Klaudia M. Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 [quote name='salibinka'] [COLOR=slategray](2.09. wysyłałam przelew dla Wiki - mam nadzieję, że doszło?)[/COLOR][/QUOTE] doszło, 5.09. zaksięgowaliśmy... dziękujemy (wpisałam już na pierwszą stronę) Salibinko, a gdybym się do Ciebie tak ładnie uśmiechnęła to pomogłabyś mi przeprowadzić rozmowę przed adopcyjną z Panią z Krakowa.? To ta Pani o której pisałam wcześniej, chciała adoptować Wikę-tyle że szkrabik musiał się nauczyć chodzić na smyczy. Później zadzwonie do niej czy nadal jest chętna:) A co taxówkarza, to żona czytała tą książkę i mu streszczała treść:D W każdym razie polecam książkę, bo jest super;) Quote
salibinka Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 [quote name='Klaudia M.'] Salibinko, a gdybym się do Ciebie tak ładnie uśmiechnęła to pomogłabyś mi przeprowadzić rozmowę przed adopcyjną z Panią z Krakowa.? To ta Pani o której pisałam wcześniej, chciała adoptować Wikę-tyle że szkrabik musiał się nauczyć chodzić na smyczy. Później zadzwonie do niej czy nadal jest chętna:) [/QUOTE] Tak, oczywiście :) Quote
Klaudia M. Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Super! Wolałabyś pewnie umówić się z tą Panią na sobotę, tak? Quote
salibinka Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Jeśli będzie chętna na wizytę, to najchętniej sobota od 15 lub jutro od 19. Albo wyślij mi Jej dane (od razu sprawdzę w schronisku) i kontakt - to umówimy się bezpośrednio. Podaję mój numer: 509 166 430. Quote
Klaudia M. Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Dzwoniłam do Pani, nadal jest zainteresowana adopcją Wiki. Ale musi się skontaktować z mężem, i ustalić kiedy mogli by się spotkać. Czekam na telefon;) Wtedy dowiem się jak Pani się nazywa ;) Edit. Macie jakąś fajną umowę adopcyjną? ( w razie czego;) ) Quote
elaja Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Biorąc pod uwage ostatnie przypadki wywinięcia się psów równocześnie z szelek i obroży [B]proszę , uczulcie panią na to [/B], w Krakowie uciekł kolejny lękliwy pies i jak dotąd nie udało sie go złapać. Sama mam złe doświadczenia z popularnymi parcianymi szelkami ( bez zadnych problemów w mgnieniu oka wyszła z nich zarówno Kora jak i Ciapek , obydwa psy miały też obroże ) , łatwo się luzują . namoknięte niemożliwie sie rozciągają , plastikowe części nie trzymają ustalonej regulacji. Skórzane są o wiele droższe ale skuteczniejsze , ważne aby były dobrze dopasowane. Quote
Klaudia M. Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Zdjęcie z ubiegłej soboty:) [IMG]http://i51.tinypic.com/6tpswj.jpg[/IMG] Biedna Wikunia, zaraz po zabiegu. ( w za małym kołnierzu) [IMG]http://i56.tinypic.com/9a3g3n.jpg[/IMG] Wika wczoraj. Wiem, że na zdjęciu nie wygląda na szczęśliwą, ale merdała ogonkiem;) Spędziła z nami całą noc, grzecznie śpiąc. Ale nie myście sobie że spała w nogach, królewna zajeła miejsce przy poduszce;) [IMG]http://i55.tinypic.com/346nc4i.jpg[/IMG] Quote
masza44 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [quote name='elaja']Biorąc pod uwagę ostatnie przypadki wywinięcia się psów równocześnie z szelek i obroży [B]proszę , uczulcie panią na to [/B], w Krakowie uciekł kolejny lękliwy pies i jak dotąd nie udało sie go złapać. Sama mam złe doświadczenia z popularnymi parcianymi szelkami ( bez zadnych problemów w mgnieniu oka wyszła z nich zarówno Kora jak i Ciapek , obydwa psy miały też obroże ) , łatwo się luzują . namoknięte niemożliwie się rozciągają , plastikowe części nie trzymają ustalonej regulacji. Skórzane są o wiele droższe ale skuteczniejsze , ważne aby były dobrze dopasowane.[/QUOTE] Moje dranie strasznie ciągną, a suczka kilka razy wylazła z obroży, szelki skórzane są super i w sumie w porównaniu z szelkami parcianymi, które się rozciągają i co jakiś czas trzeba zmieniać cena wychodzi porównywalna bo szelki skórzane starczają na o wiele dłużej bo są solidne. Ja kupiłam moim rozmiar L podszyte polarkiem, żeby im sierści nie mechaciło, z uchwytem za jaki można złapać jak pies się bardzo wyrywa za ok 100 zł za sztukę w zooplus. Są tam promocje, można trafić. Naprawdę polecam bo teraz chodzimy na spacery bezpiecznie, i .... mniej ciągną:)i się nie duszą przez obroże Quote
salibinka Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 To futerko rozciągnięte na parapecie :) - piękny widok. Klaudio, jakby co, mam umowę - taką, jaką zazwyczaj ja podpisuję. Nie jest może naj, ale zawiera, to co potrzeba ;). Co do szelek, nie umiem się przełamać do skórzanych, dlatego nie używam... rozumiem, że bywają sytuacje konieczne, aby "używać" zwierząt, ale tak jak noszenie futra z norek, tak i szelek ze skóry, nie musi mieć - moim zdaniem - racji bytu. Są doskonałe materiały - ostatnio zamawiałam akcesoria u taks - która szyje piękne, mocne, trwałe i "nieodzwierzęce" rzeczy. Polecam. W szelkach liczy się krój. Z takich zwykłych (z trzech pasków), zapinanych pod paszki, łatwo się wyswobodzić - dla mojej Mili to chwila. Ale szelki "czteropaskowe" zakładane przez głowę i łapki - są ok. Innym rozwiązaniem są obroże półzaciskowe, można wyregulować je tak, że w razie ciągnięcia, czy próby wyswobodzenia, nie duszą psa, ale uniemożliwią wysunięcie głowy. Mój Eden taką nosi w mieście, gdzie muszę mieć nad nim pełną kontrolę (bo to łobuziak i ma różne pomysły ;)) - ma charcią głowę, duzo siły i wiele sprytu - z każdej zwykłej obroży potrafił swoją kochaną główkę wyjąć (Mila ma na "w razie czego" zapas). Myślę, że dla Wiki - przynajmniej na pierwszy okres w nowych warunkach - to byłoby najbezpieczniejsze rozwiązanie. Czy szelki czy obroża - jęsli taśma obszyta jest miękkim materiałem (od wewnątrz, żeby nie trzeć o skórę zwierzaka, od zewnątrz - dla ozdoby) - są wygodne, nie drażnią. Pies może się w nich kąpać - a skóra przecież sztywnieje i się kurczy pod wpływem wody. Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [quote name='Klaudia M.']Zdjęcie z ubiegłej soboty:) [IMG]http://i51.tinypic.com/6tpswj.jpg[/IMG] Wygrzewa sie jak moje koty Quote
Klaudia M. Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 [quote name='Foksia i Dżekuś']Wygrzewa sie jak moje koty[/QUOTE] Bo to jest kotek rasy Czerneńskiej:D Quote
elaja Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [quote name='Klaudia M.']Bo to jest kotek rasy Czerneńskiej:D[/QUOTE] :loveu::loveu::loveu: Przypomina najprawdziwszą pumę !!! Moje tak nie potrafią:lol: Quote
Klaudia M. Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 [quote name='elaja']:loveu::loveu::loveu: Przypomina najprawdziwszą pumę !!! Moje tak nie potrafią:lol:[/QUOTE] Dlatego planuję moje trochę utuczyć, już nie będą takie zwinne ;p U mnie na parapet nie wskakuje tylko Majcia;) Quote
Klaudia M. Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Przyszła karma dla Wiki, [B]purina dog chow puppy junior [/B]zamówiłam ( świat karm) 15 kg. ( na spółkę z moją Sabą). Za 15 kg. wyszło 90,69 zł./2=45,35 zł. Dodatkowo smakołyki [B]BOSCH Goodies Light[/B] 450 g. 9,50 zł./3=3,20 zł. oraz [B][B]BOSCH [/B][/B]CAKE 1 KG. 16,40/3=5,45 (dzielę na trzy, bo pomiędzy moje psy... wszystkie zawsze dostają w tym samym momencie, tyle samo) RAZEM -54 zł. (karma i smakołyki) Z góry przepraszam za reklamę tego sklepu, ale chciałam się porządnie rozliczyć, bo nie dostałam rachunku:/ PS: Gdyby ktoś z Was znalazł taniej tą karmę to proszę o cynk;) Karma bardzo smakuje Wice, znacznie bardziej niż brit który jadła do tej pory. Opróżniła całą miskę i jeszcze ją wylizała:D, co wcześniej jadła 1/2 miski;) Quote
Gugus24 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Purina dog chow puppy junior lamb 15 kg + 3 kg !!! 100zł Quote
elaja Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Moje też nie lubią britta , purinę chow dog jedzą , ale też nie zawsze( szczególnie Ares wydziwia ) z tym ,że dostają light . Gdzieś ostatnio dostałam RC Light i powiem szczerze , że ta była najlepsza. Najbardziej lubią gotowane : mięsko + ryż i marchewka , tylko potem muszę myć aresową mordeczkę bo cała broda w kolorze marchewki . Quote
Gugus24 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Ty wiesz jakie teraz układy mam nie ? :D Quote
elaja Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Nie, Misiek zawarł ciekawe znajomości i tyle ..... Ja tam w układy nie wierzę ....biznes is biznes :shake: Quote
Klaudia M. Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Strach się bać, teraz zobaczyłam że na allegro też są fajne ceny purina 18 kg. 109 zł. ;) Wróc, tu i tu wychodzi 6 zł. za kg;) Więc bez rewelacji:) Jeżeli chodzi o mnie, to sama nie wiem czy z braku czasu nie gotuje moim psiakom czy z awersji do mięsa czy może chodzi o kwestie finansowe. Ale chyba to trzecie:) Ale i tak zrobiłam duży postęp, moja sunia jadła karmę z biedronki (bo nikt mnie nie uświadomił jaki to syf), potem było chappi, brit i teraz purina. Quote
Gugus24 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Pufi czy coś takiego.. ;D Ja teraz mam takie układy że wam szczęki opadną Quote
elaja Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Zapewniam Was ,że jest wiele psów , które byłyby szczęśliwe mając do dyspozycji karmę z biedronki , jednak muszą się zadowolić rozmoczonym chlebem o ile ich pan i władca w ogóle przypomni sobie ,że trzeba psu coś rzucić od czasu do czasu.....Tak więc dobrze ,że jest do wyboru i biedronka i RC na przykład , punkt widzenia jak zwykle zależy od punktu siedzenia....jak w życiu zresztą. Quote
Agata Balu Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 [INDENT] [B][URL="http://www.psy.pl/aktualnosci-psy/art6623,pomozcie-psom-w-polsce-i-w-europie-.html"]http://www.psy.pl/aktualnosci-psy/ar...-europie-.html[/URL] [/B] Wpierw przeczytajcie ten link na górze! CZASU MAŁO! A wysłanie maila do kilkudziestu posłów to raptem pół godziny czasu. Ja to już zrobiłam. Od lat staram się o powszechne znakowanie i rejestracje psów i wreszcie w Unii droga się może otworzyć. Bardzo Was proszę! Możecie pisać jako osoby indywidualne (obywatele) lub też organizacje. Poniżej, dla wygody, podaję listę e-maili do europosłów którzy jeszcze nie podpisali deklaracji, zgrupowaną piątkami: [EMAIL="[email protected]"][email protected];[/EMAIL] [EMAIL="[email protected]"][email protected]; [email protected];[/EMAIL] [EMAIL="[email protected]"][email protected];[/EMAIL] [EMAIL="[email protected]"][email protected] [email protected]; [email protected];[/EMAIL] [EMAIL="[email protected]"][email protected]; [email protected]; [email protected] [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected] [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected] [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected] [email protected]; piotr.borys@europarl. europa.eu;[email protected]; [email protected] [email protected]; [email protected];[/EMAIL] [EMAIL="[email protected]"][email protected];[/EMAIL] [EMAIL="[email protected]"][email protected]; [email protected][/EMAIL] [/INDENT] Quote
Recommended Posts