Jump to content
Dogomania

Garet - po 11 miesiącach w DS

Recommended Posts

Posted

Kuna, wszystko piękne, i dom, a właściwie posiadłość, wow!!! i budka Gareta. On rzeczywiście zdezorientowany, bo i nowe miejsce, nowe twarze, brak Twoich psów i ich hałasów, a Garecik trochę u Ciebie pomieszkał.....i pewnie Was polubił. A ten długi łańcuch przy ogrodzeniu obok budy, to Garetowi?.....

• Replies 651
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zachary'] A ten długi łańcuch przy ogrodzeniu obok budy, to Garetowi?.....[/QUOTE]
Widzisz Kuna nie tylko ja podejrzliwa i wnikliwa :diabloti::evil_lol: Zachary już o to pytałam to ci wyjaśnię: to nie jest łańcuch na Gareta, Garet jest na dobrze ogrodzonym, dużym terenie, z którego może korzystać bez ograniczeń.

Posted

Nie, poprzedni psiak podczas nieobecności Państwa wybijał cały drób we wsi, w związku z tym był na te momenty przywiązywany. Garet będzie miał cały ogród do dyspozycji i na pewno nie będzie stał, a raczej leżał:evil_lol: na łańcuchu. Naprawdę.

Posted

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:o bozi jaki super domek się trafił chłopakowi!!!Kuna dzięki!!

Dziękuję Wszystkim ciotkom które przyczyniły się do uratowania Gareta!!!

Posted

pięĸnie wszystko, cudnie, normalnie bajka!!!!!

teraz rozliczenia:
Kuna, dług w hoteliku do niedzieli to 120 czy 110 zł - pytanie, czy Garet dostał swoją porcję niedzielną przed podróżą, czyli został wyprowiantowany za dzienną stawkę 10 zł :) bo do 30.11 dlug wynosił 80 zł (wcześniejsze posty), plus 3 czy 4 dni mam liczyć?
czy domek dorzucił 100 zł tak jak się deklarował?
i jaki końcowy koszt paliwa? (zagadka się wyjaśniła, dlaczego nie mogłyśmy znaleźć tych bierzkowic, bo to były bierzewice :)

razem wpłynęło w ostatnich dniach:
J.B. - 100 zł
dreag - 80 zł
doris66 - 30 zł
razem mamy 210 zł

Posted

Garet wyjechał z hotelu w niedzielę rano na czczo, coby mi auta nie zanieczyścił, a i żeby mu lżej było na żołądku :) Także niedzieli nie wliczamy.
Podróż kosztowała mnie dokładnie 241,50 zł, niestety w drodze powrotnej nieznacznie pomyliłam trasę i nadrobiłam 20 km :(, domek dorzucił 180 zł.

Co do Gareta - pies idealny, a jego Pan w nim zakochany :). Chłopak jeszcze trochę niepewny, ale już wie, gdzie jego dom, gdy Państwo otwieraja bramę, aby wyjechać, on tylko łepek wystawia za bramę, ale ani jedna łapka nie przekracza granicy posesji :) Sam domaga sie pieszczot, pilnuje pracowników, chodzi za nimi, ogląda narzędzia. Jedyny problem, to to, że nie chce spac w budzie tylko pod oknami sypialni. Jest plan przeniesienia jej w związku z tym. Z dobrych wieści jeszcze to, że prawie już nie kaszle :)

Posted

No proszę, znalazł w końcu swoich ludzi i swoje miejsce:). Poszczęściło mu się, a nam warto było na to czekać:loveu:.
Zdradź, skąd ludzie się dowiedzieli o naszym chłopaku;).

Posted

[quote name='dreag']No proszę, znalazł w końcu swoich ludzi i swoje miejsce:). Poszczęściło mu się, a nam warto było na to czekać:loveu:.
Zdradź, skąd ludzie się dowiedzieli o naszym chłopaku;).[/QUOTE]
To raczej chłopak dowiedział się o ludziach ;) znajoma Grety dowiedziała się, że u dobrych ludzi jest psi wakat a że znała psy, które Greta ma u siebie, w tym Gareta, doszła do wniosku, że będzie do nich idealnie pasował i nagrała sprawę :)

Posted

kuna,
zatem liczymy koszt paliwa jako 250 zł, minus 180 od domku to bedzie 70 zł
nasz dług wynosi do 3 gru 110 zł
razem mam przelać na twoje konto sumę w wysokosci 180 zł.
zgadza sie?
blagam o monitoring moich wyliczen, bo ja naprawde gubie sie w swiecie cyferek !!!!

jesli sie zgadza, to mamy nadwyzke w postaci 30 zł od doris66

APELUJE DO PIOVE KTORA MIALA ZROBIC PRZELEW I EW. DARCZYNCOW (choc na dzien dzisiejszy brak innych wplat) ABY NADWYZKE KASY JAKA BEDZIE PRZEKAZAC NA SUCZKE Z GREDEL

Posted

[quote name='jaanna019'] znajoma Grety dowiedziała się, że u dobrych ludzi jest psi wakat a że znała psy, które Greta ma u siebie, w tym Gareta, doszła do wniosku, że będzie do nich idealnie pasował i nagrała sprawę :)[/QUOTE]
Trafiła jak ulał:)

Posted

Dziewczyny ja za nic nie rozumiem tych wyliczeń, ponieważ mam u siebie 20zł od znajomej na transport Gareta to mi powiedzcie co mam z tym zrobić? A ja zapytam znajomą czy się zgadza.

Posted

Dziewczynki ja wplace grosik, ale czekam z utesknieniem na wyplate:( Wplace na inna sunie, ale dajcie namiary abym wiedziala ktore chucherko potrzebuje wsparcia:)

Posted

Na razie nic nie liczyłam, ale ifka, błagam Cię:cool3:, pamiętaj, że kasa za hotel na konto firmowe, a za paliwo na prywatne, bo zapłacę podatek..

Posted

piove, tu jest link do biedy z gredel:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/218774-suka-(Rita)-ze-wsi-Gredele-i-jej-dzieci-ju%C5%BC-bezpieczne-w-DT[/url]

kuna, zanim zrobie przelew wysle na PW numery kont do potwierdzenia;
czekam tez na twoje wyliczenia, zeby uniknac niejasnosci.

Posted

[quote name='ifka']kuna,
zatem liczymy koszt paliwa jako 250 zł, minus 180 od domku to bedzie 70 zł
nasz dług wynosi do 3 gru 110 zł
razem mam przelać na twoje konto sumę w wysokosci 180 zł.
zgadza sie?
blagam o monitoring moich wyliczen, bo ja naprawde gubie sie w swiecie cyferek !!!!

jesli sie zgadza, to mamy nadwyzke w postaci 30 zł od doris66

APELUJE DO PIOVE KTORA MIALA ZROBIC PRZELEW I EW. DARCZYNCOW (choc na dzien dzisiejszy brak innych wplat) ABY NADWYZKE KASY JAKA BEDZIE PRZEKAZAC NA SUCZKE Z GREDEL[/QUOTE]
Co, macie nadwyżke w postaci moich pieniędzy? Policzcie dobrze, ale jeśli tak jest rzeczywiście i Garet ich nie potrzebuje, to ja swoją nadwyżke przeznaczam na potrzeby Lizy i Dody - psiaków które sa z Bielska i tymczasują odpłatnie u Joi i Moli@.

Posted

U Gareta wszystko OK, wyluzował sie chłopak i jest ukochanym psem Pana :) - słowem historia jest dokładnie w tym miejscu, w którym powinna byc :)
A co do rozliczeń - ifka, zgadza się, za hotel proszę o przelanie 110 zł na konto firmowe czyli mbank. Reszta na prywatne za zwrot kosztów paliwa.

Posted

przepraszam bardzo, nie ma tu mowy o zaniedbaniach, po prostu czekałam na POTWIERDZENIE od Kuny kosztów;napisała post w pt, dziś jest pon, spokojnie:)

110 zł za hotel na dotychczasowe konto BREbanku, za paliwo 70 zł (na PKO sa)
zostało 30 zł doris66 i 20 zł od piove (chyba, jakieś nazwisko męskie mi się wyświetla), przekazuję na Ritę z gredel,
buniaaga/doris66 proszę nr konta do przelewu