Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w ogóle super jest zdjęcia Albina przeskakującego przez innego boksa (jak przez kozła na wf-ie :P) bluza też mi się podoba, ale zawsze żulę kasy na takie gadżety, dzieci ludzkie wygrywają z Shadowem . Ostatnio jak Shadowa mierzyłam, to go do ściany przystawiłam, w ręku ekierka i ołówek ,oznaczyłam na ścianie i dopiero pomierzyłam.

Posted

Przepiękne i jaką ma świetną bluze <3  a mięśnie Albin* miał genialne!

Bluza idzie do przeróbki. Za długa na doopie, na styk w klatce .... trzeba poprzerabiać ją trochę. Ale ruchów mu nie ograniczała, jak biegał. tylko cieżko się zakłada no i na doopie zwisa

Posted

Bluza idzie do przeróbki. Za długa na doopie, na styk w klatce .... trzeba poprzerabiać ją trochę. Ale ruchów mu nie ograniczała, jak biegał. tylko cieżko się zakłada no i na doopie zwisa

Ja akurat większość rzeczy (zabawki, kubraczki i inne gadżety) kupuję po taniości, na pchlim targu, albo od znajomych. Często 50% taniej, a nawet jeszcze taniej. Tylko obroże są nowe. Ale obroże, to moje hobby, jako rekwizyty do zdjęć. Takie samo hobby jak rysowanie i wszystkie ołówki, kredki i cała reszta z tym związana, tak samo z fotografią czy psami.

Posted

No i zajebiście. Już komuś przeszkadzało, że kilka zdjęć troszkę większych jest i pozamieniali mi na linki, które nijak mi się nie otwierają. Teraz nie będę wiedziała, jakie zdjęcia w mniejszym formacie powinnam podmienić :/ Szlag.

PS. a ja mam jeszcze jeden kubraczek (też po taniości, prawie rok temu kupiony), ale muszę go najpierw przerobić, bo za wielki jest :)
Więc jak ogarnę temat, to będem siem chwalić :P

_DSC0184-4net640_zpsm2a4mstz.jpg

Posted

w ogóle super jest zdjęcia Albina przeskakującego przez innego boksa (jak przez kozła na wf-ie :P)

Te koziołek to Baton* (mojego taty. Niestety Baton też za TM :( )

Ostatnio jak Shadowa mierzyłam, to go do ściany przystawiłam, w ręku ekierka i ołówek ,oznaczyłam na ścianie i dopiero pomierzyłam.

Haha, Roniego się nie da, tak się wierci :P
Wczoraj miałam pomierzyć z pomocą Gosi od Pucla, ale ... zapomniałam miarki i centymetra :P

W pt go zmierzę, bo czeka nas spacerek. A tymczasem, Roni regeneruje siły, bo spacerek w pt, sob, nd i wczoraj dały mu popalić. Zakwasiki, zakwasiki buahahahaha :P

Posted

To tu sa jacys admini? wow!

A no właśnie ciekawe. Bo na swoim kompie mam fotki zamienione w linki (te z fb, czyli większy trochę rozmiar), natomiast tutaj w pracy na kompie i na tablecie, normalnie mi się wyświetlają, hmmmm....kto mi wytłumaczy ????
Może rzeczywiście nie ma adminów ?!

Posted

Cuda i dziwy dzieja sie na dogo ;)
Ja zawszw dawalam male zdj.ale jak poczytalam tu,ze nikt tego nie kontroluje zaczwlam dawac wieksze.Musze sprawdzic jak jest u mnie.
Biedny Roni,jak moglas go tak wymeczyc ;) trzeba bylo wziac innego psa na zxmiane ;)

Posted

Cuda i dziwy dzieja sie na dogo ;)
Ja zawszw dawalam male zdj.ale jak poczytalam tu,ze nikt tego nie kontroluje zaczwlam dawac wieksze.Musze sprawdzic jak jest u mnie.
Biedny Roni,jak moglas go tak wymeczyc ;) trzeba bylo wziac innego psa na zxmiane ;)

A ja wrzucałam większe, bo z fb brałam. To najwygodniejsze.
Ale mam już hosting, więc teraz tam wrzucam jeszcze mniejsze. Żeby się ktoś nie przyczepił. Oczywiście o tym, że adminów raczej wywiało, dowiedziałam się niadawno :P

Po pierwsze zmęczony pies to szczęśliwy pies :P

Po drugie, Azjaty nie potrzebują tyle ruchu i tak wyganiać się jak bokser. Dushka potrzebuje, bo jak pisałam duchem to bokser, ciałem CAO :)
No, ale dla bezpieczeństwa to ona biega z niektórymi moimi, tymi większymi, po podwórku. Dla bezpieczeństwa ludzi, nie biega luzem po łące. Pozostałe nie potrzebują się wyhasać a i niebezpieczne było by je puszczać luzem. Bravego mogę na łąkę bez smyczy wziąć. Pilnuje się, nie odbiega, ale ... też nie biega. To mastyf. Trochę ruchu dziennie z bokserem w zupełności mu wystarczy. No i oczywiście po licznych namowach ze str boksera :D

Posted

Bravo mi trochę schudł :(
Odrobaczyłam go kilka dni temu. Zwiększyłam porcję (ale zwiększenie nie jest rozwiązaniem).
Niebawem krew mu zrobię.

Macie pomysł, co może być przyczyną i jakie badania mu zrobić ?

Posted

Kurde nwm :/ gdyby bylo to przed 13 to bym sie mojego nauczyciela pytala ( jest dr wet) a tak to nwm :/ a wymiotowal moze? Moze cos zjadl, cos co mu zaszkodzilo i to zwymiotowal.

Posted

Kurde nwm :/ gdyby bylo to przed 13 to bym sie mojego nauczyciela pytala ( jest dr wet) a tak to nwm :/ a wymiotowal moze? Moze cos zjadl, cos co mu zaszkodzilo i to zwymiotowal.

nie widziałam, żeby wymiotował. Poza tym, już ze 2-3 tygodnie temu, jak schudł trochę. Deczko żeberka mu się odznaczają. Deczko za bardzo.
Kilka dni przed tym, jak u weta z nim wylądowałam, bo był trochę zagazowany.
W pt postaram się podjechać do swojego weta i zrobię mu badania.

Posted

Gdybym miala lelcje z dr wet bym sie podpytala, ale miałam z nim dzisiaj. Ale jak jutro zdaze go zlapac w sql ( o ile bd wcześniej w niej) to sie bede mogla podpytac co moze spowodować nagly spad masy

Posted

Zdjęcia we mgle wymiatają po prostu. Ja nie potrafię we mgle focic :P

Ja bym zaczęła standardowo od pełnej morfologii z biochemia plus badanie koopy i w zależności od wyników grzebała dalej.  Daj znać jak sytuacja będzie sie rozwijać, mam nadzieje ze to tylko jakieś zmiany w metabolizmie i więcej kalorii załatwi sprawę :)