Dana i Muszkieterowie Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='mestudio']Ja się cieszę bo dom dla Bursztyna zapowiada się mądry i odpowiedzialny. Z drugiej strony Bursztyn jest tak sympatycznym psem, że jest mi smutno - tak samo jak z Figą, która była ciekawym okazem i wyzwaniem. Pan wykastruje psiaka, to jest wstępne ustalenie na dziś. Bardzo prosimy o kogoś sympatycznego do wizyty przed adopcyjnej w Pruszkowie. Pan chętnie by zabrał psa nawet dziś, więc jeśli ktoś byłby chętny to prosimy szybciutko dać znak.[/QUOTE] Chwilkę mnie nie było, a tu takie rewelacje :multi::multi:. [B]Bursztynku[/B], oby to był ten właściwy domek i na zawsze, trzymam kciuki :thumbs::thumbs:. [B]Mestudio[/B], będą fotki ? Quote
mestudio Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Fotek z pobytu Państwa u nas to niestety nie będzie. Nie umiem tak robić zdjęć ludziom jak do nas przyjeżdżają obejrzeć psiaka:-). Kiepsko bym się czuła. Jestem przekonana, że Fela zaakceptuje ten dom, bo to naprawdę fajny, młody człowiek - ogarnięty - nie taki podrostek, ale pan mający ze 26 lat. Młody człowiek z fajnymi planami na przyszłość i co najważniejsze mądry - nie inteligentny bo wszystkie stwory homo s posiadają tzw. inteligencję:-) co nie zawsze idzie w parze z mądrością i myśleniem. Quote
Havanka Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='mestudio']Fotek z pobytu Państwa u nas to niestety nie będzie. Nie umiem tak robić zdjęć ludziom jak do nas przyjeżdżają obejrzeć psiaka:-). Kiepsko bym się czuła. Jestem przekonana, że Fela zaakceptuje ten dom, bo to naprawdę fajny, młody człowiek - ogarnięty - nie taki podrostek, ale pan mający ze 26 lat. Młody człowiek z fajnymi planami na przyszłość i co najważniejsze mądry - nie inteligentny bo wszystkie stwory homo s posiadają tzw. inteligencję:-) co nie zawsze idzie w parze z mądrością i myśleniem.[/QUOTE] Fakt, jakoś niezręcznie robić nowym opiekunom zdjęcia, ale może cyknąć Bursztynowi zdjecie "pożegnalne", kiedy już będzie odjeżdżał do swojego nowego domu. Quote
Diora Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Czyli marzenia się spełniają :) Szczerze kibicuję Bursztynkowi :) Quote
randall Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 :kciuki: Super wiadomość! Trzymam kciuki bardzo mocno za Bursztynka! Quote
Havanka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Felu, przybądź z dobrymi wieściami, bo czekamy ! Quote
mestudio Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 My też czekamy na dobre wieści, Bursztynio właśnie próbuje wpakować się panu do łóżka. Quote
Havanka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='mestudio']My też czekamy na dobre wieści, Bursztynio właśnie próbuje wpakować się panu do łóżka.[/QUOTE] Czyżby Pan stawiał opór??? Quote
mestudio Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Pan to nawet Bursztyna bierze na kolana, bardzo go lubi. To taki pies dla niego. A Bursztyn jest równie fantastyczny jak jego poprzedniczka Figa. Ech, będzie kolejny cudny pies do wspominania. Szkoda że nie mogę go mieć. Muszę mieć miejsce dla najbrzydszych psów świata i dla tych innych cudaków, takich jak Króweńka. Doszliśmy do wniosku, że Figa była w jego typie mimo tego, że była dużo mniejsza, bardzo podobne mają mordy i są niesamowicie inteligentne. Quote
Fela Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ha, no to chyba czas pożegnań się zaczyna. Nowy pan chce wybrać się po Bursztyna jeszcze w tym tyg. Wydaje mi się, że pasują do siebie, jestem jak najbardziej na tak! :-) Zostawiłam umowę, za kilka dni wpadnę odebrać podpisaną. Quote
Havanka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='Fela']Ha, no to chyba czas pożegnań się zaczyna. Nowy pan chce wybrać się po Bursztyna jeszcze w tym tyg. Wydaje mi się, że pasują do siebie, jestem jak najbardziej na tak! :-) Zostawiłam umowę, za kilka dni wpadnę odebrać podpisaną.[/QUOTE] No, to już chyba klamka zapadła ! Czy to jest domek, czy mieszkanie. Fela, napisz coś więcej o przyszłym domku. Plizzzzz Quote
mestudio Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Wiedziałam, że to właściwi ludzie. Są naprawdę fajni i sensowni. Bardzo się cieszę, że udało się nam wspólnie pomóc Bursztynowi, trudno mi nawet napisać jak bardzo go lubię za tą mądrość psią, jego opanowanie, posłuszeństwo. Jest niezwykły i niczym sobie nie zasłużył na tak zły los jaki był mu pisany w schronisku. Kochana, wielka mordeczka. Muszę się do niego naprzytulać zanim wyjedzie. Quote
obraczus87 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Ufffffffff uciesze się jak Bursztynek bedzie u siebie :) Ale fajnie, ze znalazl sie odpowiedni czlowiek dla Niego. :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='Havanka']Fakt, jakoś niezręcznie robić nowym opiekunom zdjęcia, ale może cyknąć Bursztynowi zdjecie "pożegnalne", kiedy już będzie odjeżdżał do swojego nowego domu.[/QUOTE] Właśnie o to chodziło :lol::lol:. [B]Bursztynku[/B], [B]Mestudio[/B] już za Tobą tęskni :lol:. Quote
mala_czarna Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Ja się ucieszę dopiero po fakcie, wolę być przezorna ;) Największa brawa i podziękowania należą się mestudio i jej TZ. Gdyby nie Wy, Bursztyna pewnie by już nie było.. Quote
mala_czarna Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Kochane, zajrzyjcie proszę na wątek Toli!! Sunia, szczenię jeszcze, przerzucona została przez płot do kobiety, która ma coraz więcej psów!! Za 300 złotych może jechać do DT, płatnego niestety, 300 zł miesięcznie. Liczy się najmniejsza nawet deklaracja, bo póki co stan konta = 0 złotych. Jesli Tola zostanie tam gdzie jest dzisiaj po prostu zdziczeje, albo... ślad po niej zaginie. Chyba, że ktoś mógłby zaoferować BDT, bo na karmę to się już łatwo zbierze fundusze! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/207274-7-msc-sunia-przerzucona-przez-p%C5%82ot-potrzebne-deklaracje-albo-DT%21?p=16896839#post16896839"]http://www.dogomania.pl/threads/2072...9#post16896839[/URL] Quote
Fela Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='Havanka']No, to już chyba klamka zapadła ! Czy to jest domek, czy mieszkanie. Fela, napisz coś więcej o przyszłym domku. Plizzzzz[/QUOTE] Domek, dwurodzinny. Rodzina przyszłego pana Bursztyna mieszka na dole. Człowiek dość młody, ale poukładany. Ma wolny zawód, dużo czasu spędza w domu. Jego dziewczyna mieszka w Płocku, więc są od siebie spory kawałek (na razie). Ale decyzja była wspólna, bo razem byli zobaczyć Bursztyna. Quote
randall Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Dalej trzymam kciuki za Bursztynka! Bannerek i ogłoszenia zdejmę dopiero post factum :-) Quote
mestudio Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Bursztynka zawieziemy jutro lub w piątek. Mam nadzieję, że to będzie najlepsza podróż w jego życiu - tylko w jedną stronę. Wczoraj pan dzwonił aby dokładnie dowiedzieć się jaką karmę kupić psiakowi. Zapowiedzieliśmy też, że zawsze przyjmiemy Bursztyna jeśli coś się w życiu wydarzy takiego, że musiałby od nich się wyprowadzić. Ja tak nie bardzo jestem przygotowana na ten jego wyjazd. Wcale o tym nie myślę. Wspaniały pies, zwyczajnie wspaniały. Quote
mala_czarna Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 A ja strasznie żałuję, że Bursztyn od Was wyjeżdża ;) J Quote
ludwa Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Ciotki, czy znacie kogoś z okolic Puszczy Kampinoskiej? Potrzebna wizyta p/a [URL]http://www.dogomania.pl/threads/208029-Luna-malamutka-pomoz[/URL] Quote
mestudio Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 [quote]A ja strasznie żałuję, że Bursztyn od Was wyjeżdża [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] J [/quote] No cóż, nie jesteś odosobniona w tym wypadku. Nie bardzo wiem dlaczego dwa silne i nieprzewidywalne psy (Figa, Bursztyn) tak bardzo zapadły mi w moje myśli. Cieszę się, ale tak trochę fałszywie. Masakra, chyba wrócę do przyjmowania na DT jamnikowatych złośliwców i innych piesków z małymi móżdżkami:-). Quote
kaja69 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Zaglądam po przerwie a tu takie fantastyczne wiadomości :) Z gratulacjami powstrzymam się jednak jeszcze trochę do czasu az Bursztynek zakotwiczy w nowym domku,jestem przesądna baba :) Quote
Recommended Posts