Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

[quote name='andzia69']
ps. oprócz szanownej uzurpatorki do tytułu Miss Prawej Ręki i naszych ukochanych urzędników był jeszcze nie PLW tylko jego zastępca - bardzo sympatyczny człowiek z resztą:p

dziękujemy po raz kolejny "dobrym ludziom":handy::handy: - nie ma to jak miłość własna i urażona duma:bye:

......................

[I]....żesz...zapomniałam....nie powiedzieli co robić ze ślimakami, zaskrońcami i żmijami:evil_lol:[/I][/QUOTE]

No i widzicie to tylko kwestia czasu...
W ubiegłym tygodniu z urzędnikami była miss Prawej Ręki i zastępca PLW, a dziś osobiście PLW wraz z P. Jankowską oraz sprawcy dzisiejszej kontroli Państwo Uprzejmie Donoszę czyli tomekihobbit i eneda. Dziękujemy bardzo, dziękujemy:).

PS.
Zasr.ńce mamy własne, żmij nam nie potrzeba.

[IMG]http://img821.imageshack.us/img821/6896/imgp5963.jpg[/IMG]

[IMG]http://img204.imageshack.us/img204/2958/imgp5960.jpg[/IMG]

[IMG]http://img190.imageshack.us/img190/5291/imgp5967.jpg[/IMG]

Posted

Nooo ..... wreszcie znalazła się moja sznurówka do lewego buta. Tak myślałem se po cichu nie wierz hobittom, nie spuszczaj cwaniaczka z oczu. Zagapiłem się i .... pod....ł , no dobrze, że się znalazła :p, choć malutka , taś taś. Hodowałem takie sznurówy , że ho ....

A swoją drogą stała się wreszcie jasność. Skoro UM reaguje na takie donosy, zwłaszcza tego super wiarygodnego wszystkowiedza (wiecie co trzeba zrobić - proste... i DW, i DW) to wiele tłumaczy w zakresie intencji 'elity' z UM. Sprawa jest prosta, trzeba im życzyć tylko takich partnerów do wszystkiego - sekund pięć i dupa .... usmażona przez poduszkę, znaczy koniec balu i ..... do wyborów idziemy.
"Chamstwu i .....stwu należy przeciwstawiać się godnościom osobistom" jak mawiał Majster i ..... mieć pod ręką dwanaście piw.

Posted

[quote name='backbone']A dzisiejsza kontrola z powodu? Psy miały mniej niż pół miski wody? (co i tak się zdarza bardzo rzadko). Czy muchy przebywają w schronisku bezprawnie?[/QUOTE]
Dzisiejsza wizyta była spowodowana donosem do Powiatowego złożonym przez Państwa Uprzejmie Donoszę. Inspiracją działań była zapewnie Miss Prawej Ręki. Głębszych domysłów snuć nie będę.
[quote name='Pies Wolny']
"Chamstwu i .....stwu należy przeciwstawiać się godnościom osobistom" jak mawiał Majster i ..... mieć pod ręką dwanaście piw.[/QUOTE]
Wężykiem, wężykiem....

Posted

[quote name='ewab']Dzisiejsza wizyta była spowodowana donosem do Powiatowego złożonym przez Państwa Uprzejmie Donoszę. Inspiracją działań była zapewnie Miss Prawej Ręki. Głębszych domysłów snuć nie będę.[/QUOTE]

Tyle to się szło domyślic - pytałem tylko czy jakieś ciekawe zarzuty wyssane z palca znów były :D

Posted

A swoją drogą drogą to jesteście niereformowalni. A gdzie nauka pukniętych ?. Do schrona PLW ? a jak najbardziej - zaprasiamy pięknie. A państwo UD to kto - przepraszam, jakiś papiór na okoliczność, państwo pełnynocnik czy solo. Jak pełnynocnik to proszę se opróżnić, jak solo to wypróżnić - i wszystko na osobności. Nie można być mięttttkim - oczywistemu chammmmmstwu trzeba dać należny odpór !
Nawet jak zobaczą, że wszystko OK i tak dobrego słowa nie powiedzą - bo ich nie stać na to !!! to płazińce, nawet nie gady.

Posted

[quote name='backbone']Tyle to się szło domyślic - pytałem tylko czy jakieś ciekawe zarzuty wyssane z palca znów były :D[/QUOTE]
Czekamy na protokół.

Posted

[quote name='ewab']Czekamy na protokół.[/QUOTE]

Tak nawiasem mówiąc to protokół z poprzedniej kontroli już mamy?
I w sumie mogliby te kontrole wpisywać do Książki kontroli...

Posted

[quote name='backbone']Tak nawiasem mówiąc to protokół z poprzedniej kontroli już mamy?
I w sumie mogliby te kontrole wpisywać do Książki kontroli...[/QUOTE]
O to to i tak mi mów - KSIĄŻKA KONTROLI MA BYĆ W SCHRONIE - TO WASZA DECYZJA. I NA BIEŻĄCO PROWADZONA !

Posted

[quote name='Pies Wolny']O to to i tak mi mów - KSIĄŻKA KONTROLI MA BYĆ W SCHRONIE - TO WASZA DECYZJA. I NA BIEŻĄCO PROWADZONA ![/QUOTE]

Książka jest. Wczoraj jak zaglądałem - to ostatni wpis był bodajże z Grudnia 2010.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Do schrona PLW ? a jak najbardziej - zaprasiamy pięknie. A państwo UD to kto [/QUOTE]
Ot i to samo pytanie od kilku dni zadaję .......................

Posted

[quote name='ewab']No i widzicie to tylko kwestia czasu...
W ubiegłym tygodniu z urzędnikami była miss Prawej Ręki i zastępca PLW, a dziś osobiście PLW wraz z P. Jankowską oraz sprawcy dzisiejszej kontroli [B]Państwo Uprzejmie Donoszę czyli tomekihobbit i eneda[/B]. Dziękujemy bardzo, dziękujemy:).[/QUOTE]

Ze tak zapytam to Ci Panstwo juz nie dzialaja w schronie? Hmmm, nie wnikam, ale przeciez bardzo sie angazowali, a teraz donosza? Czy cos nie kumam ?? :roll:

Posted

[quote name='Majaa']Ot i to samo pytanie od kilku dni zadaję .......................[/QUOTE]

hmm...kontrola obywatelska?:roll: zastanawia mnie jeden fakt...tyle czasu ich "pracowania" wszystko było wtedy cacy, a teraz jest be? czemu, skoro widzieli nieprawidłowości nie złożyli donosów wcześniej????bo to jest tak...oni u siebie błędów nie widzieli...ale za to całe mnóstwo u innych...szkoda...o Enedzie zdanie miałam wyrobione dużo wcześniej - poprzez jej cud wątki zakładane tu na dogo, brak chęci normalnej współpracy, brak informacji o zwierzakach, zbieranie kasy bez rozliczeń itp itd...jak widać nie pomyliłam się:angryy:...jakby to Majaa powiedziała: czarownica czy co?:diabloti:

Posted

[quote name='divia_gg']Ze tak zapytam to Ci Panstwo juz nie dzialaja w schronie? Hmmm, nie wnikam, ale przeciez bardzo sie angazowali, a teraz donosza? Czy cos nie kumam ?? :roll:[/QUOTE]
Odpowiem moim pytaniem i postem z poprzedniej strony
[quote name='Majaa']Przez ca. pół roku byli zachwyceni, tym jak i co się robi w schronisku, a teraz nagła zmiana opcji ............ szczerze to chyba tylko powiatowy wet jeszcze reaguje tak poważnie na pisma w stylu "ja, były pracownik i moja urażona duma, zwolnieni ~ tydzień temu, uprzejmie donosimy, że .........."
Przerobiłam takie akcje parę razy, wiele lat temu, kiedy to każdemu "niezadowolonemu" obibokowi wydawało się, że może wszystko (demokracja uderzała do głowy wówczas), a finał był zawsze prosty - najpierw dokładna kontrola (oczywiście), a później to, tamto i siamto (nie ułatwię życia donosicielom, więc napisać nie mogę o szczegółach), ale przy zaparciu drugiej strony finał był zawsze jeden - składanie fałszywych zeznań.
Życząc rozsądku wszystkim, pozostaję z przysłowiowym już "kaktusikiem" w gotowości[/QUOTE]

Posted

[quote name='erka']A może warto by zrobić kontrolę u PUD , jak tam zwierzaki pod ich "opieką" się mają:diabloti:.[/QUOTE]
Ale zaraz zaraz ! Tu nie chodzi przecież o zwierzaki ! :P Tu chodzi o urażoną dumę i gwiazdorstwo :D

Posted

[quote name='andzia69']hmm...kontrola obywatelska?:roll: [/QUOTE]
No nie tak do końca tylko obywatelska. Ze źródeł dobrze poinformowanych wiem, że dziś było zebranie pewnego stowarzyszenia. No i przedstawiciel kontrolujących był:). No troszczą się wszyscy jakby nie było:)

Posted

Słuchajcie nie ma co roztrząsać tego przypadku, bo jeszcze kto pomyśli, że ważny, to g...zik(wno) prawda. Ta para, pomieszana, ma i tak krótką przyszłość z powodu ...... toksyn .... białkowych. Zaraz feromony ostygną i .... w p ..... cały misterny plan, jak mawia Siara - siary narobili, ale sobie no i do widzenia się z państwem UD (niech będzie PUD - dobre).
Andzia ! nie przejmuj się, szeptucha Ty, czy nie szeptucha to nie problem, ważne że już po, bo mogło być gorzej. Ciekawe jakie wyjdą z tego miksta po...tomki - strach pomyśleć.

Posted

A tak zmieniając temat - zakończymy dzień dobrym akcentem.

Szeroko zakrojona akcja promocyjna na facebooku idzie jak czołg.
Codziennie mamy więcej fanów, dziś udało mi się nawiązać współpracę (póki co polegającą na wymianie bannerów, ale jesli się uda to nie na tym koniec) z Grupą Ratownictwa PCK Kielce. W planie mam taką wymianę z kilkoma jeszcze portalami które także działają w ramach wolontariatu, lub po prostu chcą wesprzeć schronisko.

Mamy już ponad 180 fanów na naszym profilu, i ponad 10000 wizyt.

Jeśli dobrze pójdzie jutro będą kompletne opisy naszych kociaków wraz z ze zdjęciami na facebooku.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Słuchajcie nie ma co roztrząsać tego przypadku, bo jeszcze kto pomyśli, że ważny, to g...zik(wno) prawda.Andzia ! nie przejmuj się, szeptucha Ty, czy nie szeptucha to nie problem, ważne że już po, bo mogło być gorzej.[/QUOTE]
Dokładnie .............. w kwestii guzika ;)
Nie mogło być gorzej i tego należy się trzymać!
[quote name='Pies Wolny']Ciekawe jakie wyjdą z tego miksta po...tomki - strach pomyśleć.[/QUOTE]
A to jest bardzo dobre przemyślenie .........
Liczę na bezpłodność

Posted

Potrzebujemy pomocy:(. Na obrzeżach Kielc, w norze oszczeniła się suka. Szczeniaki mają ok. 2 m-cy i jest ich może 8, może 9. Nie mamy już gdzie ich przyjąć. Na hoteliki w dalszym ciągu nie dostaliśmy kasy. Czy ktoś ma konstruktywny pomysł?