Ania102 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Lala pojawiła się na terenie OŚ jakieś 1,5 roku, od tamtej pory miała 3 mioty szczeniąt. To lgnąca do człowieka piękna dama, bardzo kontaktowa,łagodna... Lala jest dokarmiana przez pracowników budowy, którzy pomogli znaleźć domy dla jej szczeniąt. Śpi jednak na ziemi, pod kontenerami...nie ma tego swojego jednego człowieka, tylko sezonowo jest adorowana przez ekipę budowlaną. W kwietniu kończy się budowa a ona zostanie-już sama. Musimy uchronić ją przed kolejnymi porodami, to piękna i mądra suczka zasługuje na to by wreszcie mieć tego jedynego , swojego człowieka, który da jej poczucie bezpieczeństwa. Sunia została zgłoszona na sterylizację (na koszt miasta zgodnie ze starachowicką uchwałą rady miasta) a zaraz po niej może pojechać na dt do Jaagi. Sterylizacja jak wspomniałam jest przekładana z dnia na dzień na co nie mam wpływu. Jest problem z przetrzymaniem Lali po niej ale może uda się to jakoś rozwiązać. Lala wczoraj miała sterylizację (23.03.) została odłowiona z panem mającym umowę z miastem, odwieziona przez niego do weta, przetrzymana jedną dobę i odwieziona do chwilowego tymczasu. Razem z Lalą do Jaagi jedzie Lady- mała suczka, która została po śmierci właściciela na podwórzu razem ze swoimi 2-ma siostrami. Przez przypadek dowiedział się o nich znajomy i suczki są bezpieczne. Lady- ma ok. 5 lat jest wysterylizowana na miejscu. AKTUALIZACJA W czasie transportu do Jaagi zauważyłam, że z rany pooperacyjnej zaczyna wyciekać ropa. Lalę trzeba było ponownie otwierać. Obecnie jej stan jest ciężki, Lala walczy o życie-najważniejsze jest kilka pierwszych dni. 4.04. Stan Lali jest dobry, w czwartek wraca do Jaagi. Lala wygrała walkę o życię. Dziękuję wszystkim zaangażowanym w ratowanie jej zycia. [quote name='Jaaga'] Lala była wczoraj u naszego chirurga. Na razie dostaje antybiotyki i jest przygotowywana do zabiegu. Dzis powtórka, jutro decyzja, czy da się już ciąć. Lekarz powiedział, że czegoś takiego nie widział. Cięcie jest jakby zrobione zwykłym nożem, a nie skalpelem, poszarpane i na skos. Szyte na okrętke. Gdyby przeciął nić w jednym miejscu, to poszłoby wszystko. Świetna metoda u bezdomnych, wypuszczanych na wolność suk. Nici powiedział, że uzywane są tylko po sekcji i nie widział, żeby ktoś szył nimi żywego psa. Lekarz powiedział, że dobrze się stało, że w czasie drogi znalazło ujście zaczęlo się wylewać to, co się zbierało w jamie brzusznej. Gorzej, gdyby ropa z wydzielinami została w środku. Lala jest obecnie na bezpłatnym dt u doktora, który przeprowadzał reoperacje. Prosimy nie wpłacać deklaracji :) A to piękna Lala To jest Lady- Pusia-Już w ds od 16.04:) Bardzo proszę częstować się banerkiem twórczości ciotki ATOMÓWKI i Megi345 A to dawny watek Lali i jej dzieci, niestety na nim ona sama trochę zaginęła więc dlatego zakładam JEJ ,,JEJ WŁASNY,, http://www.dogomania.pl/threads/201094-STARACHOWICE-teren-budowy-OŚ-Starachowice Quote
Ania102 Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Deklaracje stałe na Lalę: 10 zł-Atomówka 50 zł- Becia2222 10 zł-Johannalindt 60 zł- Zdrojka 10 zł- Savahna Deklaracje jednorazowe: 100 zł- Małgosia, która adoptowała Sonię 375,08 zł zł- w spadku po Agacie i Sonii 100 zł- Rajmund (szczepienia Pusia) 10 zł- Ewa K. ( wpłata 22.03.2011) 195 zł- Kundelkowa Skarbonka (wpłata 05.04.2011r.) 30 zł- syn Savahny 70 zł- ossamus 203 zł-bazarek agni 44,60- bazarek Ania102 70,80- bazarek Ania102 10 zł- bazarek Justyna85 ________________________________________________ Wydatki: 150 zł- zwrot za dojazdy do weta, obserwację Lali w lecznicy 600 zł - leczenia Lali (430zł - zabieg + 170 zł - leczenie) 24 zł- ogłoszenia w Jarmarku 12,60- allegro ________________________________________________ Wpływy w marcu 2011r. 60 zł- Zdrojka (wpłata 21.03.2011) 10 zł- Johannalind (wpłata 29.03.2011r.) _________________________________________________ Wpływy w kwietniu 2011r. 50 zł- Becia2222 30 zł (za 3 miesiące)- Savahna Saldo Lali ogółem 1258,48 - 786,60= 471,88 Kwotę tą rozdzielono (jak na razie): 100 zł- Gina pod opieką Jaagi http://www.dogomania.pl/threads/206553-9-letnia-labradorka-GINA-wysoki-mocznik-potrzebna-karma 100 zł- Oskarek pod opieką Jaagi http://www.dogomania.pl/threads/190426-Z%C5%82amana-%C5%82apa-nie-mo%C5%BCe-byc-wyrokiem-pom%C3%B3%C5%BC-Oskarowi-ON-kowi-z-Kielc?p=15143069#post15143069 60 zł- Roch http://www.dogomania.pl/threads/177222-Roch-potrzebuje-deklaracji!-Ma-szansę-jechać-do-hotelu-gdzie-czeka-na-niego-miejsce! 50 zł- Lord http://www.dogomania.pl/threads/186893-DOG-niemiecki-zaglodzony-oslabiony-ZNOWU-w-przytulisku-Sandomierz. 100 zł- Sunia z wątku: http://www.dogomania.pl/threads/208954-Wysterylizowana-bezimienna-suczka-prosi-o-pomoc-w-og%C5%82oszeniach!-Pilne! 50 zł- Tosia http://www.dogomania.pl/threads/206379-Suczka-Tosia-po-sterylizacji-aborcyjnej-na-DT-u-Ginn.-Prosimy-o-pomoc-w-og%C5%82aszaniu! Quote
Atomowka Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 hahaha a no tak radzę, jakies rozliczenia, tekst do ogłoszeń i banerki będą więc ze 2 postu się przydadzą Oczywiście jak pisałam u Soni i Agata swoją dyszkę miesięcznie przeznaczam na Lalunię A i baner może jakiś skołuje Quote
Ania102 Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Dzięki Atomówka:) Ja jej bazarek zrobię, u Agata i Soni jeszcze fundusze jednorazowe są, jeśli będa potrzeby to chyba ciotki wyrażą zgodę. Dziś byłam u Lali z Agatą i jednem Pan z budowy wspomniał coś, że ktoś miał ją chęć wziąść- Ossamus nic o tym nie wie a ona tak długo czeka. Popatrzyłam w jej zęby i jak dla mnie to ma 3 lata i przepuklinę pępkową (to przy obmacaniu wyszło, nie zębach- wszystkie jej małe miały też). Z Jaagą jeszcze się dogadamy i jak Lala dotrze do niej to bedziemy zbierać deklaracje. O każdym psie tak piszę ale naprawdę gdybym mogła ją wziąść...mam same takie średniaki a marzę o takim większym psiaku. Quote
agni Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 zapisze sobie :) potem może jakiś bazar wykombinuję bo po moich bazarkach to psiaki do domków wyjeżdżają :cool3: przykład: Prado, Luna z Łodzi :eviltong: Quote
Ania102 Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Lala dziś pojedzie na sterylke. Jesli dogada się z innym psem to chciałabym do Jaagi wysłać razem z nią drugiego psiaka a tu w potrzebie takich nie brakuje. Zmarł pewien człowiek i zostawił 3 suczki, które chwilowo są u Rajmunda i agi38, gdyby Lala dogadała się z jedną z nich to mogłaby pojechać do Jaagi 2 w komplecie. Quote
jusstyna85 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ania102 napisał(a):Lala dziś pojedzie na sterylke. Jesli dogada się z innym psem to chciałabym do Jaagi wysłać razem z nią drugiego psiaka a tu w potrzebie takich nie brakuje. Zmarł pewien człowiek i zostawił 3 suczki, które chwilowo są u Rajmunda i agi38, gdyby Lala dogadała się z jedną z nich to mogłaby pojechać do Jaagi 2 w komplecie. No to trzymam kciuki,żeby zaakceptowała... Quote
Atomowka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 No a Jaaga sie pytała czy Lala ma towarzysza, no i bach pewnie będzie miała Trzymam kciukasy,żeby sunie się dogadały edit baner dla Lali Trochę słaby ale teraz czasu brak na lepszy, może ktoś coś lepszego wymyśli Quote
ossamus Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ania troszke Lale wystraszyla przy 1 podejsciu do "zlapania" , ale z malymi klopocikami Lala zostala "schwytana" przez chlopcow z Hydrobudowy :-) i przekazana Ani:-) Cala zaloga Hydrobudowy z OS Starachowice zyczy jej powodzonka w szukaniu domku :-) Quote
Ania102 Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Atomówka baner świetny dzięki, Lala pojechała na sterylkę- trzymajcie kciuki. Rzeczywiście wystraszyłam ją dzisiaj i trzeba było drugi raz próbować, dobrze, że ma zaufanie do Panów z budowy. Dzisiaj albo jutro rano będzie dotransportowana do Rajmunda i musi polubieć się z drugą suczką to wyślemy obie. Transport zapewniam ja i Rajmund, zawiozę Lalę jeśli mój tz się zgodzi, bo sama to ledwo na ta oczyszczalnię dojechałam. Quote
Ania102 Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Lala już po sterylizacji (na koszt UM) jutro będzie dowieziona do Rajmunda i przedstawiona koleżance. Quote
Atomowka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 No to kciuki za podróż i za zapoznanie nadal trzymam Quote
Ania102 Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Najpierw zapoznanie, później podróż. W związku z tym, że wyjeżdzam na tydzień w niedzielę w nocy i że nie mamy nadal jej gdzie tu trzymać to bardzo mi pasuje jechać w weekend. Mam nadzieje, że Lala polubi ta małą i na odwrót. Ciotki proszę powklejajcie Lalę na swoje wątki. Quote
aga38 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Sunia która ma zostać towarzyszką Lali jest przemiła i przekochana. To bardzo mądra sunia,ładnie chodzi na smyczy. Dzisiaj zawiozłam ja z Nadja na sterylkę. Quote
aga38 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Jutro wrzucę Lalę na pierwszą stronę wątku z opisem i linkiem do wątku Quote
Zuzka2 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Szybko poszło z tą sterylką w końcu,bo się UM ociągał;-) Quote
aga38 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Po interwencji Rajmunda zawsze jest szybko:evil_lol: Quote
eski Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 zaglądam do Lali jak tam po sterylce ? sunia dochodzi powoli do siebie ? Quote
weronika1 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Powodzenia Laluniu,:lol: oby sie los do niej uśmiechnał i znalazła prawdziwy , kochający dom.:lol: Quote
Aimez_moi Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Dzieki za zaproszenie...... sunia cudna....a Wy dzialacie jak blyskawice......:):) Quote
Ania102 Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Lala jest u Rajmunda, bardzo osowiała, smutna, jakby ciągle była pod wpływem leków, szwu nie widziałam ale nie jest rewelacyjny. Teraz Lalunia jest pod wspaniałą opieką, Rajek troskliwie się nią zajmuje. Jutro pojadę w dzień to porobię zdjecia bo on nie ma na to chwili czasu gdyż ma aktualnie dom pełen psów. Quote
Recommended Posts