Soema Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Zgłaszaliście go do Fundacji Bernardyn? Eneda, jakie są rokowania jeśli chodzi o malutką? Quote
ewab Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='Osiolek']Czy moge prosic o dopisywanie przy zdjeciach z kiedy ono (mniej wiecej) jest? W ten sposob bedziemy miec jako tako chronologicznie ulozona historie "schroniska".[/QUOTE] Zdjęcie zostało wykonane wczoraj 28 października 2010 r. Dziś eneda i tz chcą wyciągnąć psiaka. Jesteśmy w kontakcie z ciotkami od benków. (Poza schronowym mamy jeszcze jednego, który też jest w potrzebie:(). Quote
eneda Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Soema, rokowanie malutkiej są niepewne. Sunieczka może mieć uszkodzony mózg.................. Wczoraj zaczęła jeść!!! Daje jej w jak najmniejszych porcjach, ale wieczorem chodziła niespokojna i piszczała, miała wrażenie, że coś ją boli. Drgawki, oczopląs nie przechodzi. Ogonek wygląda jakby był przyklejony ponieważ ani razu nie był uniesiony w górze, czasami sama końcóweczka się poruszy... ZARAZ JEDZIEMY Z TZ EWAB DO SCHRONU PO AGRESORA!!! CUDEM UDAŁO MI SIĘ ZNALEŹĆ DT KILKUDNIOWY DLA BERNARDYNKA, TERAZ SZUKAMY TRANSPORTU DO HOTELIKU Quote
andzia69 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 drgawki, oczopląs...czy ona miala zrobiony test na nosówkę? bo te objawy to aż się proszą...nosówka - postać nerwowa niestety:( Quote
aanka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Wczoraj Eneda pisała ,że test na nosówkę wyszedł ujemny :roll:............... Quote
andzia69 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 wątek Filipa z Dymin...gdyby ktoś mógł choć podnieść [url]http://www.dogomania.pl/threads/195465-Filip-ze-schronu-w-Dyminach-wygra%C5%82-%C5%BCycie-czy-wygra-doim?p=15636613#post15636613[/url] Quote
ewab Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='aanka']Wczoraj Eneda pisała ,że test na nosówkę wyszedł ujemny :roll:...............[/QUOTE] Faktem jest, że dodatni test na nosówkę potwierdza ją w 100%, ujemny nie oznacza, że nosówki nie ma:(. Powiatowy przekazywał nam informację, że w schronisku nie ma nosówki. Potwierdzać to miały próbki od losowo wybranych zwierząt wysłane do ZHW. I znów okazało się, że nie jest to prawda. Dziś Fundacja Emir i eneda wzięły ze schroniska 3 psy. U dwóch z nich testy wykazały nosówkę. Jeden z nich był podobno wcześniej w schroniskowym szpitaliku, ale ze względu na brak miejsca poszedł z powrotem do boksu ogólnego(!). Psy zostały w lecznicy. Trzeci (benek) pojechał z Emir. Czy jest wolny od nosówki jeszcze nie wiadomo. Quote
andzia69 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 kolejne mydlenie oczu!? [url]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8585579,Wolontariusze_wejda_wreszcie_do_schroniska_w_Dyminach.html[/url] Quote
zuzlikowa Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='ewab']Faktem jest, że dodatni test na nosówkę potwierdza ją w 100%, ujemny nie oznacza, że nosówki nie ma:(. Powiatowy przekazywał nam informację, że w schronisku nie ma nosówki. Potwierdzać to miały próbki od losowo wybranych zwierząt wysłane do ZHW. I znów okazało się, że nie jest to prawda. Dziś Fundacja Emir i eneda wzięły ze schroniska 3 psy. U dwóch z nich testy wykazały nosówkę. Jeden z nich był podobno wcześniej w schroniskowym szpitaliku, ale ze względu na brak miejsca poszedł z powrotem do boksu ogólnego(!). Psy zostały w lecznicy. Trzeci (benek) pojechał z Emir. Czy jest wolny od nosówki jeszcze nie wiadomo.[/QUOTE] Niech okaże się,że miał tyle szczęścia,że jest wolny nie tylko od Dymin,ale i choróbska...niestety wychodzące z Dymin psiaki,rzadko kiedy nie zabierają ze sobą "prezentów Dymin". A co w praktyce oznacza,że "zostały w lecznicy"?..w schroniskowej lecznicy?Mam nadzieję,że nie...co dalej z tymi psiakami pozostałymi,które były w kontakcie z nimi? Quote
ewelinka_m Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 jutro podobno ma się odbyć marsz... :roll: wklejam też tutaj [url]http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=155082034533625&index=1[/url] Quote
illa Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='andzia69']kolejne mydlenie oczu!? [URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8585579,Wolontariusze_wejda_wreszcie_do_schroniska_w_Dyminach.html[/URL][/QUOTE] Właśnie, Andzia69 ludzie czytaja takie artykuły i potem mówią:-nie o czym ty mówisz przecież czytałam w gazecie!:angryy::???: Zeby im się "pióra" połamały za te bzdury które wypisują!!!....uczniowie zajmą się przede wszystkim(zamiast zwierzaczkami) aktualizacją strony internetowej....kpina. Czy coś wiadomo już o marszu? Quote
andzia69 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 na FB piszą, ze jest...szkoda tylko, ze tak późno to ogłoszono...i ze w sumie zamiast pokazać,jakie jest naprawdę nasze schronisko (plakaty, ulotki itd) maja być pokazywane psy... - że kielczanie kochają psy... a tu "nasza" kochana Farbka na swoich osobistych włościach! [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images50.fotosik.pl/359/8848a34c6def2d3f.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images45.fotosik.pl/360/81f758ab12dca834.jpg[/IMG][/URL] właśnie na TVV w faktach mówili o przytulisku w Sandomierzu i jeszcze raz pokazali materiał z Dymin Quote
Wavix Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Witam, właśnie przed chwilą przypadkowo zerknęłam na "Fakty" w TVNie i trafiłam na materiał o sandomierskich psach, więc pośrednio także o schronisku w Kielcach. Poszperałam trochę w sieci i przyznam szczerze, że trochę mnie trafiło to na co się natknęłam :-(. Dalej u was tak źle? Co z wolontariatem, wciąż go nie ma? Człowiek zawsze myśli, że u niego na podwórku jest najgorzej, ale im dłużej "siedzę" w schroniskowych tematach, tym większego łapię doła. Jak wam można pomóc? Petycja już podpisana, ale może jakieś pisma wysyłać? Na poprzednich stronach widziałam adresy mailowe do polityków, działacie coś w tej sprawie? Wysyłacie maile z jakiegoś wzoru, czy każdy pisze coś od siebie? Quote
andzia69 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 wolontariatu dalej nie ma, problemy z wejściem do schronu, nic się nie zmienia, pisma słać ile się da i gdzie się da - można korzystać z gotowców z 1 strony - e-maile są równiez:) w skrócie - nic się nie zmieniło na lepsze:(:( Quote
Odi Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Czy ktoś zna adres mailowy do TOZ Oddział Kielce i mógłby go tu napisać ? Podany na ich stronie internetowej jest wadliwy. Quote
andzia69 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 [quote name='Odi']Czy ktoś zna adres mailowy do TOZ Oddział Kielce i mógłby go tu napisać ? Podany na ich stronie internetowej jest wadliwy.[/QUOTE] ja znalazłam tylko taki:[email protected]:cool3: [B]Odi - chciałam Ci bardzo podziękować za to co robisz[/B]:loveu::loveu::loveu::Rose: Quote
Odi Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Właśnie ten adres jest wadliwy - korespondencja nie została dostarczona. Andziu - dziękuję :loveu: Quote
Elka_Ka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [QUOTE]Czesław Gruszewski liczy, że wolontariusze zajmą się przede wszystkim uaktualnianiem strony internetowej.[/QUOTE] Super!:multi: To o to nam chodziło???:diabloti: Jak czytam te gazetowe wypociny to mi wszystko opada. Robią wszystko żeby nas w końcu wyślizgać ze schronu:angryy: Czy ja mogę wiedzieć kto ten marsz organizuje, czemu w takim beznadziejnym terminie i czemu tak późno dociera informacja o nim? Czy to jest czyjeś celowe działanie czy tylko ktoś nie pomyslał?:angryy: Quote
wilczka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 z tym marszem tez jestemwsciekla,to nie marsz,nie demonstracja a-spacerek z psami,takie spacerki to mozna organizowac na swiatowy dzien zwierzat!!!mialam fajny pomysl ale nikt sie nie pisal,no coz ja na spacerek tez sie nie pisze,szkoda czasu Quote
Elka_Ka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Andzia69 czy mogłabyś przykleić tego linka [URL="http://icppc.pl/stanowiska/?cat=20"]http://icppc.pl/stanowiska/?cat=20[/URL] przy linkach do rozsyłania na pierwszej stronie? [QUOTE]z tym marszem tez jestemwsciekla,to nie marsz,nie demonstracja a-spacerek z psami,takie spacerki to mozna organizowac na swiatowy dzien zwierzat!!!mialam fajny pomysl ale nikt sie nie pisal,no coz ja na spacerek tez sie nie pisze,szkoda czasu[/QUOTE] No takie spacerki to są w tej chwili potrzebne jak dziura w moście. Co on niby ma pokazać? Że wszystko jest OK i teraz już tylko relaksik?:angryy: To powinna być porządna manifestacja z dużą ilością ludzi, transparentów, dobrych haseł i dziennikarzy Quote
wilczka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 a moj plan byl taki; spotykamy sie pod pomnikiem i tam male przemowienie,ale nie liczby daty,tylko podziekowanie przybylym,potwierdzenie ze spotkalismy sie i idziemy ku czci niewinnie zamordowanych w dyminach.i idziemy,oczywiscie mozemy zabrac psiaki,idziemy kolo 17 i to jest marsz milczenia,prowadzacy pcha taczki na ktorych pali sie wielki znicz ku pamieci a owe taczki symbolizuja ostatnia droge suni po konferencji...kazdy ma w reku maly znicz,idziemy sciegiennego do schronu,mijamy cmetarze a z racji 1go listopada setki osob ktore napewno zwroca uwage i zainteresuja sie tym-przeciez o to chodzi aby uswiadomic nieswiadomych.przy ulicy pod schronem pod pomnikiem stawiamy taczki i tablice-ku czci niewinnie zamordowanych zwierzat i kazdy w milczeniu zostawia swoj znicz i tam juz nie ma przemowiem,rozchodzimy sie do domow.chodzi o to aby tak jak stawiamy znicze pod pomnikiem nieznanego zolnierza tak zasymbolizowac tamto miejsce-tu anonimowo,bez imion,ginelo setki zwierzat,jako ze jest 1listopad,przychodzimy zapalic swiatelko wszystkim pomordowanym.delikatny symbol,poprostu PAMIETAMY.i cos w tym stylu,ale spacerek z pupilami po parku???? Quote
eve-w Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Nie dziewczyny, nie linki! Na linka nikt nie wejdzie. ADRESY wklejajcie a nie linki. Co do marszu/manifestacji to musi byc pelna ogranizacja. Nie wystarczy haslo na dogo, potrzebny jest plan... Quote
backbone Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='wilczka']a moj plan byl taki; spotykamy sie pod pomnikiem i tam male przemowienie,ale nie liczby daty,tylko podziekowanie przybylym,potwierdzenie ze spotkalismy sie i idziemy ku czci niewinnie zamordowanych w dyminach.i idziemy,oczywiscie mozemy zabrac psiaki,idziemy kolo 17 i to jest marsz milczenia,prowadzacy pcha taczki na ktorych pali sie wielki znicz ku pamieci a owe taczki symbolizuja ostatnia droge suni po konferencji...kazdy ma w reku maly znicz,idziemy sciegiennego do schronu,mijamy cmetarze a z racji 1go listopada setki osob ktore napewno zwroca uwage i zainteresuja sie tym-przeciez o to chodzi aby uswiadomic nieswiadomych.przy ulicy pod schronem pod pomnikiem stawiamy taczki i tablice-ku czci niewinnie zamordowanych zwierzat i kazdy w milczeniu zostawia swoj znicz i tam juz nie ma przemowiem,rozchodzimy sie do domow.chodzi o to aby tak jak stawiamy znicze pod pomnikiem nieznanego zolnierza tak zasymbolizowac tamto miejsce-tu anonimowo,bez imion,ginelo setki zwierzat,jako ze jest 1listopad,przychodzimy zapalic swiatelko wszystkim pomordowanym.delikatny symbol,poprostu PAMIETAMY.i cos w tym stylu,ale spacerek z pupilami po parku????[/QUOTE] Pomysł bardzo dobry, piszę się na to. Quote
wilczka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 i taki marsz milczenia 1list ma sens,bo jak manifestacja z haslami transparentami,to w dniu roboczym i pod urzedem miasta.bo taki glosny ruch pierwszego to nie jest smaczne i wiele ludzi mogloby to zbulwersowac,a tak to taki cichy marsz ze zniczami jest odpowiedni wlasnie na ta date a owy spacerek w jakim niby celu?i to do parku?kto nas ma tam niby zobaczyc i zainteresowac sie?no i czym ma sie zainteresowac?ludzmi bawiacymi sie z psami?nie kumam... Quote
andzia69 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 [quote name='Elka_Ka'] Czy ja mogę wiedzieć kto ten marsz organizuje, czemu w takim beznadziejnym terminie i czemu tak późno dociera informacja o nim? Czy to jest czyjeś celowe działanie czy tylko ktoś nie pomyslał?:angryy:[/QUOTE] wg moich dedukcji organizowane to jest przez Teraz Kielce - które o ile dobrze wyczytałam popiera kandydata na prezia Kielc - Konrada Łęckiego...równocześnie gazetka Teraz Kielce umieściła reklamę na całą stronę - zgadnijcie kogo??? no obecnego prezia WL!!! " 30 październik · 11:00 - 13:00 Lokalizacjazaczynamy przy pomniku Sienkiewicza, idziemy do parku, a potem wracamy Stworzone przez:[URL="http://www.facebook.com/teraz.kielce"]Teraz Kielce[/URL] Więcej informacjiKochacie swojego psa? My też. Lubicie z nim spacerować? To doskonale! Weźcie swoje pieski i chodźcie z nami. Szereg zaniedbań, urzędników, które zamieniły Schronisko w Dyminach w miejsce psiej udręki, doprowadził do oczernienia wizerunku Kielc. By doprowadzić do zmian, część ciężaru działań na rzecz Schroniska musimy wziąć My - mieszkańcy. Musimy pokazać, że nie godzimy się na takie traktowanie zwierząt, że nie godzimy się, by ignorancja osób odpowiedzialnych za obecną sytuację niszczyła dobre imię naszego miasta. Pokażmy, jak kochamy nasze czworonogi! Pokażmy naszym władzom jak należy o nie dbać. Zwierze nie jest rzeczą! Dajmy sobą przykład!" a teraz link do gazetki (gdzie nawet słowa nie znalazłam o tej "imprezie") [url]http://www.terazkielce.pl/files/teraz_kielce_2010-10-28.pdf[/url] str.15! Quote
Recommended Posts