Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja stawiam najpierw na kastrację , oczywiście jeżeli jego stan na to pozwoli . Rudzia , czemu myślisz że jeszcze za szybko?

Jest wychudzony, niedawno miał biegunkę. Moim zdaniem musi się wzmocnić i nabrać więcej ciałka. Ja bym poczekała. I zrobiła badania. Za dużo wszystko od razu: leczenie, a szczepienia i odrobaczenie? Nie wszystko od razu. Ale oczywiście to trzeba przegadać z wet.

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rudzia napisał(a):
Ja by zrobiła biochemię. To nie jest aż tak drogo a będzie wszystko wiadomo. A kastracja i tak zaraz nie pomoże bo powoli spadają hormony i to potrwa kilka miesięcy. A jego organizm jest jeszcze za słaby. Ja myślę - ale specjalistą nie jestem - że psy walczą o pozycję w nowym stadzie, gdzie jest pełna micha i poczucie bezpieczeństwa. A tu się muszą dzielić. Nie czują się przez to pewnie. Ale rady profesjonalisty się przydadzą. Ale nie ma tańszego? Przecież tu chodzi o schroniskowe bidy. Popytajcie. Ale dobry specjalista musi być by od razu było widać efekty.

Chyba Rudzia ma rację , jestem za kastracją ale też zaznaczałam że on sie tak szybko nie wyciszy , że to potrwa . I jestem mimo wszystko za szukaniem tańszego specjalisty . Może ktoś z dogomaniaków w ramach pomocy , może są ogłoszenia na watkach dot behawioryzmu .
Cicia , dasz jeszcze rade sie pomęczyc z izolacją chłopaków ? Dla pocieszenia ci przypomnę że ja moje izolowałam przez dwa miesiące :) .
Może jak przyjadę w sobotę to trochę wcześniej wyjedziemy ze schroniska i pobawimy się same w behawiorystki amatorki ?

Posted

Wala2006 napisał(a):
Pytała czy kasa już została bo chce zmienić na pierwszej...

Zmień , ale napisz że na weta się uzbierało , ale jeszcze kastracja , być może biochemia , no i nie wiem co z tym behawiorystą ...

Posted

tylko zeby to nasze szkolenie nie przyniosło więcej szkody niż pożytku - wiesz że psiaki to bardzo mądre stworzenia i żeby się nie okazało że są mądrzejsze od nas.Jasne że wytrzymam - już Ci pisałam że opanowujemy sztukę przemykania przez "zamknięte"drzwi:-)

Posted

z behawiorysty rezygnujemy.okazuje się że moja sąsiadka bardzo dobrze zna się na pieskach - w poniedziałek pierwsze szkolenie:-).Jutro idę z Heniem i Amim do weta to się dowiem wszystkiego o kastracji.

Posted

Wala na pewno ją znasz - to Kamila z fitness klubu. tez miała problemy ze swoimi psiakami i świetnie sobie poradziła. Dzisiaj chłopaki spotkali się nos w nos i na szczęscie nie dopadli sobie do gardeł. warczeli jak oszalali ale nie było rozlewu krwi ale i tak Henio wrócił do swojego pokoju bo zaczynali sie rozkręcać.

Posted

cicia1977 napisał(a):
z behawiorysty rezygnujemy.okazuje się że moja sąsiadka bardzo dobrze zna się na pieskach - w poniedziałek pierwsze szkolenie:-).Jutro idę z Heniem i Amim do weta to się dowiem wszystkiego o kastracji.

No to czekamy na optymistyczne wieści ;) .

Posted

byliśmy u weta. Powiedział że kastrację możemy robić. Chciałam od razu żeby zrobić biochemię ale niestety na przygotowaniach się skończyło. Ami po wygoleniu miejsca do pobrania krwi wpadł w taką wariacje że nie miałam jak schwycić tej drobiny.Kłapał zębami jak leciało.

Posted

cicia1977 przydał by mi sie TEKST do ogłoszeń i kontakt w sprawie adopcji.
(myślę, że w ten weekend powinnam się wyrobić z ogłoszeniami)
Spróbuje mu jeszcze załatwić allegro,( bo sama nie umiem robić), chyba ze jest kto mu je zrobi???
Cicia tylko bym potrzebowała właśnie ten tekst, w końcu Amisia znasz najlepiej:)

Posted

Kurcze siedzę i myślę i rano się za to ogłoszenie zabiorę. W sprawie kastracji będę się umawiać w poniedziałek. Myślę że Henia na razie zostawimy. Zobaczę jak w kwietniu będę stała z kaską to może wtedy.

Posted

Zobaczymy ile się uzbiera z nowego bazarku, bo właściwie Pucek spłacony :) , Amisia stary dług też :) . Teraz tylko kastracja i biochemia Amisia . Może cosik zostanie , to Henia też ciachniemy ;) i będzie spokój z chłopakami .

Posted

Tekst najlepiej żeby był z takimi najogólniejszymi wiadomościami (wiek, zachowanie, charakter, stosunek do ludzi, dzieci, innych zwierząt, czy zachowuje czystość, jakiej jest wielkości, gdzie sie znajduje, szczepienia itd.)