Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jaanna019']Mamy termin rozprawy apelacyjnej w Sądzie Okręgowym w Białymstoku - data 20 luty 2012 godzina 9.35.
Serdecznie zapraszamy!!! Będzie potrzebni tym psom na sali. Wasza obecność jest istotna dla ich dalszego losu![/QUOTE]
Zgłaszam obecność.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dla mnie daleko trochę i pracuje niestety, ale trzmam mocno kciuki za właściwie zakończenie, biedakom potrzebny dom i spokój, a nowym właścicielom pewność, że ich nie stracą za chwilę przez czyjąś głupią decyzję

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Ja też ja też :) Ja przecież wykupiłam kilka krzeseł żeby w Ciapku oglądać Panią "właścicielkę" jak będzie sprzątać kojce. Więc nie może być inaczej niż po naszej myśli :)

Posted

dziewczyny - rozmiawiałam z Asią - nie jest tak źle, njawazniejsze, że nie cofnięto sprawy do wcześneijszej instancji czyli do sądu z Bielsku. Sprawa zostaje w Białym i to jest naprawdę duży plus. Za miesiac znów bedziemy zaciskać ksciuki za pomyślny wyrok, a taki musi być .

Posted

W Sądzie apelacyjnym nie ma odroczeń, została ogłoszona przerwa w rozprawie ;) Chociaż wydaje się, że jest źle to jest dobrze :) o takie rozwiązanie nam chodziło. Był to najmniej prawdopodobny scenariusz ale udało się :D Myślę, że Sąd przyjął argumentację i uwierzył, że to jest najlepsze rozwiązanie dla psów. Powrót do niższej instancji niepotrzebnie wydłużyłby postępowanie, bo wszystko zaczynalibyśmy praktycznie od początku. Między postępowaniem toczącym się w Sądzie w Bielsku a złożeniem apelacji pojawiły się nowe dowody w postaci zeznań świadków - dowody na naszą korzyść. Sąd Apelacyjny rzadko przeprowadza dowody w postaci przesłuchań w trakcie postępowania, zazwyczaj w takiej sytuacji odsyła do ponownego rozpatrzenia. Tak więc mamy duże szczęście, że Sąd kierował się dobrem psów i postanowił świadków przesłuchać w postępowaniu przed Sądem Okręgowym. Jesteśmy dobrej myśli :)

Posted

[quote name='jaanna019']Jesteśmy dobrej myśli :)[/QUOTE]

Czyli nie odwoływać zamówienia na krzesła i ławki do Ciapka na oglądanie Państwa Ł w trakcie odpracowywania swoich godzin ?
Ja już nawet wymyśliłam wzór na bilety wstępu i karnety dla stałych klientów :D

Posted (edited)

[quote name='suślik']Czyli nie odwoływać zamówienia na krzesła i ławki do Ciapka na oglądanie Państwa Ł w trakcie odpracowywania swoich godzin ?
Ja już nawet wymyśliłam wzór na bilety wstępu i karnety dla stałych klientów :D[/QUOTE]
Dla mnie rezerwuj fotel bo ja tam chcę sporo czasu spędzić na oglądaniu to mi twardo na krześle będzie ;)

Jolu uczę się od najlepszych ;)

Artykuł
[url]http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,90711,11188979,Koszmar_trwal_pol_roku__Proces_o_katowanie_psow.html[/url]

Edited by jaanna019
Posted

[QUOTE] Nawet mimo [B]skandalicznie biernej postawy[/B] bielskich urzędników - [B]burmistrza i miejscowego lekarza weterynarii[/B], którzy nie widzieli potrzeby zabrania psów[/QUOTE][LEFT][COLOR=#000000]
[URL="http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,90711,11188979,Koszmar_trwal_pol_roku__Proces_o_katowanie_psow.html#ixzz1n2BtOAjq"][/URL]Z racji tego, że oczywistą oczywistością jest, że ten wątek czytają osoby z UM Bielsk Podlaski specjalnie dla nich cytuję jedno z najważniejszych stwierdzeń!

[QUOTE]W całej tej sprawie chodzi o to, żeby zwierzęta wyrwane z koszmaru doczekały się w końcu ciepłego domu, żeby trafiły do ludzi, którzy będą je kochać, dbać o nie i je szanować.[/QUOTE]

Zapiszcie to sobie gdzieś na kartach i rozwieście po całym urzędzie!
Żebyście pamiętali o co naprawdę chodzi!

[LEFT][COLOR=#000000]
[/COLOR][/LEFT]
[/COLOR][/LEFT]

Posted

[quote name='suślik']Z racji tego, że oczywistą oczywistością jest, że ten wątek [B]czytają osoby z UM Bielsk Podlaski[/B] specjalnie dla nich cytuję jedno z najważniejszych stwierdzeń!

[/QUOTE]
Doprawdy?! No to ja pozdrawiam serdecznie urzędników z Bielska :) aaaa no i czekam na decyzję.. po raz bodajże 4 czy 5?