231 791-143-451 Quote
danavas Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 [quote name='Yoana']Pytanie tylko, gdzie on jest. Bo jak na razie jest to szukanie igły w stogu siana. Rozstając się z Agnieszką, zadzwonił tel. o psiaku na ul. Broniewskiego czyli Tysiąclecie (nie zadzwoniła później, więc to nie on). Jak na razie chyba żadna z tych informacji nie jest do końca wiarygodna. Może w końcu będzie miał Misiek szczęście i ktoś z nas na niego wpadnie.[/QUOTE] tego z tysiąclecia nie znalazłam... jak zajechałam to nikogo tam nie było.... muszę wziąć gorącą kąpiel bo odkąd wróciłam to się nie umiem zagrzać...a kieliszeczek czegoś ognistego przy jeździe autem odpada..;) potem się zdrzemnę bo mnie babeczka już o 7 z wyra wywlekła telefonem i chce pojechać o 18tej żeby pobiegać z ulotkami tak do 23... może uda się skończyć te rejony gdzie Misiek biega i pozostanie czekać na telefon... Quote
ivette3 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='danavas']tego z tysiąclecia nie znalazłam... jak zajechałam to nikogo tam nie było.... muszę wziąć gorącą kąpiel bo odkąd wróciłam to się nie umiem zagrzać...a kieliszeczek czegoś ognistego przy jeździe autem odpada..;) potem się zdrzemnę bo mnie babeczka już o 7 z wyra wywlekła telefonem i chce pojechać o 18tej żeby pobiegać z ulotkami tak do 23... może uda się skończyć te rejony gdzie Misiek biega i pozostanie czekać na telefon...[/QUOTE] Agusiu - Karolina z Arturem będą na Promenadzie około 19-20.Artur wydrukuje sobie sam ulotki na podstawie tych Twoich,więc tu problemu nie będzie. Wstępnie umówiłam się z nimi, że okleją Promenadę od lasu=Kukuczki do Brzeźnickiej i skręcą nieco w kierunku św.Wojciecha. Z tego co pamiętam top ten rejon jest słabo rozwieszony- o ile w ogóle :(. Jeśli moja pamięć zawiodła- to masz namiar na Karolinę , więc skieruj ją gdzie uznasz za potrzebniejsze.Tylko dzwoń do niej nie wcześniej jak około 18-19 bo nie może odebrać póki co lub w każdej chwili do mnie-ja przekażę jej. Quote
ivette3 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [SIZE=4]Podziękowania za wpłaty, które właśnie dotarły[/SIZE] :B-fly: [B]od : bela51[/B] 10zł, [B]monika083[/B] 20zł , [B]Yoana[/B] 20 zł [COLOR=#ff0000][SIZE=4]APEL ![/SIZE][/COLOR]:( :( :( Czy ktoś jeszcze może wesprzeć finansowo wydatki na poszukiwanie Miśka? Chcemy obiecywać nagrodę za znalezienie...ale skąd brać na ulotki,taśmy paliwo....i jeszcze nagrodę? Aga z własnej kieszeni wydała już kilka setek ...nie licząc zdrowia którym płaci a które szwankuje i aktualnie powinna się zajmować :( BARDZO PROSIMY ! Chociaż [B]po kilka złoty[/B]:roll:. Quote
xxxx52 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Misiek zna glos karmelci ,to moze ona pomoze w szukaniu pieska?Jezeli piesek bedzie ja slyszal to przyjdzie ,gdyz nie jest dzikim psiakiem Quote
Kocurek Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Cioteczki podajcie numer konta ale ze Swiftem to grosik wysle.....Misku...... Quote
Kocurek Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Jesli na konto Danavas to je mam...tylko potwierdzcie prosze czy na jej....... Quote
ivette3 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 posłam Ci na PW a Ty porównaj proszę :).W kwestii SWIFT musi już wypowiedzieć się Agnieszka-ja nie znam . Quote
monika083 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='ivette3']posłam Ci na PW a Ty porównaj proszę :).W kwestii SWIFT musi już wypowiedzieć się Agnieszka-ja nie znam .[/QUOTE] wystarczy nazwa banku i swift mozna znalezc w necie. Quote
ivette3 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='monika083']wystarczy nazwa banku i swift mozna znalezc w necie.[/QUOTE] Tylko ja z danych nie widzę nazwy banku. Monika - Ty posyłałaś już , więc może masz wyświetloną w historii przelewów nazwę banku? Wtedy nie trzeba by głowy zawracać Agnieszce dopytywaniem? :) Quote
Kocurek Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 juz dostalam wszystkie dane od Moniki...i dzieki jej uprzejmosci przelewik niebawem poleci:))) Quote
monika083 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='ivette3']Tylko ja z danych nie widzę nazwy banku. Monika - Ty posyłałaś już , więc może masz wyświetloną w historii przelewów nazwę banku? Wtedy nie trzeba by głowy zawracać Agnieszce dopytywaniem? :)[/QUOTE] mam ,juz z Kocurkowa wszystko dogadalam:) Quote
ivette3 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='monika083']mam ,juz z Kocurkowa wszystko dogadalam:)[/QUOTE] Buziaki dla WAS dziewczyny :). Quote
danavas Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 [quote name='xxxx52']Misiek zna glos karmelci ,to moze ona pomoze w szukaniu pieska?Jezeli piesek bedzie ja slyszal to przyjdzie ,gdyz nie jest dzikim psiakiem[/QUOTE] Karmelcia i psiaki z jej dt były już gotowe aby jutro stawić się w Częstochowie , ale nam wypadł transport i niestety dopiero w poniedziałek Zioberek może je przywieźć... oby nie było za późno... ja myśłe że jak on wyczuje psy albo usłyszy Karmelcie to przyleci szybciorem... Quote
Baski_Kropka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Jeśli cos zobaczę czegoś się dowiem odezwę się z info. Zaznaczam wątek. Quote
xxxx52 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='danavas']Karmelcia i psiaki z jej dt były już gotowe aby jutro stawić się w Częstochowie , ale nam wypadł transport i niestety dopiero w poniedziałek Zioberek może je przywieźć... oby nie było za późno... ja myśłe że jak on wyczuje psy albo usłyszy Karmelcie to przyleci szybciorem...[/QUOTE] jezeli ja zna to napewno przyjdzie czy media bylyby sklonne pomoc? nogrody robia cuda? Quote
Wiola&Miłosz Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Jakie media masz konkretnie na mysli? Nie wydaje mi sie aby lokalna telewizja czy gazeta chcialy publikowac takie rzeczy A jesli juz to napewno za niemala kwote Quote
Tilia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Przyszłam tu po przeczytaniu informacji na bazarku :( Nie jestem z Częstochowy, ani nawet okolic, ale może ktoś z moich znajomych na FB jest? Czy mogę prosić o link do wydarzenia?? Udostępnie, tylko tak mogę pomóc :( Quote
joaska8 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 piszecie, ze rusza grupka ludzi na północ pewnie już w drodze są ale dajcie znać jakoś, że północ A czyli Gajcego, Czecha, Herberta , Gombrowicza, Baczyńskiego ( Poczta ).... nie jest rozwieszona :( jest tylko przy samej drodze dwa przystanki autobusowe i trzy klatki Czecha te TBS-y bo tylko tyle ulotek miałam. Ja niestety małe dziecko mam więc już wieczorem się nie ruszę :( Quote
Recommended Posts