Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzeba powalczyć o dom dla Heli. Ona ma dużo zalet. Gdybym miała do wyboru normalnego psa i Helę, to wybrałabym Helę (może jestem inna ;)). Tylko tyle, że ja nie mogę zaadoptować kolejnego psa.

Posted

Hela z przyjacielem Bastkiem i nową koleżanką Lilką...

Hela bardzo dobrze znosi zmiany w psim towarzystwie. Akceptuje nowe psy bez problemu. :)

Posted

Hela jest po prostu fajna. Po świętach ukaże się ogłoszenie Helenki w dwóch gazetach. Odświeżę tablicę, obecnie chyba olx, czy jakoś tak.
Hop, powiedz Helence na ucho, że jest wyjątkową dziewczynką i w nią wierzę :)
Wszystkim zaglądającym tutaj życzę spokojnych, radosnych Świąt, dobrego zdrowia, samopoczucia i pogody!

Posted

[quote name='Cantadorra']Szary kolega ma oryginalną urodę :) Na pewno jest ok, bo Helenka go przyjęła do grona swoich znajomych.[/QUOTE]

Kolega był bardziej brązowy, ale sierść była kiepska, skóra też, więc fryzjerka (na moją prośbę ;)) go ogoliła. Zrobił się szarosrebrzysto - gorzkoczekoladowy. Wołam na niego Ufo, Ufcio. Jest bardzo fajny, kontaktowy, lubi ludzi. Dlatego dobrze, że jest kolegą Heli. ;)

Posted

Izek, czy wiesz coś, czy wpłynęło coś na konto Skarpety dla Helenki? Ja dopłacę różnicę, żeby zapłacić ostatni rachunek.
Miziaki dla Helenki oczywiście i Ufcia :) A imię Ufcio, od zaufania, czy od "obcych"?

Posted

Stan finansów Heli na koncie SKARPETY OWCZARKOWEJ na dzień 23.04.2014r ;)

- wpływy:
11.12.2013r - Agmarek - 150 zł
24.12.2013r - bela51 (z bazarku Cantadorry) - 1000 zł
15.01.2014r - Agmarek - 100 zł
10.02.2014r - Agmarek 100 zł
18.02.2014r - bela51 (cd z bazarku Cantadorry) - 500 zł
06.03.2014r - Agmarek 100 zł
16.04.2014r - Agmarek 100 zł

- wydatki:
01.01.2014r - 494 zł - hotelowanie (+1,50 zł koszty przelewu :roll:)
31.01.2014r - 403 zł - hotelowanie (+1,50 zł koszty przelewu :roll:)
03.03.2014r - 364 zł - hotelowanie (+1,50 zł koszty przelewu :roll:)
01.04.2014r - 403 zł - hotelowanie (+ 1 zł koszty przelewu :roll:)

Na koncie pozostaje kwota: 380,50 zł

Niezmiennie trzymam kciuki za odzew z ogłoszeń Helutki :thumbs:

Posted

Ufcio od nieziemskiego wyglądu. ;)

Dostałam wiadomość dotyczącą ogłoszenia Heli "jestem zainteresowany". Miałam niemiło odpowiedzieć, ale na wszelki wypadek poprosiłam o kontakt telefoniczny. ;)

Posted

[quote name='hop!']Ufcio od nieziemskiego wyglądu. ;)

Dostałam wiadomość dotyczącą ogłoszenia Heli "jestem zainteresowany". Miałam niemiło odpowiedzieć, ale na wszelki wypadek poprosiłam o kontakt telefoniczny. ;)[/QUOTE]
Hop, chociaż uważam, że to kolejna wtopa z zainteresowanym, ale doceniam opanowanie ;)
Ufcio faktycznie ma oryginalną urodę :)
Piescofajny jest, witaj, dawno Cię nie było i miło, że zajrzałaś, chociaż masz pewnie pełne ręce roboty. Jak się czujecie?

Posted

[quote name='Cantadorra']Izek, czy wiesz coś, czy wpłynęło coś na konto Skarpety dla Helenki? Ja dopłacę różnicę, żeby zapłacić ostatni rachunek.
Miziaki dla Helenki oczywiście i Ufcia :) A imię Ufcio, od zaufania, czy od "obcych"?[/QUOTE]
Ja przelalam 2 dni temu 200 zł. Powinno juz byc na koncie. Nie dopłacaj nic !

Posted (edited)

[quote name='bela51']Ja przelalam 2 dni temu 200 zł. Powinno juz byc na koncie. Nie dopłacaj nic ![/QUOTE]

200 zł już dawno na koncie :)
Sorki za obsuwę z potwierdzeniem :oops:

Edited by DONnka
Posted

Stan finansów Heli na koncie SKARPETY OWCZARKOWEJ na dzień 01.05.2014r ;)

- wpływy:
11.12.2013r - Agmarek - 150 zł
24.12.2013r - bela51 (z bazarku Cantadorry) - 1000 zł
15.01.2014r - Agmarek - 100 zł
10.02.2014r - Agmarek 100 zł
18.02.2014r - bela51 (cd z bazarku Cantadorry) - 500 zł
06.03.2014r - Agmarek 100 zł
16.04.2014r - Agmarek 100 zł
24.04.2014r - bela51 (cd z bazarku Cantadorry) - 200 zł

- wydatki:
01.01.2014r - 494 zł - hotelowanie (+1,50 zł koszty przelewu :roll:)
31.01.2014r - 403 zł - hotelowanie (+1,50 zł koszty przelewu :roll:)
03.03.2014r - 364 zł - hotelowanie (+1,50 zł koszty przelewu :roll:)
01.04.2014r - 403 zł - hotelowanie (+ 1 zł koszty przelewu :roll:)
01.05.2014r - 390 zł - hotelowanie (+ 1 zł koszty przelewu :roll:)

Na koncie pozostaje kwota: 189,50 zł

Niezmiennie trzymam kciuki za odzew z ogłoszeń Helutki :thumbs:

Posted

[quote name='Cantadorra']Po świętach ukaże się ogłoszenie Helenki w dwóch gazetach.[/QUOTE]

Ukazały się ogłoszenia?

Tak bardzo chciałabym, żeby Helcia znalazła wymarzony dom... W piątek do DS koło Warszawy pojechała lękliwa Misia. Była u mnie tylko miesiąc. Zaraz po aktywacji pierwszej serii ogłoszeń zadzwonił telefon. To wszystko sprawa szczęścia.

Posted

Ukazało sie w Dz B. I co? Jeden telefon, do ogrodu na psa odstraszajacego sąsiadów meliniarzy. Może Helenka nie podoba sie ludziom :( w każdym razie aktywacji było sporo, ale telefonów na palcach jednej ręki można policzyć. Po długim weekendzie dalej będę montować ogłoszenia, jak zawsze z nadzieja.

Posted

[quote name='Cantadorra']Ukazało sie w Dz B. I co? Jeden telefon, do ogrodu na psa odstraszajacego sąsiadów meliniarzy. Może Helenka nie podoba sie ludziom :( w każdym razie aktywacji było sporo, ale telefonów na palcach jednej ręki można policzyć. Po długim weekendzie dalej będę montować ogłoszenia, jak zawsze z nadzieja.[/QUOTE]

Marnie... Może spróbuj z ogłoszeniami w gazetach krakowskich.

U Heli nie ma szczególnych zmian w zachowaniu. Bierze przysmaki z ręki, je przy mnie, bawi się, zmniejszyła dystans, ale wciąż jest czujna i nieufna. Jest dużo pewniejsza w towarzystwie innych psów. Gdy jest sama, jest pogorszenie i strach.

Posted

Może zmienię jej imię do ogłoszeń? Po pierwsze, że jest dużo ogłoszeń z Helenką w sieci i żeby się nie dublowały i żeby portale nie wyrzucały potrójnej Helki.
Co myślicie o tym? Zagolopowałam się?

Posted

DONnka, przelew dotarł - dziękuję!

[quote name='Cantadorra']Może zmienię jej imię do ogłoszeń? Po pierwsze, że jest dużo ogłoszeń z Helenką w sieci i żeby się nie dublowały i żeby portale nie wyrzucały potrójnej Helki.
Co myślicie o tym? Zagolopowałam się?[/QUOTE]

Można zmienić na bardziej przykuwające uwagę i oryginalne. Kto ma pomysł? W ogóle przydałby się nowy tekst. Spróbuję zrobić Heli jakieś zdjęcia, ale nie wiem, czy wyjdą dobrze.

Prawie wszyscy zniknęli z wątku... Opuścili Helę. :-(

Posted

Szkoda, że wywiało trochę ludzi, ale to normalka, a życie toczy się dalej. Ważne, że Hela ma nas :) Goście oczywiście mile widziani :) Zapraszamy do Helenki.
Kto ma jakąś propozycję oryginalnego, uroczego imienia dla Helenki, to proszę się podzielić :)
Moje: Sindi, Chelsea (czyt. czelsi), Samba, Tracy, Fiori, Figa, Kiwi, Afra, Neska, Koka, Monti, Korsa, Joko, Astra, Zora, Beza, Cherry, Fuga i Gaja. Na razie wyczerpałam się.............