Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kilka dni temu została potrącona w okolicy Galerii Białej przez samochód sunia ON w wieku ok. 4 lata, jest bezpieczna i leczona, po zabiegu chirurgicznym - mam zdjęcie.
Druga sunia jest u pewnej pani na Antoniuku. Pani szukała swojej suni, ktoś zadzwonił, że się przybłąkała, to nie była jej suka ale Pani sobie ją wzięła i już swojej nie szuka - nie mam zdjęcia, mam telefon.

Posted

Upss, Pikselku, wybacz za pozawątkowe wtrącenia....To za sprawą KacpraM:roll:. Hmmm, ale jak on ma już sunię na swojej posesji, to czy weźmie ciebie do towarzystwa sunieczce?:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='zachary']Upss, Pikselku, wybacz za pozawątkowe wtrącenia....To za sprawą KacpraM:roll:. Hmmm, ale jak on ma już sunię na swojej posesji, to czy weźmie ciebie do towarzystwa sunieczce?:loveu:[/QUOTE]

To się zobaczy ;)

[quote name='monia3a']Proszę o ciepłe myśli i kciuki dla Pikselka ;)[/QUOTE]

Trzymam bardzo mocno :) Piksel ech Piksel, nic więcej nie powiem. Zostawię dla monia3a :D

Guest monia3a
Posted

Nie ma wielkiego zainteresowania Pikselkiem na wątku, trudno.
Dobrą wieścią podzielę się po nowym roku ja będę pewna na 1000% ;) , osoby najbardziej zainteresowane jego losem wiedzą i to najważniejsze ;)

Posted

Cierpliwość podobno jest wynagradzana, pożyjemy - zobaczymy czy Piksel zamieszkał już na swoim czy wszystko wróci do punktu wyjścia! Ten pies szybko przywiąże się do swojej pani/pana o ile oczywiście skradnie ich serca...Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku, Wszystkim którzy w jakikolwiek sposób są/byli związani z Pikselem, oczywiście z tej dobrej strony ;) Mam nadzieję, że nadchodzący rok przyniesie jakieś zmiany na lepsze - szczególnie w tym naszym "zwierzęcym świecie". Zdrówka Wam :)

Posted

Przykre jest to, że przez pewne działania stracił pies, spadło zainteresowanie nim i wątkiem, osoby, które niegdyś często się wypowiadały zamilkły. Widać przynajmniej komu zależało tak naprawdę na jego losie, niestety tylko dla Moniki i kerada i z tego co wiem bardzo mocno zaangażowanej Karinie.
Wam ogromne podziękowania!
A Monika została jak zwykle sama z psem nie wsponę tu o Fidżi ale to nie ta bajka ;)

Wszystkiego najlepszego w tym mam nadzieję lepszym 2012 roku!

Posted

Nie zgadzam sie z tym co piszesz Kacper.M. Wszyscy bysmy chcieli Pikselowi jak najlepszego domu i zaglądamy tutaj jak tylko pojawi sie nowy wpis. Ja zaglądam. Wszystkie psy na dogo są nasze. Osobiscie podczytuje, bo nie mam nic do powiedzenia i wiem, ze Piksel jest w dobrym domu, wiec co mam pisać? Gdyby monia3a pisala o nim wiecej, wklejala zdjecia. . .pisaloby wiele dziewczyn. A tak?
O jakichs dzialaniach piszesz i od jakiegos czasu wlasnie moni3a nie ma na watkach tak jak kiedys. Nie wszyscy wiedzą o "pewnych działaniach", ja nie wiem. Nie pisz, ze spadlo zainteresowanie, bo tak nie jest. Wiele pieskow zaklinowalo sie w domach tymczasowych, nie jeden Piksel. U mnie jest identyczny piesek jak Piksel, nazywa sie Pitus i ma mase ogloszen, a ani jednego telefonu jeszcze nie było.
O Fidżi tez wspomne, ze sie zasiedziala u moni3a i tez nie ona jedna. U mnie jest niewidomy piesek, ktorego na poczatku oglaszaly dziewczyny, ale teraz nie robia ogloszen, bo nikt nie dzwonił. Piesek jest juz drugą zimę i pewnie zostanie u mnie do konca. Co mam bic glową w mur? wiedzialam, ze moze tak byc, jak bralam go na dt. Na wszystko trzeba czasu, tak?
Czy Nowy 2012 Rok bedzie lepszy? wątpię. . . idą podwyżki. Mimo to wszystkiego dobrego, do siego roku życzę wszystkim zainteresowanym Pikselkiem i Fidżi.

Posted

Moim zdaniem zawsze trzeba psa ogłaszać nawet jeśli nikt z tych ogłoszeń nie dzwoni. Tak jak w przypadku Pikselka, telefon milczał praktycznie 9 miesięcy. Każdy chyba biorący psa z problemem liczy się z tym, że psiak zostanie u niego dość długo i nie chodziło mi o to, że nie liczono się z tym a raczej o brak zainteresowania. Pipi jak sama pewnie wiesz jeśli wspiera Cię kilka osób nawet wirtualnie to masz lepsze samopoczucie i chęci do działania. Co pisać jeśli w życiu psa nic się nie zmienia, jest cały czas taki sam. monia3a ma teraz chyba jakieś egzaminy w szkole więc dlatego mniej się udziela tu ale nie będę się za nią wypowiadał.

Posted

[quote name='Kacper.M']Przykre jest to, że przez pewne działania stracił pies, spadło zainteresowanie nim i wątkiem, osoby, które niegdyś często się wypowiadały zamilkły. Widać przynajmniej komu zależało tak naprawdę na jego losie, niestety tylko dla Moniki i kerada i z tego co wiem bardzo mocno zaangażowanej Karinie.
Wam ogromne podziękowania!
A Monika została jak zwykle sama z psem nie wsponę tu o Fidżi ale to nie ta bajka ;)

Wszystkiego najlepszego w tym mam nadzieję lepszym 2012 roku![/QUOTE]
Tak masz rację, było wiele przykładów tych przykrych działań. Przede wszystkim lekceważenie ze strony dt. Przypomian, że monia3a wzięła psa na swoją odpowiedzialność. Ja jako reprezentant głównego sponsora liczę na więcej szczegółowych wiadomości na temat psa i jego losu, nie tylko zdawkowe "kto chce ten wie". Los obu psów leży mi na sercu niestety w obliczy braku porozumienia i wieści nie pozostało mi nic innego jak śledzenie losu obu psów co też czynię.

Guest monia3a
Posted

Jestem już pewna więc napiszę.
Piksel ma dom. Mieszka w mieszkaniu w bloku i na początku był problem ze schodami ale w mig nauczył się, że schody to nic złego i śmiga po nich jakby całe życie to robił. Mieszka u młodego małżeństwa w Wasilkowie. Panią pokochał od pierwszego wejrzenia, a ona przekupiła go głaskami, które on uwielbia. Miałam na początku obawy czy się zaklimatyzuje ale teraz jestem pewna, że ma tam dobrze. Umowa jeszcze nie jest podpisana ale będzie w niedługim czasie. Jestem z nimi w stałym kontakcie i pewnie w połowie stycznia pojadę w odwiedziny.
W domu zrobiło się bardzo pusto, nikt już nie przepycha się między inne psy do głaskania...

Napisałam już do moda o zmianę tytułu i przeniesienie do odpowiedniego działu.

Posted

A ja gratuluję Tobie Monika bo to [B]tylko dzięki Twojemu[/B] [B]zaangażowaniu[/B] pies znalazł dom. Dobra robota!
Ciekawe jak lapem Piksel zareaguje na wodę, czy będzie się z chęcią kąpał. Zobaczymy :)

• 4 weeks later...
Posted (edited)

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/222326-Niewidomy-zmarzni%C4%99ty-bezpanski-piesek-pilnie-potrzebuje-pomocy%21%21%21?p=18550076#post18550076"]http://www.dogomania.pl/threads/222326-Niewidomy-zmarzni%C4%99ty-bezpanski-piesek-pilnie-potrzebuje-pomocy!!!?p=18550076#post18550076[/URL]

przeczytajcie, to pilne!!!

Edited by kerad
.
Guest monia3a
Posted

Ty to jesteś dobry człowiek. Podzwonię i popytam może akuret ktoś go wezmie ...

Guest monia3a
Posted

Wszystko jest w porządku! Zdjęcia będą jak zrzucę z aparatu.

• 3 weeks later...
Posted

Żałuję, że właściciele Piksela są jakby to powiedzieć mało internetowi :) fajnie byłoby zobaczyć pieska i poczytać - jak sobie obecnie radzi...a może nas podczytujecie państwo i coś się dowiemy?! Pozdrówko wszystkim ;)

Posted

Na prośbę Moniki z pozdrowieniami dla kerada wstawiam fotki Pikselka, najświeższe. Jakość kiepska bo chyba były robione komórką.

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images49.fotosik.pl/1367/b759b6d8753847f9.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images39.fotosik.pl/1359/29119d97205d22de.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/1405/9ff4596d83b8b4fc.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Miło. Faktycznie jakość kiepska ale Monika miała na aparacie, tych nie ma?
[quote name='monia3a']Wszystko jest w porządku! Zdjęcia będą jak zrzucę z aparatu.[/QUOTE]
Co z umową adopcyjną? Nadal jej nie mamy.

Posted (edited)

:) dzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeekuję za fotki Kacper M, ależ on się zmienił ten Piksel, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu - szok! Mam nadzieję, że nowi właściciele są z niego zadowoleni, jak już kiedyś pisałem tego łobuziaka nie sposób nie lubić. Ot i trafił spod balkonu na salony... ;) Pozdrawiam...

Edited by kerad
.
Posted (edited)

:) 8.03 ... Piksel bierz w zęby kwiatek i zasuwaj do swojej Pani z życzeniami dzisiaj :D
Drogie Panie (czyt. wszystkie dogomaniaczki) - składam Wam serdeczne życzenia, dużo zdrowia i wszelkiej pomyślności - niech Wam się szczęści a przy okazji i waszym czworonogom ;) Najlepszego

Edited by kerad
,