Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety ale na dogo nie ma dużo osob z Częstochowy, trzeba szukac gdzies indziej, dotrzec inaczej, ale ja w to miasto niestety nie wierze i widac chocby po FB, ludzi na wydarzeniu prawie 130 i nic z tego i tak, wielkie G!
Ja nie mogę przestać o nim myśleć, na odległość duzo nie zrobię, ale moj brat ma dzis wieczorem czas więc bierze ilu kolegów się da i jedzie na północ szukać, wezmie chyba nasza suczke 'do pomocy' ;) Może uda mu sie cos druknąć to weźmie ze sobą.

Posted (edited)

[quote name='margoth137']jestem na zaproszenie ivette3, szkoda, że tak daleko bo bym pomogła:-x jak ostatnio słyszę takie historyjki to.....[/QUOTE]

Sabinko- dziękuję, że jesteś.Masz dużo serca do bidulków psich i wiem, że przynosisz im szczęście.Kibicuj nam i Miśkowi.

[quote name='olalolaa']Niestety ale na dogo nie ma dużo osob z Częstochowy, trzeba szukac gdzies indziej, dotrzec inaczej, ale ja w to miasto niestety nie wierze i widac chocby po FB, ludzi na wydarzeniu prawie 130 i nic z tego i tak, wielkie G!
Ja nie mogę przestać o nim myśleć, na odległość duzo nie zrobię, ale [SIZE=4][B]moj brat ma dzis wieczorem czas więc bierze ilu kolegów się da i jedzie na północ szukać, wezmie chyba nasza suczke 'do pomocy' ;) Może uda mu sie cos druknąć to weźmie ze sobą.[/B][/SIZE][/QUOTE]
To bardzo dobra wiadomość -dziękuję w imieniu Agi i Miśka.
Ja dziś jestem uziemiona i raczej jutro rano jeszcze też.W tym czasie szanse psa maleją...a mróz będzie podobno .Oby wreszcie się zeszły czyjeś drogi z trasą Misia :(

[B]I jeszcze chyba ważna wskazówka.[/B]
Z moich rozmów z psiarzami, którzy podobno widzieli Miśka, wynika że on często obiega teren "jednostek" chodnikami przy głównych jezdniach-trasach .Mniej osób widywało go na drogach lokalnych wewnątrz jednostek-blokowisk.Może to przypadek- bo tam jest dużo krzaczków,sprzętów na placach zabaw...i trudniej zauważać...ale autem łatwo jest objeżdżać właśnie tą główną arterię.Kto może niech tam zrobi rekonesanse - może akurat trafi na niego.
W głębi blokowiska-na placach zabaw często są sprzęty, które pies może uznać za budę.To ma swój plus...jednak jeśli ktoś tam będzie chodził- to warto do tych placów się zbliżyć i posprawdzać lub nawoływać.

Edited by ivette3
Posted

Pytanie tylko, gdzie on jest. Bo jak na razie jest to szukanie igły w stogu siana. Rozstając się z Agnieszką, zadzwonił tel. o psiaku na ul. Broniewskiego czyli Tysiąclecie (nie zadzwoniła później, więc to nie on). Jak na razie chyba żadna z tych informacji nie jest do końca wiarygodna. Może w końcu będzie miał Misiek szczęście i ktoś z nas na niego wpadnie.

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']A może poszukać jakiś cioteczek na MIAU z CZ-wy, które byłyby gotowe pomóc?[/QUOTE]
Ja tam akurat nie znam nikogo.Rozmawiałam jednak z kimś kto zna i nawet prosił o pomoc i odpowiedź zabrzmiała " "No chybaś zwariowała,od nas nikt tyłka nie ruszy...".Jak więc można mieć pretensje do debili od "pasztetowych telefonów" skoro w samym środowisku prozwierzęcym takie są postawy ?

Wściekłość ogarnia :(

Posted

[quote name='olalolaa']Niestety ale na dogo nie ma dużo osob z Częstochowy, trzeba szukac gdzies indziej, dotrzec inaczej, ale ja w to miasto niestety nie wierze i widac chocby po FB, ludzi na wydarzeniu prawie 130 i nic z tego i tak, wielkie G!
Ja nie mogę przestać o nim myśleć, na odległość duzo nie zrobię, ale moj brat ma dzis wieczorem czas więc bierze ilu kolegów się da i jedzie na północ szukać, wezmie chyba nasza suczke 'do pomocy' ;) Może uda mu sie cos druknąć to weźmie ze sobą.[/QUOTE]

Ola, niech on do mnie zadzwoni, ja teraz drukuje, może pomogą oklejać...
694-132-231 791-143-451

Posted

[quote name='Yoana']Pytanie tylko, gdzie on jest. Bo jak na razie jest to szukanie igły w stogu siana. Rozstając się z Agnieszką, zadzwonił tel. o psiaku na ul. Broniewskiego czyli Tysiąclecie (nie zadzwoniła później, więc to nie on). Jak na razie chyba żadna z tych informacji nie jest do końca wiarygodna. Może w końcu będzie miał Misiek szczęście i ktoś z nas na niego wpadnie.[/QUOTE]

tego z tysiąclecia nie znalazłam... jak zajechałam to nikogo tam nie było.... muszę wziąć gorącą kąpiel bo odkąd wróciłam to się nie umiem zagrzać...a kieliszeczek czegoś ognistego przy jeździe autem odpada..;) potem się zdrzemnę bo mnie babeczka już o 7 z wyra wywlekła telefonem i chce pojechać o 18tej żeby pobiegać z ulotkami tak do 23... może uda się skończyć te rejony gdzie Misiek biega i pozostanie czekać na telefon...

Posted

[quote name='danavas']tego z tysiąclecia nie znalazłam... jak zajechałam to nikogo tam nie było.... muszę wziąć gorącą kąpiel bo odkąd wróciłam to się nie umiem zagrzać...a kieliszeczek czegoś ognistego przy jeździe autem odpada..;) potem się zdrzemnę bo mnie babeczka już o 7 z wyra wywlekła telefonem i chce pojechać o 18tej żeby pobiegać z ulotkami tak do 23... może uda się skończyć te rejony gdzie Misiek biega i pozostanie czekać na telefon...[/QUOTE]

Agusiu - Karolina z Arturem będą na Promenadzie około 19-20.Artur wydrukuje sobie sam ulotki na podstawie tych Twoich,więc tu problemu nie będzie.
Wstępnie umówiłam się z nimi, że okleją Promenadę od lasu=Kukuczki do Brzeźnickiej i skręcą nieco w kierunku św.Wojciecha.
Z tego co pamiętam top ten rejon jest słabo rozwieszony- o ile w ogóle :(.

Jeśli moja pamięć zawiodła- to masz namiar na Karolinę , więc skieruj ją gdzie uznasz za potrzebniejsze.Tylko dzwoń do niej nie wcześniej jak około 18-19 bo nie może odebrać póki co lub w każdej chwili do mnie-ja przekażę jej.

Posted

[SIZE=4]Podziękowania za wpłaty, które właśnie dotarły[/SIZE] :B-fly:
[B]od : bela51[/B] 10zł, [B]monika083[/B] 20zł , [B]Yoana[/B] 20 zł

[COLOR=#ff0000][SIZE=4]APEL ![/SIZE][/COLOR]:( :( :(
Czy ktoś jeszcze może wesprzeć finansowo wydatki na poszukiwanie Miśka?
Chcemy obiecywać nagrodę za znalezienie...ale skąd brać na ulotki,taśmy paliwo....i jeszcze nagrodę?

Aga z własnej kieszeni wydała już kilka setek ...nie licząc zdrowia którym płaci a które szwankuje i aktualnie powinna się zajmować :(

BARDZO PROSIMY ! Chociaż [B]po kilka złoty[/B]:roll:.

Posted

[quote name='ivette3']posłam Ci na PW a Ty porównaj proszę :).W kwestii SWIFT musi już wypowiedzieć się Agnieszka-ja nie znam .[/QUOTE]

wystarczy nazwa banku i swift mozna znalezc w necie.

Posted

[quote name='monika083']wystarczy nazwa banku i swift mozna znalezc w necie.[/QUOTE]
Tylko ja z danych nie widzę nazwy banku.
Monika - Ty posyłałaś już , więc może masz wyświetloną w historii przelewów nazwę banku? Wtedy nie trzeba by głowy zawracać Agnieszce dopytywaniem? :)

Posted

[quote name='ivette3']Tylko ja z danych nie widzę nazwy banku.
Monika - Ty posyłałaś już , więc może masz wyświetloną w historii przelewów nazwę banku? Wtedy nie trzeba by głowy zawracać Agnieszce dopytywaniem? :)[/QUOTE]

mam ,juz z Kocurkowa wszystko dogadalam:)

Posted

[quote name='xxxx52']Misiek zna glos karmelci ,to moze ona pomoze w szukaniu pieska?Jezeli piesek bedzie ja slyszal to przyjdzie ,gdyz nie jest dzikim psiakiem[/QUOTE]

Karmelcia i psiaki z jej dt były już gotowe aby jutro stawić się w Częstochowie , ale nam wypadł transport i niestety dopiero w poniedziałek Zioberek może je przywieźć... oby nie było za późno... ja myśłe że jak on wyczuje psy albo usłyszy Karmelcie to przyleci szybciorem...

Posted

[quote name='danavas']Karmelcia i psiaki z jej dt były już gotowe aby jutro stawić się w Częstochowie , ale nam wypadł transport i niestety dopiero w poniedziałek Zioberek może je przywieźć... oby nie było za późno... ja myśłe że jak on wyczuje psy albo usłyszy Karmelcie to przyleci szybciorem...[/QUOTE]
jezeli ja zna to napewno przyjdzie
czy media bylyby sklonne pomoc?
nogrody robia cuda?

Posted

Przyszłam tu po przeczytaniu informacji na bazarku :( Nie jestem z Częstochowy, ani nawet okolic, ale może ktoś z moich znajomych na FB jest? Czy mogę prosić o link do wydarzenia?? Udostępnie, tylko tak mogę pomóc :(

Posted

piszecie, ze rusza grupka ludzi na północ pewnie już w drodze są ale dajcie znać jakoś, że północ A czyli Gajcego, Czecha, Herberta , Gombrowicza, Baczyńskiego ( Poczta ).... nie jest rozwieszona :( jest tylko przy samej drodze dwa przystanki autobusowe i trzy klatki Czecha te TBS-y bo tylko tyle ulotek miałam. Ja niestety małe dziecko mam więc już wieczorem się nie ruszę :(