Noelle Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 nie wiem co Wy jej robiłyście, Krystyna to przekochana psina, do zacałowania :loveu: wchodzi na kanapę, siada na kolanach i uwielbia smakołyki. ;) a psy czasem zaczepia, fakt. taka humorzasta dziewczynka. super, że wyszłyście z A7, szczególnie mi tam na Balbince zależy :) a miałyście jakiś problem ze złapaniem tego młodego, o którym pisałam Ci w pw, czy w ogóle go tam nie było juz? Berksza ma fajny dom? Quote
Ank@ Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Berksza - nie wiem, nie poszła dzisiaj do domu tylko wcześniej Mona mówiła że Krystyna wlazła jej na kolana i było ok, ale jak ją chciała pogłaskać to wtedy warknęła. Rude, bojące się smyczy było. Całkiem fajny pies. Nie gryzła ani nic, ale spuściłyśmy ją na wybiegu i potem były b. duże problemy ze złapaniem jej. Sunia zmieniła się po pogryzieniu. Wcześniej każdy inny pies mógłby po niej przejść, pchnąć ją, ukraść jedzenie i nic by nie zrobiła, a teraz warczała na inne psy, jak wlazła do dziury a reszta też chciała wejść. Quote
luthien_krk Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Jeśli chodzi o sektor E, to psiaki z E6 będą miały regularne spacery (Negro i spółka). Wychodzę z nimi i z ferajną z F8 :) Z tego co się orientuje, jedna wolontariuszka pytała dzisiaj o F9, bo chciała te psy wyprowadzać, więc pewnie też już będzie obstawiony :) Ank@ napisał(a):Kto miał wychodzić na stałe z f9? to boks gdzie jest Klik. W tym miesiącu psy były tylko raz. Tak samo chyba jest z Damianem, chociaż muszę sprawdzić. W F9 są 3 psy, z czego tylko 2 wychodzą. Może ktoś chce ten boks? W C10 są też 3 psy i tylko 2 wychodzą. Komu ten boks ? Na E2 jest 6 bądź 7 psów ale jest tam weteran Teofil. Wybieg E obstawiony jak dawniej, tak? Quote
Noelle Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 Ank@, czyli nie ten pies, o którym mówiłam. ;) tamta sunia nie była ruda i problemu ze złapaniem jej na wybiegu nie było - sama podchodziła na głaskanie. więc być może została do jakiegoś innego boksu przełożona. Quote
Ank@ Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Wiem, Kaśka pytała o F9 i mówiła mi że będzie z nimi wychodzić. Tylko muszę jej przypominać żeby Indrę zostawiła w spokoju, bo już kilka razy mnie o niego pytała, a nie wiem jak się może skończyć łapanie Indry na smycz. Na pewno niezbyt dobrze .... Quote
Ank@ Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 dodałam Teofila na pierwszą komu boks E2? komu? Quote
karusiap Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Ja tez bardzo prosze .....tam sa cudowne psiaki, ze dwie osoby i spacerki raz dwa pojda..... Ja jak tylko bede w schronie obiecuje pomagac przy tym boskie,ale nie jestem niestety regularnie..... Quote
karusiap Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 paoiii napisał(a):Jakie tam są psy i ile??? yyy ok 6-7-? Mowila mi Pani Malgosia imiona i pamietalam..... (czas przeszly). Sa same male , kochane, chyba m.in Szakal i jeden duzy czarny, jakby mix rotka.Jest boski,kochany i grzeczny. Teraz sobie wymyslilam,ze ma na imie Blur, ale to chyba moj wymysl,aczkolwiek na pewno na B;) Drugi czarny, taki mniejszy atakuje go jak wraca ze spaceru, ale podobno zawsze tak maja,trzeba je umiejetnie wprowadzic, tzn w sensie,ze jak ida na raty to np,zeby oni byli razem na spacerze i razem wrocili i wmieszali sie w reszte psow. Quote
Ank@ Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Wariaty straszne tych psów. Nawet myślałam, żeby je wczoraj wziąć na wybieg, ale byłyśmy w dwójkę i bałam się że się pogryzą a tych psów dobrze nie znam. 7 psów łatwiej rozdzielać w min. trzy osoby.... Quote
.Jagoda Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Dziewczyny robicie super robotę, ogłaszacie psy, robicie zdjęcia, opiekujecie się nimi, ale wam coś podpowiem nt zdjęć i ogłoszeń... wiem to ze źródła schronu, aby można było wykorzystać Wasze zdjęcia to powinny być one robione w poziomie. Strona schronu przyjmuje zdjęcia o wymiarach 400x300, więc obróbka zdjęcia pionowego jest dość trudna i nie zawsze wychodzi ładnie. najlepiej umieszczać zdjęcia tak jak robią kociarze,http://picasaweb.google.com/100720491924764194729 w psim przypadku może to być album jednego psa. Np Liwia dodać kilka zdjęć opis, numer ID i fajnie jak jest informacja na temat sterylizacji/kastracji tak przygotowana picasa będzie super materiałem dla schroniska. ważne jest również najpierw sprawdzenie czy dany psiak jest już na stronie, jeśli tak to można dodać opis pod zdjęciem JEST ALE DAJE NOWE ZDJĘCIA NA WYMIANĘ lub coś w tym rodzaju, albo nawet zrobić osobny folder zdjęcia do wymiany i tam koniecznie wpisać imię i ID. możecie również korzystać z LINKOWISKA na fb http://www.facebook.com/topic.php?uid=319972929798&topic=22604 czyli opis plus link do zdjęć. no i trzeba kontrolować czy dany psiak poszedł do domu czy nie, w schronisku jest sporo roboty i czasami może coś umknąć. również tak przygotowane informacje można wyslać do schronu, np Foksia wie gdzie ;-) Nie chcę się wymądrzać, jedynie podpowiadam dla dobra ogółu. Quote
karusiap Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 pomylka,myslalam,ze pisze w innym temacie;) Quote
Rumi. Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Jagoda ale my o tym wiemy, coś takiego właśnie jest w przygotowaniu ;) Quote
iwoniam Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Kochani, jak mielibyście możliwość to podrzućcie lub roześlijcie ten bazarek. Będę Wam bardzo wdzięczna. Każda złotówka na wagę złota, a rzeczy fajne: http://www.dogomania.pl/threads/213756-Bazarek-dla-Lenki-i-Bryzy-bizuteria-ubrania-inne-drobiazgi.../page3 Quote
paoiii Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Czy Robsona także zalicza się do weteranów??? Jesli tak to mam info od wolontariusza który od jakiegos czasu z nią pracuje :) Jakos niedługo powinnam takze porobić jej zdjęcia. Robsona - pies bardzo mocno wyszystkiego wystraszony. Jest jednak chetna z tego wyjsc (juz widze po niej duza poprawe) ale wyciagniecie psa z takiego stanu zajmuje duzo czasu. Przy odpowiednim traktowaniu (ktos bardzo spokojny i cierpliwy zeby pies nie czul zdenerwowania itp) bedzie nadawac sie na pieska domowego dla spokojnej, starszej osoby. Ma trudnosci z zaufaniem ale jak sie jej pokaze ze nie ma sie zlych zamiarów to widac w niej chec socjalizacji, jednak na razie jest jeszcze ciezko bo nauczyla sie wyłączać (pada i lezy bez ruchu, mózg nie pracuje w takim stanie psa) w sytuacjach nowych i takich które wydaja sie jej zagrażające. Jednak wychodzi z tego, ze mna juz tego prawie nie robi a na poczatku robila co 20 metrów. Teraz przy mnie blokuje się w taki sposób tylko jak sie czyms nowym zestresuje, wiec poprawa jest i bedzie powoli coraz lepiej. Pies dla starszej osoby która pozwoli jej sie zaklimatyzowac w swoim wlasnym tempie, nie wolno jej poganiac bo mozna tylko pogorszyc sprawe. Quote
Noelle Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 tak, Robsona niestety siedzi już 8 lat :( super, że robi postępy! może jeszcze będzie z niej pies i pójdzie do super domku! Quote
Ank@ Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Trzymam kciuki za Robsonę :) Ostatnio Karol pojawił się na fb i stronie schr - czyżby ktoś zaczął z nim pracować? Quote
Noelle Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 przyszli ludzie po Karola, ale nie wiem z jakim skutkiem. ja bałam się go wyciągnąć, gdy mnie poprosili, bo Karol to nie jest malutki piesek, a on nie lubi obcych i może być wobec nich agresywny, co powiedziała mi nie tylko dyżurna, ale też opiekunka. nie widziałam, czy dyżurna wyciągnęła go, czy odradziła im, bo ja musiałam lecieć innym ludziom wyciągnąć psiaka. Quote
Ank@ Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Ciekawe co z Karolem w takim razie... dzisiaj byli? Quote
Noelle Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 niee dziś, to było jakoś przedwczoraj. Quote
Ank@ Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Jawor, Karol, Robsona i Teofil mogą iść do adopcji.... Jawusia muszę dokładniej poznać, Karol - wiem od opiekunki sektora B, po za pierwszymi kontaktami jest całkiem ok; Robsona robi postępy, a Teofil - wcale ręki nie odgryza :) Nie wiesz ile psów jest na wybiegu D? Kto jest teraz od sektora D? Chyba się tam pozmieniała obsada.... p. Aneta i kto? Quote
Noelle Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 jaka pani Aneta? P. Aneta jest od szpitala przecież... od sektora D jest p. Ewa (chyba tak ma na imię), taka z rudymi włosami. nie mam pojęcia ile psów jest na tym wybiegu.. Quote
Ank@ Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 p. Aneta nie? Kiedyś z Avaloth byłyśmy z psami z D6 i spotkałyśmy właśnie p. Anetę która oczywiście wyściskała któregoś psa i opowiadała jaki to cudowny, jaki był kiedyś niemiły a teraz jest super więc myślałam, że jest od tego sektora. Ok. To już zapamiętam Quote
Noelle Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 tak, zapewne chodziło o Amora z D8, ten pies został kiedyś skatowany do nieprzytomności przez swoich właścicieli, był o nim reportaż (w "Uwadze" zdaje się,). P. Aneta uwielbia tego psa i bardzo przejmuje się jego losem, chce, żeby wychodził na spacery. ale nie jest opiekunką sektora ;) Quote
Ank@ Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Akurat przytulała jakiegoś psa chyba z grupy tych 18 zabranych od wariatki. No ale nie ważne..... Quote
Recommended Posts