Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo lubie takiue osoby, bardzo, bardzo chętne, super wszystko - i nagle ni z tego ni z owego - już nie chcą. szlag by to trafił. Ale dobrze że teraz a nie gdy Klusia juz byłaby u Niej.

Posted

W piatek być może Kluska zabłyśnie w TV. Ola jedzie na program telewizyjny, będzie mówiła o Fundacji, ma zabrać psiaki - jak Kasia się zgodzi dac, zabierze Kluske i jedną z Bardotek (BB suniek)

Posted

super i Ola i nasze sunie będą sławne :multi:
tylko aby Ola pamiętała, że do chętnych nowych domków psiaki mają pierwszeństwo, ją wydać możemy jako ostatnią bo dużo dla nich robi :evil_lol:

Posted

UWAGA! PILNIE POTRZEBNA SUROWICA!!
Roxy jest chora, test wykazał parvowirozę!

Kto nam pomoże? Kto ma surowicę? Albo wie, gdzie blisko Poznania jest pies po parvo??

Posted

Wróciłam właśnie od weta.Zostawiłam maluchy w klinice:placz:.Surowicy starczyło tylko do Roxi.Jestem załamana......:-( Trzymajcie kciuki za obie panienki.Jutro będę dzwonić o godz.9

Posted

Ja też rozmawiałam w klinice. Roxi dostała surowicę bo była najbardziej potrzebująca. Brakuje surowicy dla Basry i Batumi - czy ktoś może im pomóc, chocby "pozyczyć" - próbujemy załatwic, ale czas depcze nam po piętach.

kasiu trzymaj się - musi być dobrze. Jesteśmy wszyscy razem, pamiętaj i śmiało dzwoń lubn głuchnij a oddzwonię.
Wpisz mój tel w komórkę 609 601 362

Będę dzownic do kliniki jeszcze wieczorem koło 21.00. Dam znać. teraz jade z kolejna chora sunią Moną do weta.

Posted

Roxi była z prywatnego domu, Batumi i Basra z Puszczykowa, a to chyba Roxi przyniosła tak? Bo ja nie wiem skąd to cholerstwo się bierze...
Gdyby parvo trafiło do schroniska w Puszczykowie to byłoby raczej gorzej niż w Dopiewie - czytałam jak dobrze sobie tam poradziliście, ale tfu tfu na szczęście mamy tylko 3 psy i mam nadzieję parvo nigdy tam nie dotrze, monitoruję cały czas.

I takie pytanie, czy możliwe że siostra Roxi też będzie mogła to mieć, prosiłam i ludzie mięli już ją zabrać na szczepienia, iść do nich ostrzec ??

Posted

Taki test chyba nie jest drogi, jakieś 30zł. Niech zrobią dla świetego spokoju bo tu można tylko gdybać. W zasadzie objawy pierwsza miała Basra z tego co zrozumiałam, tylko u Roxi gorzej przebiega, ale mogłam coś przekręcić...

Posted

Istnieje mozliwość, że to jednak nie parwo, a wynik pozytywny testu na przeciwciała był wynikiem poszczepiennym. Bywa tak podobno. Biegunka i wymioty - mogły być efektem zatrucia toksynami od robali a tych panienki maja nadal mnóstwo. To jest wiadomośc od naszej wetki, a stan zarobaczenia i konieczność zadziałania w tym kierunku jak tylko stan psiaków pozwoli potwierdził wet w klinice.
Bo jeśli tak szybko zdrowieją - to może tak jest.
Trzymamy kciuki!