Molly&Gucio Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Mam pytanie: co robicie gdy w waszych domach kończy się karma? Ja zrobiłam za mały "zapas" karmy (starczy mi na tylko 2 dni :shake: , a to niestety za mało) Mój tata nie ma teraz czasu i za wiele funduszy na zakup karmy i nie wiem co mam zrobić... (mam 3 miesięcznego szczeniaka [Molly] i jedzenie w tym wieku jest bardzo potrzebne) Proszę o porady i pomoc. :-( Może napiszecie, co robicie gdy zdarza wam się taka nieprzyjemna sytuacja:roll: Quote
Patka Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 ja zacznam gotowac i mam witaminy by uzupełniać suplementy w gotowanym :) daje ryzyk z mięsem i warzywami :) a pies cieszy sie jak dziki z wakacji od suchego a potem z przyjemnoscią wraca do chrupek, bo tez je lubi :) Quote
Molly&Gucio Posted September 15, 2006 Author Posted September 15, 2006 Dzięki za odpowiedź i czekam na więcej :) Quote
ASICA Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 może byc więcej?? kończy się sucha karma to zaczyna się gotować i tyle... makaron lub ryz+warzywa+mięsko+witaminki dokładny przepis i wiele rad na temat gotowania znajdziesz tutaj http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=9808 Quote
karenina Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Gotowanie albo BARF. Aczkolwiek staram sie nie dopuszczac do takiej sytuacji. Zawsze mam 3 kg w bocznej szafce w razie gdyby opozniła sie dostawa lub moja pensja ;). Inna sprawa, ze u mnie 3 kg, to góra tydzien karmienia ( 5 psów dorosłych + 1 sceniak). Quote
cuciola Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 u mnie nie ma sytuacji ze karma sie konczy..zazwyczaj jak juz widze ze jest na dnie..to lece po kolejny worek! ja bym mogla sobie odmowic kupienia nowej bluzki ale psu jedzenia nie zabraknie! moje oczko w glowie!czasem tez gotujemy dla urozmaicenia bo Yoghi bardzo lubi Quote
Marcino1978 Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 przy małych rasach często robi się tak że kupuje sięduży worek np w dwie osoby ;) Można się wtedy podzielić a karmy i tak wystarczy na dłuższy czas. Koszty są wtedy niższe. Sumując ceny opakowań np 3 kilowych i porównując cenę do worka 15 kg wychodzi na to że te 3-4 kg masz za free :razz: Quote
Molly&Gucio Posted September 16, 2006 Author Posted September 16, 2006 No to dziękuje za wszystkie odpowiedzi i zaniedługo biorę się za gotowanie. Quote
potek Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 ja zawsze kupuje royala mini adult 8 kg starcza to na około 6 miesiecy i jak patrze ze się konmczy to albo telekarma.pl / zooexpres.pl i karma na drugi dzień w domu :) Quote
julita104 Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 cuciola napisał(a):u mnie nie ma sytuacji ze karma sie konczy..zazwyczaj jak juz widze ze jest na dnie..to lece po kolejny worek! ja bym mogla sobie odmowic kupienia nowej bluzki ale psu jedzenia nie zabraknie! moje oczko w glowie!czasem tez gotujemy dla urozmaicenia bo Yoghi bardzo lubi popieram w stu procentach!!! ja bym sie mogla przegłodzic ale psu bym nigdy nie domowila bo by przeciez nie zrozumial! nigdy!!! Quote
Vectra Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Jak ci się skończyło suche to musisz gotować :p:p daj też serek biały z jogurtem. Najlepiej kup ryż i kurczaka ew indyka ugotuj większą ilość możesz poporcjować i zamrozić. Mi 15kg worek karmy starcza na 8-9 dni :p Quote
Gazuś Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 karenina napisał(a):Gotowanie albo BARF. Aczkolwiek staram sie nie dopuszczac do takiej sytuacji. Zawsze mam 3 kg w bocznej szafce w razie gdyby opozniła sie dostawa lub moja pensja ;). Inna sprawa, ze u mnie 3 kg, to góra tydzien karmienia ( 5 psów dorosłych + 1 sceniak). Fajnie masz :) U mnie 3 kg, to tydzien - niecały - karmienia, przy jednym psie ;) Quote
julita104 Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Gazuś napisał(a):Fajnie masz :) U mnie 3 kg, to tydzien - niecały - karmienia, przy jednym psie ;) hyhyhhyhy a u mnie 3 kg starcza na 4 miesiace na 2 psy :P albo i na dłuzej Quote
mwijatak Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Mi worek 15 kg starcza na trzy tygodnie na dwa psy. Zdarza się, że przeciągnę do miesiąca :) Czasem robię tydzień gotowanego tak dla małej zmiany. Ale się mordy wtedy cieszą a potem z wielkim smakiem wcinają dalej suche :D Jak się kończy worek i nie mam na nastepny [w końcu to prawie 200 zł] to idę na bazarek i kupuję 4-5 kg żeby było do czasu kupna worka ;) ale staram się dbać zawsze żeby następny worek był przed skończeniem się obecnego. Quote
potek Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 o jeny mi 8.5 kg starcza na 4 miesiące :/ to jak moze 15 kg starczac na 8-9 dni? Quote
zakla Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Nam 15kg na dwa-trzy tygodnie idzie przy dwóch psach razem 90kg:lol: Wydajna bardzo karma, az sie sama dziwie ze te psy jeszcze zyja:evil_lol: Quote
Vectra Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 potek napisał(a):o jeny mi 8.5 kg starcza na 4 miesiące :/ to jak moze 15 kg starczac na 8-9 dni? porównaj swojego psa ,a moje 52kg 34kg 38kg moje psy większość dnia spędzają na podwórku :p ma gonitwach,zabawach etc kot tez sobie lubi poskubać psie żarełko ;) Quote
arima Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Fajnie macie, mi 3 kilo nawet na dobe nie starcza:lol: Quote
HebaNova Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 u mnie 15 kg na niecałe 3 miesiące + troche gotowanego w tak zwanym międzyczasie. następny worek zejdzie pewnie szybciej bo teraz stosuję suche oprocz posilkow jako nagrody :evil_lol: takie fajne male kuleczki akurat na raz do pyska Quote
Kenzo Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Molly&Gucio napisał(a):Mam pytanie: co robicie gdy w waszych domach kończy się karma? Ja zrobiłam za mały "zapas" karmy (starczy mi na tylko 2 dni :shake: , a to niestety za mało) Mój tata nie ma teraz czasu i za wiele funduszy na zakup karmy i nie wiem co mam zrobić... (mam 3 miesięcznego szczeniaka [Molly] i jedzenie w tym wieku jest bardzo potrzebne) Proszę o porady i pomoc. :-( Może napiszecie, co robicie gdy zdarza wam się taka nieprzyjemna sytuacja:roll: Kurcze, jak jest pies to musza byc fudusze na karmę i jedzonko dla niego-przecież to oczywiste.ja wiem, że zdarzaja sie rózne sytuacje ale to trzeba przewidzieć. Mój psiak zawsze ma karmę-jak sie konczy natychmiast kupuje nastepną. Teraz oprócz karmy podaje mu bardzo drogi lek uodparniajacy organizm. Nie wspomne, że niedawno był szczepiony i miał zabieg+antybiotyk 200zł. To wszystko +karma dalo tyle kasy, że szok ale ani przez chwile nie pomyslałam, że nie dam rady. Zrezygnowałam ze sweterka, z wizyty u fryzjera...sa rzeczy wazne i wazniejsze... Quote
Sonika Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Nigdy mi sie jeszcze nie zdazylo, aby danego dnia zabrakło karmy, ale jesli taka sytuacja miałaby miejsce, to pewnie ugotowałabym cos psiakowi :) Mi 15 kg starcza na troche ponad miesiac :razz: Quote
Kati Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Nam kilka razy zabraklo karmy, bo dostawca nie dojechal. Na szczescie nie bylo wiekszego problemu z karmieniem psa, bo Raptus duzo bardziej lubil gotowane jedzenie. Nam tez 15kg. starczalo na miesiac. Quote
olekg89 Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 2 Psy : 38 kg 14kg 15kg starcza nam na około miesiąc ,ale w miedzyczasie jest gotowane zarełko dla urozmacenia. Vectra- o ku... 9 dni wow :D Quote
melinda:-) Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 nam tez sie jeszcze nie zdazyło ze zabrakło karmy mam dwa psiaki-8,5 kg starczy na około 5 miesiecy (nawet 6 miesiecy) acha zapomniał dodac ze to yorki;) ale jakby zabrakło karmy dostawca nie przyszedł to one z pewnoscia nie obraziły by sie na gotowane jedzonko-one pochłaniaj wszystko;) ;) ;) Quote
AnetaW Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Na miesiąc to mi potrzeba 60 kg karmy... czyli cztery worki po 15 kg mam cztery pieski po ok 30-38kg o rany...:crazyeye: Quote
Recommended Posts