Becia66 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 coś potwornego.....:shake::-(...ludzie co się z Wami dzieje.....:angryy::angryy::angryy: Quote
Asior Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 __Lara napisał(a):Jak się wysyła wiadomość to w opcjach wiadomości zaznacza się "potwierdzenie odbioru". Na każdej poczcie pewnie to gdzie indziej jest umieszczone, ale w opcjach wiadomości. oj to musze tego u siebie poszukać, mam nadzieje że w gmailu to jest... Quote
Soema Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Asior napisał(a):oj to musze tego u siebie poszukać, mam nadzieje że w gmailu to jest... Asior a jak chodzisz w wysłane to przy wiadomościach nie pisze "odebrane", gmail powinien to mieć automatycznie włączone..:roll: Quote
epe Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Ada! Napisz mi na PW nazwę tych zakładów mięsnych:lol: Quote
ARKA Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [quote name='Ada-jeje']Widze ze wchodzi w sklad spolki zakladw miesnych w Trzebini, a ja mialam kiedys przyjemnosc poznac dwie osoby ktore dowozily mu mieso z zakladow miesnych nie wiedzc o tym ze on jest wspolwlascicielem tego zakladu, dowiedzilaysmy sie skad to smierdzace przeterminowane mieso i kosci. :crazyeye:no to niezle....czyli schroniskowe psy robia za "zaklad utylizacyjny" zakladu miesnego,wszystko jasne.... :roll: te zaklady miesne kto kontroluje, mozeby jakies kontrole UE tam wyslac?:cool1: Czy oby napewno ten wlasnie pan byl wspolwlascielem tych zakladow? Quote
ollie Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 przesledzilem kilka watkow na temat olkusza i sytuacji ktora tam panuje i wszystko super akcja jak najbardziej szczytna wg mnie TAK NIE POWINNO BYC "pies to tesh czlowiek" !!! tyle tylko ze jakos szukam szukam i niemoge sie doszukac prawdziwego dogmaniaka. Skoro ten temat jest Wam jush tak doskonale znany (co najmniej kilka lat)to powiedzcie mi moi drodzy czy na terenie calego regionu niema chetnego "zapalenca" na otworzenie nazwijmy to konkruencji????(tyle tu madrych glow od spraw prawnych) przeciesh jak piszecie pieniadze gminy maja a zapalonych manikow cale mnostwo . To ze wlascicielowi los tych bidul jest bardziej niz obojetny oczywiste tylko dlaczego poza akcjami wyciagania psiakow z tego miesjca tak naprawde nie robicie nic aby wiecej ich tam nie trafialo. OK predzej czy pozniej pan Palka zwinie biznes i co wtedy??? Wg mnie takie akcje to jedno tyle tylko ze szum szumem, zycie zyciem, a swiadomosc przecietnego polaka jaka jest kazdy wie.... p.s. i prosze mi nie wypisywac ze mieszam, niemam serca itp. pracowalem nieco w schronisku i wiem co to znaczy. pozdrawiam Quote
ARKA Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 dogomanko, ktos musi ten wątek prowadzic, moze TY?? Quote
Ruth Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Nawet nie chce wiedzieć jak je liczyli, żeby "wyliczyć" odpowiednią ilość... Maksymalna liczba na jaką zostało przewidziane to schronisko to 200 psów i 40 kotów... Quote
gameta Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 ollie napisał(a): "pies to tesh czlowiek" !!! tyle tylko ze jakos szukam szukam i niemoge sie doszukac prawdziwego dogmaniaka. Skoro ten temat jest Wam jush tak doskonale znany (co najmniej kilka lat)to powiedzcie mi moi drodzy czy na terenie calego regionu niema chetnego "zapalenca" na otworzenie nazwijmy to konkruencji p.s. i prosze mi nie wypisywac ze mieszam, niemam serca itp. pracowalem nieco w schronisku i wiem co to znaczy. Ollie obrażasz wielu ludzi, którzy wypruwają sobie flaki dla psów. Jesteśmy z całej Polski, jak myślisz, ilu ludzi z Gdańska czy Lublina stać na kupno ziemi w Olkuszu i rzucenie swojego życia? Ilu miejscowych na to stać? Myślę, że gdyby ktokolwiek miał taką możliwość, dawno by to zrobił... I wybacz ale średnio mi się "tesh" chce wierzyć w Twoją schroniskową pracę. "Jush", na pewno... Quote
Ada-jeje Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Epe w poscie 406 Ewa podaje linka do tej informacji, wejdz i zobacz. Quote
ARKA Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 ollie napisał(a):przesledzilem kilka watkow na temat olkusza i sytuacji ktora tam panuje i wszystko super akcja jak najbardziej szczytna wg mnie TAK NIE POWINNO BYC "pies to tesh czlowiek" !!! tyle tylko ze jakos szukam szukam i niemoge sie doszukac prawdziwego dogmaniaka. Skoro ten temat jest Wam jush tak doskonale znany (co najmniej kilka lat)to powiedzcie mi moi drodzy czy na terenie calego regionu niema chetnego "zapalenca" na otworzenie nazwijmy to konkruencji????(tyle tu madrych glow od spraw prawnych) przeciesh jak piszecie pieniadze gminy maja a zapalonych manikow cale mnostwo . To ze wlascicielowi los tych bidul jest bardziej niz obojetny oczywiste tylko dlaczego poza akcjami wyciagania psiakow z tego miesjca tak naprawde nie robicie nic aby wiecej ich tam nie trafialo. OK predzej czy pozniej pan Palka zwinie biznes i co wtedy??? Wg mnie takie akcje to jedno tyle tylko ze szum szumem, zycie zyciem, a swiadomosc przecietnego polaka jaka jest kazdy wie.... p.s. i prosze mi nie wypisywac ze mieszam, niemam serca itp. pracowalem nieco w schronisku i wiem co to znaczy. pozdrawiam Wiesz, to ze ktos jest zapalenciem nie znaczy ze ma kase aby: zakupic teren, minimum, i aby ten teren spelnial wymogi-150m od zabudowan. Tak jest roznica miedzy dogomaniakiem a cwaniakiem. Skoro pracowales w schronisku to dlaczego sam nie zalozyle schroniska tez?:roll: Quote
gameta Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 ARKA, co z tą grupą ze Szwecji ? Coś gdzieś z tego wyszło ? Quote
epe Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Ada! A jaka jest pewność,że to o tego samego Pałkę chodzi? Widzę,że firma założona w czerwcu 2007r! Quote
ollie Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 hmmmm moze w czynie spolecznym najwyszczy czas zrobic zbiorke, przeciesh jak piszecie ojciec dyrektor z naszgo terenu a on switnie sobie radzi ze zbiorkami to moze olkuszanie dadza na taki cel???? (przez 4 lata troche by sie zebralo). Moze tedy droga??? Jakis azyl na poczatek, niekoniecznie wielkie przedsiewziecia na poczatek??? Czemu nie ja??? rzecz pierwsza wlasnie pieniadza, ale przede wszystkim brak naprawde pozytywnie zakreconych osob nie tylko dobrych w pisaniu i wysylaniu ale w dzialaniu 24/7 REALNYM! bo azyl czy schronisko to kawal ciezkiej roboty a cos mi sie wydaje ze kilka osob niechcialo by sobie np. pobrudzic bucikow w tym czy tamtym a to niestety min 50% schroniskowej roboty. p.s. Gameta niemam zamiaru nikogo obrazac, a co do mojej pracy to niemam zamiaru nikomu nic udowadniac. Quote
Asior Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Nie obraź się Ollie, ale masz strasznie denerwujący styl pisania:roll: to język blogowy dla dzieciaków a Ty skoro piszesz, ze w schronisku pracowałeś to chyba dzieciakiem nie jestes... ale te :"tesh i jush" jakoś nie dodają Ci powagi :cool3: Quote
ollie Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Asior napisał(a):Nie obraź się Ollie, ale masz strasznie denerwujący styl pisania:roll: to język blogowy dla dzieciaków a Ty skoro piszesz, ze w schronisku pracowałeś to chyba dzieciakiem nie jestes... ale te :"tesh i jush" jakoś nie dodają Ci powagi :cool3: szczerze jak dla mnie styl stylem chyba to jest najmniej istotne w tym wszystkim no chyba ze caly ten watek zaczyna sie sprowadzac do pisania w stylu urzedniczym. Quote
gameta Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 ARKA napisał(a):dogomanko, ktos musi ten wątek prowadzic, moze TY?? Ja mogę poprowadzić, z chęcią :) Na coś się przydam :) Quote
orpha Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 kurteczka kochani nie " poszturchujcie" sie z nowym rokiem , wiesz Olli to jest jakas mysl , tylko to nie tak łatwo i prosto zorganizowac, wiekszosc osob pomagajac tu zwierzakom ma swoje rodziny i gromadke zwierzakow w domu , a do tego praca , czas dla dzieci dlatego kazdy z nas pomaga kolo siebie bo chociaz tyle moze i to tej jest potrzebne i cenne. Mysle , ze jesli masz jakis pomysl to napisz go tutaj , napewno bedzie to w jakis sposob pomocne i do przemyslenia Quote
ARKA Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 gameta napisał(a):ARKA, co z tą grupą ze Szwecji ? Coś gdzieś z tego wyszło ? A o to to osiolek trzeba zapytac;) Quote
zebrazebra Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Zgłosiłam do Gazety Wyborczej jako Alert24. Jak już było, proszę o skasowanie posta. Quote
orpha Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 to nie jest martwienie sie o siebie , tylko mierzenie sil na zamiary , uwierz mi majac w domu trzy swoje psy , 4 koty , jednego niewidomego dosc sporego tymczasa , prace ( z czegos trzeba zyc) i dwie nastolatki ktorymi tez sie trzeba zajac moze nie fizycznie ale emocjonalnie , ciezko jest pchac sie gdzies jeszcze bo moze sie okazac , ze nie starczy mi sil ,a w ten sposob w ktory dzialam moge utarowac chociaz jedno psie zycie i postarac sie o nowy dobry dom dla niego - to jest to dzialanie wokół siebie. Quote
ollie Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 orpha napisał(a):nie tak łatwo i prosto zorganizowac, wiekszosc osob pomagajac tu zwierzakom ma swoje rodziny i gromadke zwierzakow w domu , a do tego praca , czas dla dzieci dlatego kazdy z nas pomaga kolo siebie ciesze sie ze ktos to napisal, TUTAJ wlasnie WIDZE problem wg. mnie w polskiej metalnosci brak jest naprawde spolecznego dzialania kazdy martwi sie o sibie co jest oczywiscie zrozumiale a takie akcje jak tak super fajnie tylko ze obawiam sie ze zakonczy sie na zapchaniu skrzynek meilowych, kilku urzednikow bedzie mialo niemile spotkanie z szefem, pan palka kolejny rok bedzie krecil swoj interes i nie dla tego ze jeden drugiemu siedzi w kieszeni (choc tego nie wiem ale niepodobaja mi sie wszystkie insynuacje TO TAKIE POLSKIE! ) ale dlatego ze wciaz brak GRUPY ludzi w calym okluskim regionie ktorzy realnie chca to zmienic. Mam nadzieje ze stowarzyszenie ktore ponoc powstalo w olkuszu (o czym dowiedzialem sie od was) zamieni klawiatury na gumowce Quote
ARKA Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 OOoo, widze,ze jestes z Olkusza. Byles kiedykolwiek w olkuskim schronisku a moze tam pracowales?;) Mysle,ze pare grup dzialania w samym Olkuszu jest tylko chyba sie nie spotkaly. Quote
Sesila Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Czy wysylanie maili jest w dalszym ciagu aktualne? Wstawilam ten temat do naszej-klasy i ludzie wysylajacy maile pisza, ze maile wracaja spowrotem.Pytaja, czy to jakis blad i prosza mnie o sprawdzenie. Quote
Recommended Posts