Jump to content
Dogomania

Mopcia(Ostrów Maz.) wreszcie na swojej własnej kanapie!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='gdgt']jayo, nie chcę sie wtrącać, ale ty nie powinnaś jechać do Mopci, bo Mopcia będzie chciała wyjść z Tobą. Ja Pieguska do dzisiaj nie odwiedziłam, choć bardzo za nim tęsknię...[/quote]

Czyli co, nie moge sie juz z nia spotkac ..??:-(

• Replies 820
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

za kilka miesięcy!!!
chyba że ona się nie przywiązuje do ludzi, i jej to zwisa, czy to Ty przyjedziesz czy np. ja.
Jayo, daj koniecznie znać co ze szczeniakami, bo zalewa mnie tłum allegrowiczów. Jeśli są chore, a domki chętne są, to może zdejmijmy tą aukcję i narażajmy sie na negatyw (typu: aukcja nieaktualna).

Posted

Nie mam znajomych szczeniaków. Jak ktoś się zgłosi, to będę je podsyłać. Na razie odsyłam ludzi do schroniska w józefowie k. legionowa, może ktoś się pofatyguję. Ale ci ludzie tez są niesprawdzeni, więc trochę mi sie nie chce zakładać nowego wątku pt. chętni na szczeniaki.

Posted

[quote name='ma_ruda']A ja ponowie pytanie- gdzie Mopcia spędzi Święta?[/quote]

Mogę powiedzieć, gdzie je Mopcia spędziła :-) Wigilię u mnie z nowym pańciostwem, dzisiaj ja wizytowałam ją w jej domu. Nie wiem, nie znam się, ale po mojemu jeżeli się Jayo nie upomni o zwrot, to Mopcia już się nazywa Szurka i ma nowy dom. Zakochana jest i wpatrzona w pana, a z wzajemnością zresztą, bo pierwszy powiedział, że suki nie odda. I trzyma się tego. Przemiłe to zwierzę (Szurka nie pan:-) ) , wystraszone bardzo, ale dojdzie do siebie, choć pewnie lęki na zawsze w niej zostaną. Coraz częściej załatwia się na dworze całe szczęście. Już bez większych protestów wychodzi na spacer. Na dzieci nie zwraca sama z siebie uwagi, a jak ją starsza dziewczynka głaszcze, cierpliwie to znosi, bez wstrętu czy protestu.

Posted

[quote name='ronja']mam zmieniać tytuł?[/quote]

Chyba tak :placz: :placz:

Nawet porozrywane poduszki Panstwa nie zniechecily....
Po Nowym Roku jade podpisac umowe....

Ech... sama nie wiem czy sie ciesze...

Ale pewnie tak mialo byc - i to jest [B]najfajniejszy dom[/B], jaki moglismy sobie dla niej wymarzyc tak naprawde :oops:

Posted

[quote name='Wilejkaros']Ciotka jayo,
czy te łzy i czarna rozpacz mają oznaczać, że brak Ci jakiegoś nieułożonego nowego tymczasiku?[/quote]

O ile nam wydasz do domow szesc kotow - to mozemy pogadac :-)

Posted

Pamiętasz, gdzie wyadoptowałaś ostatnie 6 psów?

Zadzwoń i powiedz, że masz dla nich prezent gwiazdkowy w postaci... ;)

Ciotka, nie oszukujmy się. Już Ewusek nam przekazała, jak u Ciebie wygląda oddawanie kota ;)

Posted

Jayo, gdyby Ci sie było trudno pogodzić z rozstaniem z Mopcią, to ja przypomnę:;)

(KOPIUJĘ Z WĄTKU SZNAUCERÓW W POTRZEBIE)
[quote] Sunia ma 8 miesięcy i przebywa w schronisku w Celestynowie co najmniej 2,5 miesiąca. Jest na prawde bardzo ładnym psem, ale do tego schroniska przychodza głównie ludzie po psy do "kojca". Przecież ona sie na takie warunki nie nadaje!:-(
Sunie jest przemiła, zdrowa, wesoła, żyje w zgodzie z innymi pieskami. Jest już po sterylizacji, ma szczepienia.

Jej mankament- nie umie chodzić na smyczy.:shake:

[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img513.imageshack.us/img513/7342/pict5349kk9.jpg[/IMG][/URL]

[/quote]

Posted

[quote name='gdgt']ale dlaczego szurka? przecież ona sobie pomyśli, ze jest szurnięta![/quote]

Jakoś ona się tym nie zamartwia :-) Dość szybko zaczęła na to reagować. A Szura to od rosyjskiego imienia, a nie od szurnięcia :-) Psy w tym domu nazywały się: Rózia (jest teraz), Franka, Klara, Zachary i Fabian. Więc Mopcia nijak nie pasowała.

Posted

Prawdę mówiąc, to ona szurnięta też jest. :evil_lol:
Więc imię jak najbardziej odpowiednie.

I rzeczywiście reaguje na nie, a na Mopcię nie bardzo.
Cieszę się, że są postępy w fizjologii. :p

Posted

[quote name='outsi']Czyli rozumiem, że można ostatecznie zdjąć bannerek Mopci-Szury z podpisu?
:cool3:[/quote]

no tak.. bannerek zdjac, o suni nie zapominac :-)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

U Mopci-Szurki wszystko suuuuuper!
Śpi w łóżku z panem, biega na dworze z Rózią, bardzo jest zapatrzona
w swoich państwa, szczególnie w pana, nie ma żadnych problemów
fizjologicznych.
Pani bardzo zadowolona, że dała Mopci czas na przyzwyczajenie! :p