Murka Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Hela zaszczepiona :) A dzisiaj o 22.35 będzie Helka w TTV w Psich Adopcjach... Quote
Agmarek Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='Murka']Hela zaszczepiona :) A dzisiaj o 22.35 będzie Helka w TTV w Psich Adopcjach...[/QUOTE] Aaa!!! To mój ulubiony program!!! Będę oglądać! Będę oglądać!!! :multi: Quote
Agmarek Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 Nie mogę powiedzieć że Hela się wczoraj popisała w tv. Poszłam spać zdołowana :-( Quote
Cantadorra Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 A co się stało Aga??? Murka, ile wyszło za szczepienie i dojazd Helki? Quote
Agmarek Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='Cantadorra']A co się stało Aga??? Murka, ile wyszło za szczepienie i dojazd Helki?[/QUOTE] W sumie nic. Helka była tak zestresowana że uciekała przed kamerą, a kiedy w końcu udało się ją uchwycić wcisnęła się w kąt boksu i patrzyła tymi swoimi wielkimi przestraszonymi oczami :-( Quote
Murka Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Tam było ponad 15 osób i jeszcze reżyser cudował, żeby np. zamknąć boks Helce, w którym ona mieszka obecnie, że chce mieć ujęcie jak ją wyprowadzam/wprowadzam do boksu - co się dziwić, że sunia była spanikowana... Mieli sensację, bo dziki pies :( Odnośnie kosztów to dam znać za parę dni jak będę mieć rachunek. Prawdopodobnie będzie to 24 zł + 4,10 zł koszty dojazdu (szczepionych było 6 psiaków, a dojazd weta to 25 zł). Quote
Cantadorra Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Murka, w przyszłym tygodniu wyślę Tobie pieniądze za szczepienie, dojazd i karmę dla Helki. Aga, wklej proszę info o Rudym w ogłoszeniu, te dane, co dała Furciaczek. W przyszłym tygodniu ogłaszamy Rudaska. Quote
Agmarek Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 [quote name='Cantadorra'] Aga, wklej proszę info o Rudym w ogłoszeniu, te dane, co dała Furciaczek. W przyszłym tygodniu ogłaszamy Rudaska.[/QUOTE] Trochę przerobiłam...Nie będziemy chyba pisać na razie o tym że na pierwszych spacerach może próbować ucieczki, niszczyć kocyki ??? [B]Rudy[/B] – tak dostał na imię, bo trudno o nim było cokolwiek poza tym powiedzieć… Jego domem był las, a miską przydrożny śmietnik. W lesie tym mieszkał z matką i siostrą, ale kiedy zaczął dorastać stał się rywalem dla swego ojca. I tak oto Rudy gryziony i przepędzany poszedł szukać jedzenia na ulicy. Tam wypatrzył go człowiek, któremu te zagubione i wystraszone oczy nie pozwoliły w nocy spać. Człowiek ten powoli przekonał psa, że ludzka ręka nie tylko bije i odpędza, ale też karmi i sprawia radość głaskaniem, a pies pokazał, że jest radosny, otwarty i chętnym do zabawy. Tak oto, dzięki pomocy dobrych ludzi, Rudasek pojechał do Domu Tymczasowego gdzie nauczył się chodzić na smyczy :smile: Tam pod wspaniałą opieką czeka na swoich ludzi, którzy dadzą mu dom i odrobinę miłości na którą z pewnością zasługuje! Rudy to [B]około dwuletni[/B] piesek[B] w typie terrierka[/B] (ma szorstką sierść) zmiksowanego z jakimś bullowatym :smile: Jest łagodny, kochany i bardzo przyjacielski. Lubi kontakt z zaufanym człowiekiem.Akceptuje inne psy[B], [/B]uwielbia sunie! Jest wykastrowany. Nie akceptuje kotów, stresuje się przy małych dzieciach. Nie wie co to zabawka. Polecany do domu na przedmieściach lub w spokojnej okolicy, najlepiej z ogrodem. Będzie wspaniałym i wiernym przyjacielem na zawsze! Może Twoim? [B]MOŻE TAK BYĆ???[/B] Quote
Cantadorra Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 A jak z chodzeniem Rudego na smyczy? Czy już po problemie? Quote
Murka Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Szczepienie Helki tak jak przypuszczałam kosztowało 24 zł + 4,10 zł koszty dojazdu weta (25 zł na 6 szczepionych psów), poniżej rachunek i rozpiska: [URL]http://images35.fotosik.pl/1389/9c21680630282d62gen.jpg[/URL] Quote
furciaczek Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Cantadorra']A jak z chodzeniem Rudego na smyczy? Czy już po problemie?[/QUOTE] Oj smigamy jak zawodowcy na smyczy :) Filmik musze nakrecic i wrzucic:) Quote
Agmarek Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 [quote name='furciaczek']Oj smigamy jak zawodowcy na smyczy :) Filmik musze nakrecic i wrzucic:)[/QUOTE] No to chociaż tyle dobrego że nasz dzikus już nie próbuje wyrwać ręki z barku :eviltong: Quote
Martika&Aischa Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Cioteczki przepraszam za spam ale szukamy na cito transportu na trasie Katowice - Wrocław dla malutkiej suni wyrzuconej na ulice : [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227201-Male%C5%84ka-przera%C5%BCona-sunieczka-wyrzucona-na-ulice"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227201-Maleńka-przerażona-sunieczka-wyrzucona-na-ulice[/URL] Sprawa naprawdę bardzo pilna! mamy czas do jutra! Quote
bela51 Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Z bazarku dla Heli i Rudego zerbrało sie 128 zł. Na kazdego psiaka przypada wiec po 64 zł. Quote
Cantadorra Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 W tym tygodniu wysyłam dane Rudaska do ogłoszeń. Do kogo podajemy nr telefonu? Jaki adres mail? Quote
Agmarek Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='Martika@Aischa']Cioteczki przepraszam za spam ale szukamy na cito transportu na trasie Katowice - Wrocław dla malutkiej suni wyrzuconej na ulice : [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227201-Male%C5%84ka-przera%C5%BCona-sunieczka-wyrzucona-na-ulice"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227201-Maleńka-przerażona-sunieczka-wyrzucona-na-ulice[/URL] Sprawa naprawdę bardzo pilna! mamy czas do jutra![/QUOTE] Nie wiem czy Ci to jeszcze pomoże ale jak ja szukałam transportu dla Heli, to ktoś podsunął mi tą stronę: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/24359-W%C4%85tek-Transportowy-KASUJCIE-NIEAKTUALNIE-POSTY[/url]! Tam może zapytaj. [quote name='bela51']Z bazarku dla Heli i Rudego zerbrało sie 128 zł. Na kazdego psiaka przypada wiec po 64 zł.[/QUOTE] Bela strasznie strasznie gorąco dziękuję Ci za wystawienie tego bazarku :Rose: [quote name='Cantadorra']W tym tygodniu wysyłam dane Rudaska do ogłoszeń. Do kogo podajemy nr telefonu? Jaki adres mail?[/QUOTE] No chyba do Furciaczka, bo to u niej jest Rudy? :roll: Gosiu możesz się wypowiedzieć w tej kwesti?? Quote
Cantadorra Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Agmarek, ale nie wiem, jak Furciaczek odbiera telefony. Jeśli rzadko odbiera, to mogą być nie odebrane jakieś połączenia z ogłoszenia. Bo ja liczę na telefony :) Quote
Agmarek Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 [quote name='Cantadorra']Agmarek, ale nie wiem, jak Furciaczek odbiera telefony. Jeśli rzadko odbiera, to mogą być nie odebrane jakieś połączenia z ogłoszenia. Bo ja liczę na telefony :)[/QUOTE] No w sumie masz rację. Czasem zdarza jej się nie odbierać. Myślę że można podać jeszcze mój telefon w razie czego. Quote
Cantadorra Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Wysłałam dzisiaj kaskę za szczepienie i jedzenie dla Helki. Quote
Murka Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 A ja wysłałam rachunek, ale poprzedni jest jeszcze nieuregulowany... Socjalizacja Helki idzie ciężko. Główna zmiana taka (ale na plus to ciężko zaliczyć), że już się nie cieszy na mój widok jak wcześniej tylko od razu jak mnie zobaczy to zwiewa pod boks. Cały czas ją karmię z ręki, zdarza się, że wpadnie do sąsiedniego boksu i wypędzluje miski; jak jest najedzona to serwowanym przeze mnie jedzeniem gardzi. Żeby nie było całkiem pesymistycznie to lepiej reaguje na dotyk, mam wrażenie, że przywyka do tego coraz bardziej. Lepsze jest też jej zachowanie na lince, ale nadal nie chce podejść i wziąć z ręki jedzenia. Z ziemi już podejmuje. Ale to wszystko w towarzystwie innego psa/psów. Jak jesteśmy "sam na sam" to jest dużo gorzej. Ciężki orzech do zgryzienia z tej Helki... W tym tygodniu będziemy próbować z kennelem w domu. Quote
furciaczek Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 [quote name='Agmarek']No w sumie masz rację. Czasem zdarza jej się nie odbierać. Myślę że można podać jeszcze mój telefon w razie czego.[/QUOTE] Koniecznie, ja nie zawsze odbieram a nie sposob oddzwaniac na kazdy nie znany numer:oops: Jesli ktos powaznie zainteresowany sie trafi to wtedy najlepiej skrobnac mi SMSa z nakazem trzymania tel przy tylku i odbierania wszystkich polaczen:lol: Rudy wsiadl do samochodu:multi: Nie odpalonego jeszcze, z otwartymi wszystkimi drzwiami ale wskoczyl sam:loveu: Quote
Cantadorra Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 [QUOTE=furciaczek;19131793 Rudy wsiadl do samochodu:multi: Nie odpalonego jeszcze, z otwartymi wszystkimi drzwiami ale wskoczyl sam:loveu:[/QUOTE] No proszę, Rudy się rozkręca :) Niedługo jak mu się spodoba siedzenie w aucie, to z niego nie wylezie :) Quote
Cantadorra Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Agmarek, napisz proszę do mru, żeby uregulowała rachunek dla Murki. To zaczyna być denerwujące. Quote
Agmarek Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 [quote name='Cantadorra']Wysłałam dzisiaj kaskę za szczepienie i jedzenie dla Helki.[/QUOTE] Dziękuję :loveu: ja za zdjęcia też zapłaciłam. Czyli że do ogłoszeń Rudego podajemy nasze numery. Tylko patrzeć jak Rudy zażąda prawa jazdy :eviltong: [quote name='Cantadorra']No proszę, Rudy się rozkręca :) Niedługo jak mu się spodoba siedzenie w aucie, to z niego nie wylezie :)[/QUOTE] Tylko patrzeć jak Rudy zażąda prawa jazdy :eviltong: [quote name='Cantadorra']Agmarek, napisz proszę do mru, żeby uregulowała rachunek dla Murki. To zaczyna być denerwujące.[/QUOTE] Już piszę. Mnie to też trochę irytuje :oops: Quote
Recommended Posts