Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nescca']Rozmawiałam z Dominikiem. Z czasem krucho ,ale się postara. Po za tym Missieek też próbuje coś zadziałać. Bądźmy dobrej myśli.[/QUOTE]
Nie ma na razie nowych wiadomości, to musimy poczekać,
Aneta, Dominik, Missieek -
myślę jeszcze czy nie zainteresować innych organizacji ze Śląska aby pomogli przy zabraniu Miśka:
Oddział TOZ, ProAnimals....

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Może ich postraszyć,że jak nie oddadzą psa to się nagłośni sprawę i wszyscy się dowiedzą i jeszcze nie unikną kary.Obiecać,że jak wydadzą to unikną kary.

Posted

Lepiej nieraz nie pisać za wczasu zbyt wielu informacji na wątku,bo nieraz można tak zepsuć plany ratowania danego psa.
Nie mamy nigdy pewności ,czy akurat inf.w danej sprawie nie docierają do niepożądanych osob,ktorych ta sprawa akurat bezposrednio dotyczy.Net jest powszechnie dostępny a i dogo też ma większy zasięg poprzez FB i NK. A straszenie takich ludzi może nieraz zle skonczyć się dla psa i wtedy koniec sprawy może być inny niż planujemy.

Posted

[quote name='nescca']Najprawdopodobniej ktoś na dniach pojedzie do psa. Jutro dam znać więcej. Sorry ,że tak mało piszę ....ale chyba rozumiecie czemu.[/QUOTE]
Tak to prawda, jestem też ostrożny w takich "delikatnych" sprawach;
Kiedyś... pisaliśmy mało, a chodziło o kilka Psiaków naraz..... po akcji, również po cichutku.... kasowaliśmy swoje posty;)

Posted

Bardziej trzeba uważać i nie pisać za wiele jeszcze przed akcją,niż po akcji ratowania danych zwierząt.Aby nie dotarly takie informacje i zamiary do tych,ktorych takie akcje dotyczą.Nieraz krewni,czy znajomi mogą rozpoznać np.psa i poinformować wlaścicieli o planach i szczegolach wobec nich i ich zwierzęcia.Po akcji jest to już mniej istotne ,mniej można tak zaszkodzić czy utrudnić przebieg dzialań.:razz:

Posted

[quote name='olga7']Lepiej nieraz nie pisać za wczasu zbyt wielu informacji na wątku,bo nieraz można tak zepsuć plany ratowania danego psa.
Nie mamy nigdy pewności ,czy akurat inf.w danej sprawie nie docierają do niepożądanych osob,ktorych ta sprawa akurat bezposrednio dotyczy.Net jest powszechnie dostępny a i dogo też ma większy zasięg poprzez FB i NK. A straszenie takich ludzi może nieraz zle skonczyć się dla psa i wtedy koniec sprawy może być inny niż planujemy.[/QUOTE]

Otóż to :shake:

Posted

[quote name='wojtuś']Tak to prawda, jestem też ostrożny w takich "delikatnych" sprawach;
Kiedyś... pisaliśmy mało, a chodziło o kilka Psiaków naraz..... po akcji, również po cichutku.... kasowaliśmy swoje posty;)[/QUOTE]

Ha :) J23 wysiada :)

Posted

Psa możecie zabrać, missieek dzwoniła do mnie bo ona jest poza domem teraz, ja niestety nie mogę pomóc i go wziąć teraz, ale może ktoś z Dąbrowy? w każdym razie missieek mówiła, że można przyjechać i zabrać psa - tzn na pewno umówić się z właścicielką, ale już ustalone, że nie będą robić problemów - oby! jakby co to dzwońcie do missieek bo ja nie znam szczegółów ani adresu psiaka

Posted

[quote name='malawaszka']Psa możecie zabrać, missieek dzwoniła do mnie bo ona jest poza domem teraz, ja niestety nie mogę pomóc i go wziąć teraz, ale może ktoś z Dąbrowy? w każdym razie missieek mówiła, że można przyjechać i zabrać psa - tzn na pewno umówić się z właścicielką, ale już ustalone, że nie będą robić problemów - oby! jakby co to dzwońcie do missieek bo ja nie znam szczegółów ani adresu psiaka[/QUOTE]

Świetne wiadomości .....czy osoby które wcześniej miały kontakt z właścicielką mogą jechać i odebrać Nelsona zanim Pani broń boże się rozmyśli ????

Posted

[quote name='olga7']Bardziej trzeba uważać i nie pisać za wiele jeszcze przed akcją,niż po akcji ratowania danych zwierząt.Aby nie dotarly takie informacje i zamiary do tych,ktorych takie akcje dotyczą.Nieraz krewni,czy znajomi mogą rozpoznać np.psa i poinformować wlaścicieli o planach i szczegolach wobec nich i ich zwierzęcia.Po akcji jest to już mniej istotne ,mniej można tak zaszkodzić czy utrudnić przebieg dzialań.:razz:[/QUOTE]
Masz rację:)
Choć nigdy nie wiadomo czy nasze działania rozkręcające się na wątku- będą spokojne czy jednak będzie to forma "akcji".

Wtedy pisaliśmy mało na wątku, trochę na PW, po akcji od zalogowanej osoby na Dogo zaczęły się ..pytania na wątku,
więc: kasowanie postów, zmiana tytułu wątku.... i jakby nic się nie stało w tym temacie,

Z drugiej strony pisanie jawne z podaniem konsekwencji - może pomóc Psiakom, tak było z Arktyką, wszystkie Psiaki zabrane od niej, łącznie z "jej" - bez dwóch które "uciekły" przez dziurę w oborze, jeden u sąsiada 5 km dalej, po jego telefonie odebrany, drugi u sąsiada obok, sama Arktyka dzwoniła "z za granicy", że wrócił po ucieczce i jest u tego sąsiada.
Jak naprawdę było to nigdy się nie dowiemy, ogromne rozdmuchanie sprawy w wiosce i na Dogo w tym przypadku pomogło Psiakom.

Pozdrawiam pięknie:loveu:

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Czy Nelson został odebrany ???[/QUOTE]

NIE!!! Ponieważ rano dzwoniłyśmy do misiek i ona powiedziała ,że psa można odebrać na 99%. Poprosiłam aby to było ustalone na 100%Wiecie..... nie będziemy jechać 110 km żeby odejsc z niczym. Misiek miała oddzwonić. Niestety telefonu nie dostałam. Byliśmy gotowi dziś jechać. Jutro też możemy. Ale pojutrze już będzie trudniej.Nie jestem nadgorliwa bo to gorsze od faszyzmu.... i nadal mam nadzieję ,że ktoś zadzwoni i poda konkretne wiadomości. MISIEK.....CZEKAMY.Daj znać bez względu na porę.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Czy Nelson został odebrany ???[/QUOTE]
Martiko:loveu:
i Kochani, osoby się porozumiały,
miał być jeszcze dogr. Missieek,
czekajmy spokojnie - jutro będą wiadomości:)

Posted

:( kurcze ....no to cierpliwie czekam na informacje :( Jeśli będzie potrzeba podjechać już natychmiast i poczekać na Was z psiakiem dajcie znać ....ja mieszkam niedaleko i gdybym wiedziała że psiaka można odebrać na pewno to bym go już dziś zabrała i przenocowała.