bea100 Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 Prawda?!? :multi: Te szczęśliwe oczy- bezcenne :loveu: Mam więcej ślicznych zdjęć- ale nie ma nam kto pomóc tu wkleić, żadna dobra duszyczka się nie zgłasza... Quote
magdyska25 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 To ja się zgłoszę: [email protected] Tylko już chyba jutro wrzucę bo za godz. wychodzę z pracy. Quote
bea100 Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 Dzięki!!! Wysyłka poszła w 4 transzach ;) Quote
magdyska25 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Nie mogłam się zdecydować, które wstawić.... No ale "tylko" wybrałam 6 :) i kogo ja tu widzę! :) Quote
magdyska25 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 i ostatnie- prawdziwi kumple :p jak psiaki u Ciebie Ajlii znoszą te upały? Quote
bea100 Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 Super Pan Pies prawda? Serdecznie dziękuję Magdyska25 za pomoc przy zdjęciach! :loveu: Quote
magdyska25 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Jasne, że super :) wydaje mi się, że zaokrąglony piesek z niego. Quote
ajlii Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 [quote name='magdyska25'] jak psiaki u Ciebie Ajlii znoszą te upały?[/QUOTE] A różnie... w większości śpią w domu albo leżą w pobliżu wentylatora i się wachlują ogonami ;) Ograniczyłam ilość kocyków, bo niektóre wywalają je po prostu z kanap, foteli czy kenelówek. Za ciepło im chyba ;) Niektórych zaś nic rusza, nawat żar z nieba ;) A wogóle... to w poniedziałek Lenka miała sterylkę. Dziś już po kontroli - wszystko ok :) No a Bochnar ma dziś gorszy dzień. Ta łapa, w którą był postrzelony, dziś bardziej się gnie do środka :( Quote
bea100 Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 Tak mi smutno to czytać choć wiem, że Czas upływa i powinniśmy się cieszyć tym co jest i jak jest. To starowinka, pies po przejściach, on nam nie opowie... Ajlii- głowa do góry i utul Pana Psa ode mnie mocno! Jutro też jest Dzień! On jest dzielniacha, tak łatwo się nie poddaje i jeszcze nas zadziwi zapewne!. Wiem, że będą gorsze dni ale będą i lepsze- i oby tych lepszych było jak najwięcej! Quote
Diegula Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Super fotki :):). Pan pies ślicznie wygląda :):) Quote
ajlii Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 No wiem... cieszymy się każdnym dniem - od dawna - bo nie liczyliśmy nawet na to, że Pan Pies dotrwa do kolejnego lata i to w niezłej mimo wszystko formie... Właśnie przygotowuje z moim mężem śniadanie. Tzn. Jubu robi kanapki a Pan Pies śledzi każdy ruch i czyha na smakołyki ;) Jak dostanie coś do pogryzienia, to tak śmiesznie bardzo wysoko odchyla głowę i ciamka mając pychol prawie pionowo :D Quote
Mysza2 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Szukamy kogoś do wizyty przed ad. w Tarchominie, Najwcześniej w poniedziałek po 17- tej. Może znacie kogoś kto miałby najbliżej wątek Perełki http://www.dogomania.pl/forum/thread...BC-po-sterylce Quote
ajlii Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Dziś zapowiada się spokojna noc, bez pobudek! Zrobiło się bowiem chłodniej i przyjemniej na dworze, wiec Pan Pies spędziło połowę dnia w ogrodzie. Spacerował sobie, polegiwał w krzakach... nawet obiad spożył na świerzym powietrzu :) Teraz śpi, obudze Go jeszcze na kolacje... i mam nadzieję że do rana będzie wytrzyma bez towarzystwa i spacerków przy świetle gwiazd :D Quote
ajlii Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Pan Pies już kompletnie przestawił sie na tryb nocny. Przesypia całe upalne dni, gdy się ochłodzi po zmierzchu zaczyna się zabawa... O 1.00 Pan Pies chce jeść! O 2.00 - spacer. Do 4.00 odpoczynek. A potem na dwór znowu - tym razem na dłużej. Nie szybkie siku, tylko spacerowanie, obchodzeniew wszystkich kątów. A na koniec drzemka na kołdrze na świeżym powietrzu. Zabrany do domu jęczy, marudzi. Kładzie się i woła że wstać nie można (ale jak sie za wolno do Niego biegnie, to sam sobie wstanie ;) ). Rano śniadanko... i czas iść spać.... Martwią mnie upały. I Pan Pies który wyraźnie je źle znosi :( Jest zmęczony, rozgrzany, nawet kupę ma brzydką od tego gorąca. Byle do jesieni... W zeszłym roku bałam się bardzo jesieni - co będzie jak skończy całodziennie przesiadywanie Pana Psa w ogrodzie. Jak On sobie poradzi z koniecznością bycia przez większość dnia w domu. A teraz modlę się o deszcz, o ochłodzenie, o paskudny mokry sierpień... Stareńki jest też nasz Pan Pies. Od jakiegoś czasu załatwia się też przez sen... Cieszy dobry apetyt, humory i grymasy. Wybieranie co lepszych kąsków z miski. Czekanie aż Mu się pod nos podsumie michę. Taranowanie w celu przytulenia się... kocham tego starego dziada, tak po prostu... Quote
bea100 Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 Pogoda nie jest dobra dla staruszków. Ech. Upalnie i burzowo, dzisiaj w W-wie nie było czym oddychać. Myślę o Bochusiu... Gromadzę też fanty, więc wkrótce mam nadzieję na dwa bazarki Dolly2 :) Quote
ajlii Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Bochnar miał wczoraj profilaktycznie badanie krwi. Dziś byłam w lecznicy weterynarz zadzwonił do laboratorium i poprosił o przedytkowanie wyników. Jakie było nasze zdziwienie... Bochnar ma dobre wyniki! Przede wszystkim nie ma anemii, stanu zapalnego. Trochę jak zwykle alat i mocznik podwyższony, ale poza tym - bardzo dobrze :))) Wcześniej też odbieraliśmy wynik badania moczu i omawialiśmy z wetem - narazie nie ma stanu zapalnego, ale znów na pograniczu. Czyli wspomaganie, może obejdzie sie bez antybiotyku. Trzyma się ten nasz starowinka! Bardzo dumna z Niego jestem :))) Quote
bea100 Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 CUUUDNIE!!!! To najradośniejsza wieść jaką mogłam dziś dostać :multi: I oby tak dalej...i jak najdłużej! Ajlii, Jubu- mój największy szacunek za takie piękne codzienne zaopiekowanie i takie dbanie o naszego Pana Psa :loveu::loveu: Quote
ajlii Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Dzisiaj odebrałam już oryginał badań krwi Bochnara i w lecznicy nie mogliśmy się nadziwić... Pies, niedawno z anemią, z podkrawiającym guzem śledziony ma dziś hemoglobinę 14,6! (norma 12-18). Quote
bea100 Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 A ja jutro się wybieram do Koluszek w odwiedziny- nareszcie :multi: Quote
bea100 Posted August 12, 2012 Author Posted August 12, 2012 Po odwiedzinach, nie wiem sama kiedy te chwile minęły. DZIĘKUJĘ AJLII, DZIĘKUJĘ JUBU! Jestem pod wrażeniem tego co zobaczyłam w Koluszkach. To co robią dla zwierzaków Ajlii i Jubu- nie da się opisać, to trzeba zobaczyć, te uśmiechnięte mordki i szczęśliwe oczy...!!! Bochuś spał sobie smacznie na kołderce prawie całą wizytę. Wstał na chrupiące paluszki i spacerek. Nawet śmiesznie podskakiwał przednimi łapami do tych paluszków. Bochuś ma tam dobry, spokojny i ciepły dom! Jest stary, bardzo stareńki. To już ogromnie widać. Ale to radosny staruszeczek :) Tak się cieszę, że byłam z wizytą i się udało mi jeszcze zobaczyć Bochnarka. I inne psiaki o szczęśliwych oczach. I te właśnie ratowane, z Korabiewic. To był cudny dzień, dziękuję kochani!!! Quote
magdyska25 Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 Na prośbę Bea wrzucam piękne zdjęcia Bochnarka. [IMG]http://images43.fotosik.pl/1497/e194205fcab37583.jpg[/IMG] [IMG]http://images39.fotosik.pl/1704/ce8797d9292cb82f.jpg[/IMG] [IMG]http://images37.fotosik.pl/1721/d209d5bd0ced4fed.jpg[/IMG] [IMG]http://images37.fotosik.pl/1721/19820b040aa1fd63.jpg[/IMG] jest piękny! Quote
bea100 Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 Dziękuję Magdyska25, masz rację jest piękny i dzielny i mądry a dla mnie jest to wyjątkowe istnienie. Quote
Recommended Posts