Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='aga38']
Po interwencji Rajmunda zawsze jest szybko

Ciekawe ile jeszcze ja prosiłabym o tą sterylkę. Szkoda tylko, że nie ciął jej wet którego znamy aha Lalunia ma czipa.

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tila to jedna z 3 suczek, które zostały po zmarłym właścicielu, dowiedział się przez przypadek o nich Rajmund i zabrał, szybciutko posterylizował a teraz prosimy o pomoc w szukaniu im domów. Jedna malutka taka włochata ma chore oczka i zostaje u niego na dt. Tilka i Lala lubia się póki co, Lala na razie nie ma apetytu, niewiadomo jak będzie przy miskach. A tu wstawiam 3-cią troszkę okraglutką (jedną z tych 3 suczek- dla niej też pilnie szukamy ds).

Wiek- ok 5 lat, sterylizacja.

Robię bałagan na tym wątku ale zaraz uporzadkuję 1-wszy post.
Jaaga nie mogę zadzwonić bo mama wisi na telefonie.

Posted

Przeoczyłam jakoś nowy wątek Lali. Byłam tylko na starym.

Aniu, nie spodziewałam sie, że Lala jest tak duża, skoro czarna sunia przy niej, jak mówiłaś jest średniaczką.
Andrzej od razu prosił o trochę czasu przed następnym psem, a tu już mają przyjechać. Niestety nie chce zgodzić się na tak dużą sukę i druga średnią. Jesli więc ma przyjechać drugi pies, to ta mniejsza.
Naprawdę wczoraj nieźle się nasłuchałam o tym, jak liczę się z jego zdaniem. Więcej nie wynegocjuję, bo to Andrzej głównie zajmuje się psami.
Na zdjęciu z koleżanka Lala ma wyłysiały grzbiet czy mi się wydaje? Jesli tak, to z pcheł czy cos jej dolega?

Posted

Jaaga Lala spała pod kontenerami więc to pewnie są wytarcia, ma dużo kurzu w sierści. Rajmund przymierzał się dziś do kąpieli ale nie wiem czy się na nią zdecyduje przez szwy i pogodę. Dziś dzwonił do mnie to mówił, że Lala już weselsza, miała apetyt i wpychała mu głowę pod pachę.
Nam jest obojetne która z tych 2 suczek pojedzie, jedna tylko taka malusia zostaje u Rajka bo ma chore oczka. Ogłoszenia dla tej Gremlinki robiłam wczoraj, niestety nie dysponujemy dobrymi zdjęciami, pomimo, że wczoraj była sesja.
Zuzka ogłoszenia oczywiście na śląsk i małopolskie.

Posted

Nie, Lala jedzie do Jaagi, jak dobrze zrozumiałam to zamiast Tili Jaaga chce żeby pojechała Gremlinka- Lady.
Zadzwonię później do Jaagi bo jej nie ma w domu.
W sumie to obojętne która pojedzie, najważniejsze żeby szybko znalazły im się domy. Szkoda tych suczek takie sa pocieszne, niewiadomo co by się działo gdyby przez przypadek nie dowiedział się o nich Rajek, ile wyprodukowałoby sie z nich innych psiaków. Na razie nie wklejam do pierwszego postu ani Tili ani Gremliny, dopiero jak już bedzie pewne na 100%, która pojedzie.

Posted

Jaaga napisał(a):

Aniu, nie spodziewałam sie, że Lala jest tak duża, skoro czarna sunia przy niej, jak mówiłaś jest średniaczką.
Andrzej od razu prosił o trochę czasu przed następnym psem, a tu już mają przyjechać. Niestety nie chce zgodzić się na tak dużą sukę i druga średnią. Jesli więc ma przyjechać drugi pies, to ta mniejsza.

ja zrozumiałam że Lala jest za duża i nie może pojechać a konkretnie to pytam żeby wiedziec jaki opis do bazarku robić - poczekam w takim razie z bazarkiem jeszcze ok?

Posted

Wreszcie dziś mam trochę czasu i zajrzałam na dogo do Lali, a tu takie dobre wiadomości :lol:

Ania102 wielki szacun dla Ciebie:modla: za opiekę nad Lalą, bo tylko dzięki Tobie Lala ma szansę na lepsze życie.

Podziękowania dla Rajmunda oraz Jaagi.

Aniu, bardzo Cię proszę, przekaż, jak najszybciej, Rajmundowi, aby absolutnie NIE KĄPAŁ Lali do czasu zagojenia się rany pooperacyjnej, tj. praktycznie - nawet kilka dni po zdjęciu szwów.
Sterylizacja jest poważną operacją polegającą na otwarciu jamy brzusznej i kąpiel po takiej operacji to pewne zakażenie otrzewnej i śmierć Suni.
Wystarczy wilgotnym ręcznikiem wycierać sierść Lali, płukać ręcznik, wycierać i powtarzać tę czynność, aż ręcznik będzie w miarę czysty.
Oczywiście nie należy wcale dotykać brzucha i dołu klatki piersiowej.
Czyścić w ten sposób i to DELIKATNIE, można jedynie grzbiet, szyję, głowę, łapki, ogon.
Można też czyścić sierść na sucho nabijając na grzebień kępki waty i zmieniając waciki wyczesać z sierści brud i kurz.
PROSZĘ JESZCZE RAZ, ABY NIE KĄPAĆ LALI JESZCZE PRZEZ OK. DWA TYGODNIE.

Ponadto - Aniu102, tak, jak obiecałam, chciałabym przekazać dla Lali te pięć dych, zatem komu mam je wpłacić.

Posted

Odi nie martw się Rajek jest rozsadny i ma naprawdę dużą wprawę w opiece nad psami. A wogóle czyta to forum.
Jemu należa się przede wszystkim gratulacje, że przyspieszył ta sprawę, bo ja jęczałam przez 2 mies i nic nie wyjeczałam.
Póki co pieniądze są to może poczekaj aż bedę płaciła za przyszły miesiąc, chyba że wolisz to podam Ci nr konta.
Wogóle skarbnikiem nadal (tzn tak jak u Agata i Soni) jest aagataa8, ja będę zbierac jeśli będą jakieś braki.