Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tia napisał(a):
tekst najlepiej żeby był z takimi najogólniejszymi wiadomościami (wiek, zachowanie, charakter, stosunek do ludzi, dzieci, innych zwierząt, czy zachowuje czystość, jakiej jest wielkości, gdzie sie znajduje, szczepienia itd.)

przypominam się...

Posted

Szkolenie trwa:-).Na razie uczę go kto tu rządzi i to zaczyna przynosić efekty - pierwszy raz Ami polizał mnie po ręce.Dopiero teraz sobie to uświadomiłam że on nie przychodził do mnie żeby go pogłaskać, poprzytulać. Z Heniem jescze sie nie dogaduje ale nad tym też pracujemy. Coraz fajniejszy się robi ten "mój" Amulek.
Tia sama nie mam weny do tworzenia ale Piesia obiecała pomoc . Pisała że dzisiaj sie za to zabierze:-).
Jutro kastracja Amisia wiec możemy w ogłoszeniu napisać że wykastrowany.

Posted

Szyna13222 napisał(a):
Zaglądam do Amisia
cicia dopiero teraz sie zorientowałam że Henio u cb- super naprawde :) bardzo sie ciesze, żeby jeszcze chłopaki sobie do gardeł nie skakały to byłoby ekstra

Cicia pracuje nad chłopakami :). Niedługo będą chodzić jak w zegareczku ;)

Posted

Szkolenie trwa.Na razie uczę go kto tu rządzi i to zaczyna przynosić efekty - pierwszy raz Ami polizał mnie po ręce.Dopiero teraz sobie to uświadomiłam że on nie przychodził do mnie żeby go pogłaskać, poprzytulać. Z Heniem jescze sie nie dogaduje ale nad tym też pracujemy. Coraz fajniejszy się robi ten "mój" Amulek.
Tia sama nie mam weny do tworzenia ale Piesia obiecała pomoc . Pisała że dzisiaj sie za to zabierze.
Jutro kastracja Amisia wiec możemy w ogłoszeniu napisać że wykastrowany.

No to super, trzeba mu tylko pokazać jak powinien pokojowy pies się zachowywać. Amiś mądry psiak szybko załapie co to znaczy żyć w stadzie gdzie są ludzie. Biedny psiaczek musiał w życiu wiele przejść.

Posted

Tia napisał(a):
Dobra, to ja czekam za tekstem i zabiorę sie za ogłoszenia dla chłopaka:)

Obiecałam cici że pomogę jej coś stworzyć ,ale jakaś jałowizna mi wychodzi:placz::placz::placz: . Przesilenie wiosenne mam chyba i mój mózg jakoś wolniej pracuje:roll:

Posted

[quote name='Angel']nowy bazarek zrobiłam bo kilka fantów mi przesłała megi_winters właśnie dla Amisia :)
http://www.dogomania.pl/threads/204695-ciuszki-kosmetyki-psie-akcesoria-artykuły-TOZ-pilates-i-inne-do-24.04*?p=16551199#post16551199

słuchajcie ile wyniosła kastracja ? bo z bazarków dla Pucka i Amiego mamy 91 zł :)

Za kastrację wyjdzie 100zł. no i nie wiem co z biochemią - może jutro uda się pobrać tą krew do badania.

Posted

cicia1977 napisał(a):
Za kastrację wyjdzie 100zł. no i nie wiem co z biochemią - może jutro uda się pobrać tą krew do badania.

czyli to 91 zł na jakie konto mam wpłacic ? :p

Posted

Amiś jest po kastracji - wczoraj.do domku wrócił jeszcze z lekka pijany ale dzisiaj juz jest wszystko ok. wet mówił że bardzo dobrze że miał zrobiona tą kastrację bo jedno "jajo" jakieś takie dziwnie małe było. we wtorek idziemy do kontroli. teraz Ami grzeczniutki jest bardzo(na razie jeszcze nie robię spotkań z Heniem)ale to jeszcze chyba efekt operacji. Ze szkoleniem tez na razie dałam mu spokój - niech chłopak dojdzie do siebie.
Wiecie, dzięki tym lekcjom dla Amisia i Henia zobaczyłam jaka ta moja Beti jest niewychowana - na spacerki szkoleniowe też zaczęłam ją zabierać i dziewczyna robi wielkie oczy czego ja od niej chcę. Od dzisiaj Henio jest MOIM psem:-)

Posted

cicia1977 napisał(a):
Amiś jest po kastracji - wczoraj.do domku wrócił jeszcze z lekka pijany ale dzisiaj juz jest wszystko ok. wet mówił że bardzo dobrze że miał zrobiona tą kastrację bo jedno "jajo" jakieś takie dziwnie małe było. we wtorek idziemy do kontroli. teraz Ami grzeczniutki jest bardzo(na razie jeszcze nie robię spotkań z Heniem)ale to jeszcze chyba efekt operacji. Ze szkoleniem tez na razie dałam mu spokój - niech chłopak dojdzie do siebie.
Wiecie, dzięki tym lekcjom dla Amisia i Henia zobaczyłam jaka ta moja Beti jest niewychowana - na spacerki szkoleniowe też zaczęłam ją zabierać i dziewczyna robi wielkie oczy czego ja od niej chcę. Od dzisiaj Henio jest MOIM psem:-)

Nie Twoim tylko Witka ;););) .
:crazyeye::crazyeye::crazyeye:- A to reakcja Beti na Twoje szkolenie ?
A mnie proszę pilnuj za każdym razem jak jestem w schronisku , co bym po którejś z wizyt nie wysmarowała takiego samego tekstu :razz::razz::razz:. Bo dzisiaj mało brakowało a wzięłabym Miszka tak się chłopak we mnie wtulił że mi było żal go oddawać :placz::placz::placz:

Posted

o super :) szczęściarz z Henia!

Walana pierwszej zrób takie rozliczenie:

WPŁATY NA ANIEGO:
klasa 3b- 40 zł
bazarki Angel- 201 zł

WYDATKI:

spłacenie długu za leczenie- 110 zł
kastracja- 100 zł

Posted

Pewnie pod koniec miesiąca będzie faktura . Tam będzie też leczenie Heniowego ucha chyba , zapytajcie Cicię . On jeszcze wtedy państwowy był ;) , a nie prywatny , więc myślę że możemy też pokryć jego leczenie z tych pieniędzy :). Tym bardziej że Pucusia mamy ładnie spłaconego póki co . Zresztą mamy też kasę z PIT-ów w skarbonce;) , więc chyba na wszystko ładnie starczy:):):)

Posted

Tola^^;16581467]Cioteczki a jak Ami reaguje na koty?
W tekście ogłoszeniowym też można by było to umieścić.
Właściwie to nie wiem bo przeważnie wychodzi razem z Betii i jak jest kociak w pobliżu to Betii pierwsza do niego startuje no a Ami wtedy też nie pozostaje obojętny. Być może gdyby był sam nie reagowałby w ten sposób - ona pierwsza się wyrywa do kotka. Postaram się teraz wychodzić tylko z nim to może uda się to sprawdzić.
Amiś po tej kastracji naprawdę jest spokojniejszy - dzisiaj sprzątałam klatki moich świnek i były otwarte drzwi od pokoju w którym siedzi Henio - Ami nawet nie zareagował. Popatrzyli z Heniem na siebie i nic - ale jeszcze miałam stracha je zbliżyć do siebie - Ami ma tą ranę po operacji więc jakby dopadli do siebie to mogłoby stać się coś złego.
Dziewczyny trochę się obawiam zdejmowania szwów Amiemu - że nie pozwoli sobie tego zrobić. Czy po tak krótkim czasie można znowu stosować narkozę? jeśli nie to może być niezła jadka u weta:-)