rescal Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Andzia, wiesz moze cos wiecej o suni, ktora dzis w nocy do mnie przyjedzie? ile moze miec lat? ja jutro moge isc z nią do weta, na szczepienie i odrobaczenie - jesli bedzie mozna to zrobic (bo pewnie nie byla szczepiona?) kurcze, to moj pierwszy tymczas, i troche sie denerwuje;) Quote
eve-w Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 rescal, pomożemy Ci! Tymczas nie różni się niczym od psa domowego, własnego z tym, że w pewnym momencie nas opuszcza, serce się nam kraje, a on kocha nowych właścicieli ;) Quote
li1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Do mnie moze przyjechac ten pies/suczka, co wybierzecie. Najlepiej malutki, bo ja i sasiad-pomocnik starzuccy i duzego nie damy rady wyprowadzic czy podniesc ( mam 7 schodkow na klatce do przemierzenia ). Juz daje andzi namiary. Quote
eve-w Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='eve-w']ewab daj adres do wysyłki. ZAPRASZAM DO wystosowania odpowiednich apeli na forach społecznościowych itp. pOTRZEBNE wszystko, czyli: -ręczniki -koce -kołdry -miski/garnki -smycze -obroże/szelki -kurtki polarowe/polary -poszewki bawełniane -środki na kleszcze/pchły -zabawki -posłania -słoma -karma (jej nigdy dość) -budy -ryż,makaron -szczotki/grzebienie -materiały do budowania kojców -o czym zapomniałam? Zaczynamy od podstaw![/QUOTE] Zacytuję bo już gnie i prosze o uzupełnienie. Ludziom trzeba DOKŁADNIE napisać co jest potrzebne dla schroniska. Quote
andzia69 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 [quote name='li1']Do mnie moze przyjechac ten pies/suczka, co wybierzecie. Najlepiej malutki, bo ja i sasiad-pomocnik starzuccy i duzego nie damy rady wyprowadzic czy podniesc ( mam 7 schodkow na klatce do przemierzenia ). Juz daje andzi namiary.[/QUOTE] Oki - dzięki - już notuję:p tylko wiesz - oni będą późną nocą jechać - z Elbląga do Kielc jakieś 500 km...tu na miejscu pewnie z godzinkę im zejdzie, potem 200 do W-wy - nie będzie to przeszkodą? Rescal - na miejscu w W-wie są dziewczyny (Eve-w:loveu:) i na pewno podpowiedzą co i jak :) Co do suczynki - wydaje mi się, ze młodziutka jak na moje oko - przestraszona, ale jak sie do niej podeszło i podziamało to przytulała się przez kratki i łapinkę wyciagała:( dobrze, ze już dzisiaj opuści ten przybytek:multi: Quote
li1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 rescal, ja tez ze Srodmiescia. Moze skontaktujemy sie? Napisz na :[email protected] . Quote
Shania Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Informacje z ostatniej chwili:) Mamusia i małe zabrane przez Nas spod Kieleckiego schroniska czują się świetnie, dzisiaj je odwiedziłam w dt, natomiast jeden z bąbelków małych dzisiaj pojechał przy mnie do swojego nowego ds. Pies , którego zabrałam, zachowuje się jakby miał autyzm...jest wyciszony, w kółko albo leży na kocyku:)albo jest jakby przykuty do ściany w kącie...wiele pracy przed ludźmi u których jest, staram sie pomagać w miarę czasu dzisiaj byłam z nim na spacerze, który wyglądał tak:niesienie na rękach, postawienie na trawce, obwąchanie troszkę, jeden krok i stoimy z podniesiona łapką, na ręce i spowrotem.Każdy dotyk wykonywany musi być bardzo powoli, ponieważ on ma taki strach w oczach, że szok..i uszko niebieskie...po programie modernizacji...schronu Quote
rescal Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Shania - co ten biedak musial tam przejsc...:( może warto podawac mu krople Bacha (naturalne, ale ponoc bardzo skuteczne w takich traumach) li1 - wyslalam Ci maila Quote
andzia69 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Shania - wrzuc tu fotki proszę...trzeba pozbierać do kupy gdzieś watki psiaków (o ile będą takowe)...bo zginiemy jak mańka w Czechach:( Quote
Asior Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Kinya']Mam tymczas pod Krakowem dla większej [B]suni[/B]. Na razie ocieplana buda, a jak przyjdą mrozy to ogrzewana kotłownia. Nie mamy niestety transportu, czy ktoś z Młp. nie wybiera się do Dymin po psa?[/QUOTE] będzie znajomy jechał w przyszłym tyg więc jak zostawisz namiary Andzi to damy Ci znać Quote
Shania Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 andzia zapomniałam zrobic:(moze na wątku znajdę, który to.. Quote
li1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Namiary dalam andzi. Dajcie mi namiary do kogos: andzi, ewe, jadacych z psem, bylebym wiedziala kiedy jadacy z psami zblizaja sie do Warszawy. Quote
andzia69 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 [quote name='li1']Namiary dalam andzi. Dajcie mi namiary do kogos: andzi, ewe, jadacych z psem, bylebym wiedziala kiedy jadacy z psami zblizaja sie do Warszawy.[/QUOTE] jeszcze nie dostałam, a ty masz zapchaną skrzynkę;) [quote name='Asior']będzie znajomy jechał w przyszłym tyg więc jak zostawisz namiary Andzi to damy Ci znać[/QUOTE] mam namiary;) Quote
eneda Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Napiszę tak szybciutko, bo na chwilę wpadłam do domu. Psów dziś zliczyłam 116 + 6 psów w szpitaliku. Nie doczekałam się weta, chciałam go zapytać, dlaczego te psy są w szpitaliku. Przybyły dwa nowe kociaki, bardzo bojące się człowieka, ale nie agresywne. W schronisku są dwie sunie, malutkie, bardzo przyjazne w dużej ciąży....bardzo nie chciałabym, aby tam rodziły :(:(:( Jade znów do schronu, tam poczekam i wydam sunię do domku z Elbląga. Jestem pod telefonem. Aha, ponad połowa psów ma niesamowitą biegunkę, po prostu leje im się brązowa woda :( Quote
agack222 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Linssi']Tak mi przyszlo do glowy jeszcze, ze moze osoby, ktore jeszcze sie ucza, moglyby zrobic plakaty dot. zbiorki rzeczy dla psow z Dymin i powiesic w swoich szkolach? Ci, ktorzy pracuja i maja taka mozliwosc moze tez moglyby powiescic takie plakaty u siebie w pracy? duzo osob predzej przyniosloby rzeczy w umowione miejsce, niz wyslaloby poczta.[/QUOTE] Tez o tym myslalam. Sama sie ucze, wiec porozmawialabym z dyrektorka na ten temat. Poza tym moge pojsc tez do mojego gimnazjum i podstawowki, gdzie zawsze organizowane byly zbiorki pieniedzy, karmy i innych rzeczy. To jest okazja, by zebrac choc troche potrzebnych rzeczy, czy pieniedzy na nie.. Trzeba dzialac szybko, bo idzie zima :( Quote
andzia69 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 [quote name='eneda'] Jade znów do schronu, tam poczekam i wydam sunię do domku z Elbląga. Jestem pod telefonem. Aha, ponad połowa psów ma niesamowitą biegunkę, po prostu leje im się brązowa woda :([/QUOTE] Eneda - daj mi znać jak będą dojeżdżać - też podjadę, bo jeszcze Li1 chce psiaka. Co do biegunki - po tej parszywej kaszy z wodą to się wcale nie dziwię:( Quote
rescal Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='li1']Namiary dalam andzi. Dajcie mi namiary do kogos: andzi, ewe, jadacych z psem, bylebym wiedziala kiedy jadacy z psami zblizaja sie do Warszawy.[/QUOTE] wyslalam Ci na maila:) Quote
Shania Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 a odnośnie kupek..psiak z kielc załatwiał się jeszcze wczoraj jakimś,,betonem,,tak to nazwali i jadł...chyba same kości z rzadka oczywiście..takiej kupki...nigdy nie widzieli Ci ludzie...dzisiaj ja widziałam normalną już, ale jak ma 3 miski:)jedna z karmą, druga z makaronem z czymś tam, trzecia rosołek, marcheweczka i kurczaczek:)niech odżyje chłopak Quote
li1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Jak te w ciazy malutkie, to moze ktoras z nich moglaby przyjechac ? Tylko czy robic aborcyjna czy czekac az urodzi ? Andzia, napisalam na niedogowy mejl do Ciebie. Dogowy zapycha sie po jednym dniu. Moj mejl: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Ancyk Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Dziewczyny dajcie znać, na jaki adres robić wysyłki dla schronu. Zamówiłam kilka misek i smyczy na allegro. Nic wielkiego, ale bezsensu by dostawy docierały nie bezpośrednio. Dobrze by było, gdyby w przypadku dostaw kurierskich był to adres pod którym stale ktoś jest. Żeby później nie latać z awizem. Chyba, że wysyłki od razu do schronu?? Pozdrawiam. Quote
li1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 rescal, dzieki, dostalam mejla z telefonami. Quote
eve-w Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 ABORCYJNE! Nie można pozwolić im urodzić! Do mnie kontakt nie potrzebny Wam. Ja nie będę wiedziała, kiedy przyjadą psiaki :) Ja jestem tu na miejscu i ew Was mogę odwiedzić :) Quote
backbone Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [QUOTE] był to adres pod którym stale ktoś jest. Żeby później nie latać z awizem. Chyba, że wysyłki od razu do schronu??[/QUOTE] Ja mieszkam rzut beretem od schroniska (10 min piechotą), jak by trzeba bylo cos przechowac ewentualnie, czy jakies przesylki to moge sie tym zajac. Kwestia tego jak wygodniej i jak wolicie, w razie czego pamietajcie :P Quote
li1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='eve-w']ABORCYJNE! Nie można pozwolić im urodzić! Do mnie kontakt nie potrzebny Wam. Ja nie będę wiedziała, kiedy przyjadą psiaki :) Ja jestem tu na miejscu i ew Was mogę odwiedzić :)[/QUOTE] Ok, mam mozliwosc zrobienia aborcji ( wet i opieka po ). Czekam na odwiedziny. A na razie czekam na psa. Quote
Jasza Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Matko, co tu się wyprawia. Andzia69, ewe-w, eneda - jak Wy to wszystko ogarniacie, ukłony. Czytam z wypiekami na twarzy. Niewiele mogę zrobić. Czekam jak inni na adres wysyłkowy i zaraz coś wysyłam. KOCHAM WAS!!! Quote
Recommended Posts