magdyska25 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 ajlii napisał(a):Narazie zdecydowanie Royal :D A Jasio po raz pierwszy od dawna WLAZŁ NA KANAPĘ :))) Leży sobie sobie właśnie i prycha... Zjadł też trochę sam karmy z miseczki, choć od jakiegoś czasu miseczki mu się nie podobają... jeśli je suche to tylko z ręki, lub bezpośrednio z podłogi... Tak sie zastanawiam... czy ja go trochę jednak nie rozpieściłam czasem...? Na jutro w planach badania krwi. Ajlii- przyznam z czystym sumieniem- rozpieściłaś :) A jak tu nie rozpieszczać? Ja też niby wiem w teorii jak postępować z psem no ale jak moja sucza nie chce jeść i to naprawdę znikomych porcji (też z niej niejadek straszny) i nie jest to spowodowane jakąś chorobą bo badania wychodzą ok.- mogę tak przy niej siedzieć i prosić, wciskać, mówić jakie to dobre przez 2 godz. i z ręki papkę je, z podłogi nie, z miski to już chyba przestała korzystać.... Jakby ktoś to nakręcił- cyrk na kółkach jak się patrzy.... ;) Quote
juliaikamil Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 skąd ja to znam...? teoria, teorią, a jka przyjdzie co do czego to prośbą i groźbą... hihihi ucałowania dla Pana Hrabiego Quote
magdyska25 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Ajlii- a tak swoją drogą fajne masz stadko!!! :) Pan Pies/ Pan Hrabia........kto jeszcze u Ciebie jest? ;) Edit: Wszystkie wpłaty, które znajdują się na koncie VIVA są wpisane w poście 3. Potwierdzam: w sumie + 400 zł. Quote
ajlii Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Trzymajcie kciuki - może w końcu jakiś przełom u Jasia...? Wczoraj sam wrąbał na kolację dwie porcje vitake senior light i poprawił trovetem hepatic. I jeszcze przyszedł po biszkopty... A jadł tak że mu się uszy trzęsły :))) Badania krwi przełożone na jutro z przyczyn technicznych. I pamiętacie, jak ktoś na wątku napisał że dobro powraca..? Wczoraj wróciło ponownie... od dzisiaj Jasio będzie miał robione zdjęcia nową cyfrową lustrzanką... Dostaliśmy ją dla naszych zwierzaków, by dzięki ładnym fotkom więcej osób miało szansę je poznać i pokochać... Wierzę, że dobro które sprawił ofiarodawca, powróci do Niego zwielokrotnione... Muszę jeszcze tylko rozgryźć instrukcję, co łatwe nie jest... ;) Quote
Wadercia Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 ohoh to teraz psiaki beda sie ustawialy w kolejce po zdjecia :) Quote
Noemi1 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Ajlii czekamy na nowe profesjonalne fotki :) Waderciu a jak Twoja sunia??? Quote
Wadercia Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 moja sunia widac lepiej sie czuje po lekach ktore przyjmuje. Nie drapie sie juz, siersc w maire wyglada no i w koncu nie smierdzi :) Jeszcze 3 dni ma brac tabletki a pozniej badanie moczu wiec zobaczymy :) Narazie zachodzi nam wszystkim za skore bo jest na diecie i swoimi pieknymi oczkami probuje wymusic cokolwiek :) Quote
bea100 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 To dobrze Waderciu, dzięki za wieści :) Czekam na piękne zdjęcia Jaśminka! Quote
Noemi1 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Waderciu, i widzisz idzie ku dobremu :) Bardzo się cieszę i nadal trzymam kciuki za zdrowie sunieczki. A co nowego u Jaśka Hrabiego naszego kochanego? Był na badaniach? Quote
ajlii Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Na badania jedziemy jutro rano. Będą pewnie na początku przyszłego tygodnia. Instrukcję aparatu rozgryzam, ale kiepsko idzie... narazie to co wychodzi, to może i ciekawe jest - ale kompletnie nie to o co mi chodzi ;) Natomiast u Jasia coś drgnęło :) Dziś wyraźnie czuje się bardzo dobrze. Wrócił do starych zachowań - tj. uszy wysoko, wyprostowany, zwarty i gotowy. Tuli się też bardzo intensywnie. Jedzenie tak sobie - biszkopty bardzo chętnie, zajada się nimi. Choć co ciekawe, muszą być całe (tzn. nie połamane). A jak ma kaprys, to odryza kawałek a resztę wyrzuca... Karmą suchą pluje. Puszki royal convalescence ładnie je, ale łyżeczką wyłącznie. Quote
Wadercia Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Ajli nie przychodzi Ci czasem do glowy ze z tymi psiakami to gorzej niz z dziecmi? :) Oj jak ja bym chciala zeby moja sunia chciala sie tulic. A ona to okropna indywidualistka i nie lubi by ja za dlugo miziac. A aparat to pewnie tylko kwestia wprawy :) Quote
ajlii Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Oj, pewnie że gorzej :) Wiem, swoje przepracowałam z dziećmi... Ale i tak wolę psy :) Waderciu, a jakie leki bierze teraz Twoja sunia? Quote
Wadercia Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 przez tydzien ma brac Furosemidum, wiem ze miala po tym wiecej siusiac, ale niestety nie zauwazylam takiej potrzeby u niej, jedynie o wiele wiecej pije. I syropek Heparenol , ktory nawet nie wiem na co jest. :) edit: juz wiem :) Quote
Noemi1 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Prawdziwy HRABIA z Jaśminla :) Dużo mizianek dla przytulaska :) Waderciu na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że moja Żaba też jest taką indywidualistką. A teraz uczy tego Azę :( Mam nadzieję, że przytulaśna Azunia nie przyjmie tej nauki :) Quote
ajlii Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 No i byliśmy na badaniach krwi :) Wyniki na dniach będą zapewne. Jaś bardzo dzielny jak zawsze. Potem w nagrodę wyspał się na stole lecznicowym :D Z gorszych wieści - wydzielina ewakuuje się na wszystkie sposoby. Także przez podniebienie próbuje. Narazie mamy zalecenie wrócić do podawania acc. Jasio ogólnie zadowolony z jazdy samochodem. Nawet wyglądał do nas i śmiał się całą swoją szczerbatą mordą :) Noemi - cały czas pamiętam, ale zapominam napisać: Gratulacje z okazji Claudii i Jej nowego domku! Quote
Noemi1 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 ajlii napisał(a):Noemi - cały czas pamiętam, ale zapominam napisać: Gratulacje z okazji Claudii i Jej nowego domku! Nie jest moją zasługą domek Claudynki i sama nie wiem czy się cieszyć, bo nie z domkiem kontaktu. Jednak pocieszam się, że na pewno jej lepiej tam niż w schronie :) Quote
malibo57 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 magdyska25 napisał(a): Wszystkie wpłaty, które znajdują się na koncie VIVA są wpisane w poście 3. Potwierdzam: w sumie + 400 zł. Dziś wyszedł przelew na te kwotę na Twoje konto, Magdysko. Quote
mysza 1 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 ajlii napisał(a):Na badania jedziemy jutro rano. Będą pewnie na początku przyszłego tygodnia. Instrukcję aparatu rozgryzam, ale kiepsko idzie... narazie to co wychodzi, to może i ciekawe jest - ale kompletnie nie to o co mi chodzi ;) Natomiast u Jasia coś drgnęło :) Dziś wyraźnie czuje się bardzo dobrze. Wrócił do starych zachowań - tj. uszy wysoko, wyprostowany, zwarty i gotowy. Tuli się też bardzo intensywnie. Jedzenie tak sobie - biszkopty bardzo chętnie, zajada się nimi. Choć co ciekawe, muszą być całe (tzn. nie połamane). A jak ma kaprys, to odryza kawałek a resztę wyrzuca... Karmą suchą pluje. Puszki royal convalescence ładnie je, ale łyżeczką wyłącznie. Cieszę się, ze Jasio w formie i apetyt dopisuje ale trzeba powiedzieć, że staruszki mają humory ;) w tym temacie. Mój tymczasowicz, tez schorowany jednego dnia uwielbia puszki Hill'sa, za chwilę nie tknie. Jednego dnia gotowane dobre, za moment ble. I tak ciągle, niewątpliwie dba o to, żeby dieta była urozmaicona ;) Na szczęście nie muszę go karmić łyżeczką ;) Quote
magdyska25 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='malibo57']Dziś wyszedł przelew na te kwotę na Twoje konto, Magdysko. Potwierdzam, że pieniądze trafiły na moje konto + 400 zł. Na razie wpiszę je do leku. W sob. będę u Jasia w odwiedzinach to zobaczymy co i jak i na żywo porozmawiamy o jego potrzebach. Edit: na koncie u mnie[SIZE=4][SIZE=5]+ 1409,10 zł. (na lek) Quote
juliaikamil Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Magdyska jak będziesz u Pana Hrabiego to go ucałuj od nas :) Quote
magdyska25 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 juliaikamil napisał(a):Magdyska jak będziesz u Pana Hrabiego to go ucałuj od nas :) Jak będę zdrowa to ucałuje ;) Quote
juliaikamil Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 magdyska25 napisał(a):Jak będę zdrowa to ucałuje ;) to DUŻO zdrówka życzymy :) Quote
juliaikamil Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 czytałyście? http://biznes.onet.pl/przedsiebiorstwo_mordowania_zwierzat,18490,4835368,1,news-detal Quote
ajlii Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Czytałam... Przeraża jak zawsze. Choć sama takie schronisko na własne oczy widziałam. Mam nadzieję że dziś poznamy już Jaśkowe wyniki. Czekam normalnie z drżeniem gdzieś w środku - szczególnie na leukocyty i ALAT. Quote
Recommended Posts