Ela_and_Krzys Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 :lol: dlatego Kiwi założyła też wątek krakowski na PwP :lol: A z PW to też dobry pomysł. Ja jestem dość nowa na dogo, ale pewnie macie tu dużo znajomych... Quote
AniaB Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Wiem, byłam i tam!!:lol: Ale ja myślę, ze pw można rozesłac nawet i do nieznajomych..Ja kiedyś też dostałam od nieznanej osoby informacje chyba o akcji Puriny dla schronisk. Inaczej bym sie nie dowiedziała.. Quote
kiwi Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 kto sie podejmie zredagowania pisma do mpk krakow? byc moze zgodza nam sie udostepnic przystanki za darmo (choc w krakowie przystanki maja firme ochroniarska i podobno ona zbiera kase za plakaty) albo autobusy i tramwaje? Quote
Ela_and_Krzys Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Może coś na bazie maila do drukarni? Zatwierdziła go już Emir. Można dodać coś tylko, że akcja jest ogólnopolska itd. Jeśli nikt się nie zgłosi to jak porozsyłam do drukarni do spróbuję coś sklecić. Idziemy jutro z Puli do Drukarni Kolejowej. Może o coś ich wyprosimy? Quote
Anashar Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 [B]Ela and Krzyś - [/B]postarajcie się o coś wyprosić. Co doplakatów, niestety dalej ich nie otrzymałem. Nie wiem nawet czy napewno zostały wysłane - jeśli tak powinny być na jutro(a w zasadzie na wczoraj), jeśli nie dostaniemy tylko dodruk ulotek. Więc musimy liczyć w dużej mierze na siebie. Jeśli plakaty dojdą - powiadomie Was odrazu ps. To pismo z MPK moge wysłać, tylko niech ktoś go troszkę przerobi, zęby odpowiadało naszemu miastu. Ja z polskiego nie jestem dobry. Quote
Ela_and_Krzys Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Będę się starać z całych sił. Wiem, że plakatów już nie ma - jeśli Medar / Czarok Ci coś wysłali to super, ale ogólnie dodruku nie ma właśnie. Wysyłam maile do dużych drukarni i wszystkich w Krakowie, których maila znajdę.... Ale pomysł z pójściem do drukarni (super!) jest Puli :) Z MPK też świetny pomysł - dużo przystanków jest zadaszonych to nawet takie plakaty drukowane na zwykłym papierze i drukarce mają szansę przetrwać.... Quote
Asior Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Elu masz moze tego maila do drukarni???? Jak mozesz to podeslij mi tekst na [email][email protected][/email] spróbuje jeszcze coś pokombinować..... Quote
puli Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Gdzie jest siedziba Straży Miejskiej? Poprosimy ich o podpisy (niech się zrehabilitują trochę za te wszystkie psie mandaty :eviltong: ) Quote
Asior Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 no własnie puli, z tego co czytałam to straż miejska pomagała w niektórych miastach ... Quote
Anashar Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Jeszcze można podejść do Straży dla zwierząt w Krakowie. Oni mogliby także pomóc. Co do plakatów - na 99% ich nie dostaniemy. Mimo zapewnień, niestety albo o nas zapomnieli, albo już brakło. Jeśli sami niczego nie zrobimy, to niestety z Krakowa nie będzie tak licznych podpisów... Quote
kiwi Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 o pomoc redakcyjna poproscie ageg :scared::scared::scared: o mamuniu, juz widze co mi za to aga zrobi :eek2::eek2: :grab::grab: :bad-word::bad-word: :plzdie::plzdie: ale tk naprawde ona jest mistrzynia edytorstwa, lepiej niz ona, nie zrobimy ;) chyba ze ktos tez jest mistrzem edytorstwa ;) aga nie bij :modla: Quote
Tweety Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 trudno, tyle co potrzebuję do siebie do biura i do biurowca to wydrukuję na A4 i najwyżej powieszę 4 złączone, żeby rzucały się w oczy. A tekst petycji do druku gdzie znajdę, bo formularze do podpisu widziałam podlinkowane Quote
Ela_and_Krzys Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Asior sie chyba już tym zajęła. Ale jeśli Aga pomoże, to super... Quote
Ela_and_Krzys Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 wszystko jest m.in. na stronie ozzy.dog.pl, między innymi w dziale [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Potrzebni Wolontariusze (link na dole strony – plakaty i ulotki do wydruku). [/FONT][/SIZE] Quote
Anashar Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Teraz jest już w kilku działach (Strona została prawie całkowicie zmodernizowana) Quote
Ela_and_Krzys Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 A ja maile wysyłam do drukarni ze starym linkiem :( Może w tym dziale co było też zostać? Bo już parę poszło.... Quote
Anashar Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Ale link cały czas jest ten sam, jeśli o to Ci chodzi :) Linki do petycji są teraz poprostu w kilku działach, i zmieniłem stronę pod względem technicznym, i dodałem dwa działy. Żeby było też pod naszą kampanię, bo chyba o to chodzi ;) Quote
Asior Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 ufff wysłałam maile do WSZYSTKICH chyba drukarni w Krakowie. Znalazłam ich 42. Trochę to trwało, bo musiałam wysyłać pojedynczo maile bo szło ze strony Panoramy Firm,a tam tylko pojedynczo można :( Wysłałam tylko do takich gdzie pisało DRUKARNIA, ale tam jest jeszcze w pierony wydawnict i firm poligraficznych, ale nie wiedziałam,czy oni też zajmują się drukiem, więc nie wysyłałam. Myśle, ze nie ma już żadnej drukarni w Kraku która by nie była poinformowana :P NAPEWNO się któraś odezwie........ Quote
Ela_and_Krzys Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Całkiem fajna jest teraz ta strona Maciek, nie zaglądałam na nią od dawna, ale muszę przyznać, że robi wrażenie... Quote
Ela_and_Krzys Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Asia, to wysyłamy równocześnie chyba.... Ja wysłałam mniej bo szukam adresów na stronach internetowych drukarni. Na razie wysłałam tylko tyle: [FONT='Arial CE'][URL="http://www.izbadruku.org.pl/czl_firma.php?idf=112"][COLOR=windowtext]F.P.H.U. "ALIGATOR" Jerzy Przemyski[/COLOR][/URL][/FONT][FONT='Arial CE'][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bitmap [/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bitmap [/FONT][/SIZE][FONT='Arial CE'][URL="http://www.izbadruku.org.pl/czl_firma.php?idf=16"][COLOR=windowtext]Drukarnia Kolejowa Kraków Sp. z o.o.[/COLOR][/URL][/FONT][FONT='Arial CE'][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bitmap [/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bitmap [/FONT][/SIZE][FONT='Arial CE'][URL="http://www.izbadruku.org.pl/czl_firma.php?idf=18"][COLOR=windowtext]Drukarnia Narodowa SA[/COLOR][/URL][/FONT][FONT='Arial CE'][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bitmap [/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bitmap [/FONT][/SIZE][FONT='Arial CE'][URL="http://www.izbadruku.org.pl/czl_firma.php?idf=22"][COLOR=windowtext]Drukarnia Wydawnicza im. W. L. Anczyca S.A.[/COLOR][/URL][/FONT][FONT='Arial CE'][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bitmap [/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bitmap [/FONT][/SIZE][FONT='Arial CE'][URL="http://www.izbadruku.org.pl/czl_firma.php?idf=23"][COLOR=windowtext]RR Donnelley[/COLOR][/URL][/FONT][FONT='Arial CE'][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bitmap [/FONT][/SIZE][FONT=Verdana]Drukarnia "VACAT"[/FONT] [FONT=Verdana]Drukarnia Multipol[/FONT][FONT='Arial Unicode MS'][/FONT] [FONT='Arial CE']Drukarnia Leyko[/FONT][FONT='Arial CE'][/FONT] [FONT='Arial CE']ABC Graf[/FONT][FONT='Arial CE'][/FONT] [FONT='Arial CE']DjaF[/FONT][FONT='Arial CE'][/FONT] [FONT='Arial CE']IT Studio[/FONT][FONT='Arial CE'][/FONT] [FONT='Arial CE']Punkt[/FONT] [FONT='Arial CE'][/FONT] [FONT='Arial CE']Ale jak mają kilka adresów to ślę na kilka, do różnych działów.[/FONT] [FONT='Arial CE'] Tu są też linki do kolejnych drukarni, których nie sprawdziłam jeszcze [FONT=Arial CE][/FONT] [URL]http://www.krakow.city-map.pl/city/db/640601010006/1/236/drukarnie.html[/URL] Ale dziś już padam - zresztą pewnie Asia do nich napisałaś. Jutro od rana Maciek zaczyna pisać do niekrakowskich, zrzeszonych w Polskiej Izbie Druku, może to coś pomoże?[/FONT] Quote
Asior Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Elu wysłaam do wszystkich Krakowskich jakie były w panoramie ale nie szkodzi że zdublowałaś. Dalej już nie slij bo nie ma sensu wszystkich dublować. Do niekrakowskich rzeczywiście tez można słać :) Quote
Asior Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 znalazłam jeszcze 8 drukarni których tam nie było ;) też wysłałam :) Quote
Ela_and_Krzys Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Jutro idziemy do Kolejowej prosić. Jak to coś pomoże, to może do innych też warto się wybrać? Quote
Asior Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 no ja niestety odpadam, mam wysoką goraczke i ledwo siedze przed kompem :( ale musiałam powysyłas te maile :( Quote
Ela_and_Krzys Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Asia do łóżka, ale to już! Ja też zresztą idę, bo to pierwszy dzień po urlopie, a już się czuję jakbym nigdzie nie wyjeżdżała. Wielkie, wielkie dzięki za pomoc z drukarniami! Quote
Recommended Posts