Jump to content
Dogomania

Schroniskowy duecik - boksiowaty Rudy i charcikowata Lusia!!! Razem od 21.01.2006 !!!

Recommended Posts

Posted

Ja tam wolę Asię - ona przynajmniej może coś na klawaiturze napisać. A takie wielbłądy, nie wiadomo ile by ich było, to nijak nic nie napiszą, skoro płetwy mają większe od klawiatury :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ola&Kora']Ja tam wolę Asię - ona przynajmniej może coś na klawaiturze napisać. A takie wielbłądy, nie wiadomo ile by ich było, to nijak nic nie napiszą, skoro płetwy mają większe od klawiatury :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
ja tez wole Asie ale TZet??nie wiedomo.....
a co do wielbladow jak bylo by ich 20 to by sie o kkalwiature klucily pewnie......:evil_lol:

Posted

Alynkaaa; napisał(a):
ja tez wole Asie ale TZet??nie wiedomo.....
a co do wielbladow jak bylo by ich 20 to by sie o kkalwiature klucily pewnie......:evil_lol:

Eee tam, od razu by komputer podeptały :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Po co się rozdrabniać :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A potem by się jeszcze dziwiły że komp nie działa :eviltong: :eviltong:

Posted

[quote name='Ola&Kora']Eee tam, od razu by komputer podeptały :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Po co się rozdrabniać :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A potem by się jeszcze dziwiły że komp nie działa :eviltong: :eviltong:
ojj moze one nie takie gluupie tyle sie naogladaly starozytnej sztuki nauki ze jeszcze kompa tak ztuninguja ze bedzie przypominal piramide ale bedzie w nim wszystko lodowka,telewizor,samochod i net za darmo....:eviltong:

Posted

Alynkaaa; napisał(a):
ojj moze one nie takie gluupie tyle sie naogladaly starozytnej sztuki nauki ze jeszcze kompa tak ztuninguja ze bedzie przypominal piramide ale bedzie w nim wszystko lodowka,telewizor,samochod i net za darmo....:eviltong:

:D:D:D:D Ty lepiej bądź cicho, bo jak sie TZ o tym dowie, to naprawde nam biedną Asię wymieni na wielbłądy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Hej lasencje!:lol: Już jestem!:p :multi: Ale tu gwarno!:evil_lol: Bardzo mnie to cieszy!!!:p
Za moją nieobecność wińcie Bodziulkę ;) - dała mi te puzzle i siedzę od piątku i układam.:evil_lol: Nie mam nawet jeszcze połowy. :oops: :evil_lol: Bodziusia, one są gigantyczne!:crazyeye: :lol: Ale piękne...Jak ktoś chce fajne puzzle, to Bodziulka ma linki w podpisie.:cool3:

Byłam też ciutkę zajęta Ninką i robieniem dla niej kulinarnych cudów, bo nic nie chciała jeść.:oops: Ale mimo to chumorek żabce dopisywał, fajnie się z Lusią bawiła, zaraz wstawię fotki.:cool3: No i dziś pojechała do swojego nowego domu!:BIG: :laola: :bigcool: :BIG:

Tak więc TZ mnie nie sprzedał za wielbłądy:eviltong: i zaraz zacznę was męczyć wieeelką ilością fotek!:diabloti:

Oj, Ola, Ola!:evil_lol: Specjalnie dla Ciebie - Mr.Przewodnik raz jeszcze:

Zaraz będą psiaki, ale jeszcze nie pochwaliłam się najfajniejszym :eviltong: - nurkowaniem na rafie! Taki kolorowy kontrast dla dzisiejszej szaro-burej, mroźnej pogody, brrr!:stormy-sad:

Posted

Wypływamy z portu.

Płyniemy, płyniemy, owiewa nas rześka bryza, z góry grzeje słońce.:loveu:
TZ zapatrzony w horyzont.:p

Dopływamy do rafy.

1,5 godziny spokojnego rejsu i już jesteśmy.:loveu:

Siedzę na wpół przytomna ze strachu na rufie, a spece od nurkowania pomagają mi się ubrać w te wszystkie rurki, butle i ciężarki. Zaraz wskoczę do wody i...to na pewno będzie mój koniec!:placz: (Bałam się potwornie, naprawdę! Nic nie pamiętam z tego jak się ubierałam w skafander, dopiero gdy TZ pokazał mi zdjęcia zaczęłam sobie przypominać wyrywki. Na 2 fotce uśmiecham się, ale miałam ochotę się rozpłakać.:evil_lol: )

No i siedzę w wodzie. Cała się trzęsę. Szybki mi zaparowały.:oops:

Bul, bul, tonę!:evil_lol:

Wolałabym wstawić fotki TZta, bo on się bardzo cieszył przed zejściem do wody, ale mnie wrzucili na pierwszy ogień i jak po 20 min wyszłam z wody, to TZ akurat wskakiwał i nie mogłam mu fotek cyknąć. Ma tylko jedną, wielce szczęśliwy po nurkowaniu::lol:

Posted

Dziękuję Alynkooo :p , jestem pewna że i ty się doczekasz i wszystkie dogomaniaczki!:multi: Świat się kurczy, kto wie, niedługo do innego kraju czy na inny kontynent będzie się jechało jak do cioci na imieniny do miasta obok.;) Alynkaaa, a nie masz choroby morskiej?Bo ja mam :roll: , ale chyba z nerwów nic mi nie było, wzięłam tylko jednego procha i było ok.:lol:

I zdjęcia podwodne:
TZcik.:loveu:

Tu daje znaki, że wszystko jest ok i puszcza mi serduszko z bąbelków.:evil_lol:

A tu ja próbuję złapać za fraki instruktora, który odpłynął kawałeczek ode mnie by zrobić mi zdjęcie.:evil_lol: :lol:

Puszczam uszami bąble ze złości.;) :evil_lol:

Wreszcie uczepiłam się skały i czekałam, aż mnie instruktor zabierze z powrotem na powierzchnię.:evil_lol:

Wiecie co,to pierwsze nurkowanie było straszne - myślałam, że zaraz się uduszę, że aparat do oddychania mi wypadnie albo że porwie mnie prąd wody.:smhair2: W dodatku szybki mi zaparowały :evil_lol: już przy wskoku do wody i prawie nic nie widziałam.:oops: Śmieli się potem ze mnie, bo przy drugim zejściu - tym razem płynęliśmy z TZtem za rączkę:loveu: - nareszcie wszystko widziałam, nareszcie strach gdzieś zniknął i mogłam nacieszyć się widokiem. No i z tej radości, ze nareszcie jest przyjemnie, robiłam non stop gest łapką że jest super i ściskałam TZ za rękę że aż myślał, że zwariowałam.:evil_lol: Instruktor miał ze mnie straszną polewkę.:oops: :lol: Ale co mi tam, niech się śmieją, ja się cieszę że w końcu za drugim razem coś widziałam.:eviltong: :evil_lol: :-D

Acha! Na fotkach nie widać niestety rzeczywistych kolorów, nie umiem nanieść odpowiednich filtrów.:oops:

Posted

ahh domyslam sie jak tam jest pieknie <ogladam tv i czasemppokazuja jak to wyglada> i moim mazreniem jest wlasnie zwiedzic rafe kolarowa....cudna musi byc i te rozne gatunki ryb...ahhh siem rozmatzylam ale to chyba dobzre tak pzred spaniem:)
no ja mowie juz dobranoc kochane i ide do mojej rudej siemprzytulic i spac:)
mamandzieje ze pochwalisz sie jutro fotkami pieskow bo juz dawnoich nie bylo......
ps. co jeszcze ciekaweo zwiedzlas w tym edzipcie?????????nei widizals tam wezóffff albo skorpionófff???bleeaahh kiedys slyszalamz e teo jest tam duzo i dlatego juz nie chcem tam jechac alekilka lat temu edzypt to moje marzenie bylo.....
no alem siem rozpisalam...koncze juz cioteczki pa dobrej nocki:)
i zabawy w klocki:):eviltong: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: <do interpretacji wlasnej...:)>

Posted

Asiu, jak ty tam miałaś cudownie... Jak oglądałam fotki z nurkowania to aż mi się gęba z wrażenia nie zamykała :eviltong: A widziałaś rekiny? :eviltong: Albo inne rybki (błazenki na przykład :p )?
A jeździłaś na wielbłądzie? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

A ja myślałam, że Was już zanudziłam tymi fotami bo to galeria psiaków a nie jakiś tam podróży.:oops::oops: :oops: Więc bardzo się cieszę, że fotki się podobały :multi: i mnie nie zbiłyście za tą "egipską klątwę".:lol: :evil_lol:

Alynkaaa, rafa jest rzeczywiście przepiękna, wszystko co pokazują w telewizji to prawda:multi: (choć ja kiedyś myślałam, że pokazują tylko wybrane, najładniejsze fragmenty). To po prostu cud natury, cud nad cudami. Poświęcić życie badaniu raf koralowych, ach, to się nazywa mieć szczęście!
A na Twoje pytania Olu odpowiem tak :p - wszystkie te rybki poniżej widzieliśmy pod wodą, a większość z nich zamieszkiwała także przyhotelową rafę, gdzie snoorkowaliśmy:

Rybka papuzia.

Błazenki.:p

Yyy...tej nazwy zapomniałam. Rybcia jest jadowita i kłująca.

No i tak to mniej więcej wygląda.:p
Te zdjęcia dostaliśmy na płycie od ekipy nurkowej razem z naszymi fotkami. Oni mieli specjalny podwodny fotopstrykacz i wszystkie foty są ich roboty (ale rymuję :evil_lol: ). Są już obrobione dlatego widać kolory tak jak ludzkie oko widzi pod wodą - a widzi się na raz tysiące barw i kształtów.Coś niesamowitego. Z tamtąd nie chce się wracać, a co więcej...chciałoby się zejść coraz głebiej. Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale człowiek czuje się jakby w innym świecie, w innym wymiarze...Teraz nie dziwię się tym wszystkim wypadkom, gdy nurkowie schodzili za głeboko i ginęli. Głębia naprawdę wciąga.
Rekina nie widzieliśmy, to raczej rzadkość, ale można spotkać wielkiego żółwia i delfiny :loveu: oraz groźne mureny.

O! I jeszcze rafa nocą:

A to już relaks w drodze powrotnej do portu.:p

To wklejam, bo...bo...bo mi się podoba!:evil_lol: :lol:

Posted

No dobra, kończę z tymi wycieczkami bo aż się rozżewniłam :oops: , teraz dłuuugo-długo nigdzie nie pojedziemy bo TZ jest niepracujący, ja też nie, eh.:roll:

To już na sam koniuszek dalsza odpowiedź dla Oli :loveu: i wracam do fotek naszych pocieszek!:multi:

TZ się tu ładnie uśmiecha, ale tak naprawdę był nieźle wystrachany.:evil_lol: Pierwszy wielbłąd na którego miał wsiąść, chciał go ugryźć a potem tańczył w kółko. Nie chciał chyba TZcika-pulpecika dźwigać.:lol: TZ jechał więc na drugim, mniej narwanym. Mnie na szczęście ten niegrzeczny wielbłąd zaakceptował.:p

Przyhotelowa laguna...:loveu:

Ale co to, jakiś potwór płynie!:evil_lol:

Cień potfforka.:evil_lol: :lol:

Rybki przy pomoście, tam gdzie zaczynała się rafa.

the end.

Posted

Asia nie pokazuj mi takich rzeczy bo peka mi serce z zazdrosci:oops: pieknie a to nurkowanie to juz w ogole.Ja to chyba tak jak Twój TZ kocham wode wiec tez bym była w niebie na jego miejscu
A co do wielbłada to dobrze ze Cie zakaceptował bo jak by tego nie zrobił to by dopiero zobaczył albo Ola jak juz kiedys by wyjechała nam do tego Egiptu to by mu pokazała ;p
Mam pytanko gdzie sa zdjecia psiaków :mad: miały byc
Pozdrów TZ odemnie

PS: Czy u Ciebie za oknem tez tak pieknie jak u mnie? Gdzie sie przeprowadzasz ?moze gdzies w moje okolice

Posted

Buahahahaha!!!! No nie moge z tej fotki :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: Asia, chcesz żebym się udusiła ze śmiechu :grin: :grin: :grin: :grin: TZ na golasa na wielbłądzie :roflt: :roflt:

A ten przystojniak przy wielbłądzie to kto? :cool3:

I moje błazenki koffane :loveu: :loveu:

Ja też tak chcem :multi: :multi: :multi:

Posted

nie no cudne te fotki!!!!!!!!!!!!!!!a ter rybki no i rafa noca to jest cos niesamowicie cudnego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu: :loveu: :loveu:

hehe TZt na wielblacdzie sie bal??ojjjj to chyba nici z jego interesu...chyba zejakies tresowane wielblady mu dadza....w sumie za taka

laske to powinni dac suuper-wielblady ktore umialy by prac gotowac spszratac i robic masaz:cool3: <sobie nawzajem bo po poracy odrobina relaxu sie nalezy:)>

Posted

:crazyeye: ale fotorelacja! oglądałam wszystkie zdjęcia 3 razy :lol: bo takie piękne :loveu: ahh.. i tyyyle słoneczka ;)

Te fotki robione w wodzie są fenomenalne! To wasze podekscytowanie widać nawet przez zaparowane szybki :lol: z resztą nie dziwię się ;)

a TZcik jak się stara wielbłąda udobruchać :evil_lol:

No, no Asiu ja się nie dziwię że aż 20 wielbłądów chcieli za ciebie dać :cool3: :evil_lol:

Posted

[quote name='Bodziulka']Aśka - ale Cię puzzle wciągnęły :evil_lol: Normalnie cisza w temacie - i nowych fotek Fafluńców nie ma :mad:
widzisz co narobilas:mad: :eviltong: trzeba bylo dac Asi puzle skladajace sie z 10 czesci to juz bysmy mialy fotki:)

Posted

[quote name='Usia']Alynkaa ja mam blizej tylko Bodziulka musi mi powiedziec gdzie mam sie zaczaić na Asie i jej zabrac te puzzle :evil_lol:
ojj tak zgadajcie sie dziewczyny i odbierzcie jej to diabelskie nasienie:eviltong: bo Aska bez naszej pomocy to chyba nigdy nie znajdzie<bynajmniej nie predko> drogi do dogo zablakala sie owieczka.......
i zeby jej smutno nie bylo tzreba jej dac malutkie puzle mysle tak do 20 kawalkow to bedzie wilk syty i owca cala:):evil_lol: :cool3: :cool3: