Jump to content
Dogomania

pielegnacja onka-jak i w czym kapac,czym czesac,jak dbac o wyglad onka

Recommended Posts

• Replies 475
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ayshe napisał(a):
wez taki trymer do czesania to sie skonczy.inaczej bedzie wylazilo w kolko bo widocznie pies nie zrzuca tylko wylazi takw miare rosniecia nowego wlosa a to potrafi byc upierdliwe.

a jaki to ten model i gdzie można kupic???? kupię mu to chyba - a jak to nie pomoże to go ogolę:eviltong: i będzie onkiem w wersji chinskiego grzywacza!:mad:

Posted

andzia69 napisał(a):
a jaki to ten model i gdzie można kupic???? kupię mu to chyba - a jak to nie pomoże to go ogolę:eviltong: i będzie onkiem w wersji chinskiego grzywacza!:mad:

Oster 320
Mam go mam i jest siuperowski

Posted

ayshe napisał(a):
plosem bajdzio mimoza.moje pieseczki tez bardzo lubia ten model:roll: :cool3: :loveu: .

no Joshua modelu którym go potraktowałaś chyba nie polubił za bardzo:cool1:. a w czym on jest inny od tego?

Posted

skarbie josh w sumie byl tylko lekko zniecierpliwiony.natomiast na oczy ostera nie widzial:eviltong: .tylko trixie.to wogole co innego.ostera mozna dostac w sklepie internetowym-link zamieszczalam.

Posted

A co myślisz Ayshe o tym trymerze mają w tym sklepie internetowym .
SUZHOU EBC 27

Trymer hakowy do rozczesywania sierści i wyczesywania martwego włosa. Dwadzieścia siedem hakowych ostrzy. Odległość między hakami 2mm.

Posted

a wlasnie podlaczam sie do pytania - ktore cos dla mojego urwipolcia ? bo ostatnio prawie zgubilam ten trixie :( a jakym zgubila to... heh... ciezko juz dostac te trymery trixie obecnie...

Posted

ayshe napisał(a):
ekhem dla bordera?musze zajrzec ale to wieczorkiem to sie odezwe.:cool1:

no na razie sie nie doONkowalam wiec tylko dla bordera :cool3: :loveu: chyba ze od razu i dla ONka sie da (no niekoniecznie jeden ale np info co dla kogo) to sobie zapisze i nie bede meczyla potem :eviltong:

taki zestaw do szybkiego doprowadzania psa do stanu uzywalnosci :roll:

bo dla munsterka to juz nie ma sensu raczej;) ma trixie...

Posted

Nanami napisał(a):
A tak ogólnie, to ten Trixie jest OK, czy szkoda wydawac na niego kasy? ;)

jest ok ale inne sa jeszcze lepsze :) tak ze trzeba przekalkulowac jak z kosztami jednego i drugiego i zakupic to co sie najlepiej oplaca :)

ja na razie mam trixie i jest ok... ale ze juz kilka razy szukalam jednego z nich to wole wiedziec jaki kupic jak mi jednak zginie ...albo jakbede miala jakis dziiiwny duzy przyplyw gotowki ;)

Posted

andzia69 napisał(a):
ale tam na stronie jest opisane,że on

chciałam cos napisać,ale cos mi się wywalieło i nie mozna edytować:angryy:

Shira - na tej stronie są trymerki - tą strone podała Ayshe - moze tam cos wybierzesz - choc te, które podałas są znacznie tansze!

Posted

shida napisał(a):
szira trymery karlie sa w hurtowni do ktorej mam dostep - tak ze jesli tej firmy to nie ma klopotu odpowiedni zalatwic ;)

tylko tak jak ona pisala bardziej tna wiec trzeba chyba abrdziej gesty brac...

Shida to jak tylko Beata powie który to ma być to ja się zapisuję i proszę o kupienie:lol:

Posted

andzia69 napisał(a):

Shira - na tej stronie są trymerki - tą strone podała Ayshe - moze tam cos wybierzesz - choc te, które podałas są znacznie tansze!

No właśnie mi o cenę chodzi bo ja tyle kasy to nie mam na trymer:shake:

Posted

zobaczymy co beata powie...jak jakis znajdzie to ok.. jak nie to jeszcze mozemy zrobic tak ze jesli uda mi sie naciagnac kogos z rodzinki to ci pozycze a ty powolutku doskladasz sobie i np za rok kupis ;)

a na razie bedziemy sie wymienialy po kilka dni ;) w koncu widujemy sie czesto :)

heh oby tylko udalo mi sie naciagnac zeby kupili... ja musze jakos kase na szkolenie zbierac bo niestety na szkolenie mam veto i rodzinak nei da ani 1zl... za to daja sie czasem naciagac na takie rzeczy jak trymer czy cos...

Posted

A ja bym po prostu prosiła o przedział ile ząbków tych dla onka i jaki ostęp miedzy nimi... By porządnie wyczesało, a nie ogoliło do łysa ;)

Posted

a to juzinna sprawa bo to nie tylko o to lazi ;)

na pewno dobry jest "oster 320" :) ma zabki co 2mm

ale karlie sa podobno innaczej ostrzone i musza byc bardziej geste bo moga pociac skore ...

ale ja tylko przekazuje co uslyszalam :)

Posted

dla onka-oster 320.
ja wszystkich sorki ale zajrze na te ostery dla belgow jutro rano-dzisiaj juz nie mam kiedy bo musze isc w kimono i przy okazji zmusic do tego moje dziecko:mad: