Jump to content
Dogomania

Krakowscy weterani - czekają tak długo - prosimy o spacery, ogłoszenia !!!

Recommended Posts

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
To napewno ta pani bo z nia rozmawialam jak zobaczyłam ja na korytarzu pod wetem z Jula ,powiedziła mi ,ze chciala wziaśc Berte bo ktos jej polecil ale ,ze Berta w domu to wzieła Sare. Juz jej tez powiedzilam ,ze Berta poszła do mojej znajomej i bardzo sie ucieszyla. Bardzo fajna pani.Skonczyli robic ogrodzenie i przyjechala po sunie .

No to ogromnie się cieszę, że przyczyniłam się do znalezienia domku dla Julci :-) I że ta pani okazała się solidną i poważną osobą.

Posted

Już aktualizuje pierwszą stronę
Tylko jakoś mnie dzisiaj ten Zumek dobił swoim wyglądem....

Avaloth wrzuciła Zumcia na moją prośbę na gumtree bo ode mnie nie chciało wejść.
Mona, Ty nic nie gadaj, bo ja wrzucam 'nasze' psy gdzie się da...

Posted

Ank@ napisał(a):
To w końcu która Sara poszła do domu? Bo dalej nie wiem....
Ma ktoś zdjęcie?

Dużą i beżową to ja kojarzę tylko tę z C4, ale nikt nie wspomniał o sztywnej łapce, co jest dość charakterystyczne, no i ona raczej nie ma problemu ze smyczą i nigdy nie była wystraszona, więc mam wątpliwości, czy to ona.

Posted

abero napisał(a):
Dużą i beżową to ja kojarzę tylko tę z C4, ale nikt nie wspomniał o sztywnej łapce, co jest dość charakterystyczne, no i ona raczej nie ma problemu ze smyczą i nigdy nie była wystraszona, więc mam wątpliwości, czy to ona.

To była duza biszkoptowa suka z dłuższym włosem ,bardzo przestraszona ,nie umiala chodzic na smyczy , podobno byla na przeciwko w boksie Julci ,a z tego co wiem to jedna z nich byla w boksie A5 ale nie wiem gdzie byla Julia.

Posted

Ona była kiedyś na A, ostatnio chyba na wybiegu. Przenieśli ją kilka miesięcy temu na wybieg, bo zaczęła atakować psy w boksie. Jest rzeczywiście dzikawa. Mam nadzieję, że Julci nie zrobi krzywdy..

Posted

Z tego co wiem Blaki ( z 2007r) wylądował ostatnio na B6.
Fela (z 2007r) jest na C7 u nas :)
Honda (według fb) ma dom.

Jawor, (jak się dowiedziałam od Natalii, która dowiedziała się od kierownika), kiedyś był bardzo agresywny i nikt nie chciał z nim pracować. Nie poszedł do domu właśnie z powodu agresji. Teraz na starość ponoć zrobił się spokojniejszy.
Chłopak utyka na przednią łapę, chyba prawdą. Najprawdopodobniej są to zmiany starcze i nic się na to nie poradzi, ale na wszelki wypadek zgłoszę jutro u opiekunki.
Jawor mnie ostatnio zadziwił. Zawsze robimy tak, że ja biorę Jawora na smycz i spacerujemy, Mona bierze Aszanti na wybieg. Tym razem weszłam z Jaworem ( na smyczy) na wybieg i pies zaczął biegać ze swoim stadem. Ogon podniesiony do góry, pychol uśmiechnięty. To nie ten sam pies który chodzi na smyczy na spacery. Więc myślę, że dla niego alternatywą mógłby być dom z ogrodem i pomieszczenie gospodarcze gdzie spałby plus jakiś czworonożny towarzysz. Nie ma co go uszczęśliwiać na siłę. Ten pies najlepiej czuje się w otoczeniu psów, bez ludzi.

Posted

wg mnie dla Jawora nawet dobrze ocieplana buda byłaby niezlym rozwiązaniem, a w zimie właśnie jakieś pomieszczenie gospodarcze czy garaż na noc. kontakt z człowiekiem żeby miał też, ale ten pies nigdy już nie będzie kanapowcem..

Posted

Wiem, że Lord nie był jeszcze weteranem, ale na pewno seniorem :-) i to kulawym. A więc pozwolę sobie z radością zawiadomić, że nasz cudowny ONek pojechał dziś do przefajnego domku! Starszawi państwo, mieli już wcześniej onka, dom z ogrodem, mieszkanie w środku oczywiście, spanie być może w łóżku :-) Mam obiecane za jakiś czas fotki. Tak się cieszę, że jeszcze jeden wspaniały starszy psiak doczekał się na swoich ludzi!

Posted

suuuuuuuuuuuuuuuper! :multi: strasznie się cieszę, Lord to kochany psiak :D

ehh, ja wychodzę teraz na spacery z owczarkowatym Baksem z X10. biedak ma 13 lat i pewnie nie doczeka się domu..... :(

Posted

Fajnie że mu się udało. :)
Opra z C7 też ONkowata suka ma problemy ze stawami. Tylne łapki jej bardzo siadają więc proszę reklamujcie ją wśród ludzi. Dom ze schodami odpada.

I proszę również o pokazywanie ludziom Alfika z H1. To młody psiak ale wystraszony. Ma tylko 8 mies. Z psami dogaduje się świetnie, ale niestety ludzi się boi. Nie robi postępów w schr i boje się żeby nie zdziczał. 1 spacer w tygodniu to zdecydowanie za mało dla niego. Nie ugryzie, nawet w stresie.

Posted

przydałyby się zdjęcia Alfika, zrobiłabym mu gumtree i tablicę..

Marcin, ten, który wychodzi z Robsoną, zaczął również wychodzić ze Stodołą. będzie ją brał regularnie na spacery. ;)

Posted

Nie poprosiłabyś go jeszcze o Linkę? To chyba jedyna osoba która mogłaby z nią pracować. A szkoda psa strasznie. Ona najbardziej leży mi na sercu, tylko że akurat nie zacznę z nią wychodzić bo... się jej boję. To duży pies który ma trochę siły i nie wiem czy bym sobie z nią poradziła.

Posted

ona jest na wybiegu.
Marcin i tak odwala kawał dobrej roboty jeśli chodzi o pracę z psami, wyszedł nawet z Tigerem z P10, ale na kolejne psy nie ma czasu już.
a ani ja ani Paulina się za Linkę nie weźmiemy, bo jest na wybiegu z innymi psami... ja niestety na kolejne boksy ogólne czy wybiegi nie mam już czasu..

edit. Blaki ma spacery z Anką i Weroniką, bo dali go do jednego z ich boksów.

Posted

Ale fajnie że wychodzi ze Stodołą. Myślałam, że ją już wszyscy odpuścili. Ona chodzi na smyczy czy wariuje ? Bo kiedyś widziałam jak ją opiekun niósł na wybieg bo sama za nic nie chciała dojść.
Linka jest na wybiegu tylko z Iną, która jest również dzikim psem, tylko że Ina nie potrafi chodzić na smyczy. A Linka rzekomo umie.

Blakiego nie znam za dobrze. Jest na b6. jak to jest sam w boksie?

Fela z C10, która obecnie jest na C7 robi postępy. Już kojarzy mnie z jedzeniem więc mogę ją głaskać kiedy mam smaki w ręce. Kiedy nie mam nic do jedzenia podchodzi, żeby mnie powąchać, nie jest jakaś bardzo wystraszona ale nie daje się wtedy dotykać. Myślę że za tydzień, dwa pokażę jej smycz. Ona smyczy nie lubi ( z tego co słyszałam) więc stopniowo będę tą smycz wprowadzać.

Brus jest na F7. Wychodziłam z tym boksem z 3 razy i nie skojarzyłam że wielki grubas to Brus. Pamiętam go jako całkiem innego psa.