AM Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 [quote name='cuciola'][B]AM [/B]znajoma moja miala problem ze swoim labkiem,tez cos z ogonkiem mial juz nie pamietam dokladnie ale wyszlo ze cos z korzonkami tu jest jego temat jak chcesz poczytac [URL]http://labradory.info/viewtopic.php?t=4938&start=0[/URL] a jesli nie dasz rady poczytac bo trzeba sie zarejestrowac to jutro przeczytam ja i streszcze :)[/quote] Dzięki, chętnie poczytam :) Quote
puli Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 [quote name='AM'][B]ayshe,[/B] mam takiego stresa, że zanim Kenny dojdzie do siebie to ja zejdę śmiertelnie na serce... :shake: Dzięki za trzymanie kciuków. Na pewno pomoże :loveu:[/quote] Ja regularnie podczytuję i tez trzymam. Czy mogłabys napisac cos więcej o tej klinice w Ostravie? Co, gdzie, jak sie tam dostac, (czy trzeba sie zapisać/zadzwonic/mailować?), i jakie to mniej wiecej ceny? (wschodnie czy zachodnie?) Słyszalam dobre zdania o jakiejś klinice w Brnie ale o Ostravie nic nie wiem. Prosze napisz cos blizej. Moze byc na priv. Mam kłopoty z sunką - wyniki niby o.k. (nawet echo serca i holtera robilam) a psica jakas nie taka.... Quote
AM Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Zjada mi posty i PW :angryy: [B]Puliszonka[/B], potem napisze jak się forum naprawi Quote
AM Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Dzięki za trzymanie :) Klinikę w Ostrawie prowadzi lekarz Vêtězslav Raška. Jest on specjalistą od psich kręgosłupów i nie wiem co będzie miał do powiedzenia na temat serducha. [URL="http://www.vetmed.cz/"]TUTAJ[/URL] masz stronkę jego kliniki. Nie jest skończona ale są tam namiary i godziny przyjmowania pacjentów. Ceny porównywalne do tych, jakie mam w Polsce. Mnie wizytę załatwiła koleżanka, której ten doktor jest dobrym znajomym ale nie sądze, żeby odmówił pomocy. Ja teraz kontaktuję się przez maila - on dobrze rozumie polski bo urodził się blisko Czeskiego Cieszyna. W Brnie słyszałam o klinice [URL="http://www.jaggy.cz/cz/clanek.php?id=c_4562ca4d3ac62"]JAGGY[/URL]. Może to o nią Ci chodzi? UDAŁO SIĘ NARESZCIE WYSŁAĆ POSTA :)) Quote
saJo Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Jaggy jest uwazany ze jednego z najleprzych psich neurologow. To jakie przypadki lecza w swojej klinice....za 200 lat ich nie dogonimy.... Noooooo wiedzialam, ze cos stanie mi na drodze i nie odbiore dzis wynikow :roll: nikogo nie bylo juz na katedrze... Quote
puli Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 [quote name='AM']Dzięki za trzymanie :) Klinikę w Ostrawie prowadzi lekarz Vêtězslav Raška. Jest on specjalistą od psich kręgosłupów i nie wiem co będzie miał do powiedzenia na temat serducha. [URL="http://www.vetmed.cz/"]TUTAJ[/URL] masz stronkę jego kliniki. Nie jest skończona ale są tam namiary i godziny przyjmowania pacjentów. Ceny porównywalne do tych, jakie mam w Polsce. Mnie wizytę załatwiła koleżanka, której ten doktor jest dobrym znajomym ale nie sądze, żeby odmówił pomocy. Ja teraz kontaktuję się przez maila - on dobrze rozumie polski bo urodził się blisko Czeskiego Cieszyna. W Brnie słyszałam o klinice [URL="http://www.jaggy.cz/cz/clanek.php?id=c_4562ca4d3ac62"]JAGGY[/URL]. Może to o nią Ci chodzi? UDAŁO SIĘ NARESZCIE WYSŁAĆ POSTA :))[/quote] Dziekuje bardzo! :loveu: Mam nadzieje ze nie bede musiała korzystac ale inaczej sie człowiek czuje jezeli wie, ze cos jeszcze mozna zrobić i ze jest dokąd pójść. Z sercem jest o.k. ale objawy sa dziwaczne i suka jest leczona troche "na czuja". Tu napisałam troche więcej: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6372343#post6372343[/URL] Jakas poprawa jest ale musze sie liczyc z niespodziankami bo tak naprawde to lekarze wymiekli i nikt nie wie o co tu chodzi. p.s. Twoje PW zezarło chyba w 90%;) Quote
saJo Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 [quote name='ayshe']saJo-:mad: :roll: .[/quote] no cooooo?? :angryy: bylam o 11:30, a powinni siedziec do 14:00. co ja poradze, ze wakacje i sie z pracy urywaja. Quote
elapieczus1 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 [quote name='saJo'] Noooooo wiedzialam, ze cos stanie mi na drodze i nie odbiore dzis wynikow :roll: nikogo nie bylo juz na katedrze...[/quote] no to dalej czekamy pozdrówki Quote
ayshe Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 [quote name='elapieczus1']no to dalej czekamy pozdrówki[/quote]:cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :mad: :cool1: Quote
elapieczus1 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 [quote name='ayshe']:cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :mad: :cool1:[/quote] a ta pałka na kogo?na mnie czy saJo Quote
mch Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 moja niuńka cos ma nie tak z pipeczką :-( , wczoraj zauwazylam ze sobie wylizuje co u niej sie nie zdarza , obejrzalam minimalnie zaczerwienione i bolesne w dotyku . dzwonilam do weta , i jako ze weekendzik na roztoczu spędzilismy i cala niedziela to woda ,siedzenie na piasku, woda,lezenie na piasku ,obstawia podraznienie . sikanie normalne,ani czesciej ani wiecej . mam przemywac rumiankiem . ale oczywiscie wchodzi tez w gre zapalenie pochwy , ale ona nigdy nie miala zadnych problemów z tymi sprawami . jesli jutro tez bedzie to dla niej bolące podjedziemy do weta . Quote
Axusia Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Pamiętam gdy moja "Mała" tak sie lizała okazało sie ze ma zapalenie macicy. Na szczescie szybko udało sieto wyleczyc. Quote
AM Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [B]mch,[/B] bardzo dobre na takie stany zapalne są globulki dopochwowe propolisowe (kupisz w aptece) - podawałam suce bokserce. Oczywiście jeśli zwierze nie jest uczulne na produkty pszczele. Lekarz też wtedy polecił nam irygacje pochwy rivanolem. My jutro na mielografię... :flaming: Quote
mch Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 axusiu moja sunia nie ma macicy :evil_lol: ,wiec to mozemy przynajmniej wykluczyc . wet na pewno zapoda nam od razu antybiotyk to na bank , czy moze bez konsultacji z nim te globulki ? Quote
AM Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [B]mch,[/B] jeśli to byłby mój pies to ja bym podała globulki - na pewno mniej szkodliwe niż antybiotyk :cool3: Quote
mch Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 to zaraz spróbujemy nabyc :) tyle ze ja na wsi pracuje , ciekawe czy jak poprosze któregos kolege z pracy kursującego do miasta co chwila zeby takowe mi nabyl to pomoze czy wstyd :evil_lol: mu bedzie . ile razy dziennie globulke ? Quote
AM Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [B]mch,[/B] Ja dawałam jedną dziennie, aplikacja na wieczór, przed spankiem. Quote
AM Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [B]mch,[/B] Jak kolega się wstydzi to niech powie, że chce globulki propolisowe (nie musi dodawać, że dopochwowe) ;) Quote
muminka Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 sajo? jakieś wieści? am - ściskam kciuki... tak nawiasem mówiąc, to dziś z frodem chyba pojadę do weta. po pierwsze badanie krwi, po drugie prześwietlenie, a po trzecie... ja chyba jestem przewrażliwiona, ale obserwuję ostatnio frodka i coś jest co mi się nie podoba. pewnie histeryzuję, bo nawet palca na tym nie mogę położyć, w sensie nie umiem wytłumaczyć co mi się nie podoba. jakoś tak mniej koncentracji na szkoleniu, parę razy dziwnie na spacerze zakulał. nie wiem. Quote
Axusia Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Ahh sorki, nie wiedziałam zemaszsuke po sterylce:oops: Quote
saJo Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [quote name='muminka']sajo? jakieś wieści?[/quote] Nooooooo, nie moglam jechac, bo jeszcze odsypiam trzy dni, od rana do wieczora praca z pozorantami, tylko psy zmienialam iiiiii nooooooo wstalaam dopiero o 10:00. Musialam troche ogarnac, a potem czekac az Marciashka przyjedzie z Hakerem, bo szparag ma sobie pomieszkac u mnie do jutra :diabloti: Moje psy bardzo ladnie wychowuja inne psy :p W ciagu 20 minut nauczyly go, ze nie dziamga sie pod drzwiami, nie biega im po glowach, nie wskakuje sie na laptopa, luzko itepe :cool1: tylko dwa razy wstalam, zeby dac szparagowi smakola, gdy grzecznie kimal na kocyku :cool1: Nie ma to jak siedziec i patrzec jak inni pracuja dla i za ciebie :cool1: Quote
AM Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [B]saJo,[/B] Ciebie to tylko przełożyć przez kolano i..... :mad: Quote
Recommended Posts