Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psiak został przywieziony do obornickiego schroniska
bał się wszystkich i wszystkiego...Z tego powodu wykazywał
agresję do ludzi.Leżał w zimne dni i noce zwinięty w
kłębek na betonowych kafelkach w nie ocieplanym pomieszczeniu :placz:
Jak tylko się podchodziło usiłował gryźć, szczekał, pokazywał zęby i
strasznie mruczał.Po kilkunastu dniach spędzonych w
takich warunkach psiaka złamało zimno, depresja i głód:-(
Przestał warczeć, szczekać i pokazywać zęby lecz nadal
był ostrożny.Jednej z wolontariuszek zrobiło się bardzo żal psiaka
i wzięła go do siebie na dom tymczasowy.
Pojechała z nim do weta...Zbadał i zdiagnozował psiak.
Psiak powoli wraca do normy.Dostał imię Ami :loveu:
Psiak ma około 6 lat może i więcej!

Tak o psiaku pisze pani która ma go na DT:
''Piesek utrzymuje czystość-piszczy jak diabli jak coś mu się chce. Ze spacerami nie ma problemów (ja już go wyprowadzam na te krótkie spacerki bez smyczy i biegnie na zawołanie jak szalony). Apetyt jak wilk na tą chwile.Ma oczywiście dietkę ryżową ale myślę że będzie wcinał wszystko.Przemilaśny pieszczoch-jeszcze nie daje rady wskakiwać do wyrka ale myślę że jak tylko da radę to nie opuści tego miejsca. Jest bardzo posłuszny - oprócz dolotów do miski Bety(za wszelką cenę:-) nie ma z nim żadnych problemów.Na temat kąpieli wiesz wszystko:-)jaki jest kochany. Nie wiem jak będzie z zostawaniem w domu w samotności- teraz jest Beti i jest ok. Płacz jest tylko chwilkę po moim wyjściu a potem już cisza. No i coś co zadziwia mnie za każdym razem - piszczy jak rozmawiam przez tel. stacjonarny :-).Przez komórkę jest ok ale stacjonarny jakoś dziwnie na niego działa''

Drugie PW od Magdy któram ma Amisia na DT:
''Niestety nie mogę dopisywać wiadomości na forum dlatego piszę na pw.To u mnie jest Amiś w tej chwili.Amiś w książeczce ma wpisane 6lat ale wet(ten na osiedlu)pokręcił głową na ten jego wiek więc tak naprawdę to nie wiem ile on ma lat. Jeśli chodzi o jego leczenie to piechol miał straszną biegunkę-teraz to już sie wszystko normuje.Tylko że on powinien mieć specjalną karmę, dodatkowe zastrzyki (witaminy, coś na wzmocnienie)a wet za bardzo nie chce obciążać rach. na TOZ i w zasadzie to nie wiem co mam robić. Ja na razie na bazarek nic nie zdobyłam a trzeba by oddać i tak tą kasę która juz na Amisia poszła. Wiem że jesteście tutaj bardziej oblatane więc proszę podpowiedzcie mi dziewczyny co mam robić bo On nie jest już w takiej katastrofalnej sytuacji jak był ale chciałabym żeby miał wszystko czego mu potrzeba. Niestety ja sama jestem z synem i jak się domyślasz nie jestem w zbyt ciekawej sytuacji finansowej.Wiem że piesia coś ma zbierać w szkole swojego syna ale jej teraz na sercu leży Pucek z pogryzionym ogonkiem wiec nie wiem jak sie do tego wszystkiego zabrać...''

Gdy psiak będzie już w dobrej formie pani oddaje go do adopcji by mogła pomóc innemu biedakowi

Banerek dla Amisia :)

Ami:

[FONT=Impact]PIENIĄDZE KTÓRE UDAŁO SIĘ JUŻ UZBIERAĆ DLA AMISIA!:[/FONT]
Pieniądze zebrane od dzieci z klasy 3 b w Suchym Lesie przekazane przez piesia- 40 zł

DŁUG AMISIA 120 Zł JUŻ UZBIERANY!! DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC!! :)

81zł- z bazarku Angel

[FONT=Lucida Sans Unicode]!!Potrzebne jeszcze pieniądze na kastracje i ewentualne badania!! [/FONT]

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Takie PW dostałam od Magdy u której jest na DT Amiś:
(trzeba zebrać pieniądze na jego leczenie by mógł być leczony dalej) :shake:
''Niestety nie mogę dopisywać wiadomości na forum dlatego piszę na pw.To u mnie jest Amiś w tej chwili.Amiś w książeczce ma wpisane 6lat ale wet(ten na osiedlu)pokręcił głową na ten jego wiek więc tak naprawdę to nie wiem ile on ma lat. Jeśli chodzi o jego leczenie to piechol miał straszną biegunkę-teraz to już sie wszystko normuje.Tylko że on powinien mieć specjalną karmę, dodatkowe zastrzyki (witaminy, coś na wzmocnienie)a wet za bardzo nie chce obciążać rach. na TOZ i w zasadzie to nie wiem co mam robić. Ja na razie na bazarek nic nie zdobyłam a trzeba by oddać i tak tą kasę która juz na Amisia poszła. Wiem że jesteście tutaj bardziej oblatane więc proszę podpowiedzcie mi dziewczyny co mam robić bo On nie jest już w takiej katastrofalnej sytuacji jak był ale chciałabym żeby miał wszystko czego mu potrzeba. Niestety ja sama jestem z synem i jak się domyślasz nie jestem w zbyt ciekawej sytuacji finansowej.Wiem że piesia coś ma zbierać w szkole swojego syna ale jej teraz na sercu leży Pucek z pogryzionym ogonkiem wiec nie wiem jak sie do tego wszystkiego zabrać...''

Posted

Madzia , Pucuś i Amiś tak samo leżą mi teraz na serduszku , więc będziemy jednakowo o nich dbać . z tego co mówiła pani Ola to Pucuś ma opiekę finansową , więc pieniądze są teraz najpotrzebniejsze Amisiowi . Wierzcie mi że zdjęcia nie oddają tego jak Amiś naprawdę wyglądał jak Magda wzięła go w sobotę ze schronu . Jak go zobaczyłyśmy to się przeraziłyśmy , TAKI BYŁ WYCHUDZONY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . Zaczynam działać . Potrzebny będzie bazarek . O rzeczy siĘ postaram i o pilnowanie też , Tylko Angel musiała by założyć , bo ona jest specjalistką od bazarków . Angel , uśmiechamy się ładnie o bazarek dla Amisia :):):). Jutro w schronie przekażę ci trochę uzbieranej kasy w klasie mojego syna . Buziaczki dla Amisia :):):)

Posted

oczywiście bazarek zrobie ;D tylko potrzebuje na e-mail fotki przedmiotów i opisy do nich i wycene. Niestety mnie jutro nie bd bo chora jestem ;/ ta choroba zawsze przychodzi nie w pore.. jeszcze moje ukochane podopieczne jada niedługo do DT ; ( ja zrobie bazarek i potem bd do cb piesia pisała co i na jaki adres masz wysłac-wszystko trzeba pakowac w kopert bąbelkowe. Ale doliczam zawsze na oko koszty za przesyłke i koperte także nie bd stratna nic a nic ; ) to mój e-mail: [email protected] czekam na foto i opisy ; )

Posted

[quote name='Angel']oczywiście bazarek zrobie ;D tylko potrzebuje na e-mail fotki przedmiotów i opisy do nich i wycene. Niestety mnie jutro nie bd bo chora jestem ;/ ta choroba zawsze przychodzi nie w pore.. jeszcze moje ukochane podopieczne jada niedługo do DT ; ( ja zrobie bazarek i potem bd do cb piesia pisała co i na jaki adres masz wysłac-wszystko trzeba pakowac w kopert bąbelkowe. Ale doliczam zawsze na oko koszty za przesyłke i koperte także nie bd stratna nic a nic ; ) to mój e-mail: [email protected] czekam na foto i opisy ; )
Dzięki Angel , jak już będę gotowa na bazarek to dam znać. Trzymam kciuki za twoje maleńkie dziewczynki :):):) . Jutro może podjadę z Magdą do weterynarza i porozmawiamy na temat dalszego leczenia. Amiś był naprawdę mocno wychudzony i wycieńczony . Jak przyszedł do schroniska to nie wyglądał tak fatalnie , tyle tylko że się przeraźliwie bał . Jedna sobota mi niestety wypadła i dopiero mogłam jechać po dwóch tygodniach . Był mocno zapadnięty . Obraz nędzy i rozpaczy . Gdyby Magda go nie wzięła to nie wiadomo co by się z nim stało .

Posted

Jak byłam w schronie 3 tygodnie temu, to chciałam wziąć Amisia do ocieplanego pomieszczenia, lecz niestety był tak przerażony że usiłował gryźć i nie dawała za wygraną... :( Do dziś pamiętam te jego smutne oczka :( Leżał taki przerażony i zmarznięty obok budy w boksie... :placz:
Jak patrze na te zdjęcia to lżej na sercu się robi, ale widzę że bardzo schudł od tych trzech tygodni...

Posted

a mnie znowu nie ma w schronisku- jak nie matma w szkole to występ a jak nie to to choroba złapie...uffff :( no ale cóż.. za tydzień musze być na 100% ! Może w niedziele na chwile wlece.. ale nic nie obiecuje bo nie wiem czy do jutra dam rade sie wykurowac. Trzymam kciuki za Amisia !

Posted

Trzeba by było porozgłaszać że są potrzebne deklaracje może ktoś pomoże rozsyłać na PW prośbę dla Amisia bo nie po to został wyciągnięty by nie mógł być leczony z powodu kasy :(Słodki Amiś :)

Posted

pod koniec miesiąca będzie wiadomo ile wyniosło leczenie Amisia i będziemy wiedziały jaki mamy dług . tymczasem postaram się zbierać rzeczy na bazarek i jak najszybciej je wystawić . dzisiaj dałam Magdzie trochę grosza ( uzbieranego w klasie mojego syna ) na jedzonko Amisia . Amiś potrzebuje delikatnej karmy . Może ktoś napisze jaka jest dobra i w rozsądnej cenie :):):)