Jump to content
Dogomania

Buldożka Zuzia - wszystkie glutki maja domki !! SONIA też !!!

Recommended Posts

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Maupeczko jak Sonia?Widzi juz na oba oczka?

Nie Aniu - teraz dawałam Zuzi znowu jeść i oglądałam maluchy i Sonia nadal jest jednooczkowa ... :shake: . Drugie oczko wygląda ok ale nadal nieotwarte - w piątek wszystkie maluchy będzie oglądał wet ... może jutro Sonia zdecyduje że warto ogladać świat "dwoma okami" ? Bo tak poza tym że nie patrzy to mimo że młodsza od rodzeństwa to robi wszystko razem z nimi ... co prawda oni już nieporadnie chodzą i siedzą a ona jeszcze podpełza ale próbuje też wstawać na przednie łapki albo na tylne łapki ... jutro bedą zdjecia to zobaczysz sama. Ona chyba jest jednak duuużo młodsza od nich. No ale ... przecież ona też ucieka z Szuflandii !!!

Moje prosiaki znają tylko Zuzę - do dzieci wstęp wzbroniony ... :mad: .
Maja i Mona nie interesują się tym co dzieje się za "zamkniętymi drzwiami" natomiast chłopaki "pełnią straż" - każde głośniejsze kwiki i płacze zostają zaanonsowane ... no nazwijmy to ... szczekaniem. ;)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czemu tu taka cisza ?? :mad:

A teraz dobra wiadomość dla wszystkich :sweetCyb:
Mała Sonia otworzyła właśnie DRUGIE OCZKO !!!!!!!!!!
:BIG: :cunao: :laola:

Karolina :krolik:

Posted

Maupa4 napisał(a):
Czemu tu taka cisza ?? :mad:

A teraz dobra wiadomość dla wszystkich :sweetCyb:
Mała Sonia otworzyła właśnie DRUGIE OCZKO !!!!!!!!!!
:BIG: :cunao: :laola:

Karolina :krolik:

:multi::multi::multi:
:klacz::klacz::klacz::cool2:

Posted

znowu buldozkowa bida :-( dobzre ze juz go macie u siebie. Co sie dzieje ze tak duzo buldozkow potrzebuje pomocy? przeciez to chyba nie klopotliwe psy co?

a co u naszych wnusiow slychac jak sie ma moja Zoja???

Maupa ale ci dobrze mozesz je mietosic kiedy chcesz raj masz w domu :p :loveu:

Posted

pati napisał(a):

Maupa ale ci dobrze mozesz je mietosic kiedy chcesz raj masz w domu :p :loveu:

noooo ja to mam dobrze .... dzisiaj od 1.30 do 2.00 podziwiałam z Zuzką śpiący Mokotów ... :mad: , nooo a do 1.00 "kontrolowałam zjadanie" Zuzki przez dzieci żeby już nie kontrolować w środku nocy ... no ale niby pospałam sobie wczoraj od 20.30 do 22.00 ... :lmaa: ...

oglądał nas (to znaczy szczeniory) dzisiaj pan doktor - jesteśmy tłuści i zdrowi ... nie mamy krzywicy ... i zaczynamy jeść "normalne jedzenie" ... to znaczy uczymy się jeść ... nie myślałam że ta chwila tak szybko nastąpi ...
no to teraz zamiast nieprzespanych nocy (no bo chyba nie muszę już wstawać do nich w nocy :hmmmm: ) będę miała biały serek i skrobane surowe mięsko za paznokciami :evil_lol: . I pewnie zanim się obejrzę cała Szuflandia znajdzie się już w swoich domach ...:placz: .

Posted

Maupa ale chyba dla Soni to jeszcze za wczesnie na jedzonko inne niz mleczko Zuzi?Ona to jeszcze z tydzien.Jak obliczylam jest ok.8 dni mlodsza od rodzenstwa.
A szczeniaczki Azy zaczelam dokarmiac dopiero jak skonczyly 3 tygodnie.No ale moze maluszki mozna wczesniej,wet wie najlepiej.

Sorry doczytalam przeciez one juz maja 3 tygodnie.Ale ten czas leci.A Sonia ma 2 tygodnie.Duuuza dziewczynka.

Posted

Aniu - Sonia nadal będzie "jadła" tylko Zuzię :) ... jeszcze tydzień ...

dzisiaj pan doktor jak oglądał wszystkie szczeniory to ... w pierwszej chwili nawet nie zauważył że jest ich więcej ... zobaczył Sonię i powiedział "jakie to fajne" a potem "chwila ... a ile ich jest" ... no i cała tajemnica się wydała ... :) obejrzał ją bardzo dokładnie i poza tym że jest od nich młodsza nic jej nie dolega ... rozwija się prawidłowo (z niewielkim opóźnieniem w stosunku do swojego starszego rodzeństwa :))

Posted

:lol: :lol: :lol: Maupo jesteś super babka!!! Wszyscy to mówią, ale ja też musiałam!
A jak Zuzia? Jak humorek, sadełko i inne? Pewnie przyzwyczaiła się już do Ciebie...
Jak wydasz Szuflandię do nowych domów, to pusto się zrobi :evil_lol:

Czy Gucio ma juz wątek???

Posted

Neris napisał(a):
A czy Wy wiecie że jeżoefrta ma po pięć pazurków z tyłu? Śmiesznie...

Witajcie Kochani,
tu ciotka Klaudia od małego nuczka lavinii. Nie udzielałam sie bo chorowałam troszkę i opiekowałam się tymczasowo małym kluskiem Leonem. Strasznie śmieszny psiak, bardzo wesoły i przyjazny, ale ogromny rozrabiaka. Dzisiaj pojechał do nowego stałego domku i mam nadzieję, że będzie mu w nim dobrze.
Jak się miewają maluchy Zuzy? Widzę, że doszedł im jakis maleńki braciszek(???siostrzyczka???).
Czy Maupa potrzebuje pomocy? Mieszkam niedaleko, więc oferuję swoją swkromną osobę.
Pozdrawiam ciepło,
Claud(ia)

Posted

Czy jest jeszcze jedna sunia wolna bez domku ?
Znalazłam chętnych na jedną sunię. Domek dobry wzięła by ją moja teściowa. Mieszka w W-wie na Pradze. Teściowa miała sukę kundelkę 14 lat. 1/2 rokujest bez pieska.
Jak jej mój TZ naopowiadał o dzieciakach Zuzi to wraz z córką postanowiły, że wezmą małą dziewczynkę.
Teściowa to emerytka więc sunia nie była by w domciu sama.
Czekam na wieści od Was.
Pozdrawiam
Anka

Posted

Dziewczynki są dwie. Wiem, że ktoś stara sie o wnusię cioteczki Neris, tę pręgowaną Zulkę... Jest jeszcze czarnulka Wielkiej Babci Lavinii. Nie wiem, czy ma domek.
Jejku, nieługo pójdą do domków, Szuflandia zniknie...

Posted

Spoko nikt nie waży się jej Tobie zwędzić. Jest Twoja i już.
Wczoraj dowiedziałam się o decyzji mojej teściowej i dlatego piszę.
Jej wszystko jedno jaką sunie weźmie jak będzie to czarna lub inna to tak samo ją pokocha.
Pozdrawiam
Anka