Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='cuciola'][B]AM [/B]znajoma moja miala problem ze swoim labkiem,tez cos z ogonkiem mial juz nie pamietam dokladnie ale wyszlo ze cos z korzonkami
tu jest jego temat jak chcesz poczytac
[URL]http://labradory.info/viewtopic.php?t=4938&start=0[/URL]
a jesli nie dasz rady poczytac bo trzeba sie zarejestrowac to jutro przeczytam ja i streszcze :)[/quote]

Dzięki, chętnie poczytam :)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AM'][B]ayshe,[/B]
mam takiego stresa, że zanim Kenny dojdzie do siebie to ja zejdę śmiertelnie na serce... :shake: Dzięki za trzymanie kciuków. Na pewno pomoże :loveu:[/quote]
Ja regularnie podczytuję i tez trzymam. Czy mogłabys napisac cos więcej o tej klinice w Ostravie? Co, gdzie, jak sie tam dostac, (czy trzeba sie zapisać/zadzwonic/mailować?), i jakie to mniej wiecej ceny? (wschodnie czy zachodnie?)
Słyszalam dobre zdania o jakiejś klinice w Brnie ale o Ostravie nic nie wiem.
Prosze napisz cos blizej. Moze byc na priv.

Mam kłopoty z sunką - wyniki niby o.k. (nawet echo serca i holtera robilam) a psica jakas nie taka....

Posted

Dzięki za trzymanie :)

Klinikę w Ostrawie prowadzi lekarz Vêtězslav Raška. Jest on specjalistą od psich kręgosłupów i nie wiem co będzie miał do powiedzenia na temat serducha. [URL="http://www.vetmed.cz/"]TUTAJ[/URL] masz stronkę jego kliniki. Nie jest skończona ale są tam namiary i godziny przyjmowania pacjentów. Ceny porównywalne do tych, jakie mam w Polsce. Mnie wizytę załatwiła koleżanka, której ten doktor jest dobrym znajomym ale nie sądze, żeby odmówił pomocy. Ja teraz kontaktuję się przez maila - on dobrze rozumie polski bo urodził się blisko Czeskiego Cieszyna.
W Brnie słyszałam o klinice [URL="http://www.jaggy.cz/cz/clanek.php?id=c_4562ca4d3ac62"]JAGGY[/URL]. Może to o nią Ci chodzi?

UDAŁO SIĘ NARESZCIE WYSŁAĆ POSTA :))

Posted

Jaggy jest uwazany ze jednego z najleprzych psich neurologow. To jakie przypadki lecza w swojej klinice....za 200 lat ich nie dogonimy....

Noooooo wiedzialam, ze cos stanie mi na drodze i nie odbiore dzis wynikow :roll: nikogo nie bylo juz na katedrze...

Posted

[quote name='AM']Dzięki za trzymanie :)

Klinikę w Ostrawie prowadzi lekarz Vêtězslav Raška. Jest on specjalistą od psich kręgosłupów i nie wiem co będzie miał do powiedzenia na temat serducha. [URL="http://www.vetmed.cz/"]TUTAJ[/URL] masz stronkę jego kliniki. Nie jest skończona ale są tam namiary i godziny przyjmowania pacjentów. Ceny porównywalne do tych, jakie mam w Polsce. Mnie wizytę załatwiła koleżanka, której ten doktor jest dobrym znajomym ale nie sądze, żeby odmówił pomocy. Ja teraz kontaktuję się przez maila - on dobrze rozumie polski bo urodził się blisko Czeskiego Cieszyna.
W Brnie słyszałam o klinice [URL="http://www.jaggy.cz/cz/clanek.php?id=c_4562ca4d3ac62"]JAGGY[/URL]. Może to o nią Ci chodzi?

UDAŁO SIĘ NARESZCIE WYSŁAĆ POSTA :))[/quote]
Dziekuje bardzo! :loveu: Mam nadzieje ze nie bede musiała korzystac ale inaczej sie człowiek czuje jezeli wie, ze cos jeszcze mozna zrobić i ze jest dokąd pójść. Z sercem jest o.k. ale objawy sa dziwaczne i suka jest leczona troche "na czuja". Tu napisałam troche więcej:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6372343#post6372343[/URL]

Jakas poprawa jest ale musze sie liczyc z niespodziankami bo tak naprawde to lekarze wymiekli i nikt nie wie o co tu chodzi.

p.s. Twoje PW zezarło chyba w 90%;)

Posted

[quote name='ayshe']saJo-:mad: :roll: .[/quote]

no cooooo?? :angryy: bylam o 11:30, a powinni siedziec do 14:00. co ja poradze, ze wakacje i sie z pracy urywaja.

Posted

moja niuńka cos ma nie tak z pipeczką :-( , wczoraj zauwazylam ze sobie wylizuje co u niej sie nie zdarza , obejrzalam minimalnie zaczerwienione i bolesne w dotyku . dzwonilam do weta , i jako ze weekendzik na roztoczu spędzilismy i cala niedziela to woda ,siedzenie na piasku, woda,lezenie na piasku ,obstawia podraznienie . sikanie normalne,ani czesciej ani wiecej . mam przemywac rumiankiem . ale oczywiscie wchodzi tez w gre zapalenie pochwy , ale ona nigdy nie miala zadnych problemów z tymi sprawami . jesli jutro tez bedzie to dla niej bolące podjedziemy do weta .

Posted

[B]mch,[/B]
bardzo dobre na takie stany zapalne są globulki dopochwowe propolisowe (kupisz w aptece) - podawałam suce bokserce. Oczywiście jeśli zwierze nie jest uczulne na produkty pszczele. Lekarz też wtedy polecił nam irygacje pochwy rivanolem.

My jutro na mielografię... :flaming:

Posted

axusiu moja sunia nie ma macicy :evil_lol: ,wiec to mozemy przynajmniej wykluczyc .
wet na pewno zapoda nam od razu antybiotyk to na bank , czy moze bez konsultacji z nim te globulki ?

Posted

to zaraz spróbujemy nabyc :) tyle ze ja na wsi pracuje , ciekawe czy jak poprosze któregos kolege z pracy kursującego do miasta co chwila zeby takowe mi nabyl to pomoze czy wstyd :evil_lol: mu bedzie . ile razy dziennie globulke ?

Posted

sajo? jakieś wieści?

am - ściskam kciuki...

tak nawiasem mówiąc, to dziś z frodem chyba pojadę do weta. po pierwsze badanie krwi, po drugie prześwietlenie, a po trzecie...

ja chyba jestem przewrażliwiona, ale obserwuję ostatnio frodka i coś jest co mi się nie podoba. pewnie histeryzuję, bo nawet palca na tym nie mogę położyć, w sensie nie umiem wytłumaczyć co mi się nie podoba. jakoś tak mniej koncentracji na szkoleniu, parę razy dziwnie na spacerze zakulał. nie wiem.

Posted

[quote name='muminka']sajo? jakieś wieści?[/quote]

Nooooooo, nie moglam jechac, bo jeszcze odsypiam trzy dni, od rana do wieczora praca z pozorantami, tylko psy zmienialam iiiiii nooooooo wstalaam dopiero o 10:00. Musialam troche ogarnac, a potem czekac az Marciashka przyjedzie z Hakerem, bo szparag ma sobie pomieszkac u mnie do jutra :diabloti: Moje psy bardzo ladnie wychowuja inne psy :p W ciagu 20 minut nauczyly go, ze nie dziamga sie pod drzwiami, nie biega im po glowach, nie wskakuje sie na laptopa, luzko itepe :cool1: tylko dwa razy wstalam, zeby dac szparagowi smakola, gdy grzecznie kimal na kocyku :cool1: Nie ma to jak siedziec i patrzec jak inni pracuja dla i za ciebie :cool1: