Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I będziesz gotować dwa obiady? A jak drugiemu dziecku nie będzie smakować to, co ugotowałaś dla siebie i dla pierwszego, to zrobisz trzeci obiad? ;) Rozumiem twoich rodziców i tyle.

Poza tym rodzice nie odmawiali ci chyba ani mięsa, ani warzyw, prawda? Nie robili ci tylko osobnych posiłków, co serio jest zrozumiałe.

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wydaje mi się, że zrozumiałam :)
Pisałam wcześniej o decydowaniu za dziecko do pewnego etapu jego zycia, więc odpowiedź na twoje pytanie jest chyba oczywista.

Tylko jeszcze raz - ty jako 12-latka mogłaś sobie zrobić na śniadanie bułkę z sałatą i pomidorem, rodzice ci warzyw nie ograniczali (przynajmniej tak zakładam). Mogłaś nawet się uprzeć i nie zjeść tego kotleta na obiad. A jak twoje dziecko postanowi sobie, że chce jednak jeść mięso, pójdzie do lodówki zrobić sobie bułkę z szynką, a tam klops, bo szynki nie ma ;) Więc też porównanie trochę nietrafione.

Posted (edited)

sorry, ale weganizm nie polega na niezjedzeniu kotleta... gdybym zrobiła tak jak mówisz, wpędziłabym się w anemię i pewnie pożegnałabym się z weganizmem raz na zawsze, bo bym się zraziła. i byłabym jedną z tych osób, które mówią 'też nie jadłam mięsa, ale byłam przez to chora'. w tym momencie korzystam z zupełnie innych produktów spożywczych niż moja mama.

jutro przed świtem kierunek konie. z moich informacji wynika, że jest to magiczne miejsce, a ja jestem podekscytowana :) mam też lęk separacyjny, bo Timi już u TŻ, chyba zamknę się w klatce :evil_lol: znikam do niedzieli, możecie sobie dyskutować beze mnie :evil_lol:

Edited by motyleqq
Posted

"chyba nie zrozumiałaś mojego posta :)"
Nie chodzi mi o to, że miałaś tak zrobić i byłoby cacy. Chodzi o to, że gdybyś się uparła, to mogłabyś sobie zrobić śniadanie bez mięsa. Bo ludzie, którzy jedzą wszystko, zazwyczaj wszystko mają w lodówkach (mówię o świadomym, zdrowym odzywianiu). Więc i mięso, i owoce, i warzywa, i nabiał. Swoim dzieciom nie dasz już takiego wyboru.

Posted

[quote name='dog193']
Nie chodzi mi o to, że miałaś tak zrobić i byłoby cacy. Chodzi o to, że gdybyś się uparła, to mogłabyś sobie zrobić śniadanie bez mięsa[/QUOTE]
i myślę, że jakby rodzice widzieli, że ich dziecko faktycznie mięsa nie je, a nie jest to jedynie dziecięcą zachcianką to w jakiś sposób by je w tym żywieniu zaczęli wspierać i pomagać chociażby przez zakup odpowiednich produktów.

Posted

[quote name='motyleqq']
jeśli chodzi o kwestię psów, to pisałam już, że nie będę mówić na ten temat nic poza tym, co już powiedziałam, bo jest to dla mnie w tym momencie zbyt osobista sprawa :)
[/QUOTE]

Zdajesz sobie sprawę, że w ewentualnej przyszłości jako behawiorysta bez własnych psów będziesz szalenie niewiarygodna? ;)

[quote name='Majkowska']A masz może jakiś polecony przepis z porem? Wczoraj kupiłam i nie wiem jak go spożytkować ;)[/QUOTE]

Zupa krem z pora :loveu: Z grzankami :loveu:

Ja uwielbiam gotować i mogłabym to robić całymi dniami, byle by tylko miał kto to jeść :) I zdarza mi się zjeść obiad bez mięsa, ale mam ogólnie jedną wadę fabryczną - za cholerę nie umiem smażyć :roll:

Posted

[quote name='Beatrx']i myślę, że jakby rodzice widzieli, że ich dziecko faktycznie mięsa nie je, a nie jest to jedynie dziecięcą zachcianką to w jakiś sposób by je w tym żywieniu zaczęli wspierać i pomagać chociażby przez zakup odpowiednich produktów.[/QUOTE]

moja siostra pzestala jsc mieso jak miala 13 lat i moja mama robila dla niej zarcie.
czasem wiadomo, ze nic szczegolnego np. jak byly kotlety to ona miala jajko sadzone albo ser w panierce, ale bardzo czesto byly to normalne, zbilansowane wege posilki.

moj chlopak przestal jesc mieso w liceum i jemu to raczej nie gotowali, ale sam nauczyl sie za to gotowac, wiec dobrze na tym wyszedl.

ja wole piec niz gotowac. u mnie w chacie co najmnie 2-3 razy tygodniu jest ciasto:))) przerabiam bloga moje wypieki po kolei:))))

Posted

Słuchaj moyleqq kojarzę (nie wiem czy dobrze), że sie interesowałaś kiedyś bostonami?
Mogłabyś mi coś więcej o nich napisać, co się tam dowiedziałaś o nich? :) zwłaszcza na minusach mi mocno zależy, dlaczego koniec końców się na niego nie zdecydowałaś? Może znasz jakieś fajne hodowle?

jeśli to nie byłaś Ty to przepraszam za pomyłkę :D

Posted

[quote name='evel']Zdajesz sobie sprawę, że w ewentualnej przyszłości jako behawiorysta bez własnych psów będziesz szalenie niewiarygodna? ;)
[/QUOTE]

Jezu, ile razy mam jeszcze napisać, że nie będę o tym rozmawiać? :eviltong:

[quote name='czi_czi']Słuchaj moyleqq kojarzę (nie wiem czy dobrze), że sie interesowałaś kiedyś bostonami?
Mogłabyś mi coś więcej o nich napisać, co się tam dowiedziałaś o nich? :) zwłaszcza na minusach mi mocno zależy, dlaczego koniec końców się na niego nie zdecydowałaś? Może znasz jakieś fajne hodowle?

jeśli to nie byłaś Ty to przepraszam za pomyłkę :D[/QUOTE]

dobrze kojarzysz :)

zmieniłam decyzję nie ze względu na to, że z bostonami jest coś nie tak, tylko dlatego, że gdzieś indziej zabiło mi mocniej serce :) myślę, że gdybym nie dostała takich warunków szczeniaczkowych, które zaoferowano mi przy Timeczku, to zostałoby przy bostonie. chociaż gdybym teraz miała tylko jednego psa, to drugiego bym adoptowała. w każdym razie, bostony nadal zajmują szczególne miejsce w moim sercu, baardzo nam odpowiadały

wróciłam z Lidkowa :) raj na ziemi, 20 koni, 4 psy, 2 koty, kury, świnia która się sama adoptowała i koza :lol: mam jedną fotkę z Alcazarem, który jest koniem gwiazdorem ;)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/42/agk3.jpg/][IMG]http://img42.imageshack.us/img42/8799/agk3.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Majkowska']Znów inne włosy?
Tamte byly fajniejsze ;)
Ahh ja znów muszę nadrabiać wątek....[/QUOTE]

odrosły mi po prostu, nie da się już postawić ładnego irokeza, a pewnego poranka odkryłam, że mogę się dobrze uczesać bez ścinania :evil_lol: więc na razie nie idę do fryzjera, ale uznałam że przy tym uczesaniu lepiej będzie pofarbować całość, a nie tylko górę :)

Posted

Jak mam być szczera to czerwone włosy mi się kojarzą głównie z Wiśniewskim :evil_lol::evil_lol:(przepraszam:P)
Choć on ostatnio przeszedł totalną metamorfozę i całkiem niezły facet z niego wylazł ;)

A nie zapuszczasz np? Zawsze taka krótka fryzurka? ;)

Posted

hahaha spoko :evil_lol: właściwie to miały być rude, ale mi nie wyszło :cool3:

czasem zapuszczam :lol: jakiś czas temu miałam już [URL="https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/74708_455357087835407_1805100951_n.jpg"]takie [/URL]:) no ale obcięłam

Posted

Świetne masz włosy, ja od jakieś czasu myślę, co by sobie na głowie zrobić... zaszaleć w końcu :P
Kiedyś wymyśliłam sobie, żeby zafarbować połowę włosów od spodu na jasny blond, ale teraz jak o tym myślę to... :roflt:(mam średnio długie, naturalne brązowe)
Ile lat masz na tym zdjęciu z długimi włosami? :razz: