Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

[B]Podaję wpłaty na 18.11, na zielono w liście deklaracji poniżej zakreślę tych "wpłaconych":[/B]

Magda NS - 25 zł
SOZ - 200 zł
Halcia - 20 zł
kaskadafik - 20 zł
katarzyna L. R. - 50 zł
mg.da - 100 zł
Marcin S. (Skarżysko Kamienna) - 20 zł (bez tytułu dot. listu)
Karolina D. (Skarżysko Kamienna) - 10 zł (tyt: STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT, SZC ZECIN WŁĄCZA SIĘ DO WALKI :smile:
grzenka - 15 zł
Bogumił F. Zabrze) - 10 zł
Agnieszka G. (Racibórz)- 20 zł
Elka_ka - 10 zł
Havanka - 50 zł
Magda S. (Opole) - 10 zł
Rybka 88 - 70 zł
mama_Alfika - 20 zł [SIZE=2][COLOR=Black]
ProAnimals - 250 zł
andzia69 - 100 zł
Katarzyna G. (Katowice) - 11 zł
Małgorzata P. (Bytom) - 12,19 zł
Danuta R. (Złotoryja) - 10 zł
Marta Ś. (Warszawa) - 10 zł
Monika B (Warszawa) - 5 zł
[/COLOR][/SIZE]van der Kuil en Moerkerken RHOON - 1 098,75 PLN
Paulina Sz. (Gliwice) - 10 zł
Arletta L. (Warszawa) - 15 zł
Mirosława Ch. (Sopot) - 100 zł (Darowizna (na Dyminy))
[SIZE=2][COLOR=Black] Diana S. (Warszawa) - 50 zł
ewatonieja - 10 zł
Klaudyna Z. (Kielce) - 100 zł
Robert W. (Kielce) - 5 zł
Jolanta Ł. (Mysiadło) - 50 zł
Em_ - [/COLOR][/SIZE]1 292,30 zł
[B]
RAZEM: 3779,24[/B]

[SIZE=2][COLOR=Black]
[B]Deklaracje (zielone już wpłacone i są powyżej):[/B]
[COLOR=Green][B]SOZ - 200 zł[/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]
[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł
[B][COLOR=Green]Miranda - 150 euro [/COLOR][/B]
Kasia K. z NL - 50 euro[/COLOR][/SIZE]
ewab - 100 zł
emilia2280 - 100 zł
Emir - 165 zł
[B][COLOR=Green]andzia69 - 100 zł[/COLOR][/B]
[COLOR=Green][B]Pro Animals - 250 zł[/B]
[B]Jacqueline z NL - 15 euro [/B][/COLOR]
[COLOR=Green][B]mag.da - 100 zł[/B][/COLOR]
Ela M. z NL - 25 euro
[COLOR=Green][B]rybka 88 - 50 zł[/B][/COLOR]
[B][COLOR=Green]Havanka - 50 zł[/COLOR][/B]
Marek z NL - 10 euro
[COLOR=Green][B]Diana E. z NL - 50 euro
Marjolein v/G. - 25 euro[/B][/COLOR]
Basia A. - 20 euro
G.&T - 5 euro
[COLOR=Green][B]Frank i Jolanda z NL - 50 euro[/B][/COLOR]
Krystyna T. z NL - 100 euro
Monika - 20 euro
Emilia H. - 25 euro

Posted

[CENTER][SIZE=4][B]Dnia 16.11.2010 r.po wizytacji schroniska z udziałem Powiatowego Lekarza Weterynarii Fundacja EMIR złożyła wniosek o bezzwłoczne, definitywne zamknięcie schroniska w Kielcach _ Dyminach. [/B] [/SIZE]
[/CENTER]

[SIZE=5]
[/SIZE] [CENTER][FONT=Arial Black][SIZE=5][U][COLOR=red][B]18.11.2010 decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii schronisko zostało definitywnie zamknięte[/B][/COLOR][/U][/SIZE][/FONT][/CENTER]

Posted

[CENTER][FONT=Century Gothic][SIZE=3][B]Obecnie Fundacja "Emir" podjęła przygotowania i ustalenia dot. wyadoptowywania psów przez organizacje europejskie oraz osoby prywatne.W najbliższych dniach doprowadzimy do spotkania decydentów z PUK i UM z Pow.Lek.Wet oraz władzami naszej fundacji w celu podpisania stosownego porozumienia w kwestii przeprowadzania adopcji psów ze schroniska oraz doraźnego zabezpieczenia ich wyżywienia i opieki weterynaryjnej. [/B][/SIZE][/FONT]

[FONT=Century Gothic][SIZE=3][B] [COLOR=Red]Prawdopodobny termin opróżnienia schroniska - 1 miesiąc.[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT]

[FONT=Century Gothic][SIZE=3][B] kontakt: [/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Century Gothic][SIZE=3][B] [I][U]e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [/U][/I][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Century Gothic][SIZE=3][B][I][U] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [/U][/I][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Century Gothic][SIZE=3][B][I][U] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]. [/U][/I][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Century Gothic][SIZE=3][B][I][U] tel: 601- 300 -726 [/U][/I][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Century Gothic][SIZE=3][B][I][U] 609 - 036 -046 [/U][/I][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Century Gothic][SIZE=3][B][I][U] 785 -066 -066[/U][/I][/B][/SIZE][/FONT]

[INDENT] [COLOR=DarkRed][B][SIZE=5]Jutro o godzinie 16.15 program INTERWENCJA w Polsacie.[/SIZE][/B]
[B][SIZE=5]O schronisku w Kielcach.[/SIZE][/B][/COLOR] [/INDENT]

[/CENTER]

Posted

więc ja przypominam o moim dt dla niewielkiej szczennej suki. Jesli ktoś byłby w stanie podwieźć sukę do Staszowa to jest 50km od Kilec to moja teściowa stamtąd odbierze ją w każdej chwili

Posted

[quote name='Shania']Załamka jak tak się stanie....schronisko powinno pozostać w Kielcach, tylko pod innymi rządami...zamknięcie to będzie jak dla mnie tragedia....[/QUOTE]

Nie zapominajmy, że obowiązkiem miasta jest zapewnić opiekę bezdomnym zwierzętom. Nie może być tak, że nie ma schroniska, nie ma rozwiązać problemów. Nie o to nam chodziło. Dlatego w stresie czekam na to, aż pojawi się tu jakaś dokładniejsza informacja.

Posted

Co tu ....pisać. Sprawdzę to powiem. Najprawdopodobniej Emir złożył wniosek o całkowitą likwidację schroniska w Dyminach. Pytajcie Emir. Może uda się wynegocjować zamknięcie schroniska do czasu fizycznego przejęcia schroniska przez inny podmiot. Może o to chodzi, może. Tak po prawdzie nikt nie musi nas 'rozrabiać od środka'. Znakomicie robimy to sami, zwłaszcza skarżąc się, że źle nas inni traktują.

PS. Eruane napisz coś więcej jeszcze o obowiązkach miasta .... i nie zapomnij dodać czy to robią jak należy.

Posted

Ja obgryzam z nerwow biurko, bo boje sie, ze za chwile na watku kieleckim bedzie apokalipsa i nie zadaze czytac postow, bo telefony zaczna dzwonic, ale do osob prywatnych (choc i tak kazdego dnia dzwonia...) i przyjdzie nam jedynie zwariowac. a z psami nie bedzie co zrobic.

Posted

[quote name='Eruane']Czekam z niecierpliwością na informacje, co się dzieje? [B]Co z tymi psami, które koczują na ulicach i nie mają się gdzie podziać[/B]?[/QUOTE]

Jak tak będzie że całkowicie zamkna schronisko a na jego miejsce nie powstanie nic to proponuję wszystkie bezdomne pieski podrzucać na podwórko do niejakiego pana Lubawskiego:angryy:

Posted

[quote name='Linssi']Nie chcialam wyjsc na glupka, dlatego nie pytalam. Dobrze by bylo, gdyby ktos mogl cos wiecej napisac, bo zaraz zaczna rodzic sie plotki.[/QUOTE]

[quote name='Linssi']Ja obgryzam z nerwow biurko, bo boje sie, ze za chwile na watku kieleckim bedzie apokalipsa i nie zadaze czytac postow, bo telefony zaczna dzwonic, ale do osob prywatnych (choc i tak kazdego dnia dzwonia...) i przyjdzie nam jedynie zwariowac. a z psami nie bedzie co zrobic.[/QUOTE]

Myślę, że jak sami nie przyczynimy się teraz kilkoma stronami z pytaniami co z psiakami, gdzie sie podzieją itp to jakoś nam się uda uniknąć tzw plotek. Bo rzeczowe informacje będą blisko siebie i nie będzie się trzeba przebijać przez mutowane posty "a co z psiakami, a gdzie, a jak". [COLOR=Red][B]W pewnych sytuacjach całej doopy się nie odkrywa.[/B][/COLOR] Podaje się tylko oficjalny komunikat, włączając potem możliwe dodatkowe informacje.

Ten wątek to raczej wątek psiaków i z mojej strony jak będę mogła dorzucić łyk czy garśc kolejnych informacji to to zrobię ale na tym wątku:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/194065-Kielecka-mordownia-w-Dyminach-pocz%C4%85tek-ko%C5%84ca-gehenny-zwierz%C4%85t%21/page31"]http://www.dogomania.pl/threads/194065-Kielecka-mordownia-w-Dyminach-pocz%C4%85tek-ko%C5%84ca-gehenny-zwierz%C4%85t!/page31[/URL]

No o Ciebie Linssi się nie obawiam bo widzę że jesteś na każdym z trzech kieleckich wątków z obawami i paniką w oczach. Także teraz coby nerwów nie tracić serdecznie zapraszam, pytaj na wątku który podałam. I uwierz wystarczy raz, jak odpowiedź nie będzie udzielona natychmiast to są tylko dwa powody

- nie ma osoby która może odpowiedzieć przy kompie,
- odpowiedź jeszcze nie może być udzielona ze względów formalnych ale będzie jak tylko stanie się to możliwe.

[B]Głowa do góry uwierz ja też cała w strachu.[/B]

Posted

nie moga ot tak wywalic psiakow,...mam nadzieje.....ale to moze tak jak z ludzmi?nie moze byc eksmisji na ulice,musi byc zapewniony jakikolwiek lokal,wiec psy beda tam az im nie znajda domow---jasne,chyba sama nie wierze w to co pisze,chcialam was pocieszyc,to mial byc taki powiew optymizmu...

Posted

Pisalam na 3 watkach, bo informacja byla podana na trzech. I owszem, mam panike w oczach, bo jestem wolontariuszem kieleckim. bez calej schroniskowej afery nie mialysmy co z psami zrobic, a co dopiero kiedy schron zamkna. wtedy pies z kulawa noga na nasz watek nie zajrzy. nie chce, abysmy koniec koncow sami z problemem zostali. dlatego tez dopominalam sie o iformacje. ale skoro jest tak, jak piszesz to zaczekam do jutra. :)

Posted

Ale czego tu się bać??? Co , jak był schron , to było lepiej???
Do tej pory było tak, że garstką osób ratowałysmy psiaki w miarę możliwości,żeby do schronu nie trafiły, te miały szczęście, a było ich naprawdę sporo. Reszta trafiała do mordowni i tam były "wyadoptowywane" inaczej:diabloti:.
I to ma byc ta strata,ze nie będę ginęły w ciepieniach?:crazyeye:
To miejsce nadaje się nie tylko do zamknięcia, ale do zrównania z ziemią:angryy:.
Od 30 lat żadnej dezyfekcji, obskurne , wąskie boksy, z którymi nic juz nie da się zrobić, tylko wyburzyc i postawić wszystko na nowo, najlepiej na innym nie skażonym terenie .
A jeśli chodzi o psy, to cały czas proszę na kieleckich wątkach o jakakolwiek pomoc, w dt, ogłoszeniach. Nie ma nikogo, zostało pare osób czynnych, lepiej ekscytowac sie na wątku schronu:cool3:.

Posted

a ja uważam że Emir ponad wszystko stawia dobro psów i to co robi ma sens. Nie podejmowaliby takich działań gdyby nie było takiej konieczności! Dajmy im działać i poczekajmy spokojnie do jutra na odpowiedz po co i dlaczego

Posted

No to garść informacji.
Otóż fundacja Emir uzyskała wczoraj pozytywną odpowiedź na swój wniosek i doprowadziła do likwidacji schroniska w Dyminach. Numer WIN schroniska już został cofnięty. Prawdopodobnie nastąpi całkowita likwidacja schroniska.
Od dnia dzisiejszego organizacja ta przejmuje całkowitą odpowiedzialność za psy ze schroniska i wszystkie inne z Kielc, które powinny tam trafić jako bezdomne lub porzucone.
Decyzja PLW w tzw. branży IW wywołała zdumienie. To się nazywa zrobić dobrze Lubawskiemu i PUK-niętym. I po... kłopotach.
Tak więc psy do Siemińskiego, albo do Hundehilfe Polen, albo do Dobermannothilfe, albo ETN, albo inne RSPCA co to statutowo może eutanazję robić - co i nam zaleca ustami posłanki Muchy. No tak, ale czy tam jest ..... ten raj ?
Ciekawe czy ten wariant był uzgadniany z miejscowymi organizacjami z Kielc ?
No to pozamiatane. Jutro w TV parę obietnic bez znaczenia, bo niby komu i dlaczego wierzyć zwłaszcza przed wyborami.

PS. Obietnice o budowie nowego schroniska potraktujcie jak ten protokół, co to ostał się jednostronną notatką.

Posted

Nie watpie w intencje Emira. czekam po prostu na informacje.
poza tym, to nie kwestia ekscytacji czy tez nie. osob do pomocy jest malo, nie ma kto robic ogloszen - prawda. ale jesli chodzi o moja skromna, malo znaczaca osobe, to jestem rozgoryczona faktem, ze schronisko nie wypelnia swoich obowiazkow. a tak po prawdzie, to do zrownania z ziemia jest cale to miastp. ludzi wysiedlic i sprowadzic innych. jedyne sensowne wyjscie.