jolasek Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 [quote name='jaanna019']Mamy termin rozprawy apelacyjnej w Sądzie Okręgowym w Białymstoku - data 20 luty 2012 godzina 9.35. Serdecznie zapraszamy!!! Będzie potrzebni tym psom na sali. Wasza obecność jest istotna dla ich dalszego losu![/QUOTE] Zgłaszam obecność. Quote
_Dunaj_ Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Dla mnie daleko trochę i pracuje niestety, ale trzmam mocno kciuki za właściwie zakończenie, biedakom potrzebny dom i spokój, a nowym właścicielom pewność, że ich nie stracą za chwilę przez czyjąś głupią decyzję Quote
Alla Chrzanowska Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Jeśli nic mi z nienacka w pracy nie wyskoczy - będę Quote
jaanna019 Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Jeszcze raz przypomnę: Poniedziałek 20.02.2012 godz. 9.35 Sąd Okręgowy ul. M. C. Skłodowskiej 1 sala I Liczymy na spotkanie z Wami. Quote
kaszanka Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 większość nie da rady :( ale jesteśmy z Wami dziewdczyny i Borysem i Nataszą Quote
suślik Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Ja też ja też :) Ja przecież wykupiłam kilka krzeseł żeby w Ciapku oglądać Panią "właścicielkę" jak będzie sprzątać kojce. Więc nie może być inaczej niż po naszej myśli :) Quote
kaszanka Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 dziewczyny i co?? czyżbyście jeszcz na sali rozpraw siedziały ?? Quote
jolasek Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Odroczenie. Kolejne starcie 19.03.2012, Ania wyjawi szczegóły Quote
kaszanka Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 dziewczyny - rozmiawiałam z Asią - nie jest tak źle, njawazniejsze, że nie cofnięto sprawy do wcześneijszej instancji czyli do sądu z Bielsku. Sprawa zostaje w Białym i to jest naprawdę duży plus. Za miesiac znów bedziemy zaciskać ksciuki za pomyślny wyrok, a taki musi być . Quote
dreag Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 No to czekamy dalej... Tak to u nas jest. Quote
jaanna019 Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 W Sądzie apelacyjnym nie ma odroczeń, została ogłoszona przerwa w rozprawie ;) Chociaż wydaje się, że jest źle to jest dobrze :) o takie rozwiązanie nam chodziło. Był to najmniej prawdopodobny scenariusz ale udało się :D Myślę, że Sąd przyjął argumentację i uwierzył, że to jest najlepsze rozwiązanie dla psów. Powrót do niższej instancji niepotrzebnie wydłużyłby postępowanie, bo wszystko zaczynalibyśmy praktycznie od początku. Między postępowaniem toczącym się w Sądzie w Bielsku a złożeniem apelacji pojawiły się nowe dowody w postaci zeznań świadków - dowody na naszą korzyść. Sąd Apelacyjny rzadko przeprowadza dowody w postaci przesłuchań w trakcie postępowania, zazwyczaj w takiej sytuacji odsyła do ponownego rozpatrzenia. Tak więc mamy duże szczęście, że Sąd kierował się dobrem psów i postanowił świadków przesłuchać w postępowaniu przed Sądem Okręgowym. Jesteśmy dobrej myśli :) Quote
suślik Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='jaanna019']Jesteśmy dobrej myśli :)[/QUOTE] Czyli nie odwoływać zamówienia na krzesła i ławki do Ciapka na oglądanie Państwa Ł w trakcie odpracowywania swoich godzin ? Ja już nawet wymyśliłam wzór na bilety wstępu i karnety dla stałych klientów :D Quote
jolasek Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Anka ty już jesteś wytrawnym prawnikiem. :lol: Wiedziałam, że wyjaśnisz to absolutnie profesjonalnie. Swoją drogą następna rozprawa zapowiada się ciekawie. Quote
jaanna019 Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 (edited) [quote name='suślik']Czyli nie odwoływać zamówienia na krzesła i ławki do Ciapka na oglądanie Państwa Ł w trakcie odpracowywania swoich godzin ? Ja już nawet wymyśliłam wzór na bilety wstępu i karnety dla stałych klientów :D[/QUOTE] Dla mnie rezerwuj fotel bo ja tam chcę sporo czasu spędzić na oglądaniu to mi twardo na krześle będzie ;) Jolu uczę się od najlepszych ;) Artykuł [url]http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,90711,11188979,Koszmar_trwal_pol_roku__Proces_o_katowanie_psow.html[/url] Edited February 21, 2012 by jaanna019 Quote
kaszanka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='jaanna019'] Jolu uczę się od najlepszych ;) [/url][/QUOTE] oj tam przyznaj sie - ze drugi fakultet robisz :) Quote
suślik Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [QUOTE] Nawet mimo [B]skandalicznie biernej postawy[/B] bielskich urzędników - [B]burmistrza i miejscowego lekarza weterynarii[/B], którzy nie widzieli potrzeby zabrania psów[/QUOTE][LEFT][COLOR=#000000] [URL="http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,90711,11188979,Koszmar_trwal_pol_roku__Proces_o_katowanie_psow.html#ixzz1n2BtOAjq"][/URL]Z racji tego, że oczywistą oczywistością jest, że ten wątek czytają osoby z UM Bielsk Podlaski specjalnie dla nich cytuję jedno z najważniejszych stwierdzeń! [QUOTE]W całej tej sprawie chodzi o to, żeby zwierzęta wyrwane z koszmaru doczekały się w końcu ciepłego domu, żeby trafiły do ludzi, którzy będą je kochać, dbać o nie i je szanować.[/QUOTE] Zapiszcie to sobie gdzieś na kartach i rozwieście po całym urzędzie! Żebyście pamiętali o co naprawdę chodzi! [LEFT][COLOR=#000000] [/COLOR][/LEFT] [/COLOR][/LEFT] Quote
kaszanka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 w Bielsku, Wasilkowie i wszędzie :( - smutna prawda Quote
jaanna019 Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [quote name='suślik']Z racji tego, że oczywistą oczywistością jest, że ten wątek [B]czytają osoby z UM Bielsk Podlaski[/B] specjalnie dla nich cytuję jedno z najważniejszych stwierdzeń! [/QUOTE] Doprawdy?! No to ja pozdrawiam serdecznie urzędników z Bielska :) aaaa no i czekam na decyzję.. po raz bodajże 4 czy 5? Quote
Recommended Posts