Jump to content
Dogomania

Ma 10 lat, od 6 lat jest w schronisku...Czy tam umrze...? POJECHAŁ DO DOMKU!! :)

Recommended Posts

Posted

Ok...Mam taki tekst, tylko sie nie smiej bo to moj pierwszy. Oh, i nie obraz sie ale ukradlam sporo od Ciebie, wiec to tak nprawde Twoj tekst z odrobina przerobki:

"Blagam o odrobine milosci na ostatnie lata mego zycia!" (tytul)

Morusek to cudny lagodny piesek, bardzo spragniony kontaktu z czlowiekiem. Tak dlugo juz czeka na tego jedynego czlowieka, ktory przygarnie go i nie pozwoli by umarl niechciany w zapomnieniu. Czy po 6 latach spedzonych w schronisku ma jeszcze sznase na milosc? A moze Ty dasz mu te szanse? Za kawalek cieplego kacika i malutka miseczke dostaniesz ogromna psia milosc i dozgonna wdziecznosc.

Morusek jest takim szorściakirm - kudłaczkiem. Przypomina sznacuerka miniaturkę, włos czarny, biały krawacik. Mały, ładny, przyjazny i zdrowy piesek. Uwielbia skakać, biegać i cieszyc sie zyciem. Gdy zobaczy człowieka, pierwszy biegnie do kraty, tak bardzo się przytula do ręki. Chce jak najwięcej dotknąć człowieka, jak najdłużej... Morusek prosi o odrobine serca i zabranie go ze schorniska w ktorym tak blagalnie wyczekuje na Ciebie…"

Moze byc?

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj na moje oko to Morusek-Szorściuszek nie ma 12 latek.;)
Zmieńcie mu troche metryke.Ludziska boją sie wiekowych psiaków a o ile on jest taki żywiołowy to można mu ujac troche latek.
Ponadto schronisko nie przyczyniło sie do jego młodszego wyglądu.

Posted

Modliszko,

Czy bedziesz go jeszcze gdzies wystawiala?? Jesli tak to gdzie??? Ja mam kogos kto moze pomoglby nam go powystawiac w inne miejsca. Daj znac, bo im wiecej tym lepiej. Pokazmy swiatu ta sliczna mordeczke!!!

Posted

gamoń napisał(a):
Oj na moje oko to Morusek-Szorściuszek nie ma 12 latek.;)
Zmieńcie mu troche metryke.Ludziska boją sie wiekowych psiaków a o ile on jest taki żywiołowy to można mu ujac troche latek.
Ponadto schronisko nie przyczyniło sie do jego młodszego wyglądu.

Witaj Gamonku!!! jak sie ciesze ze tu zawitalas!!! Tak, masz racje, nie trzeba pisac ze ma tyle lat. Wzielam to pod uwage i nie podalam tego w tekscie...

Posted

modliszka84 napisał(a):
tak, za chwile bedzie na allegro.
jest tez na allegratka

wszystkie inne mozliwe miejsca - do ogłoszenia jesli ktos moze...

no to odmładzamy Moruska... 8-9 lat....? moze byc?

Tak, tak, dajmy mu okolo 8 latek. Wystaczy...
Zapytam ta dobra kobiete czy moze go gdzies jeszcze wystawic...;)

Posted

Vikamilka napisał(a):
Witam Moruska i wszystkich jego kibiców!!!
Kochana psinko nie możesz dłużej mieszkać w schronisku:mad:Oby ten rok przyniósł Ci nowy dobry domek:loveu:

Witaj! Super ze tutaj zajrzalas! Dzieki za pamiec o slodkim Morusku:loveu: ...

Posted

Modliszka,

Vikamilka napisala mi ze Jej siostra moglaby powstawiac Moruska w ogloszenia (dziekuje Vikamilka). Moze byscie sie zgadaly i wstawily go jeszcze gdzies. Ja chetnie pomoglabym Wam, ale nie znam sie na tych sparawach:shake: . Ale moge poprawic troche tekst, to znaczy wstawic polskie litery, bo na Allegro tekst jest bez polskich liter...

Posted

Poprawilam ten tekst, mial on jescze pare malutkich bledzikow. Ten mozna uzyc przy nastepnych ogloszeniach.

P.S. Czy mozna poprawic ten tekst ktory juz jest na Allegro???

“Błagam o odrobinę miłości na ostatnie lata mego życia!" (tytuł)

Morusek to cudny łagodny piesek, bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Tak długo już czeka na tego jedynego człowieka, który przygarnie go i nie pozwoli by umarł niechciany w zapomnieniu. Czy po 6 latach spędzonych w schronisku ma jeszcze szansę na miłość? A może Ty dasz mu tę szansę? Za kawałek ciepłego kącika i malutką miseczkę dostaniesz ogromną psią miłość i dozgonną wdzięczność.

Morusek jest takim szorściakiem - kudłaczkiem. Przypomina sznaucerka miniaturkę, włos czarny, biały krawacik. Mały, ładny, przyjazny i zdrowy piesek. Uwielbia skakać, biegać i cieszyć siężyciem. Gdy zobaczy człowieka, pierwszy biegnie do kraty, tak bardzo się przytula do ręki. Chce jak najwięcej dotknąć człowieka, jak najdłużej... Morusek prosi o odrobinę serca i zabranie go ze schroniska, w ktόrym tak błagalnie wyczekuje na Ciebie…"