Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cantadorra']Szkoda, że wywiało trochę ludzi, ale to normalka, a życie toczy się dalej. Ważne, że Hela ma nas :) Goście oczywiście mile widziani :) Zapraszamy do Helenki.
Kto ma jakąś propozycję oryginalnego, uroczego imienia dla Helenki, to proszę się podzielić :)
Moje: Sindi, Chelsea (czyt. czelsi), Samba, Tracy, Fiori, Figa, Kiwi, Afra, Neska, Koka, Monti, Korsa, Joko, Astra, Zora, Beza, Cherry, Fuga i Gaja. Na razie wyczerpałam się.............[/QUOTE]

A goście z pomysłami na wagę złota. :lol:

Moja propozycja: Hira. Nie wiem, czy to oryginalne i urocze imię, ale na pewno krótkie i zdecydowane. ;)

Posted

zaglądam do Heli, mi się podoba Beza. Moja propozycja to Bajka :)
doradzałabym wybór prostego imienia w wymowie, nieraz ludzie mają z tym problem, dzwonią też starsi ludzie i czasem na prawdę potrafią nieźle przekręcić jakieś imię :)

Posted

[quote name='malvaaa']zaglądam do Heli, mi się podoba Beza. Moja propozycja to Bajka :)
doradzałabym wybór prostego imienia w wymowie, nieraz ludzie mają z tym problem, dzwonią też starsi ludzie i czasem na prawdę potrafią nieźle przekręcić jakieś imię :)[/QUOTE]

Beza nie pasuje do pręguski, a Bajek jest dużo. ;)

Kto ma pomysł na imię dla Heli?

Posted

Jestem na zaproszenie Cantadorry.

Niestety nie dam rady przeczyatć całego wątku.....czy mogę prosić o podanie w kilku zdaniach o co chodzi z Helą?

Chcecie imienia: proponuję Aschita (Aszita), tak ma na imię sunia moich Rodziców.

Posted

Hej Martika, miło Cię widzieć :) Dziękuję za propozycje imion.

Malwa, Helenka potrzebuje domu. Niestety mając sporo ogłoszeń przez dłuższy czas było tylko kilka telefonów. Więc postanowiłam zmienić jej imię, na bardziej przykuwając uwagę, za chwilę zmienię tekst ogłoszeń i na nowo będzie ogłoszana, a na niektórych portalach to pewnie podwójnie/: ze starym i nowym tekstem.
Dziewczyna potrzebuje dobrego, świadomego domu. Jeśli źle trafi, to zregresuje się i będzie bardzo ciężko. Także o ten dom najbardziej chodzi, ale o właściwy dom!

Posted

[quote name='hop!']Beza nie pasuje do pręguski, a Bajek jest dużo. ;)

Kto ma pomysł na imię dla Heli?[/QUOTE]

jestem przesadna, wybralabym imie na litere, ktora zaczynaly sie imiona szczesliwie wyadoptowanych pieskow (przez hop albo Cantadorre)

Posted

[quote name='egradska']jestem przesadna, wybralabym imie na litere, ktora zaczynaly sie imiona szczesliwie wyadoptowanych pieskow (przez hop albo Cantadorre)[/QUOTE]

Ostatnio szczęście miały Misie. ;)

To może Misia (banalnie, ale sympatycznie) albo Mela (prawie jak Hela :lol:).

Posted

[quote name='Cantadorra']Moją pierwszą wyadoptowaną sunią tu na dogo była Ksena, dziewczyna owczarkowata bez szans na adopcję. Co myślicie o imieniu Ksena?[/QUOTE]
Mysle, ze bardzo ładne i moze przyniesie Heli szczescie.

Posted

zaglądam do Helci:lol: podoba mi się i Mela i Ksena - Mela tak cieplej, poczciwie a Ksena wojowniczo ale nigdy nie wiadomo co akurat przyniesie odzew...

Posted

I znów stagnacja na wątku... Imię wybrane?

Z Heli wychodzi mnóstwo podszerstka. Czeszę ją codziennie (Heli to nie cieszy). Mimo to, wokół niej fruwa puch - na pewno przydałby się ptakom do wyściełania gniazd. ;)

Posted

[quote name='hop!']I znów stagnacja na wątku... Imię wybrane?

Z Heli wychodzi mnóstwo podszerstka. Czeszę ją codziennie (Heli to nie cieszy). Mimo to, wokół niej fruwa puch - na pewno przydałby się ptakom do wyściełania gniazd. ;)[/QUOTE]

Ostatnio wszedzie stagnacja, na dogo, na Owczarku - ponoc wszyscy na fb siedza.:p
Teraz pora na zmiane sukienki na letnia, wiec kudelki wychodza, u nas tez. Powiem Wam w sekrecie, ze tylko polowa mojego psa lubi byc wyczesywana. Lewa. Zwierz sie nadstawia, rozluzniony, momentami nawet pomrukuje z zadowolenia. Prawej nie da dotknac. Spyla w podskokach, musze go trzymac i przemoc stosowac. Powiem Wam cos jeszcze - to juz drugi moj owczarek tak ma. Poprzedni mial dokladnie taka sama, niezrozumiala, przypadlosc.
AA, odkad odkrylam furminator, niejeden ptak mialby z czego gniazdo zrobic, a worek od odkurzacza wymieniam co pare dni:)
Pozdrawiamy!

Posted

[quote name='egradska']Ostatnio wszedzie stagnacja, na dogo, na Owczarku - ponoc wszyscy na fb siedza.:p
Teraz pora na zmiane sukienki na letnia, wiec kudelki wychodza, u nas tez. Powiem Wam w sekrecie, ze tylko polowa mojego psa lubi byc wyczesywana. Lewa. Zwierz sie nadstawia, rozluzniony, momentami nawet pomrukuje z zadowolenia. Prawej nie da dotknac. Spyla w podskokach, musze go trzymac i przemoc stosowac. Powiem Wam cos jeszcze - to juz drugi moj owczarek tak ma. Poprzedni mial dokladnie taka sama, niezrozumiala, przypadlosc.
AA, odkad odkrylam furminator, niejeden ptak mialby z czego gniazdo zrobic, a worek od odkurzacza wymieniam co pare dni:)
Pozdrawiamy![/QUOTE]

Moja Aisha identycznie :) Jedna strona zawsze wyczesana wzorowo druga od zawsze rozczochrana;)