Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Supergosiu daj koniecznie dziewczynom coś do roboty, bo one nie znoszą pustki w przyrodzie.....
Dodzio dziś pojechał, Kate i Bea smutaski - przyjechały do lasu szukać z nami psa, żeby jakoś sensownie spędzić czas
kochane te nasze Bonki...:loveu:

Posted

w schronisku w Puszczykowie dostałam wiadomość o suni 4/5 miesięcy małej wzrostem, czarnej podpalanej
sytuacja wygląda tak: Pani zabrała 2 szczeniaki jeden dla siebie drugi dla siostry, okazało się jednak, że siostra nie może go trzymać a ona nie może sobie pozwolić na 2 psiaki, prosi o pomoc w szukaniu domku, mogę zdobyć telefon i więcej info, lepiej teraz pomóc znaleźć dom niż czekać aż urośnie i ktoś ją wywali? nie wiem jaka tam jest sytuacja....

jakieś pomysły i nadmiar domków ? :razz:

Posted

To dawać ją na soacjalizacje do nas, domki się znajdą.

Ata - zmień tytuł, tamtej piątki już nie ma. Pewnie sprzedali maluszki - nie zdążyliśmy, ale ja tego nie pilotowała, choć og kilku dni prosilam o informację o nich.
Ale nasze kochane BONO - znajdziemy zajęcie. I to szybko.
Np. może właśnie maluszka z Puszczykowa?

Posted

supergoga napisał(a):
...............może właśnie maluszka z Puszczykowa?

Dawać, dawać:lol:
Wszyscy w depresji, nie mają co robić, cisza, czegoś brakuje............
Psiaki też nie mogą sobie znaleźć miejsca, Solinka nawet nie ma motywacji by jeść, chodzi smutna........

Posted

To ja do was na tymczas przyjdę, mogę spać w klatce - może być? U Was taka ciepła, cudowna atmosfera - jestem urzeczona nią.

Snuszkak - dowiedz się i zabierzemy mała żeby była bezpieczna.

Posted

Orientujecie się może czy ktoś ma na zbyciu w Poznaniu albo okolicach pieska (koniecznie szczeniak płci męskiej!) przypominającego beagle albo szczeniaka który zapowiada się na psa większego (tak do 40 kg)? Jest to dość pilna sprawa, całkiem możliwe, że jak nie znajdę malucha to zakupiony zostanie szczeniak z tzw "domowej" hodowli (czyli myślenie "suka w typie rasy, pies znajomych też w typie rasy to może zróbmy sobie szczeniaczki"), a szkoda by było bo tak przynajmniej jakiś maluch by znalazł fajny dom (duży dom+ duży ogród, na wsi, pies oczywiście spałby w domu, dom byłby przeze mnie monitorowany, mieszka tam zresztą mój znajomy ;)).

Posted

Dostałam dzisiaj sms-em fotkę i wiadomość od pani Fugaziego - Maxa:

" Max pies obronny.Pozdrawia "

Teraz najlepsze- Fugazi na dobrej drodze "wejscia" pani na głowę:diabloti::diabloti:

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Fazi wrócił z adopcji:-(:-(:-(
Jeszcze takiego "zwrotu" psiaka nie widziałam, nie słyszałam i nie miałam:shake: Akcja błysk!!!
Telefon- odbieram ," mam pytanie ,który to nr domu i mieszkania bo przywiozłam psa" Pół minuty później...
Dzwonek do drzwi, wchodzi "osoba" z koszyczkiem a w nim psiak- wystraszony, ogłupiały.Dostaję "pakunek" na ręce - " moje dziecko w szpitalu , ma silna alergię , zwracam psiaka".Na moje pytanie czy Fazi był szczepiony ( szczepienie miało być 8.04 i odrobaczanie 1.04 ) - nie bo wet powiedział, że za 3 miesiące dopiero.Dostałam zwrot książeczki i umowę adopcyjną.
Wyciągnęłam Faziego i oddałam "osobie"koszyczek z miseczkami i kocykiem- kazałam zabrać ( znaleźliśmy pakunek zostawiony pod moimi drzwiami ):shake::shake::shake:
Nie mam słów..............

Cioteczki szukamy domku dla Faziego, trzeba zrobić ogłoszenia.........nie wiemy nawet jak się Fazi zachowuje

Posted

kurcze powinny być obowiązkowe testy dla dzieciaków na alergię przed adopcją, przecież co to za problem zrobić.......
chyba, że to była wymówka - bo mogło być i tak, skoro ludzie nie mogli nawet wcześniej przedzwonić

biedny psiak, nie wie o co chodzi, oby znalazł szybko domek