Buvan Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Hej. Chciałam zapytać czy pieski mają już dom na stałe, czy wciąż są w tymczasowym. Quote
kaszanka Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 póki sytuacja prawna psów nie będzie ustatkowana - psy muszą być w domu tymczasowym. Quote
jaanna019 Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 Psy są w hotelu. Mogłyby iść do adopcji na umowę tymczasową. Ponieważ teoretycznie nadal są własnością tych ludzi, którym zostały odebrane. Ja ze swojej strony gwarantuję, że one nigdy do nich nie wrócą. Więc z czasem umowa tymczasowa zostałaby zmieniona na stałą. Quote
kaszanka Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Aniu jak myślisz - jak długo to jeszcze potrwa? Quote
jaanna019 Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 Szczere to nie wiem. Nadal czekamy na wyznaczenie terminu rozprawy apelacyjnej. Quote
nicolaczek Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Zapraszam na bazarek - bardzo fajne ubrania [B] Klik: [url]http://www.dogomania.pl/threads/219792-BAZAREK-5-10-15-czyli-wszystkie-ciuchy-po-5-10-15-z%C5%82.-na-KORABIEWICKIE-biedaki?p=18242259#post18242259[/url][/B] Pieniążki będą przeznaczone na psiaki wyciągnięte z Korabiewic. Sori za spam! Quote
jaanna019 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Burmistrz nie zaskoczył, bo znów wydał decyzję o braku podstaw do odebrania psów. My również nie zaskoczyliśmy i napisaliśmy do SKO. coś czuję, że szybciej zapadnie wyrok na rozprawie apelacyjnej niż burmistrz wyda poprawną decyzję. Quote
nicolaczek Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 :D nie to jest jakaś masakra ://// bez kitu co się dzieje w tym państwie ://// jest jakieś uzasadnienie braku podstaw do odebrania? Quote
jaanna019 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='nicolaczek']:D nie to jest jakaś masakra ://// bez kitu co się dzieje w tym państwie ://// jest jakieś uzasadnienie braku podstaw do odebrania?[/QUOTE] To samo co zwykle :) mimo tego, że wcześniej SKO mu pisało, że jest wadliwe. Quote
Alla Chrzanowska Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Jessssuuu! To jakaś maskara. Co za geniusz urzędniczy... Quote
Maryna Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Wiecie,że to już nie mieści się w głowie.Ciekawe,kiedy byłyby podstawy zdaniem tego pana pełnego empatii Quote
Moli@ Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='jaanna019']Burmistrz nie zaskoczył, bo znów wydał decyzję o braku podstaw do odebrania psów. My również nie zaskoczyliśmy i napisaliśmy do SKO. coś czuję, że szybciej zapadnie wyrok na rozprawie apelacyjnej niż burmistrz wyda poprawną decyzję.[/QUOTE] Nic już nie rozumiem to, jaki był wyrok, od czego się odwołują, czy to burmistrz ma podejmować decyzję? Quote
docha Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 ale chyba w tym przypadku nie mówimy o żadnej apelacji? Właścicielka pewnie odwołała się od wyroku pierwszej instancji? tylko dlaczego to tak długo trwa? Quote
jaanna019 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='Moli@']Nic już nie rozumiem to, jaki był wyrok, od czego się odwołują, czy to burmistrz ma podejmować decyzję?[/QUOTE] Jednym torem toczy się postępowanie administracyjne a drugim sądowe. Jedno z drugim ma o tyle wspólnego, że dotyczy tych samych psów. Jedno ma na celu decyzję o czasowym odebraniu zwierząt drugie ukaranie za znęcanie się. To są dwa odrębne postępowania toczące się w dwóch różnych instytucjach. Odwołują się od wyroku sądu - właściciele, my odwołujemy się od decyzji burmistrza. Quote
jolasek Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='jaanna019']Jednym torem toczy się postępowanie administracyjne a drugim sądowe. Jedno z drugim ma o tyle wspólnego, że dotyczy tych samych psów. Jedno ma na celu decyzję o czasowym odebraniu zwierząt drugie ukaranie za znęcanie się. To są dwa odrębne postępowania toczące się w dwóch różnych instytucjach. Odwołują się od wyroku sądu - właściciele, my odwołujemy się od decyzji burmistrza.[/QUOTE] Nie dodałaś, że burmistrz doskonale wie o wyroku pierwszej instancji i najwyraźniej czeka na cud. Quote
docha Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 czasami Temida różnie ślepa bywa, a burmistrz pewnie o tym wie. Czy wy dziewczyny macie wsparcie mądrego prawnika, czy tylko na logikę działacie, która z prawem ma mało wspólnego. Nie znam tej sprawy od poszewki, tylko tyle co z wątku, ale czasami i cuda się zdarzają i dobrze mieć w odwecie przygotowaną strategię. Quote
jaanna019 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Mamy nawet bardzo dobrego prawnika i mamy też asa w rękawie. Nie mamy obaw co do wyroku sądu w razie zagrożenia wyciągniemy asa z rękawa. Burmistrz doskonale zna treść wyroku pierwszej instancji bo nie omieszkaliśmy go o nim powiadomić. Quote
gawronka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 A tak na marginesie to właściciele pytali sie gdzie są psy i czy można je zobaczyć? ja to bym chyba wydzwaniała dniami i nocami :razz: Quote
jaanna019 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Oni wiedzą gdzie są psy, mają mój numer telefonu ale nigdy nie zapytali jak psy się czują i co u nich słychać. Widzieli tylko zdjęcia, które pokazywałam na rozprawie. Miałam wydrukowane więcej bo myślałam, że właściciele będą chcieli dostać na pamiątkę. Nawet im proponowałam ale nie chcieli powiesić na lodówce. O tym co słychać u Nataszy i Borysa dowiedziała się tylko pani z zeznań świadków na rozprawie. Pana nie było to nie usłyszał. Quote
Ada-jeje Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 wstawiam z innego watku, off [INDENT] [COLOR=#ff0000] [COLOR=black]Uwaga! W czwartek ponowne (bo nowy Sejm) prezentacja i pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o ochronie zwierząt w Sejmie. Właśnie nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że [COLOR=red][B] Platforma Obywatelska[/B][/COLOR] będzie głosować za odrzuceniem projektu i nieprzekazywaniem go do pracy w komisji sejmowej :angryy:! Wysłaliśmy do prasy [URL="http://www.facebook.com/notes/koalicja-dla-zwierz%C4%85t-nowa-ustawa-o-zwierz%C4%99tach/informacja-prasowa-przed-czytaniem-w-sejmie-naszego-projektu-ustawy-niebezpiecze/252079728195414"]komunikat w tej sprawie[/URL], ale to nie wystarczy. [/COLOR][/COLOR][COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black] [B]Dzwońcie i mailujcie do Klubu PO w Sejmie tel. 22 694-25-87, 22 694-15-15; mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Posłowie nie mogą tak po prostu wyrzucić ponad 200 tysięcy podpisów do kosza.[/B][/COLOR] [/INDENT] Quote
docha Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='Ada-jeje']wstawiam z innego watku, off [INDENT] [COLOR=#ff0000] [COLOR=black]Uwaga! W czwartek ponowne (bo nowy Sejm) prezentacja i pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o ochronie zwierząt w Sejmie. Właśnie nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że [COLOR=red][B] Platforma Obywatelska[/B][/COLOR] będzie głosować za odrzuceniem projektu i nieprzekazywaniem go do pracy w komisji sejmowej :angryy:! Wysłaliśmy do prasy [URL="http://www.facebook.com/notes/koalicja-dla-zwierz%C4%85t-nowa-ustawa-o-zwierz%C4%99tach/informacja-prasowa-przed-czytaniem-w-sejmie-naszego-projektu-ustawy-niebezpiecze/252079728195414"]komunikat w tej sprawie[/URL], ale to nie wystarczy. [/COLOR][/COLOR][COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black] [B]Dzwońcie i mailujcie do Klubu PO w Sejmie tel. 22 694-25-87, 22 694-15-15; mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Posłowie nie mogą tak po prostu wyrzucić ponad 200 tysięcy podpisów do kosza.[/B][/COLOR] [/INDENT][/QUOTE] Jestem tym zaskoczona, czy to możliwe? Quote
_Dunaj_ Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 A mnie juz nic nie dziwi....bo to Polska właśnie, nie chcę przeginać, ale ponoć naród katolicki itp... a św. Farnciszek i nie tylko to się w grobie przewraca Quote
jaanna019 Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Mamy termin rozprawy apelacyjnej w Sądzie Okręgowym w Białymstoku - data 20 luty 2012 godzina 9.35. Serdecznie zapraszamy!!! Będzie potrzebni tym psom na sali. Wasza obecność jest istotna dla ich dalszego losu! Quote
Recommended Posts