Jump to content
Dogomania

Krakowscy weterani - czekają tak długo - prosimy o spacery, ogłoszenia !!!

Recommended Posts

Posted

Baflo pojechał dziś do nowego domku <3 Podróż zniósł dobrze i chodzi teraz cały czas za właścicielami. Wreszcie.. taki śliczny młody pies a domu nie mógł znaleźć.

Posted

Mona_S10 napisał(a):
Baflo pojechał dziś do nowego domku <3 Podróż zniósł dobrze i chodzi teraz cały czas za właścicielami. Wreszcie.. taki śliczny młody pies a domu nie mógł znaleźć.

nie dziwię się ludziom z drugiej strony, bo zachowywał się przez kraty po prostu tragicznie... cieszę się, że znalazł domek :multi:

Posted

Dziaisja z ogłoszenia w dzienniku poszedł do domku Kango z f2 ,gruby i bstary ale bardzo kochany psiak ,który ponad dwa lata był w schronisku ,a trafił ze Słomnik po wypadku komunikacyjnym.Musiał byc z małymi psami bo duze by go zagryzły ,taki lagaodny;)

Posted

Super że kolejny dziadziuś w domu :)

Pani Beato, a gdzieś do kolejki do którejś gazety nie udałoby się ustawić Kilera? On też już długo, bo ponad 4 lata siedzi, ma koło 9 lat, ogłaszam go gdzie mogę i nic, zero zainteresowania... Może w gazecie ktoś by go wypatrzył?

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='arinalilu']cisza na tym wątku.A ja myślę o Blakim . Czy jest grzeczny? czy polubił nowe,cudowne miejsce? A nowe sympatyczne opiekunki go pokochały? napiszcie proszę coś o nim

Blaki jest bardzo grzeczny i jest szczęśliwy :) Opiekunki Go kochają, tak jak wszystkie pozostałe bidy które są w Hotelu :)
Zdjęcia Blakiego można oglądnąć tutaj:

Zdjęcia Blakiego

Posted

Romi napisał(a):
Blaki jest bardzo grzeczny i jest szczęśliwy :) Opiekunki Go kochają, tak jak wszystkie pozostałe bidy które są w Hotelu :)
Zdjęcia Blakiego można oglądnąć tutaj:

Zdjęcia Blakiego

Oczywiście ,oglądam zdjęcia .To z wywieszonym na bok jęzorkiem/pewnie ze zmęczenia/ jest cudowne.Tyle szczęścia ,bo bez smyczy i zielonej trawki taki ogrom !!. Stareńki Blaki całe lata tego nie miał.Ciesze się ,że go pokochałyście.I wszystkie pozostałe też.A ja Was ,za to co robicie.

Posted

Robi dziś poszedł do domu! Państwo sami się nimi zainteresowali a Klaudia właśnie go brała na spacer, trochę go pozachwalałyśmy jaki jest cudowny i Pan się przełamał(jego dziewczyna bardziej chciała Robiego, on się zastanawiał nad innym psiakiem), Klaudia ma kontakt do nich i wie więcej, wydawali się dość rozsądni, oby już nie wrócił!

Posted

Naprawdę warto było czekać, choć szkoda że tak długo musiał.

Ja się martwię ponieważ idą już zimniejsze dni, a weterani jak siedzieli tak siedzą, np. taki kochany Dukat, taki cudny psiak, za niedlugo mogą mu siąść stawy od tego zimna, a jak on przeżyje tą zimę, jemu dom albo przynajmniej tymczas lub hotelik by się przydał, bo jest naprawdę cudowny a tyle siedzi...

Posted

zgadzam się... Dukat to cudowny psiak, że też nikt nie chce mu pomóc... :(
to samo Maksio, juz tyle rzeczy dla niego robimy i kurcze... :( domku brak...

Posted

Dukat, Brus obydwoje mają już stawy mocno nawalające niestety... A Kiler pewnie znów zacznie łapać depresję, poprzedniej zimy pan Mirek go wyprowadzał codziennie, bo inaczej nie jadł, teraz nie wiem czy ktoś to będzie robić, a ja codziennie w schronisku nie dam rady być.
Ta zima będzie ciężka cholera, a domów nie widać.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Rumi.']Ozon dziś poszedł do domu! Mijałam go jak wychodzili od weta, p.iza go wydawała ;)[/QUOTE]
Super wiadomosc, on tez tak długo czzekal!!!

Posted

Hej Blakusiu ,jak Ci w nowym domku ? może zrobiły cioteczki ,jakieś nowe zdjęcie ? a może masz już stały domek ?
Dzisiaj ,poprosiłam schronisko o przyjazd po 7 miesięcznego ,ślicznego chyba ze złamaną nóżką pieska ,pozostawionego przez cyganów samotnego w namiocie .Jaki to okropny widok skowyczącego zwierzaka , ciągniętego na metalowej pętli. Chyba nie usnę .

Posted

Czy ktoś wie coś może o tej małej suni? Czy ona jest nadal w schronie? Czy może jest na widoku jakiś tymczas dla suni? Ile może mieć latek? Jaki jest jej stan zdrowia?

Posted

Ona jest taka podobna do mojej Felci, jej też 2 lata temu zmarł pan, miała zostać uśpiona, ale panie doktor nie miały sumienia jej zabić.:placz: Felcia ma już ponad 17 latek i nie wyobrażam jaj sobie w schronie.

Posted

[quote name='keria']Czy ktoś wie coś może o tej małej suni? Czy ona jest nadal w schronie? Czy może jest na widoku jakiś tymczas dla suni? Ile może mieć latek? Jaki jest jej stan zdrowia?

[/QUOTE]
Miałam Tincie na spacerku, jeszcze jak była na szpitalu na kwarantannie. Rozczuliła mnie do granic, taka maleńka babcia. Co o niej można więcej powiedzieć- spokojniutka, cicha, jakby jej nie było (nie jestem w stanie zagwarantować, że to nie wpływ schroniska, ale nie wygląda na to). Powinna mieszkać na kolankach właściciela, ewentualnie sofie, a nie w schronisku. Dokładnego wieku nie znam, przypuszczam że nieźle ponad 10 może mieć. Tak, nadal jest w schronisku. DT w krakowskim schronisku jest uznawane tylko w sytuacjach wyjątkowych. Można wziąć małą na tymczas, ale podpisuje się umowę adopcyjną jako normalny DS i jest się za psa w pełni odpowiedzialnym.