Franca81 Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='Kaaasia']Dzięki za miłe komentarze :loveu:. Ostatnio często spotykam się z opinią, że mały jest ładny :oops:. Miłe to jest bardzo, zwłaszcza że ja patrzę na niego inaczej. Byłam, widziałam, może w końcu sama się za to zabiorę. Plastry są po to, aby uszy się ładnie układały. U Milo kręciły się w różne strony, odstawały i brzydko wyglądały. Teraz już jest poprawa ;) Wiem, że raz na wozie, raz pod wozem ale my ostatnio raczej pod :roll:. Mały wkurza mnie niesamowicie, zero słuchu, szał z innymi psami. Nie ma zbyt dużego kontaktu z nimi ale przeważnie ludzie nie chcą aby taki mały oszołom do nich podchodził :roll:. Milo jak zobaczy innego psa to się rwie jak szalony, ciężko go utrzymać. Smaczki mogę sobie wsadzić, a obroża nawet zaciśnięta mu nie przeszkadza. Impreza dzisiaj była jak przyczepił się do nas samowyprowadzający się pies :angryy:. Miałam ochote mu kopa sprzedać. Ludzie się skarżą, przeganiają a właściciela mają to w dupie :angryy: Druga sprawa to chodzenie na smyczy. KOSZMAR to mało napisane. Ciągnie, szarpie i ciągnie :diabloti: A za chwilę robi maślane oczyska, ładuje się na kolanka, rozdaje całusy i jest kochanym cielaczkiem. W niedzielę idziemy na wystawę. Już mnie brzuch z nerwów boli. Będzie wstyd ale gdzieś się uczyć trzeba ;)[/QUOTE] Trzymaj się! Ja mam to samo z wyjątkiem przytulanek... To dopiero boli....:-( Bo do przytulanek raczej nie zaliczam wrednego przychodzenia i wycierania brudnego pyska w moje ciuchy....:diabloti: Quote
Kaaasia Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 [quote name='justysiek']niestety moj tez czasem zachowuje sie podobnie do twojego opisu i wiem jakie jest do wnerwiajace...[/QUOTE] Może oni chcą nam dostarczać rozrywek, aby nasze życie nie było nudne :evil_lol: [quote name='Franca81']Trzymaj się! Ja mam to samo z wyjątkiem przytulanek... To dopiero boli....:-( Bo do przytulanek raczej nie zaliczam wrednego przychodzenia i wycierania brudnego pyska w moje ciuchy....:diabloti:[/QUOTE] Wycieranie to norma :diabloti:. Śliniak jej kup :eviltong: Quote
Kaaasia Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 Cześć :smile: Będziemy i wstydu sobie narobimy ;) Quote
Franca81 Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 O ktorej wkraczacie na arene poblaznowac? Moze bym przyjechala. :evil_lol: Quote
Kaaasia Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 [quote name='justysiek']eeee, dacie rade![/QUOTE] [quote name='Sonka95']wierzymy w was ... dacie rade :D[/QUOTE] No nie wiem. Nie umiemy biegać po kole, Milo nakręca się na każdego psa, a potem pogryza mnie i nie da się opanować :evil_lol: [quote name='Franca81']O ktorej wkraczacie na arene poblaznowac? Moze bym przyjechala. :evil_lol:[/QUOTE] Cyrk zaczyna się o 10:00. Zaraz wyślę ci wszystkie namiary :smile: Quote
Franca81 Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 To czekam cierpliwie. Masz odwage! :loveu: Juz sobie wyobrazam co moja panna zaczelaby wyczyniac na ringu widzac tlumy ludzi i tyle psow. A ona musi wszystkich orzywitac, obskakac i pobrudzic..... No i w biegu nogawki pewnie by do pasa wygryzla. Ale smaczki chyba mozna miec? I zabawki (ale nie piszczace). Quote
kalyna Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Oj, na pewno nie będzie aż tak źle... Pamiętaj, spokój i opanowanie :) A jak Boksery są wystawiane? biegnięcie koło nogi czy duble handling? bo nie zdążyłam ogarnąć.. :roll: Quote
Kaaasia Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 [quote name='Franca81']To czekam cierpliwie. Masz odwage! :loveu: Juz sobie wyobrazam co moja panna zaczelaby wyczyniac na ringu widzac tlumy ludzi i tyle psow. A ona musi wszystkich orzywitac, obskakac i pobrudzic..... No i w biegu nogawki pewnie by do pasa wygryzla. Ale smaczki chyba mozna miec? I zabawki (ale nie piszczace).[/QUOTE] Czyli Sintra jest na poziomie brata :evil_lol:. Mniej więcej tak właśnie widzę nasze wystawianie. Ale to jeszcze szczyl, więc chcę aby się obył i przyzwyczaił, a im wcześniej tym lepiej. I tak już jest stary, bo 3 miesięcznymi baby latają po ringach ;) Smaczki, zabawki nawet piszczące można mieć. Na warszawskiej było wołanie, machanie, piszczenie, turlanie piłeczek i inne zabawy. Ale wiadomo, że przy szczylach wolno więcej ;) [quote name='kalyna']Oj, na pewno nie będzie aż tak źle... Pamiętaj, spokój i opanowanie :) A jak Boksery są wystawiane? biegnięcie koło nogi czy duble handling? bo nie zdążyłam ogarnąć.. :roll:[/QUOTE] Spokój i opanowanie to moje przeciwieństwo :evil_lol: Bokser biega przy nodze.Duble handling polega tylko na tym, że ktoś woła psa lub macha mu zabawką zza ringu. Quote
M&S Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='Kaaasia']Cześć :smile: Będziemy i wstydu sobie narobimy ;)[/QUOTE] Dobrze będzie! Może wpadniemy towarzysko w niedzielę do NDM;) Quote
kalyna Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='Kaaasia']Spokój i opanowanie to moje przeciwieństwo :evil_lol: Bokser biega przy nodze.Duble handling polega tylko na tym, że ktoś woła psa lub macha mu zabawką zza ringu.[/QUOTE] dacie radę ;) ha to jednak źle myślałam :D Bo ciężej psa prowadzić przy nodze jak wszyscy go naokoło wołają. Myślałam, że jak double handling to pies ma biec z przodu. Jednak wystawianie nie jest moją mocną stroną :eviltong: Quote
Kaaasia Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 [quote name='kalyna']dacie radę ;) ha to jednak źle myślałam :D Bo ciężej psa prowadzić przy nodze jak wszyscy go naokoło wołają. Myślałam, że jak double handling to pies ma biec z przodu. Jednak wystawianie nie jest moją mocną stroną :eviltong:[/QUOTE] Jak pies biegnie to nikt go na szczęście nie woła (wtedy to już bym się zabiła ne pewno :evil_lol:). Wołają dopiero jak stoi- wtedy lepiej się napina ;). Oczywiście nie trzeba. Jak pies jest nauczony ładnie się ustawiać to robi to sam. Quote
M&S Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Doberek:) Mam nadzieję, że postawa już wyćwiczona;) Quote
Kaka Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Hej, jak czytam galerię Twoją i Francy, to sama do siebie się śmieję. Miałam już kiedyś bokserkę, więc doskonale wiem, jak się wkurzacie, ale straaaaaaasznie tęsknię za tymi czasami:placz:. Ja od światowej w Poznaniu zaczynam swoją karierę wystawową, ale na razie bez psa:shake:. Chcę poznać hodowców i psy. Nie jestem w stanie czasowo przebrnąć przez cały wątek, więc jeśli możesz, to napisz z jakiej hodowli masz małego. Moim marzeniem jest suka z Jedna na Milion podobna do Alliyah. A za Was będę trzymała kciuki. Quote
Kaaasia Posted October 3, 2013 Author Posted October 3, 2013 [quote name='M&S']Doberek:) Mam nadzieję, że postawa już wyćwiczona;)[/QUOTE] Heloł :lol: Postawa niewyćwiczona, mam nadzieję, że sam się ładnie napnie na innego psa lub piłeczkę ;) [quote name='Kaka']Hej, jak czytam galerię Twoją i Francy, to sama do siebie się śmieję. Miałam już kiedyś bokserkę, więc doskonale wiem, jak się wkurzacie, ale straaaaaaasznie tęsknię za tymi czasami:placz:. Ja od światowej w Poznaniu zaczynam swoją karierę wystawową, ale na razie bez psa:shake:. Chcę poznać hodowców i psy. Nie jestem w stanie czasowo przebrnąć przez cały wątek, więc jeśli możesz, to napisz z jakiej hodowli masz małego. Moim marzeniem jest suka z Jedna na Milion podobna do Alliyah. A za Was będę trzymała kciuki.[/QUOTE] Witam w naszych skromnych progach :smile: Bokser to bokser. Narozrabia a potem z maślanymi gałami pcha się na kolana, tańczy w koło i rozdaje całusy. Przez pewne etapy trzeba przejść. Można się wkurzać, wrzeszczeć, płakać ale przetrwać trzeba a w końcu będzie lepiej. Mój pierwszy boks też miał swoje za uszami- ogryzione ściany, zjedzone dywany, kable, ucieczki na spacerach. Ale najlepiej pamiętam że był wspaniałym, zrównoważonym psem, któremu zawsze mogłam ufać. Teraz mam lekką nadzieję, że Milo pójdzie w jego ślady. Idź na wystawę i pooglądaj. Można spotkać ludzi pozytywnie zakręconych i miło spędzić czas. Jeszcze nie ma stawki, więc nie wiem kto będzie ale że to wystawa wysokiej rangi więc pewnie będzie ciekawie. JNM ma fajne psy (sama początkowo o nich myślałam)- teraz najbardziej podoba mi się Ustinov. Później myślałam o szczylu po JNM Born To Win. A ostatecznie zakochalam się w pręgowanym ciapciaku i mam jego potomka :loveu: Milo jest z hodowli Gratia. Quote
M&S Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 A kiedy się wystawiacie w sobotę, czy w niedzielę? Quote
M&S Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='Kaaasia']W niedzielę[/QUOTE] I bardzo dobrze;):) Quote
Kaaasia Posted October 3, 2013 Author Posted October 3, 2013 [quote name='M&S']I bardzo dobrze;):)[/QUOTE] A wy się wystawiacie? Quote
*Magda* Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Haj Kasia :) Będę trzymać kciuki za wystawę :kciuki: Quote
M&S Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='Kaaasia']A wy się wystawiacie?[/QUOTE] Nie, ale mam nadzieję wpaść do NDM towarzysko;) O której będziecie wchodzić na ring? Quote
natija Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Będzie dobrze zobaczysz, zresztą wszystkie bedziemy kciuki za Was trzymać:-) Quote
Kaaasia Posted October 4, 2013 Author Posted October 4, 2013 [quote name='magdabroy']Haj Kasia :) Będę trzymać kciuki za wystawę :kciuki:[/QUOTE] [quote name='natija']Będzie dobrze zobaczysz, zresztą wszystkie bedziemy kciuki za Was trzymać:-)[/QUOTE] Dzięki cioteczki :loveu: Przydadzą się na pewno. [quote name='M&S']Nie, ale mam nadzieję wpaść do NDM towarzysko;) O której będziecie wchodzić na ring?[/QUOTE] Jakoś tak po 10 Quote
Recommended Posts