Rumi. Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 :sweetCyb: no i prosimy o jakieś wieści, jak? gdzie? co? to jak teraz ten kolejny ze schronu? :razz: Quote
Livka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Halo, halo tu skarbnik ;) Za chwilkę poleci przelew do Ciebie sylwija tytułem wydatki na Saymona - to będzie 193 zł. Zrobiłam rozliczenie na wątku Ylvy bo za chwilkę będziemy się rozliczać na wątku Saymona :razz: Czekamy na pieniążki od Piromanki !!! :roll: Quote
sylwija Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 przepraszam, że tak mało wczoraj napisałam, ale to chyba nie na moje nerwy :) Pani Ewie bardzo Saymon się spodobał i to z wzajemnością, na początek Pani wysiadła z auta, a Saymon się zaraz wpakował na jej miejsce :) Polubili się na pewno bardzo. Pani przyjechała od razu z szelkami i smyczą, więc muszę powiedzieć, że Saymonowi bardzo ładnie w niebieskim. W ogóle bardzo sympatycznie było. Przekazaliśmy trochę karmy, którą u nas jadł - na początek, żeby nie było gwałtownej zmiany, rożnie psy to znoszą.. Pani będzie albo mieszać z inną docelową, albo tą samą będzie karmić.. Saymon pojechał do Bydgoszczy, więc od nas to jakieś 5 godzin drogi. Rozmawiałam już dzisiaj z Panią Saymona - podroż przebiegła spokojnie, Pani bardzo przyjemnie zaskoczona zachowaniem Saymona - spokojnie, bez marudzenia :) Obszedł całe mieszkanie podobno, obwąchał, a nocną porą próbował się wpakować do łóżka ;) Generalnie przymila się do Pani bardzo, powala uśmiechami, jak to Saymon ;) Dzisiaj po godzinnym wyczerpującym spacerze ma na próbę zostac trochę sam w mieszkaniu, zobaczymy, czy ma skłonności destrukcyjne.. W ogóle wszystko fajnie, tylko u nas smętnie bardzo.. tęskno bardzo.. Quote
Livka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 sylwija napisał(a):W ogóle wszystko fajnie, tylko u nas smętnie bardzo.. tęskno bardzo.. Dlatego my nie możemy być DT :shake: - Tymonek był u nas tylko kilka godzin, a już nam było ciężko - przywiązujemy się do psiaków nawet w parogodzinnej podróży zawożąc je do DS lub hoteliku - trudno je potem oddać w "obce" ręce ... Quote
Rumi. Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 ale pomyśl że teraz Saymon ma wspaniały domek a ty możesz kolejnego biedaka uratować ze schroniska i znaleźć mu wspaniały dom, bo gdybyś nie wzięła Saymona to prawdopodobnie nadal był by w schronie i nie miał domu albo trafił by do nie wiadomo kogo np. na łańcuch Quote
Plicha Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Sylwija u Ciebie z taką wesołą gromadką chyba nie może być smętnie :) Głowa do góry :) Quote
sylwija Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Pani jest zachwycona Saymonem, próba zostawienia go na godzinę samego w mieszkaniu zakończona powodzeniem - nic nie zniszczył, zapewne spał, bo się rozkosznie przeciągał, jak Pani wróciła. No i oczywiście, żadnego wycia, szczekania.. Jutro kolejna - na dłuższy czas :) Jest szansa, że nie ma niszczycielskich zapędów :) [quote name='Livka']Dlatego my nie możemy być DT :shake: - Tymonek był u nas tylko kilka godzin, a już nam było ciężko - przywiązujemy się do psiaków nawet w parogodzinnej podróży zawożąc je do DS lub hoteliku - trudno je potem oddać w "obce" ręce ...[/QUOTE] [quote name='Plicha']Sylwija u Ciebie z taką wesołą gromadką chyba nie może być smętnie :) Głowa do góry :)[/QUOTE] dlatego ja mam tyle zwierzaków właśnie, pomogło się jakiejś biedzie, która stanęła nam na drodze, więc i została już.. Ale teraz to by było ze szkodą dla zwierzaka - człowiek nie jest w stanie mu tyle uwagi, czułości itd itp poświęcić.. Ale ciężko bardzo, szczególnie, że jakieś wyjątkowe okazy się trafiają ;) niezwykłe i kochane :) i niby tych zwierząt dużo, a jakoś brak Saymona jest odczuwalny.. Quote
vanili Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 :D :D :D :D :) ekstra ze Saymonowi się udało :D Quote
wiolabiszop Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Jejku jak sie cieszę że Saymon ma tak wspaniały dom oraz swoja pania .ktorej może pokazac jakim jest wspanialym psiakiem .Gratuluje świetnego wyboru.:)))Bardzo serdecznie pozdrawiam nowa wlascicielke Saymona ............. I serdecznie podziekowania dla osob ktore przyczynily sie aby Saymon mial lepsze zycie BRAWO.:))))))))0 Doczytalam że SAYMON jest 1 godzinke drogi od nas.Jeżdze często do Szczecina własnie przez Bydgoszcz to może uda się odwiedzić psiaka.Pozdrawiam pania Ewę. Quote
Marycha35 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 sylwija brawo, supero robota:) Nic się nie martw, przyroda nie lubi pustki....;) Saymonnnno buzia dla Ciebie i Twej nowe, kochanej Pani. Hi, hih do łóżka się już pakował, to dźwoniec kochany:). Brakuje takich wątków na Dogo..... Quote
sylwija Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 nie wiem, jak minęła druga dłuższa próba pozostawienia Saymona samego w domu. Pani nie dzwoniła wczoraj wieczorem - dobry to czy zły znak.. Quote
Livka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 He he na dwoje babka wróżyła, ale bądźmy dobrej myśli ;) Sylwija jak dojdzie kaska to daj znać, ok.? Quote
sylwija Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 dobrej myśli - ja nocami nie śpię przez te psiaki.. Saymon bardzo dobrze się zaadoptował - został dziś na 8 godzin sam :) bez bólu :) póki co wszystko dobrze się układa, Pani mówi, że to wspaniały kompan i jest szczęśliwa, Saymon ma swoją ukochaną Panią - więc jest fajnie :) dotarło - 193,00, dziękuję Quote
Rumi. Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 super :D a ile zostało z rozliczeń Jaspera, Ylvy i Saymona? Będziesz sylwija jeszcze jakiegoś haszczaka ratować? Quote
sylwija Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 księgowa/skarbnik to Livka :) powiem szczerze, że jestem totalnie wyczerpana, psychicznie, fizycznie i emocjonalnie. Prawie nie śpię po nocach. Jak Jasper był u Jamora, to strasznie się przejmowałam, wciąż myślę, czy jest szczęśliwy i tęsknię, ale jak psiak z mojego domu został wyadoptowany, to tak to przeżywam, że nawet ciężko opisać.. Na razie muszę się zająć Pako.(szczeniak, co jest u mnie na tymczasie) Na pewno trzeba pomóc, szczególnie, ze jakieś pieniążki zostały.. Quote
Livka Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Aktualne rozliczenie post 3 :) Czekamy jeszcze na ostatnią wpłatę od Piromanki - rozliczenie wątku Jaspera !!! Quote
Recommended Posts