beta ata Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Rufi jest rozkosznym misiakiem :-) Cieszy z bliskości, przytula sie nieustannie merdając ogonkiem, podstawia sie do drapania, na podwórku jest posłuszny, z moimi sukami dobrze żyje, nawet pozwala sobie resztki z miski wyjeść... To przemiły piesek. Tylko z Bluesem sie "nienawidzą" :-( :-( Bez tego drugiego jest psem grzecznym. Quote
Onaa Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 A na inne pieski jak reaguje ? Może tylko z Blusem się nie lubią, czasami tak bywa. Quote
beta ata Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Jak dotąd miałam okazję sprawdzić tylko jego reakcje na jamnika sąsiadki i na psy Azalii z dogo, zachowywał sie dobrze. Co prawda odgryzł sie psom Azalii, ale to nie on zaczął, to suczka cały czas go zaczepiała (ona jest taka "zadziora", jak mówi Azalia), aż w koncu sie wkurzył :-) Wydaje sie, że to tylko z Bluesem tak sie nie lubią, ale jeszcze trzeba to sprawdzić. Quote
ŚWIAT Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Jak bedzie nowy tekst dla Rufcia wyślę do podmiany na stronie Radia Bielsko. Quote
azalia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Rufusek zachowywał się w stosunku do moich psiaków w porządku,nawet nie szczekał,ale ta moja mała zołza musiała go zaczepić,ona nie odpuści(i pomyśleć,że ściągnęłam ją,aż ze schronu w W-wie)hi hi hi Quote
beta ata Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Na spacerach raczej w porządku. Chodze z nimi osobno. Najpierw próbowałam brac je oba, ale nie potrafiły sie wyluzować i cieszyc spacerem, a do tego co jakis czas zdarzalo im się spojrzec na siebie wyzywająco i rzucać do bitki, Jesli zdążyłam zareagować na spojrzenia, to przerywały i szły dalej, ale one są małe i z wysokości ludzkiego wzroku niekoniecznie zawsze da sie zauważyć, gdzie i jak patrzą psy prowadzone obok na smyczy... Ponadto naprawdę nie dawałam rady fizycznie, jesli tak rzuciły sie na siebie kilka razy w ciągu spaceru, cóż, mam "takie a nie inne" uwarunkowania fizyczne. No, więc chdza osobno. A szkoda, bo wspólny spacer pozwala psom sie zaprzyjaźniać. Jeśli sie w końcu zaczna lepiej tolerować wrócę do wspólnych spacerów. Raz dziennie zabieram je na spacer z moimi sukami, a raz każdego osobno samego. Oczywiście, gdy są same, sa spokojniejsze i nie próbują ciągnąć, bo za moimi sukami (a ściślej za małą, ktora biega i "szaleje") chcą gonić... Generalnie potrafia chodzic na smyczy, choć nie całkiem doskonale, będę z nimi ćwiczyć. Zapomniałam dodać, że wczoraj kupiłam dla chlopaków tabletki na odrobaczenie, takie "lepsze", bo tanie słabo działaja, zwłaszcza na nicienie. Quote
beta ata Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Rufus i Blues byli (powinno sie pisać były, ale przecież my tu traktujemy psy osobowo!) wczoraj wieczorem u psiego fryzjera :-) Ależ on teraz jest równy! :-D Zuzlikowa, Twój "grzech" wyskubania Rufiego został profesjonalnie zmazany :-D Rudy jest teraz mocno wystrzyżony, ma futerko o długości ok. 0,5 - 1 cm :-) Inaczej sie nie dalo, bo w niektorych miejscach był wyskubany prawie do skóry, a w innych miał zostawione długie dredy :-) żeby to wyrównać pani musiała ostrzyc go naprawdę na krótko. Zrobił się taki szczupły i drobniejszy, a uszy mu odstają :-) No i jest teraz o wiele jaśniejszy, taki płowy raczej niż rudy, bo on tylko końcówki miał mocno rude, a pod spodem ma jaśniejszą sierść. Wygląda zupełnie inaczej, nie poznacie go :-D Bardzo dziękuję właścicielce salonu "Animals" przy ul. Wiejskiej 4a w Jeleniej Górze za to, że ostrzygła chłopców za darmo! :-) :-) Dziękuję jej za serce i cierpliwość dla tych dwóch ciapuchów! :-) :-) W czwartek chłopcy będą mieli zdjęcia. Szczepienia będą kosztować ponad 100 zł, pierwsza tura 40 zł, druga droższa 65 zł razem z wścieklizną. Kastracja kosztuje 200 zł za jednego psa, "moi" weterynarze dali mi 50 zł upustu na bezdomniaka, więc będzie 150 zł za jednego. Wątpię, czy znajdzie sie ktoś, kto zechce to zrobić taniej. Poza tym do nich mam zaufanie, bo świetnie sobie radzą z dwoma trudnymi medycznymi przypadkami, jakimi są moje dwie suki. Sterylizowali moja mlodszą , innym razem ratowali ją ze wstrząsu, jaki miała po pewnym zastrzyku... Quote
diana79 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 musi ślicznie wyglądać :-) możemy prosić fotki malucha :-) i jakiś tekst do ogłoszeń by się przydał to poogłaszamy Rufuska Quote
beta ata Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Tekst oczywiście już napisałam, teraz go poprawię , uwzględnię w nim te ostrzyżyny :-) Zdjęcia będą w czwartek, więc zamieszczę wszystko razem gotowe do ogłoszeń :-) Zaraz sprawdzę, czy dotarły jakieś pieniądze, dziś jeszcze nie sprawdzałam konta. Quote
beta ata Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Nie, żadne nowe pieniądze nie dotarły na konto :-( Quote
azalia Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 No to chłopcy po ostrzyżynach,piękni i przystojni,no i upały będą lepiej znosić.Ale trafiłaś Beatko na fryzjerkę z sercem,ja za strzyżenie mojej małej płaciłam 80 zł. Quote
BUDRYSEK Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='Dogo07']A na maila Budrysek ?[/QUOTE] nic jeszcze nie przyszlo **** Dziadzius pilnie potrzebuje pomocy! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/209933-Dziadzius-z-wypadajacymi-zabkami...POMOCY!?p=17113574#post17113574"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2099...4#post17113574[/COLOR][/URL] Quote
BUDRYSEK Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='beta ata']Rufus i Blues byli (powinno sie pisać były, ale przecież my tu traktujemy psy osobowo!) wczoraj wieczorem u psiego fryzjera :-) Ależ on teraz jest równy! :-D Zuzlikowa, Twój "grzech" wyskubania Rufiego został profesjonalnie zmazany :-D Rudy jest teraz mocno wystrzyżony, ma futerko o długości ok. 0,5 - 1 cm :-) Inaczej sie nie dalo, bo w niektorych miejscach był wyskubany prawie do skóry, a w innych miał zostawione długie dredy :-) żeby to wyrównać pani musiała ostrzyc go naprawdę na krótko. Zrobił się taki szczupły i drobniejszy, a uszy mu odstają :-) No i jest teraz o wiele jaśniejszy, taki płowy raczej niż rudy, bo on tylko końcówki miał mocno rude, a pod spodem ma jaśniejszą sierść. Wygląda zupełnie inaczej, nie poznacie go :-D Bardzo dziękuję właścicielce salonu "Animals" przy ul. Wiejskiej 4a w Jeleniej Górze za to, że ostrzygła chłopców za darmo! :-) :-) Dziękuję jej za serce i cierpliwość dla tych dwóch ciapuchów! :-) :-) W czwartek chłopcy będą mieli zdjęcia. Szczepienia będą kosztować ponad 100 zł, pierwsza tura 40 zł, druga droższa 65 zł razem z wścieklizną. Kastracja kosztuje 200 zł za jednego psa, "moi" weterynarze dali mi 50 zł upustu na bezdomniaka, więc będzie 150 zł za jednego. Wątpię, czy znajdzie sie ktoś, kto zechce to zrobić taniej. Poza tym do nich mam zaufanie, bo świetnie sobie radzą z dwoma trudnymi medycznymi przypadkami, jakimi są moje dwie suki. Sterylizowali moja mlodszą , innym razem ratowali ją ze wstrząsu, jaki miała po pewnym zastrzyku...[/QUOTE] no to czekamy na foty :) a dlaczego maja byc podwojne szczepienia? tak robi sie tylko u szczeniaczkow, uzasadnil to jakos wet? to kupa pieniedzy :( moj wet szczepit ylko kompletem za 65 zl dorosego psa Quote
Tofikowa Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Wątek długowy na PSZCZYŃSKIE psiaki, do spłacenia prawie 7 tysięcy! Lecznice straszą Budryska komornikiem! [url]http://www.dogomania.pl/threads/210000-Splacamy-mega-dlug-za-pszczynski******...BUDRYSEK-sama-nie-da-rady...pomozmy?p=17120764#post17120764[/url] Quote
beta ata Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Zaległe fotki RUFUSA. [URL]https://picasaweb.google.com/114572754622843497114/26Cze2011RUFUS?authkey=Gv1sRgCM_4r_Wh_Ir6UA[/URL] BLUESa [URL]https://picasaweb.google.com/114572754622843497114/26Cze2011BLUES?authkey=Gv1sRgCJ_ngar2rvDZ7gE[/URL] Quote
monika083 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 o ludzie!! to Rufusek????????????? no niezle cudo z niego zrobilas:):) Quote
beta ata Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Jeszcze mały fimik [video=youtube;3BfG8swXjIg]http://www.youtube.com/watch?v=3BfG8swXjIg[/video] Quote
Onaa Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Rufusek jest słodki :). Tak się zastanawiam czy beta ata nie powinna prowadzić tego wątku. Klaudus dawno się nie pojawiła, właściwie odkąd zabrano psiaki z punktu. A dla jasności wątku i pomocy w działaniach dla psiaka, również żeby nowe osoby co zaglądają na wątek Rufuska wiedziały co się dzieje, w pierwszym poście powinny być aktualne informacje, oraz info o potrzebach wydatkach, wpływach no i tekst ogłoszenia, zdjęcia itp. To by ułatwiło chyba prowadzenie rufuskowych spraw. Quote
sybil Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 No i znowu ktoś podmienił psiaka!!!;) Przecież to radosne cudo ma niewiele wspólnego z przerażonym, rudym szorściakiem, od którego zaczął się wątek. Super DT, Opiekunka, no i Pani Fryzjerka, która przyczyniła się do nowego image Rufuska:Cool!::klacz::bigcool: Quote
Recommended Posts