Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani no więc tak:;);)
Rozmawiałem z Iloną - porozmawia dziś z TZ czy on nie mógłby przewieź Gwiazdki w ten weekend, jeśli nie będzie mógł to wtedy zwrócę sie do ajlii:)

Okazało się jeszcze, że jest chętny domowy DT na "Sunię ON" u Bazyliszka w Inowrocławiu,
Ilona ma przedstawić naszą Gwiazdkę.
Bazyliszek miała Astka, który znalazł domek.

Na prośbę Ilony poprosiłem już elinke z Inowrocławia o sprawdzenie DT u Bazyliszka:
elinka mi odpisała, że ma kontakt tel. i chętnie sprawdzi domek,
a o Bazyliszku pisze: to młoda osoba, jest wolontariuszką w Kociej Dolinie, odwiedza schron i pisze na Dogo.
U Bazyliszka bezpł. DT, za karmę i koszty leczenia:)

Prosiłem elinke o sprawdzenie DT w tym tygodniu, żebyśmy mogli podjąć decyzję gdzie ma pojechać Gwiazdka:)

Trochę zamieszałem, ale chyba warto sprawdzić jeszcze ten bezp. DT;);)

Posted

Super byłoby gdyby Gwiazdeczka mogła iść na BDT. :)

Martika@Aischa napisał(a):
Beatkaa uzupełniłam rozliczenia w 1 poście ...proszę sprawdź kochana czy wszystko się zgadza i czy czegoś nie pomyliłam:shake::roll:

Wszystko OK ;)

Posted

Śliczne zdjęcia Gwiazdeczki :):)

gorki330 napisał(a):
Sterylizacja Stelli umówiona na wtorek 19.04 , koszt 350 zł ,
muszę naskarżyć na naszą Babkę , dziś Stella robi wiosenne porządki - powyciągała koce z wszystkich bud , znosi na jedną stertę i i ich pilnuje :)

No to ładnie ładnie robi :evil_lol::evil_lol:

Posted

Kasiu jak pieknie czytać o Stelli jak rozrabia :):loveu:

Gwiazdka juz nie do poznania - dzięki Fur :):loveu:

Trio Cioteczek poprosiłem żeby sie ze sobą skontaktowały;
Ilonę, elinke i Bazyliszka :loveu: ... i podałem wątek

Czekamy Kochani co będzie dalej;);)

Posted

Zawołali mnie to przyszłam :). Niestety nie mogę zaoferować deklaracji stałej, ale mogę zapłacić za sterylkę jednej suni czyli 350 zł. Na razie tyle. Może za jakiś czas coś jescze uda mi się wysupłać :). Numer konta bym prosiła.

Posted

an-na napisał(a):
Zawołali mnie to przyszłam :). Niestety nie mogę zaoferować deklaracji stałej, ale mogę zapłacić za sterylkę jednej suni czyli 350 zł. Na razie tyle. Może za jakiś czas coś jescze uda mi się wysupłać :). Numer konta bym prosiła.

ulalala :loveu::loveu: dziękujemy kochana :multi::multi:
Już wysyłam nr konta.

Posted

Jestem po długiej rozmowie z Klaudią (Bazyliszek), do której miała jechać sunia ON z trutowskiej pseudohodowli.
Po głębokim namyśle uznałam, że to miejsce będzie jednak lepsze dla Gwiazdki a do tego odejdą zbędne dalekie transporty i związany z tym stres psiaków.

Rozmowa wypadła bardzo pozytywnie.
Bazyliszek ma doświadczenie w opiece nad psiakami fundacyjnymi, w tym też z obciążeniami zdrowotnymi.
Ma stały kontakt z weterynarią.

Naturalnie jutro odbędzie się wizyta elinki i na pewno elinka też wyrazi swoje wrażenia.

Opisałam Klaudii dość dokładnie Gwiazdkę i jej stan pierwotny oraz obecny jak też umówiłam wstępnie warunki DT.
Ponieważ Gwiazdka ma szczególne zapotrzebowanie na karmę, więc dobrze byłoby, jeśli ustalona karma będzie wysyłkowo dostarczana Klaudii z zamówienia internetowego.
Do tego dochodzą opłaty weterynaryjne za preparaty odpchlające/odkleszczające, niezbędne szczepienia oraz dodatkowe potrzeby weterynaryjne wg rachunków.

Naturalnie trzeba Gwiazdkę ogłaszać, żeby tak fajny DT mógł być dostępny dla następnych psiaków, w tym też kolejnej psiny z pseudo.

Gdy zapadną decyzje, oferuję transport Gwiazdki od Fur do Ino.

Posted

an-na napisał(a):

Kochana to dla nas OGROMNA POMOC !!!!! :crazyeye: Pięknie Dziękujemy :multi::loveu:

Posted

anula42 napisał(a):
jaka piękna ta nasza Gwiazdeczka!!! jesli tylko bedę mogła pomóc to koło piątku znowu coś dorzucę

:loveu::loveu: Cioteczko Ty zbankrutujesz :-o Pomagasz tylu psiakom :loveu: Jak by co z Rybnika do Sosnowca bardzo blisko! Przygarnę Cię na BDT :evil_lol:

Posted

ilon_n napisał(a):
Jestem po długiej rozmowie z Klaudią (Bazyliszek), do której miała jechać sunia ON z trutowskiej pseudohodowli.
Po głębokim namyśle uznałam, że to miejsce będzie jednak lepsze dla Gwiazdki a do tego odejdą zbędne dalekie transporty i związany z tym stres psiaków.

Rozmowa wypadła bardzo pozytywnie.
Bazyliszek ma doświadczenie w opiece nad psiakami fundacyjnymi, w tym też z obciążeniami zdrowotnymi.
Ma stały kontakt z weterynarią.

Naturalnie jutro odbędzie się wizyta elinki i na pewno elinka też wyrazi swoje wrażenia.

Opisałam Klaudii dość dokładnie Gwiazdkę i jej stan pierwotny oraz obecny jak też umówiłam wstępnie warunki DT.
Ponieważ Gwiazdka ma szczególne zapotrzebowanie na karmę, więc dobrze byłoby, jeśli ustalona karma będzie wysyłkowo dostarczana Klaudii z zamówienia internetowego.
Do tego dochodzą opłaty weterynaryjne za preparaty odpchlające/odkleszczające, niezbędne szczepienia oraz dodatkowe potrzeby weterynaryjne wg rachunków.

Naturalnie trzeba Gwiazdkę ogłaszać, żeby tak fajny DT mógł być dostępny dla następnych psiaków, w tym też kolejnej psiny z pseudo.

Gdy zapadną decyzje, oferuję transport Gwiazdki od Fur do Ino.

Bardzo Ilona Dziękuję:loveu::loveu::loveu:

Za Naszą dzisiejsza rozmowę,
za DT Klaudii i jeśli elinka pozytywnie nakreśli domek jako BDT dla Gwiazdki,
i zdecydujemy ..... to również za transport Gwiazdki:loveu:

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
:loveu::loveu: Cioteczko Ty zbankrutujesz :-o Pomagasz tylu psiakom :loveu: Jak by co z Rybnika do Sosnowca bardzo blisko! Przygarnę Cię na BDT :evil_lol:

Martiko no to pięknie się robi na wątku :evil_lol:
Kto dla Dziewczynek Naszych zbankrutuje, będzie na BDT w Sosnowcu albo Krakowie:):)

:loveu:Kochani tak naprawdę wszystko sie liczy:loveu:
i wpłaty po 5 zł, i po 350 zł - tyle ile ktoś w danej chwili może:)
i obecność na wątku:multi:

Niektórzy mają sporo deklaracji i jak nie teraz to za jakiś czas poratują Dziewczynki wpłatą:)
Pozdrawiam pięknie;);)

Posted

No więc i ja pojawię się na tym wątku:cool3: cóż mam nadzieje że elinka nie będzie miała zastrzeżeń bo Gwiazdeczka jest cudowna ;) A nie ma mi za co dziękować opieka nad psami to dla mnie przyjemność :lol:

Posted

Bazyliszek napisał(a):
No więc i ja pojawię się na tym wątku:cool3: cóż mam nadzieje że elinka nie będzie miała zastrzeżeń bo Gwiazdeczka jest cudowna ;) A nie ma mi za co dziękować opieka nad psami to dla mnie przyjemność :lol:

Witamy na wątku :) I mimo wszystko już dziś pięknie dziękujemy za chęć pomocy :):):)

Posted

wojtuś napisał(a):
Martiko no to pięknie się robi na wątku :evil_lol:
Kto dla Dziewczynek Naszych zbankrutuje, będzie na BDT w Sosnowcu albo Krakowie:):)

:loveu:Kochani tak naprawdę wszystko sie liczy:loveu:
i wpłaty po 5 zł, i po 350 zł - tyle ile ktoś w danej chwili może:)
i obecność na wątku:multi:

Niektórzy mają sporo deklaracji i jak nie teraz to za jakiś czas poratują Dziewczynki wpłatą:)
Pozdrawiam pięknie;);)

:evil_lol: oj tak założymy BDT dla naszych kochanych cioteczek :evil_lol: Przyjmiemy, ugościmy, czym chata bogata :evil_lol:

Posted

No to czekamy na wypowiedź elinki,ale myślę,że powinno być wszystko ok :):) Zaciskam kciuki:)

Ps.
Cioteczki i wujkowie jak myślicie ile Gwiazdeczka ma lat?:)Chciałabym już np wrzucić na cafeanimal,ale nie wiem jaki wiek wpisać.

Posted

Beatkaa napisał(a):
No to czekamy na wypowiedź elinki,ale myślę,że powinno być wszystko ok :):) Zaciskam kciuki:)

Ps.
Cioteczki i wujkowie jak myślicie ile Gwiazdeczka ma lat?:)Chciałabym już np wrzucić na cafeanimal,ale nie wiem jaki wiek wpisać.

Beatkaa z tego co pisało na wcześniejszym wątku ma 3 lata :)