Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anetek100']nie szczeniaki są na pierwszej stronie:)te dwa ciupinki ratlerki żyją:)[/QUOTE]

Dzięki Anetko.Jakbyś coś wiedziała o tej starszej, to można byłoby ją ogłaszać.Kupiłam kilka pakietów ogłoszeń.Takie małe, nawet starsze, znajdują domki.Nie umiem założyć nawet wątku, ale ogłoszenia na nią czekają.Tekst, chociaż ze 2, 3 zdjęcia i kontakt.Gdyby ktoś założył babcince wątek, to prosze o linka.Po odejściu mojej ratlerki, Nolci, jeszcze nie pozbierałam się, ale przynajmniej tak, mogłabym pomóc.

Posted

wiem Sylko kochana wiem, ale jak mówię na razie nic o niej nie mamy dopiero po świętach będziemy jechac do Szczytna......ale może ogłosic ją po prostu tak jak jest czyli że starsza,że dogaduje się z innymi psami, bo mieszka w biurze z kilkoma,że uwielbia głaskanie, podnosi mordką rękę cżłowieka,macha ogonkiem na jego widok itp:):):):)tak myslę, że tak można ogłosić...ja zrobię jej kupiepsa, adopcjapsa i eofery.com...

Posted

[quote name='anetek100']wiem Sylko kochana wiem, ale jak mówię na razie nic o niej nie mamy dopiero po świętach będziemy jechac do Szczytna......ale może ogłosic ją po prostu tak jak jest czyli że starsza,że dogaduje się z innymi psami, bo mieszka w biurze z kilkoma,że uwielbia głaskanie, podnosi mordką rękę cżłowieka,macha ogonkiem na jego widok itp:):):):)tak myslę, że tak można ogłosić...ja zrobię jej kupiepsa, adopcjapsa i eofery.com...[/QUOTE]

Wiesz, że ja biorę takie małe, ale ponad 15 lat, chyba, że ślepe, głuche i co tylko.Jak chcesz ją ogłosić, to poślij tutaj...
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/205759-Pakiety-ogłoszeniowe-z-AKTUALIZACJĄ-na-Piegusię-do-23-kwietnia/page5[/URL]

Nasza młoda ciocia ma super rękę do piesków.Poza tym odpowiedzialna i solidna.Pieski znajdują domki.Tylko, że może poczekaj na, po świętach.Wiesz, sama, że zdjęcia i info, to dla ludzi, podstawa.Ile ona może mieć latek?Pyszczek siwy nie świadczy o wieku.Dzięki Anecia za odpowiedź.Pozdrawiam i dzięki.

Posted

Dziewczyny przepraszamy ,że nie zaglądamy lecz walka o Lucka z rowu i o koty zabrała cały nasz czas.Dzisiaj trzy koty pojechały do domów w Warszawie i okolicy ,więc może znajdziemy więcej czasu dla psów.

Posted

strasznie mi się marzy mieć taki dom tymczasowy, który by brał nasze psiaki na tymczas gdzie mogły by przejść metamorfoze a potem szybko by znalazły domek ale nie mamy takiego domku :(

Posted

[quote name='anetek100']to jak juz piszemy o marzeniach, to ja chciałabym miec ostatnia przystan dla siwych mordek, taką z zielonym pięknym ogrodem:)[/QUOTE]
ale marzenia się spełniają jak się mocno chce :) Ale te psiaki naprawdę potrzebują domku :(

Posted

Wszystkim, którzy dziwią się że w Szczytnie tak małoosób pomaga zwierzętom, polecam lekturę artykułu, szczególnie wypowiedź pana wójta ościennej gminy.

[url]http://szczytno.wm.pl/46467,Bezpanski-pies-zjada-nasze-pieniadze.html[/url]

Jak z takim podejściem może być lepiej? :sad:

Posted

Znam ten problem od podszewki bo kilkakrotnie walczyłam by psa z gminy umieścić w schronisku ,jest to wręcz niemożliwe .Niestety część z tych psów zniknęła ,dla niektórych pomoc przyszła zbyt późno,a urzędnicy którzy za to odpowiadają są wyspecjalizowani w odsyłaniu ludzi.Trzeba być ogromnym miłośnikiem zwierząt i stracić mnóstwo energii i zdrowia by pomóc jednemu psu z terenu gminy.Miasto ma tu dużo lepszą postawę i psy z terenu miasta są przyjmowane,gminy to porażka,ja osobiście walczyłam z gminą Szczytno i Jedwabno.

Posted

[quote name='magenka1']Filmik Szczytno a tu taki ciekawy piesio
[video=youtube;f0MmF78wQNI]http://www.youtube.com/watch?v=f0MmF78wQNI[/video][/QUOTE]

Boks nr 19 ? Śliczna sunia :)

Posted

[quote name='horacy dwa']Znam ten problem od podszewki bo kilkakrotnie walczyłam by psa z gminy umieścić w schronisku ,jest to wręcz niemożliwe .Niestety część z tych psów zniknęła ,dla niektórych pomoc przyszła zbyt późno,a urzędnicy którzy za to odpowiadają są wyspecjalizowani w odsyłaniu ludzi.Trzeba być ogromnym miłośnikiem zwierząt i stracić mnóstwo energii i zdrowia by pomóc jednemu psu z terenu gminy.Miasto ma tu dużo lepszą postawę i psy z terenu miasta są przyjmowane,gminy to porażka,ja osobiście walczyłam z gminą Szczytno i Jedwabno.[/QUOTE]

Urzędnicy wiedzą lepiej - sterylizacja nie pomoże zmniejszyć liczby bezdomnych psów, a tak w ogóle to przecież każdy pies ma właściciela...:roll:

Posted

[quote name='madcat1981']Urzędnicy wiedzą lepiej - sterylizacja nie pomoże zmniejszyć liczby bezdomnych psów, a tak w ogóle to przecież każdy pies ma właściciela...:roll:[/QUOTE]Tak wiedzą lepiej i kłamać umieją świetnie.Dwa lata temu do mojej pracy przybłąkała się malutka sunia z drutem na szyi ,potwornie wyniszczona i z ogromnym brzuchem ,był to teren gminy Szczytno.Sunia była szkieletem psa z ogromnym brzuchem ,byłam przerażona ,że sama nie urodzi i zadzwoniłam do schroniska które odesłało mnie do gminy.Urzędnik w gminie powiedział ,ze skoro dałyśmy z koleżanką suczce jeść to jest to już nasz pies ,czyli miała umierać z głodu a my miałyśmy patrzeć i nic nie robić.Po awanturach pan stwierdził ,ze przyjadą jak będą mieli samochód ,niestety nigdy nie dotarli.W końcu ubłagałam kierowniczkę o przyjęcie tej ciężarnej suczki ,sama zostałam po godzinach łapaliśmy suczkę a nie było to proste bo bała się ludzi ,osobiście zawiozłam ja do schroniska liczyłam ,że zbada ją lekarz i zdecyduje czy sama urodzi.Owszem lekarz psa obejrzał i powiedział ,ze wszystko jest dobrze a sunia w nocy w samotności odeszła podczas porodu ,na następny dzień znalazłyśmy z pracownicą kawałek martwego szczeniaka.Historię tej suni zapamiętałam na zawsze i później napisałam artykuł do gazety o podejściu urzedników gminy do bezdomności .Niestety następne historie pokazały ,ze ludzie Ci dalej postępują tak samo bezdusznie.Ja zaś często czuję się jakbym walczyła z wiatrakami.

Posted

Wród pracowników U.M,odpowiedzialnych za bezdomne zwierzęta zwierzęta jest pewien naczelnik zimny, wyrachowany, zero uczuć...... ale wyprowdziłysmy go w pole, mimo tego, że sie odgrażał. Marchewa wie o kim myslę. Najgorsze, że takich Czerepaków w Polsce jest wielu. Mam do czynienia z nimi na co dzień i jestem zdruzgotana.

Posted

Cioteczki-jak będziecie w schronisku to może da się kilka psiaków wyprowadzić z boksów i porobić im zdjęcia bo z takimi za kratami to nie ma sensu ogłaszać.A tam naprawdę są przepiękne psiaki tylko nie wyciągnięte na światło dzienne.

Posted

[quote name='Anula']Cioteczki-jak będziecie w schronisku to może da się kilka psiaków wyprowadzić z boksów i porobić im zdjęcia bo z takimi za kratami to nie ma sensu ogłaszać.A tam naprawdę są przepiękne psiaki tylko nie wyciągnięte na światło dzienne.[/QUOTE]
Zobaczymy jak to będzie tzn czy będziemy mogły, choć szczerze liczę na to że tak będzie

Posted

postaramy się chociaż kilka piesków z wątku obfocic...nie wiem czy dua nam sie w"wyjąć" te wszystkie przedstawione tutaj:(no i czy dziewczyny będą nas po świętach chciały widzieć :):):):)