Jump to content
Dogomania

Ma 10 lat, od 6 lat jest w schronisku...Czy tam umrze...? POJECHAŁ DO DOMKU!! :)

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiec tak -stan sznaucerowatych i tym podobnych w Pabianicach to obecnie:

Morusek - nr 61 - od 6.06.2001. :-(

Bumerang - nr 112 (ok 7 lat, uciekinier, kilka razy adoptowany, zawsze po kilku dniach uciekał z nowego domu i wracał do schroniska), kastrowany

Adept - nr 939 (wiek ok 3 lata)

No i to tyle -reszta znalazła domek. Jesli znajde jeszcze jakiegos w schronisku a nie ma go na stronie to wrzuce tutaj.

Posted

Bumeranga miałam już dawno na stronie ale zdjęłam jak się dowiedziałam, że on zawsze nawet z daleka potrafi wrócić :crazyeye: chyba czuje się tam dobrze :niewiem: jak myślisz? jest sens szukać mu domu? a jak znowu ucieknie i będzie chciał wrócić? jak zaginie? :-(

Posted

malawaszka napisał(a):
Bumeranga miałam już dawno na stronie ale zdjęłam jak się dowiedziałam, że on zawsze nawet z daleka potrafi wrócić :crazyeye: chyba czuje się tam dobrze :niewiem: jak myślisz? jest sens szukać mu domu? a jak znowu ucieknie i będzie chciał wrócić? jak zaginie? :-(

Bymernag najwyrazniej uznał schronisko za swój dom i mu dobrze. Ale pewnie dlatego, że nie wiem jak fajnie moze byc w domu.
Potrzeba dla niego bardzo odpowiedzialnego domu. Nie nadaje sie do mieszkania na podwórku bo zwieje. Jego wczesniejsze adopcje to były właśnie chyba adopcje do budy. Raz chyba Bumerang wrócił pod brame schroniska z urwanym łancuchem przy szyi :roll:
I radosnie szczekał pod brama zeby mu otworzyc :p

Jesli byłby dobry dom, odpowiedzialny, to czemu nie? Mysle ze po kilku tygodniach by sie przyzywczail i juz by nie chciał uciekac...

tu mam fotke Bumeranga

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Tyle czasu tu nikogo nie bylo??? :candle:

No dobra...to lecimy z koksem! :knuje: Przeciez ta psina ne moze cale zycie spedzic za kratami!!! Modliszka, czy Morusek byl gdzies wystawiany (np. Allegro)? Jakies ogloszenia? Daj znac...

Przy okazji podnosze Moruska na pierwsza storne, bo wszyscy oprocz Modliszki chyba zapomnieli :shake: .....

Juuuhuuu!!!!!!!! Tu jestem!!!!!

Posted

Koniecznie!!! Generalnie to psiak wzbudza najwiecej uwagi gdy jest kaleki, skatowany albo baaardzo smutny. Morusek jest zdrowy i radosny. Ale czy to do jasnej anielki ma byc dla niego wyrokiem???? 6 lat w schronisku jest nie do przyjecia!!!! Musimy dzialac, moze jakis tymczasik narazie na zime???

Podnosze Moruska!!!!

Modliszka, juz nie bedziesz tu sama na watku;) ....

Posted

dzięki Sabinko :lol:
Morusek jest zdrowy, grubiutki, ma wszystko na swoim miejscu, jest wesoły, uwielbia skakać, biegać, wariować.
Jest najszybszy w swoim boksie i chyba nawet rządzi tam :evil_lol:
A gdy zobaczy człowieka... pierwszy biegnie do kraty, tak bardzo się przytula do ręki, chce jak najwięcej dotknąć człowieka, jak najdłużej...
Próbowałam go w wakacje wykąpać i ostrzyc... ale wariatuncio biegał wokół mnie w boksie i nie dał się złapać... bo taka fajna zabawa była przecież w ganianego....
Morusek naprawdę chciałby mieć swojego przyjaciela... po tylu latach samotności.... :roll: :-(

Posted

Aha i jeszcze jedno... to że Morusek ma ok 10-12 lat... to nic nie zmienia, on jest młody duchem, ani przez chwile nie zachowuje sie jak na jego wiek przystało... Zachpwuje sie jak szczeniak i młokos, jest w dobrej kondycji...

Posted

Nie jeden 12 sto latek znajduje dom i Morusek tez musi, tylko trzeba go pokazac tu i tam. Ja od 6 tygodni na dogo dopero teraz sie o nim dowiedzialam :shake:. Wyslalam priv do kogos kto mi moze cos doradzi. Modliszko, czy Morusek jest na Allegro i w innych ogloszeniach??

Posted

Moruska nie ma teraz na allegro - był przez kilka miesięcy, ale chyba nie umiem pisać wzruszających tekstów bo nie było żadnego odzewu.
Jest chyba na stronie adopcyjnej sznaucerów u Malawaszki i na allegratka...

Posted

modliszka84 napisał(a):
dzięki Sabinko :lol:
Morusek jest zdrowy, grubiutki, ma wszystko na swoim miejscu, jest wesoły, uwielbia skakać, biegać, wariować.
Jest najszybszy w swoim boksie i chyba nawet rządzi tam :evil_lol:
A gdy zobaczy człowieka... pierwszy biegnie do kraty, tak bardzo się przytula do ręki, chce jak najwięcej dotknąć człowieka, jak najdłużej...
Próbowałam go w wakacje wykąpać i ostrzyc... ale wariatuncio biegał wokół mnie w boksie i nie dał się złapać... bo taka fajna zabawa była przecież w ganianego....
Morusek naprawdę chciałby mieć swojego przyjaciela... po tylu latach samotności.... :roll: :-(

No popatrz, to jest swietny tekst! Moze kilka poprawek i bedzie super! Czy mam kogos poprosic zeby go wstawil na Allegro? Moze razem dopracujemy ten tekst, doda sie jakies fotki i wystawi sie go...